X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ruchy dziecka
Odpowiedz

Ruchy dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malinka1996 Debiutantka

Wysłany: 3 października 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczynki kiedy poczułyście ruchy? Ja jestem w 1 ciazy dzisiaj 19+0 i nic nie czuje. :(

• Faelwen90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja poczułam ruchy dopiero w połowie 21tyg. ciąży. Mam łożysko na przedniej ścianie i to tłumi ruchy dziecka. Może też masz tak umiejscowione łożysko?

age.png
  • Iza97 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 19+4 i chyba coś zaczynam czuć od wczoraj . Wydaje mi się że to właśnie są ruchy dzidziusia 👶
    Również mam łożysko na przedniej ścianie
    Ale również się stresuję czy to na pewno ruchy i czy z dzieckiem wszystko dobrze
    Szczególnie że ostatnią wizytę miałam prawie 4 tyg temu
    We wtorek mam prenatalne a w środę wizytę
    4 tyg to strasznie długo i stres jest szczególnie właśnie że się nie czuję ruchów .

Wysłany: 3 października 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za odpowiedź. Właśnie nigdy mi mój ginekolog nic nie mówił na ten temat a ja nie spytalam

• Faelwen90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też się stresowałam, że nie czuję ruchów. Czułam tylko czasami takie napinanie się skóry poniżej pępka raz po prawej a raz po lewej stronie. Nie wiedziałam czy to to czy jeszcze nie, bo zdarzało się raz na jakiś czas.

Wszystko przyjdzie z zaskoczenia 😉
    A jeśli jesteś bardzo zaniepokojona to zawsze można zgłosić się na izbę przyjęć i tam lekarz sprawdzi czy wszystko z maluchem ok.

age.png

Wysłany: 4 października 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faelwen90 wrote:
    Ja na początku też się stresowałam, że nie czuję ruchów. Czułam tylko czasami takie napinanie się skóry poniżej pępka raz po prawej a raz po lewej stronie. Nie wiedziałam czy to to czy jeszcze nie, bo zdarzało się raz na jakiś czas.

Wszystko przyjdzie z zaskoczenia 😉
    A jeśli jesteś bardzo zaniepokojona to zawsze można zgłosić się na izbę przyjęć i tam lekarz sprawdzi czy wszystko z maluchem ok.

Dziękuję za odpowiedź:* mam detektor serduszko bije jak dzwon
    No ale ruchów nie czuc. Ciekawe czy moja spora oponka na brzuchu przeszkadza małej 😅😅

Wysłany: 4 października 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza97 wrote:
    Ja jestem 19+4 i chyba coś zaczynam czuć od wczoraj . Wydaje mi się że to właśnie są ruchy dzidziusia 👶
    Również mam łożysko na przedniej ścianie
    Ale również się stresuję czy to na pewno ruchy i czy z dzieckiem wszystko dobrze
    Szczególnie że ostatnią wizytę miałam prawie 4 tyg temu
    We wtorek mam prenatalne a w środę wizytę
    4 tyg to strasznie długo i stres jest szczególnie właśnie że się nie czuję ruchów .

Kochana, bardzo to rozumiem
    Ja chodzę co 3 tyg i wraz się stresuje. Myślałaś jad kupnem detektora tętna? Mi ratuje życie.

• Iza97 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1996 wrote:
    Kochana, bardzo to rozumiem
    Ja chodzę co 3 tyg i wraz się stresuje. Myślałaś jad kupnem detektora tętna? Mi ratuje życie.

Tak myślałam ale razem z mężem stwierdziliśmy że znając mnie to by mnie jeszcze bardziej on stresował niż teraz
    Więc odpuściliśmy ten zakup

Martynka.98 lubi tę wiadomość

• AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18+3
    Bardzo szybko. Ale było to delikatne

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ