X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ruch w ciąży a poród....
Odpowiedz

Ruch w ciąży a poród....

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to prawda że jak się kobieta dużo rusza w ciąży, uprawia sporty, to później poród przebiega dużo szybciej i mniej boleśnie?? trochę naczytałam się na ten temat i dziewczyny niby potwierdzają. Czy któraś sportsmenka lub tancerka z dzidziusiem może się wypowiedziec w tym temacie? :P

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomiędzy jednym dzieckiem a drugim bardzo dużo ruchu dostarczałam swojej osobie :) W przeciągu 6 lat ( oczywiście z przerwami) biegałam, chodziłam na siłownie, tańczyłam , pływałam i właściwie zaczęłam uprawiać sport dopiero na tym etapie życia, przed pierwszą ciążą nigdy. Bardzo dużo czasu spędzałam na siłowni. Fakt faktem ograniczyłam trochę sporty jakiś rok przed zajściem w ciążę ale myślę że przez te 5 laty zdążyło się coś w organizmie pozmieniać. Urodziłam drugie dziecko w niecałe 40 minut, w szpitalu byłam 7 min przed porodem. Wcześniejsze dziecko nicy też szybko bo jakieś 4 godziny ale ten drugi poród był naprawdę ekspresowy i być może ten wcześniejszy sport miał znaczenie, nie wiem :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktywność absolutnie nic nie pomogła.
    Nie mam na myśli jakiegoś namiętnego uprawiania sportu, a aktywność codzienną- pracowałam do 6 dnia po terminie porodu, z zawodu jestem weterynarzem, więc i z psami się naszarpałam i przy stole operacyjnym wylewałam siódme poty. Cała ciąża non stop w ruchu.
    Akcji porodowej własnej żadnej, cały poród na oksytocynie, nie było ani szybko, ani lekko, ale też dzieć duży, bo urodził się 4470g...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka caly czas dużo jeździła na rowerze i w ciąży tez bardzo dlugo jeździła. Spacery i basen i urodziła w pól godziny pierwsze dziecko. Ja miałam cc ale w ciazy na rowerze caly pierwszy trymestr i kawałek drugiego do tego spacery po 4-5 km z psem i po cc śmigałam jak nówka az pielęgniarki mówiły ze "biegam" po korytarzu szpitalnym jakbym nigdy cc nie miała.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli w sumie trochę prawdy w tym jest ;)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na myśli raczej budowę mięśnia i trochę większy wysiłek niż aktywność w pracy :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam ;)
    Od początku ciąży byłam aktywna,w 9 miesiącu jeździłam 120km.na uczelnie,latałam po sklepach,uczelniach,spacerowałam na wycieczkach,codziennie dużo chodziłam i urodziłam w 30 minut,praktycznie bezboleśnie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:27

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ