X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ruchy dziecka 23 tydzień
Odpowiedz

Ruchy dziecka 23 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nappi Znajoma

Wysłany: 3 maja, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim , jestem obecnie w 23 tygodniu , do tej pory moja mała miała regularne drzemki i porę aktywności ale dzis po południu mam wrażenie że te ruchy są słabsze i trwają krócej, mam detektor tętna i czasem muszę się nieźle na szukać żeby znaleźć tętna małej niby jest w normie 144-151 ale martwi mnie to że to są pojedyncze ruchy i cisza , pod wieczór zawsze była bardzo aktywna nie wiem w jakiej sytuacji udać się na SOR zastanawiam się czy czekać do jutra ewentualnie na rozwój czy się pakować zaraz i jechać , dodam że mam ok 40 minut do najbliższego szpitala który ma podział ginekologiczny

30.05.2011r 23tydz. Niewydolność szyjki macicy 💔👼
    08.10.2016r 🌈♥️40tydz.
    Duphaston , luteina, skracająca się szyjka macicy, niewydolność szyjki założenie szwu podtrzymującego ciążę 14 tydzień
    30.03.2024 ⏸️ duphaston 2x1
    03.04.2024 beta 20.9
    05.04.2024 beta 90.4
    08.04.2024 beta 429.9
    10.04.2024 beta 460 💔
    Wizyta 12.04 duphaston na wywołanie krwawienia 3x1

23.12 pozytywny test ♥️

preg.png
  • Patabr Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nappi wrote:
    Cześć wszystkim , jestem obecnie w 23 tygodniu , do tej pory moja mała miała regularne drzemki i porę aktywności ale dzis po południu mam wrażenie że te ruchy są słabsze i trwają krócej, mam detektor tętna i czasem muszę się nieźle na szukać żeby znaleźć tętna małej niby jest w normie 144-151 ale martwi mnie to że to są pojedyncze ruchy i cisza , pod wieczór zawsze była bardzo aktywna nie wiem w jakiej sytuacji udać się na SOR zastanawiam się czy czekać do jutra ewentualnie na rozwój czy się pakować zaraz i jechać , dodam że mam ok 40 minut do najbliższego szpitala który ma podział ginekologiczny

Ja mniej więcej w takim okresie jak Ty mialam podobnie i poczekałam, bo ruchy były, ale rzadziej i takie inne w odczuciu po prostu. Poczekałam 3 dni i poszłam na wizytę do lekarza i się okazało, że bobas się spionizował- wczesniej sobie leżał, a teraz ma ułożenie miednicowe i stąd te zmiany odczuwania. Ba - okazało sie, ze w trakcie usg caly czas się ruszał, ale jego położenie nie dało mi tego odczuć.
    Ja się z sorem wstrzymałam, bo nie chciałam z czymś takim jechać do szpitala, ale poszłam na wizytę umówioną na szybko i nie żałuję, bo się uspokoiłam, szczególnie, że bobek już caly czas jest w tej pozycji, wiec caly czas już te ruchy czuję inaczej

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • marcellinna Znajoma

Wysłany: 16 maja, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie doradzę, rób tak jak podpowiada Ci intuicja <3
    spokojnie, to był etap, kiedy załatwiałam takie rzeczy
    https://euforianieruchomosci.pl/nieruchomosci/sprzedaz/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:13

• promykk Autorytet

Wysłany: 16 maja, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były mocno odczuwalne ruchy od 20 tc. dziecko było ułożone miednicowo i kopało w okolicach łona. Z 23 tc. ruchy zelżały dość mocno, okazało się, że bobas jest teraz ułożony poprzecznie i kopniaków z boku już tak nie czuć. 🤗

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ