X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ratunku czy to ciąża
Odpowiedz

ratunku czy to ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kicia304 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mam pytanie! cylke 27-28 dni. Staralismy sie bardzo pozadnie o baby. W 24 dniu test pozytywny (CLEARBLUE DIGITAL)
    Zrobilam drugi w nastepnym dniu czyli dzis ale juz negatywny. Z ciekawosci je otworzylam i zobaczylam dwa zwykle paskowe testy. Jeden z gruba druga kreska a drugi bez. Nie wiem co myslec i do tego mam bardzo slabe plamienia. Nie wiem co myslec bo bardzo chce tego dzidziusia. Buziak

ae266f9682.png

27.07.2016 - Aniołek 5tc
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtórz test. albo clearblue i go nie rozbieraj albo zwykły paskowy. a najlepiej idź na betę

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kicia304 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Pianistka :) tak zrobie jak mowisz ale juz chyba te clearblue sobie odpuszcze. Jutro na szczescie wolne wiec do lekarza sie wybiore :) czytalam ze przy tych clearblue to często mozna w blad wpasc. buziak

ae266f9682.png

27.07.2016 - Aniołek 5tc
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co, ja je też robiłam... miałam te z oznaczeniem tygodnia. najpierw miałam 2-3, potem znowu 2-3. kiedy po kilku dniach powtórzyłam i byłam pewna, że będzie juz 3+ a było wciąż 2-3 to wpadłam na ten sam genialny pomysł co ty, by je rozebrać... ^^ i jaka była moja rozpacz gdy się okazało, że kreska bledsza niż kilka dni wsześniej? :P oczywiście, w ciąży bylam i rozwijała się prawidłowo. do lekarza iść raczej bez sensu bo nawet jeśli ciąża jest to lekarz i tak nic nie zobaczy jeszcze...
    zrób ponownie test ciążowy albo pójdź do jakiegokolwiek laboratorium zrobić beta HCG. to tak zwany test ciążowy z krwi. będziesz miała jasność :) wyniki dostaniesz najprawdopodobniej tego samego dnia. A do lekarza za 2-3 tygodnie proponuję :) powodzenia, i napisz jak to się skończy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kicia304 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze z tym hcg to nie wiem czy bedzie okay bo mieszkam w uk i szczerze mowiac nie orientuje sie czy tutaj robią. Ale napewno zadzwonie jutro do mojego rodzinnego i zaytam. Taka wielka radosc byla! Mam nadzieje ze ciąża jest normalnie i tylko hormonu nie wykrylo bo robilam pierwszy test wieczorem o 21.00 a drugi co prawda rano :(
    Normalnie to mam jeszcze dzien lub dwa to terminu miesiaczki wiec zaczekam i zatestuje znowu we wtorek :) Tobie gratuluje z całego serducha

ae266f9682.png

27.07.2016 - Aniołek 5tc
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia, bety w UK nie robią, także nie masz nawet po co dzwonić do lekarza, bo odeślą cię z kwitkiem. Będą Ci kazać robić kolejne testy ciążowe i już. Jeśli chcesz betę, to tylko prywatnie, a to dość spory koszt. Ciążę uznają w uk dopiero od 12 tygodnia.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kicia304 Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wszystko jasne..poronienie w 4tc :( no nic trzeba sie starac dalej!

ae266f9682.png

27.07.2016 - Aniołek 5tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ