X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rejestracja dziecka urodzonego za granica
Odpowiedz

Rejestracja dziecka urodzonego za granica

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos ma dowiadczenie juz w tym temacie? Z gory dzieki za rady :)

dxomclb10296nsxe.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej pójść do ambasady kraju z którego pochodzisz, oni mają z tym doświadczenie i ci powiedzą co dokładnie zrobić. Czasami też na stronie ambasady są od razu informacje. Poza tym europejski (czy międzynarodowy) akt urodzenia trzeba wziąć.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy międzynarodowy akt urodzenia i musielismy wyrobic paszport tymczasowy zeby przyjechać z dzieckiem do pl. Potem USC żeby zarejestrowac i zeby dostac pesel trzeba bylo zameldowac. Teraz to juz chyba dzieci z zagranicy nie musza miec peselu a czy trzeba w ogóle rejestrowac w pl jesli sie zostaje za granica to nie wiem. Ja tym razem nigdzie nie jade i nie rejestruje w pl.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova a paszport tymczasowy przez konsulat czy drugiego kraju?
    Wlasnie ten pesel mnie zastanawia- wolalabym zeby dziecko mialo, kto wie moze postanowi w Polsce studiowac? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszport tymczasowy w polskim konsulacie w danym kraju. Najlepiej wejdź na stronke konsulatu i zobacz jakie sa wymagania, napewno zdjęcie trzeba mieć, dziecko i rodzice musza byc przy zlozeniu wniosku.

Chyba można wnioskowac o nadanie peselu również w ambasadzie.

BP 02 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ