X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rejestracja dziecka urodzonego za granica
Odpowiedz

Rejestracja dziecka urodzonego za granica

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos ma dowiadczenie juz w tym temacie? Z gory dzieki za rady :)

dxomclb10296nsxe.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej pójść do ambasady kraju z którego pochodzisz, oni mają z tym doświadczenie i ci powiedzą co dokładnie zrobić. Czasami też na stronie ambasady są od razu informacje. Poza tym europejski (czy międzynarodowy) akt urodzenia trzeba wziąć.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy międzynarodowy akt urodzenia i musielismy wyrobic paszport tymczasowy zeby przyjechać z dzieckiem do pl. Potem USC żeby zarejestrowac i zeby dostac pesel trzeba bylo zameldowac. Teraz to juz chyba dzieci z zagranicy nie musza miec peselu a czy trzeba w ogóle rejestrowac w pl jesli sie zostaje za granica to nie wiem. Ja tym razem nigdzie nie jade i nie rejestruje w pl.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova a paszport tymczasowy przez konsulat czy drugiego kraju?
    Wlasnie ten pesel mnie zastanawia- wolalabym zeby dziecko mialo, kto wie moze postanowi w Polsce studiowac? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszport tymczasowy w polskim konsulacie w danym kraju. Najlepiej wejdź na stronke konsulatu i zobacz jakie sa wymagania, napewno zdjęcie trzeba mieć, dziecko i rodzice musza byc przy zlozeniu wniosku.

Chyba można wnioskowac o nadanie peselu również w ambasadzie.

BP 02 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ