ratunku czy to ciąża
-
hej dziewczyny mam pytanie! cylke 27-28 dni. Staralismy sie bardzo pozadnie o baby. W 24 dniu test pozytywny (CLEARBLUE DIGITAL)
Zrobilam drugi w nastepnym dniu czyli dzis ale juz negatywny. Z ciekawosci je otworzylam i zobaczylam dwa zwykle paskowe testy. Jeden z gruba druga kreska a drugi bez. Nie wiem co myslec i do tego mam bardzo slabe plamienia. Nie wiem co myslec bo bardzo chce tego dzidziusia. Buziak -
wiesz co, ja je też robiłam... miałam te z oznaczeniem tygodnia. najpierw miałam 2-3, potem znowu 2-3. kiedy po kilku dniach powtórzyłam i byłam pewna, że będzie juz 3+ a było wciąż 2-3 to wpadłam na ten sam genialny pomysł co ty, by je rozebrać... ^^ i jaka była moja rozpacz gdy się okazało, że kreska bledsza niż kilka dni wsześniej? oczywiście, w ciąży bylam i rozwijała się prawidłowo. do lekarza iść raczej bez sensu bo nawet jeśli ciąża jest to lekarz i tak nic nie zobaczy jeszcze...
zrób ponownie test ciążowy albo pójdź do jakiegokolwiek laboratorium zrobić beta HCG. to tak zwany test ciążowy z krwi. będziesz miała jasność wyniki dostaniesz najprawdopodobniej tego samego dnia. A do lekarza za 2-3 tygodnie proponuję powodzenia, i napisz jak to się skończy -
kurcze z tym hcg to nie wiem czy bedzie okay bo mieszkam w uk i szczerze mowiac nie orientuje sie czy tutaj robią. Ale napewno zadzwonie jutro do mojego rodzinnego i zaytam. Taka wielka radosc byla! Mam nadzieje ze ciąża jest normalnie i tylko hormonu nie wykrylo bo robilam pierwszy test wieczorem o 21.00 a drugi co prawda rano
Normalnie to mam jeszcze dzien lub dwa to terminu miesiaczki wiec zaczekam i zatestuje znowu we wtorek Tobie gratuluje z całego serducha -
Kicia, bety w UK nie robią, także nie masz nawet po co dzwonić do lekarza, bo odeślą cię z kwitkiem. Będą Ci kazać robić kolejne testy ciążowe i już. Jeśli chcesz betę, to tylko prywatnie, a to dość spory koszt. Ciążę uznają w uk dopiero od 12 tygodnia.
-