#rodzew2026 LUTY❤️🍓
- 

WIADOMOŚĆ
- 

MroziaMM wrote:Ja posiadam leginsy ciazowe juz 😁 i jedne jeansy ciazowe jednak spoko sprawa. A tak jak było cieplo to często chodziłam w jakiś tunikach albo sukienkach. Ale jednak zaczyna się problem wlasnie przez to, ze jest zimno mam jeszcze dresy i jakieś spodnie na gumce. Mimo wszystko powoli zaczyna brakować mi ubrań 😆
 A czy te ubrania ciążowe nie spadają dla odmiany z tyłka? Mam wrażenie że jeszcze nie te rozmiary u mnie i jestem gdzieś pomiędzy normalnymi a takimi
- 

Ja w swoich jeansach się nie zapinam tylko mam gumkę recepturkę zahaczoną o dziurkę w spodniach i spinam ją guzik od jeansów 😂 Spoko opcja jak nosi się luźniejszą górę 😂Ona 30
 💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
 17.06 - bije serduszko ❤️
 28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
 15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
 Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
- 

Bergamotka94 wrote:Ja nie mam tipa na ubieranie niestety do tej pory chodziłam w sukienkach, o moich jeansach to nie ma już nawet mowy, jednak brzuszek zaczyna być coraz bardziej widoczny i chyba będę zmuszona kupić jakieś ciążowe spodnie. do tej pory chodziłam w sukienkach, o moich jeansach to nie ma już nawet mowy, jednak brzuszek zaczyna być coraz bardziej widoczny i chyba będę zmuszona kupić jakieś ciążowe spodnie.
 To o u mnie podobnie, sukienki sprawdzały się jak ulał, ale one są letnie a pogoda kiepska i właśnie odkąd zrobiło się zimno mam kłopot z ubraniem.
 Mam też koszule ale również na cieplejsze dni, a aktualnie to najchętniej chodziłabym z końcem na plecach. W pracy też jakoś chłodno.
 Mam jeansy w które jeszcze wejdę i są elastyczne jednak po kilku godzinach siedzenia też już cisną.
 U mnie dosłownie lekko się brzuch zaokraglił, ale większość spodni jakie noszę są dopasowane i kurde jakby już czuję dyskomfort w okolicy brzucha
- 

Bergamotka94 wrote:Ja w swoich jeansach się nie zapinam tylko mam gumkę recepturkę zahaczoną o dziurkę w spodniach i spinam ją guzik od jeansów 😂 Spoko opcja jak nosi się luźniejszą górę 😂
 Kurcze to wtedy góra musi być faktycznie dłuższa, a takich nie posiadam, bo ja z tych co lubią wszystko wkasać w spodnie 😂
- 

Jak było ciepło to śmigałam w sukienkach, spódnicach. Teraz już chodzi w spodniach ciążowych 😁 kupiłam sobie dresy na zalando I spodnie takie lekkie materiałowe na shein 🙂 maja na górze gumkę regulowana na guzik na tym materiale więc się nie zsuwają 😊 Zosia667 lubi tę wiadomość Zosia667 lubi tę wiadomość
- 

Natalia trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze❤️

Ja juz od kilku tygodni chodzę w ciążowych spodnaiach a tak to luźne sukienki. Pomimo że jestem szczupla to mialam oponkę z poprzedniej ciąży do tego nie pracowałam nad mięśniami brzucha i już mam na tyle pokaźny brzuch że ciazy nie ukryję chociażby nie wiadomo co robić🙈
- 

No tak z tym akuart jest największy problem 😁😁 a za to komfort na brzuszku jest jednakZosia667 wrote:A czy te ubrania ciążowe nie spadają dla odmiany z tyłka? Mam wrażenie że jeszcze nie te rozmiary u mnie i jestem gdzieś pomiędzy normalnymi a takimi   Zosia667 lubi tę wiadomość Zosia667 lubi tę wiadomość
- 

Jesteś pod opieką, to najważniejsze ❤️ Trzymam kciuki.Natalia13245 wrote:Zaczęło odklejać mi się łożysko:( zostaje w szpitalu
- 

A my, moje drogie, byliśmy dzisiaj na wizycie. Wszystko dobrze. Dzidziuś rośnie, z pomiarów wyszło 17+2, czyli 4 dni do przodu. I sprawdził brzuszek, serduszko, główkę i kość udową. Dodatkowo sprawdził mi doktor szyjkę, też wszystko okej ☺️
 Potwierdzone, będzie Synek 🩵 Było widać niezaprzeczalnie 🩵
 Aż 200 gram Leniuszka, nie chciał się za bardzo ruszać, tylko pomachał do nas na koniec 🥹
 Następna wizyta 23 września 📆 Nie wiem jak wytrzymam miesiąc 🫣 Bezowata, Cyprysek , MroziaMM, Nickki, assialbnn, Bergamotka94, Mamatrzechaniołków, Irashka, Zosia667, zorilla94, Giosiek lubią tę wiadomość Bezowata, Cyprysek , MroziaMM, Nickki, assialbnn, Bergamotka94, Mamatrzechaniołków, Irashka, Zosia667, zorilla94, Giosiek lubią tę wiadomość
- 

U mnie dziś mały sukces, bo przyznałam się w pracy. Reakcja bardzo pozytywna, dyrektor powiedział, że mogę być na zdalnej tyle, ile potrzebuję, nie muszę chodzić do biura. Pytali też o moje plany na urlopy po porodzie, żeby zabezpieczyć jakieś zastępstwo na ten czas kiedy mnie już nie będzie. Także stres z głowy 🤗 Cyprysek , MroziaMM, assialbnn, mmonika_, Bergamotka94, Irashka, Zosia667, Giosiek lubią tę wiadomość Cyprysek , MroziaMM, assialbnn, mmonika_, Bergamotka94, Irashka, Zosia667, Giosiek lubią tę wiadomość
- 

To ja też podam moje wizyty:)

↘️02.09 wizyta u mojej lekarki prowadzącej
 ↘️11.09 wizyta w LuxMed ale znowu u tego super lekarza
 ↘️07.10 połówkowe♀️ 36 lat
 ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
 ✅️ 2020 -> laparo+ histero
 ✅️ 2020 -> ⏸️
 ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
 ✅️ 2025 -> ⏸️
- 

Leżę w szpitalu. I w sumie mam tylko leżeć podają mi duphoston i magnez 2*500 ml i jutro zobaczymy . Serduszko dzisiaj na USG pięknie biło. Zaskoczyło mnie to wszystko ale dzisiaj pojawiła się krew ze skrzepami i pojechałam i chwała panie że pojechałam assialbnn, Irashka, Bezowata, Zosia667, Giosiek, mmonika_ lubią tę wiadomość
                                👱93 assialbnn, Irashka, Bezowata, Zosia667, Giosiek, mmonika_ lubią tę wiadomość
                                👱93
 🧑🦱94

09.24 5tc 💔
 01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
 Mutacja MTHFR A1298C hetero
 Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
 12.06-beta1256.3
 14.06-beta 2405.4
 20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
 05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
 20.07-3.44cm perełki ❤️
 02.08 5.6cm ❤️
 11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
 20.08- 9cm chłopczyk 🩵
 26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
 7.09 - chłopczyk 188g❤️
 21.09- 244g ❤️
 3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
 18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
 09.11 wizyta
 Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
 Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
 Heparyna 1×1
 Acard 1×1
 Accofil 0.5 co 3 dni❌
 Magnez 3×1
- 

Dziewczyny uzupełniłam pierwszą stronę 😊
 Sprawdźcie czy wszystko się zgadza i czy kogoś nie pominęłam 😉
- 

Bardzo Ci współczuję tego stresu.. ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy. Wracaj do zdrowia jak najszybciej 😊😊😊Natalia13245 wrote:Leżę w szpitalu. I w sumie mam tylko leżeć podają mi duphoston i magnez 2*500 ml i jutro zobaczymy . Serduszko dzisiaj na USG pięknie biło. Zaskoczyło mnie to wszystko ale dzisiaj pojawiła się krew ze skrzepami i pojechałam i chwała panie że pojechałam
- 

Witamy 😊❤️Cukruś wrote:Hej dziewczyny, chyba już dojrzałam do tego aby do Was dołączyć 🙈
 Jesteśmy z jo_ana siostrami transferowymi 🫶
 Data porodu z OM i z prenatalnych idealnie 25.02.2025, ale pewnie będzie rozwiązywany wczesniej bo mam cukrzycę ciążowa I jestem na insulinie pod opieką szpitala na Polnej w Poznaniu.

U nas prenatalne też wyszły niskie ryzyka trisomi, ale wysokie preeklamsacji przed 37 tc i wewnątrzmaciczne zahamowania wzrastania przed 37 tc. Wizytę u swojego gina mam za tydzień, ale mam w zaleceniach mam acard 150, który i tak biorę od początku cyklu.
 Jestem obecnie w szpitalu na planowanym comiesięcznym przyjęciu w związku z cukrzycą ciążową i tutaj też powiedzieli, że i na preeklamsacje i zahamowania wzrostu acard.
 Dodatkowo mam zalecenie z prenatalnych aspargin lub magne b6 forte 6x1, teraz biorę 3x1 ze zwiększeniem poczekam na wizytę.

W 10+6 mialam pobieraną krew na veracity, ale okazało się, że było za mało frakcji DNA dziecka i za tydzień będę miała ponownie poobraną krew.
 Rozgość się 🙂
 Wpisuje Cię do naszego grona ❤️
- 

Współczuję że musiałaś doświadczyć tego lęku i strachu 🥺🫂❤️ cieszę się że z Twoim maluszkiem wszystko dobrze i trzymam mocno kciuki aby sytuacja została opanowana i abyś bezpieczne i bez stresu wróciła do domu ❤️❤️❤️Natalia13245 wrote:Leżę w szpitalu. I w sumie mam tylko leżeć podają mi duphoston i magnez 2*500 ml i jutro zobaczymy . Serduszko dzisiaj na USG pięknie biło. Zaskoczyło mnie to wszystko ale dzisiaj pojawiła się krew ze skrzepami i pojechałam i chwała panie że pojechałam
- 

Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy. Odpoczywaj i staraj się nie martwić. ♥️ Trzymam kciuki za szybki powrót do domu.Natalia13245 wrote:Leżę w szpitalu. I w sumie mam tylko leżeć podają mi duphoston i magnez 2*500 ml i jutro zobaczymy . Serduszko dzisiaj na USG pięknie biło. Zaskoczyło mnie to wszystko ale dzisiaj pojawiła się krew ze skrzepami i pojechałam i chwała panie że pojechałam👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
 25.06.2025 1,46 cm ♥️
 09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
 15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
 29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
 14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
 03.09.2025 140g chłopaka 🥝
 29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
 29.10.2025 890g
 27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

- 

MroziaMM wrote:Bardzo Ci współczuję tego stresu.. ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy. Wracaj do zdrowia jak najszybciej 😊😊😊

Ja chcę usłyszeć że donoszę synka. Tego strasznie się boje 👱93 👱93
 🧑🦱94

09.24 5tc 💔
 01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
 Mutacja MTHFR A1298C hetero
 Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
 12.06-beta1256.3
 14.06-beta 2405.4
 20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
 05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
 20.07-3.44cm perełki ❤️
 02.08 5.6cm ❤️
 11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
 20.08- 9cm chłopczyk 🩵
 26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
 7.09 - chłopczyk 188g❤️
 21.09- 244g ❤️
 3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
 18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
 09.11 wizyta
 Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2