X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sączenie się wód - wkładki
Odpowiedz

Sączenie się wód - wkładki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • golonat Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którejś z poprzednich ciąż, gdy miałam podejrzenie, że sączą mi się wody, kupiłam specjalne wkładki higieniczne, zabarwiające się w zależności od ph wydzieliny. Teraz nie mogę nigdzie takich znaleźć - patrzyłam w internetowych aptekach, rosmanie i na allegro. Może szukam po złych hasłach. Powiedzcie, wiadomo Wam coś o dostępności takich wkładek w Pl? Wiem, że mogę kupić papierki lakmusowe (tak też zrobiłam), ale nie bardzo sobie wyobrażam ich faktyczne zastosowanie - mam je sobie wetknąć do pochwy o_O? Przyczepić do majtek? Yyy? ;) Podpowiedzcie, dobre kobiety :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golonat mi w szpitalu ginekolog przykładał taki papierek lakmusowy do wejścia do pochwy, bo też było podejrzenie sączenia wód. Także po prostu przyłóż go do wejścia do pochwy, tylko nie po samym wierzchu tylko tak troszkę wewnątrz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak już go przyłożysz to delikatnie potrzyj nim o pochwę i odłóż na bok. Chyba czeka się kilka minut nim reakcja w nim zajdzie i się zabarwi. Na ulotce powinno być napisane.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ