X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne pytanko
Odpowiedz

pytanko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MaMag Nowa

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z wszystkimi, jestem nowa na forum. Staramy się z mężem o dziecko, nie mam z kim porozmawiać na takie tematy, dlatego piszę tu... Chyba nawet nie po to, aby dostać jakąś radę, tylko po prostu się wygadać i znaleźć zrozumienie :)
    Ogólnie sprawa wygląda tak, że mam PCOS, od ok 3 lat nie mam naturalnej owulacji, ani miesiączki. Przez ponad rok brałam leki stymulujące owulację, jednak nie przyniosły rezultatów i zdecydowałam się na ich odstawienie - nie miałam już siły, ani nerwów liczyć tych dni, prowadzić obserwacji itd. stwierdziłam - truno, jak ma być to będzie, widocznie to nie ten czas. No i od października 2017 miesiączki nie było.
    3 dni temu zauważyłam na papierze toaletowym kilka czerwonych kropel, takiej żywej czerwonej krwi, bez śluzu, po prostu trochę to wyglądało jak kiedy komuś się leje krew z nosa. Na następny dzień już nic takiego nie było. Poczytałam na forum, że niektóre z Was miały tak przy plamieniu implantacyjnym. Nie wiem, czy to siła autosugestii i moje wielkie chęci, ale dziś czuję ciągnięcie w lewym jajniku. Poza tym nie mam żadnych innych typowych objawów, może poza ogólnym zmęczeniem, ale umówmy się, ono może mieć wiele powodów. Żadnego bólu w piersiach, mdłości.... Nic takiego. Nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy miałam owulację (jeśli faktycznie ją miałam). Wiem, że najrozsądniej byłoby zrobić test, ale nie wiem za bardzo kiedy... Czy to nie za wcześnie? Czy któraś z Was była lub jest w podobnej sytuacji i mogłaby coś powiedzieć, dodać otuchy lub rozwiać płonne nadzieje ;) będę wdzięczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 16:06

• teqz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić badanie na obecność beta hcg we krwi, to wykrywa ciąże o wieeeele szybciej niż normalne testy. Niestety co do krwi nie mogę się wypowiedziec, bo u mnie nic takiego nie było, jedyne objawy ciąży jakie miałam kiedykolwiek to ból piersi. Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)

MaMag lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam plamienie po owulacji które pojawiło rano i tyle ale nie pamiętam ile dni pozniej zrobiłam test , najlepiej zrobic beta hcg.
    A co do pcos i starań u mnie na stymulacji byla owulacja s ciazy brak w końcu zdecydowaliśmy sie ns laparoskopie nacięcie jajników i drożność jajowodów i w pierwszym cyklu po stymulacja i udało sie.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMag wrote:
    Hej, witam się z wszystkimi, jestem nowa na forum. Staramy się z mężem o dziecko, nie mam z kim porozmawiać na takie tematy, dlatego piszę tu... Chyba nawet nie po to, aby dostać jakąś radę, tylko po prostu się wygadać i znaleźć zrozumienie :)
    Ogólnie sprawa wygląda tak, że mam PCOS, od ok 3 lat nie mam naturalnej owulacji, ani miesiączki. Przez ponad rok brałam leki stymulujące owulację, jednak nie przyniosły rezultatów i zdecydowałam się na ich odstawienie - nie miałam już siły, ani nerwów liczyć tych dni, prowadzić obserwacji itd. stwierdziłam - truno, jak ma być to będzie, widocznie to nie ten czas. No i od października 2017 miesiączki nie było.
    3 dni temu zauważyłam na papierze toaletowym kilka czerwonych kropel, takiej żywej czerwonej krwi, bez śluzu, po prostu trochę to wyglądało jak kiedy komuś się leje krew z nosa. Na następny dzień już nic takiego nie było. Poczytałam na forum, że niektóre z Was miały tak przy plamieniu implantacyjnym. Nie wiem, czy to siła autosugestii i moje wielkie chęci, ale dziś czuję ciągnięcie w lewym jajniku. Poza tym nie mam żadnych innych typowych objawów, może poza ogólnym zmęczeniem, ale umówmy się, ono może mieć wiele powodów. Żadnego bólu w piersiach, mdłości.... Nic takiego. Nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy miałam owulację (jeśli faktycznie ją miałam). Wiem, że najrozsądniej byłoby zrobić test, ale nie wiem za bardzo kiedy... Czy to nie za wcześnie? Czy któraś z Was była lub jest w podobnej sytuacji i mogłaby coś powiedzieć, dodać otuchy lub rozwiać płonne nadzieje ;) będę wdzięczna

Ja bym powiedziała, że to była owulacja.

• MaMag Nowa

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja mialam plamienie po owulacji które pojawiło rano i tyle ale nie pamiętam ile dni pozniej zrobiłam test , najlepiej zrobic beta hcg.
    A co do pcos i starań u mnie na stymulacji byla owulacja s ciazy brak w końcu zdecydowaliśmy sie ns laparoskopie nacięcie jajników i drożność jajowodów i w pierwszym cyklu po stymulacja i udało sie.

hej, dzięki za odpowiedź, też miałam laparoskopię, wszystko wyszło dobrze, jajowody drożne :)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMag, jeśli to krwawienie coś rzeczywiście oznaczało, to zrób test sikany jakieś 14 dni po krwawieniu. Wtedy już wynik - pozytywny czy negatywny - powinien być miarodajny.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • MaMag Nowa

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) tak zrobię, nie wytrzymałam i dziś zrobiłam test, ale negatywny. zobaczymy :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMag wrote:
    dzięki :) tak zrobię, nie wytrzymałam i dziś zrobiłam test, ale negatywny. zobaczymy :)

A jakiej czułości miałaś test?
    25, 50, 100?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • MaMag Nowa

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ