X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rejestracja dziecka urodzonego za granica
Odpowiedz

Rejestracja dziecka urodzonego za granica

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos ma dowiadczenie juz w tym temacie? Z gory dzieki za rady :)

dxomclb10296nsxe.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej pójść do ambasady kraju z którego pochodzisz, oni mają z tym doświadczenie i ci powiedzą co dokładnie zrobić. Czasami też na stronie ambasady są od razu informacje. Poza tym europejski (czy międzynarodowy) akt urodzenia trzeba wziąć.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy międzynarodowy akt urodzenia i musielismy wyrobic paszport tymczasowy zeby przyjechać z dzieckiem do pl. Potem USC żeby zarejestrowac i zeby dostac pesel trzeba bylo zameldowac. Teraz to juz chyba dzieci z zagranicy nie musza miec peselu a czy trzeba w ogóle rejestrowac w pl jesli sie zostaje za granica to nie wiem. Ja tym razem nigdzie nie jade i nie rejestruje w pl.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova a paszport tymczasowy przez konsulat czy drugiego kraju?
    Wlasnie ten pesel mnie zastanawia- wolalabym zeby dziecko mialo, kto wie moze postanowi w Polsce studiowac? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszport tymczasowy w polskim konsulacie w danym kraju. Najlepiej wejdź na stronke konsulatu i zobacz jakie sa wymagania, napewno zdjęcie trzeba mieć, dziecko i rodzice musza byc przy zlozeniu wniosku.

Chyba można wnioskowac o nadanie peselu również w ambasadzie.

BP 02 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ