X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne pytanko
Odpowiedz

pytanko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • MaMag Nowa

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z wszystkimi, jestem nowa na forum. Staramy się z mężem o dziecko, nie mam z kim porozmawiać na takie tematy, dlatego piszę tu... Chyba nawet nie po to, aby dostać jakąś radę, tylko po prostu się wygadać i znaleźć zrozumienie :)
    Ogólnie sprawa wygląda tak, że mam PCOS, od ok 3 lat nie mam naturalnej owulacji, ani miesiączki. Przez ponad rok brałam leki stymulujące owulację, jednak nie przyniosły rezultatów i zdecydowałam się na ich odstawienie - nie miałam już siły, ani nerwów liczyć tych dni, prowadzić obserwacji itd. stwierdziłam - truno, jak ma być to będzie, widocznie to nie ten czas. No i od października 2017 miesiączki nie było.
    3 dni temu zauważyłam na papierze toaletowym kilka czerwonych kropel, takiej żywej czerwonej krwi, bez śluzu, po prostu trochę to wyglądało jak kiedy komuś się leje krew z nosa. Na następny dzień już nic takiego nie było. Poczytałam na forum, że niektóre z Was miały tak przy plamieniu implantacyjnym. Nie wiem, czy to siła autosugestii i moje wielkie chęci, ale dziś czuję ciągnięcie w lewym jajniku. Poza tym nie mam żadnych innych typowych objawów, może poza ogólnym zmęczeniem, ale umówmy się, ono może mieć wiele powodów. Żadnego bólu w piersiach, mdłości.... Nic takiego. Nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy miałam owulację (jeśli faktycznie ją miałam). Wiem, że najrozsądniej byłoby zrobić test, ale nie wiem za bardzo kiedy... Czy to nie za wcześnie? Czy któraś z Was była lub jest w podobnej sytuacji i mogłaby coś powiedzieć, dodać otuchy lub rozwiać płonne nadzieje ;) będę wdzięczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 16:06

• teqz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić badanie na obecność beta hcg we krwi, to wykrywa ciąże o wieeeele szybciej niż normalne testy. Niestety co do krwi nie mogę się wypowiedziec, bo u mnie nic takiego nie było, jedyne objawy ciąży jakie miałam kiedykolwiek to ból piersi. Życzę powodzenia i trzymam kciuki :)

MaMag lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam plamienie po owulacji które pojawiło rano i tyle ale nie pamiętam ile dni pozniej zrobiłam test , najlepiej zrobic beta hcg.
    A co do pcos i starań u mnie na stymulacji byla owulacja s ciazy brak w końcu zdecydowaliśmy sie ns laparoskopie nacięcie jajników i drożność jajowodów i w pierwszym cyklu po stymulacja i udało sie.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMag wrote:
    Hej, witam się z wszystkimi, jestem nowa na forum. Staramy się z mężem o dziecko, nie mam z kim porozmawiać na takie tematy, dlatego piszę tu... Chyba nawet nie po to, aby dostać jakąś radę, tylko po prostu się wygadać i znaleźć zrozumienie :)
    Ogólnie sprawa wygląda tak, że mam PCOS, od ok 3 lat nie mam naturalnej owulacji, ani miesiączki. Przez ponad rok brałam leki stymulujące owulację, jednak nie przyniosły rezultatów i zdecydowałam się na ich odstawienie - nie miałam już siły, ani nerwów liczyć tych dni, prowadzić obserwacji itd. stwierdziłam - truno, jak ma być to będzie, widocznie to nie ten czas. No i od października 2017 miesiączki nie było.
    3 dni temu zauważyłam na papierze toaletowym kilka czerwonych kropel, takiej żywej czerwonej krwi, bez śluzu, po prostu trochę to wyglądało jak kiedy komuś się leje krew z nosa. Na następny dzień już nic takiego nie było. Poczytałam na forum, że niektóre z Was miały tak przy plamieniu implantacyjnym. Nie wiem, czy to siła autosugestii i moje wielkie chęci, ale dziś czuję ciągnięcie w lewym jajniku. Poza tym nie mam żadnych innych typowych objawów, może poza ogólnym zmęczeniem, ale umówmy się, ono może mieć wiele powodów. Żadnego bólu w piersiach, mdłości.... Nic takiego. Nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy miałam owulację (jeśli faktycznie ją miałam). Wiem, że najrozsądniej byłoby zrobić test, ale nie wiem za bardzo kiedy... Czy to nie za wcześnie? Czy któraś z Was była lub jest w podobnej sytuacji i mogłaby coś powiedzieć, dodać otuchy lub rozwiać płonne nadzieje ;) będę wdzięczna

Ja bym powiedziała, że to była owulacja.

• MaMag Nowa

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja mialam plamienie po owulacji które pojawiło rano i tyle ale nie pamiętam ile dni pozniej zrobiłam test , najlepiej zrobic beta hcg.
    A co do pcos i starań u mnie na stymulacji byla owulacja s ciazy brak w końcu zdecydowaliśmy sie ns laparoskopie nacięcie jajników i drożność jajowodów i w pierwszym cyklu po stymulacja i udało sie.

hej, dzięki za odpowiedź, też miałam laparoskopię, wszystko wyszło dobrze, jajowody drożne :)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMag, jeśli to krwawienie coś rzeczywiście oznaczało, to zrób test sikany jakieś 14 dni po krwawieniu. Wtedy już wynik - pozytywny czy negatywny - powinien być miarodajny.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • MaMag Nowa

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) tak zrobię, nie wytrzymałam i dziś zrobiłam test, ale negatywny. zobaczymy :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMag wrote:
    dzięki :) tak zrobię, nie wytrzymałam i dziś zrobiłam test, ale negatywny. zobaczymy :)

A jakiej czułości miałaś test?
    25, 50, 100?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • MaMag Nowa

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ