X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ruchy dziecka
Odpowiedz

Ruchy dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malinka1996 Debiutantka

Wysłany: 3 października, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczynki kiedy poczułyście ruchy? Ja jestem w 1 ciazy dzisiaj 19+0 i nic nie czuje. :(

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja poczułam ruchy dopiero w połowie 21tyg. ciąży. Mam łożysko na przedniej ścianie i to tłumi ruchy dziecka. Może też masz tak umiejscowione łożysko?

preg.png
  • Iza97 Ekspertka

Wysłany: 3 października, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 19+4 i chyba coś zaczynam czuć od wczoraj . Wydaje mi się że to właśnie są ruchy dzidziusia 👶
    Również mam łożysko na przedniej ścianie
    Ale również się stresuję czy to na pewno ruchy i czy z dzieckiem wszystko dobrze
    Szczególnie że ostatnią wizytę miałam prawie 4 tyg temu
    We wtorek mam prenatalne a w środę wizytę
    4 tyg to strasznie długo i stres jest szczególnie właśnie że się nie czuję ruchów .

Wysłany: 3 października, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za odpowiedź. Właśnie nigdy mi mój ginekolog nic nie mówił na ten temat a ja nie spytalam

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 4 października, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też się stresowałam, że nie czuję ruchów. Czułam tylko czasami takie napinanie się skóry poniżej pępka raz po prawej a raz po lewej stronie. Nie wiedziałam czy to to czy jeszcze nie, bo zdarzało się raz na jakiś czas.

Wszystko przyjdzie z zaskoczenia 😉
    A jeśli jesteś bardzo zaniepokojona to zawsze można zgłosić się na izbę przyjęć i tam lekarz sprawdzi czy wszystko z maluchem ok.

preg.png

Wysłany: 4 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faelwen90 wrote:
    Ja na początku też się stresowałam, że nie czuję ruchów. Czułam tylko czasami takie napinanie się skóry poniżej pępka raz po prawej a raz po lewej stronie. Nie wiedziałam czy to to czy jeszcze nie, bo zdarzało się raz na jakiś czas.

Wszystko przyjdzie z zaskoczenia 😉
    A jeśli jesteś bardzo zaniepokojona to zawsze można zgłosić się na izbę przyjęć i tam lekarz sprawdzi czy wszystko z maluchem ok.

Dziękuję za odpowiedź:* mam detektor serduszko bije jak dzwon
    No ale ruchów nie czuc. Ciekawe czy moja spora oponka na brzuchu przeszkadza małej 😅😅

Wysłany: 4 października, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza97 wrote:
    Ja jestem 19+4 i chyba coś zaczynam czuć od wczoraj . Wydaje mi się że to właśnie są ruchy dzidziusia 👶
    Również mam łożysko na przedniej ścianie
    Ale również się stresuję czy to na pewno ruchy i czy z dzieckiem wszystko dobrze
    Szczególnie że ostatnią wizytę miałam prawie 4 tyg temu
    We wtorek mam prenatalne a w środę wizytę
    4 tyg to strasznie długo i stres jest szczególnie właśnie że się nie czuję ruchów .

Kochana, bardzo to rozumiem
    Ja chodzę co 3 tyg i wraz się stresuje. Myślałaś jad kupnem detektora tętna? Mi ratuje życie.

• Iza97 Ekspertka

Wysłany: 4 października, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1996 wrote:
    Kochana, bardzo to rozumiem
    Ja chodzę co 3 tyg i wraz się stresuje. Myślałaś jad kupnem detektora tętna? Mi ratuje życie.

Tak myślałam ale razem z mężem stwierdziliśmy że znając mnie to by mnie jeszcze bardziej on stresował niż teraz
    Więc odpuściliśmy ten zakup

Martynka.98 lubi tę wiadomość

• AgaKa800 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18+3
    Bardzo szybko. Ale było to delikatne

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ