X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Aa ja chciałam się Was jeszcze zapytać.. jak Wasza ochota na przytulanki? W 1 ciąży nie czułam żadnych zmian i miałam na to ochotę tak jak zawsze i przyjemność taką samą. Teraz jest zupełnie inaczej w obu aspektach. Podobno w 2 trymestrze może trochę wzrosnąć libido, więc mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni. Nie chciałabym robic jakiś ciągłych wywijasów albo się "zmuszać"...
    U mnie nic, zero ochoty. Był moment, jakby libido zaczęło wracać, ale po stosunku był chlust krwi, wróciły intensywne plamienia, które zaczęły ustępować dopiero powrocie do Duphastonu, więc znowu wszystko zgasło.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Doktor z racji jutrzejszych prenatalnych nie mierzył nic za specjalnie, bo stwierdził, że tam będzie lepszy i dokładniejszy sprzęt. Maluch ma 7 cm, długie nóżki i małe stopy, którymi zawzięcie kopał ❤️Łożysko przodujące póki co. Mam odstawiony utrogestan, bo krwiak zniknął, plamień nie ma. Wprowadził aspargin 3x2 tabl już do końca ciąży, bo robimy wszystko, żeby dociągnąć do 35 tygodnia.

Sunday_92, Domi94, anakonda, Odiodi, Zielona2024, Patka123, Dziewiarka, Kinia__, dzikaplaża, Wojcinka, Ala1118, osiecka89, Luna_, Ahossik91, Kim99, Platynova55, Roxanne lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wojcinka mi dali w aptece sprey do nosa na bazie ziół bezpieczny dla kobiet w ciąży... nos mnie boli ale
    Odetkany raz dwa. Ryma stop, coś takiego

Rzelka lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Melduję się po wizycie. Doktor z racji jutrzejszych prenatalnych nie mierzył nic za specjalnie, bo stwierdził, że tam będzie lepszy i dokładniejszy sprzęt. Maluch ma 7 cm, długie nóżki i małe stopy, którymi zawzięcie kopał ❤️Łożysko przodujące póki co. Mam odstawiony utrogestan, bo krwiak zniknął, plamień nie ma. Wprowadził aspargin 3x2 tabl już do końca ciąży, bo robimy wszystko, żeby dociągnąć do 35 tygodnia.
    Też mam aspargin
    Trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ala1118 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wszystko dobrze 10 cm 100g zdrowego chłopaczyska. Z badań mnie uspokoił powiedział że wszystko jest w porządku, zmierzył ponownie głowę i długość i nawet starszy niż był. :)

Sreberko, Odiodi, Rzelka, Zielona2024, adu, Domi94, magda87, Dziewiarka, dzikaplaża, osiecka89, Luna_, anakonda, Lia., Platynova55, Roxanne lubią tę wiadomość

preg.png
  • KasKas Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylkoja wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie termin na 5 sierpnia. Aktualnie 16+0, tydzień temu wstępnie poznałam płeć- na 90% będzie druga córeczka. Marzyła mi się ♥️ niestety wysokie ryzyka z wyników pappy zaprowadziło mnie do amniopunkcji. za dwa dni mam badanie, później trzy tygodnie oczekiwania na wynik. Czy są tu jakieś mamy w podobnej sytuacji?

Pozdrawiam was ciepło 🌸
    Cześć, ja jestem świeżo po amnio. Miałam wczoraj. Teraz zostało mi czekanie na wyniki..

preg.png
  • Zielona2024 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście może jakieś opinie o szkole rodzenia przy szpitalu Raszei w Poznaniu?

preg.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa tyg temu RSV. Najważniejsze to sprawdzić czy nie ma powikłania w postaci zapalenia płuc. Mnie lekarka wysłała na krew, zrobić crp i morfologię. Crp miałam 10 więc bez problemu. Dostałam Nebbud do inhalacji bo jest bezpieczny w ciąży i dużo odpoczywałam.
    Najbardziej niebezpieczna jest gorączka, więc paracetamol i łóżeczko ☺️ po kilku dniach przeszło 😀

Wiecie co, jakoś od początku tej ciąży starałam się nie nastawiać. Bo bałam się poronienia na wczesnym etapie, potem czekałam na nifty i prenatalne żeby być pewna że będzie zdrowe bo bałam się wad a wtedy bym decydowała o terminacji za granicą. I już jestem po tym wszystkim, a do mnie nadal jakby nie do końca dociera że będę miała niedługo tego synka 🫣
    Chyba muszę powoli zacząć kupować pierdoly których nam brakuje 😀 mamy wózek i fotelik, ale reszta do kupienia, po córce raczej się nie przyda wszystko różowe 😅

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasKas wrote:
    Cześć, ja jestem świeżo po amnio. Miałam wczoraj. Teraz zostało mi czekanie na wyniki..
    Trzymam kciuki za dobry wynik ❤️

KasKas lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Ja miałam dwa tyg temu RSV. Najważniejsze to sprawdzić czy nie ma powikłania w postaci zapalenia płuc. Mnie lekarka wysłała na krew, zrobić crp i morfologię. Crp miałam 10 więc bez problemu. Dostałam Nebbud do inhalacji bo jest bezpieczny w ciąży i dużo odpoczywałam.
    Najbardziej niebezpieczna jest gorączka, więc paracetamol i łóżeczko ☺️ po kilku dniach przeszło 😀

Wiecie co, jakoś od początku tej ciąży starałam się nie nastawiać. Bo bałam się poronienia na wczesnym etapie, potem czekałam na nifty i prenatalne żeby być pewna że będzie zdrowe bo bałam się wad a wtedy bym decydowała o terminacji za granicą. I już jestem po tym wszystkim, a do mnie nadal jakby nie do końca dociera że będę miała niedługo tego synka 🫣
    Chyba muszę powoli zacząć kupować pierdoly których nam brakuje 😀 mamy wózek i fotelik, ale reszta do kupienia, po córce raczej się nie przyda wszystko różowe 😅
    Teraz mam nadzieję, że jak kamień spadł z serca to już będzie tylko czysta radość i odliczanie do spotkania z maluchem.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lala91 wrote:
    @wojcinka mi dali w aptece sprey do nosa na bazie ziół bezpieczny dla kobiet w ciąży... nos mnie boli ale
    Odetkany raz dwa. Ryma stop, coś takiego
    Niestety nie mieszkam w Polsce 😞 jutro idę do lekarza, mam nadzieję że coś sensownego (bardziej niż woda morska 🥴) mi przepisze 🤞

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm
    26/05 - trzecie prenatalne 🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    A Ty nie masz utrogestanu ze względu na niewydolność szyjki w poprzednich ciążach?
    Bo on w takich przypadkach jest zazwyczaj wprowadzany na początku drugiego trymestru i kontynuowany do około 32/34 TC. Ja właśnie biorę dopiero od drugiego trymestru, w pierwszym nie brałam (tzn. brałam tydzień jak miałam plamienie niewiadomego pochodzenia).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki aby coś dali

Kurde dziewczyny ja nie mam siły... mam AZS ale zazwyczaj raz na kilka lat mi się objawial. Generalnie na tle nerwowym po kaliska czasie p silnego stresu albo lupiez albo coś.. a teraz od grudnia swedza mnie nogi od kolan w dol. Dziś zobaczyłam wysypkę na bokach brzucha.. zaczęłam
    Się denerwować ze znowu pokrzywka.. miałam taka tragiczna po jednej CP trwała pół roku :( nic nie pomagało na nią
    Jutro mam wizytę mam nadzieje ze coś mi da. Mam jakiś krem no ale wiadomo te co w coazy można to są takie jakie są.
    Musiałam się wygadać ..chyba , że macie jakieś polecajki To chętnie przygarnę 😊

• Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    My już po wizycie. Wszystko dobrze 10 cm 100g zdrowego chłopaczyska. Z badań mnie uspokoił powiedział że wszystko jest w porządku, zmierzył ponownie głowę i długość i nawet starszy niż był. :)

A czy wagę sie podaje na normalnym usg u swojego lekarza prowadzącego? Od ktoregos tygodnia? Czy po prenatalnych? Mam jutro wizytę, jestem ciekawa czy poda mi wagę bombelka :)
    na prenatalnych nic facet nie wspomniał o wadze, a w sumie jestem ciekawa jak tam ;)

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lala91 powiem Ci ze ja mam cos podobnego, tak sucha skore ze nogi mogę wydrapac, boki tez mnie swędzą ale to od napinającej sie skóry jak rośnie brzuch. Mam nadzieje ze ci cos przepiszą, mi zwykłe nawilżenie już dużo daje.

Dziewczyny a czy któraś też ma w ciąży taką przeczulone skóry? Najgorzej jak idę spać, muszę się rozbierać do majtek bo czuje kazdy szew i nie zasnę. W tamtej ciąży miałam tak samo dopiero w 3 trymestrze, praktycznie musiałam nago spać… serio te objawy są jakieś zadziwiające

age.png

preg.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co sie tak boicie nasivinu baby😅 przeciez to sie 3 miesięcznym dzieciom psika a i mlodszym chorym mozna dać. Badania są poprostu na 3 miesięcznych dzieciach przeprowadzone. Ginekolog tez zezwala na krople dla dzieci.
    Ja jak musze to biore jakis lek. Jak mnie glowa strasznie boli to apap i sie nie cykam. Bralam antybiotyk na zapalenie zatok-tez wszystko ok. Wszystko pod kontrolą lekarza. A nawet mi powiedzial ze w 2 trymestrze jak bardzo bolą np zatoki to raz czy dwa ibuprom moge wziać. (Ja nie biore akurat tego typu leków z racji jelit)

U mnie libido jest wyzsze niz przed a niskie nie bylo. Mąz sie cieszy. Przynajmniej taką mam nadzieje😄

preg.png

age.png

age.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wysuszona na wiór, mam od dietetyk zalecenie suplementacji olejem lnianym, ale nie mogę się coś przemóc do łykania go tak o, muszę zacząć do sałatek dodawać.

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Ja dalej nie czuję tej ciąży. Tzn. wiem że jest, widziałam na USG ludzika, mam niektóre objawy, ale tak jakby do mnie nie docierało, że to moje. :P Mąż chyba bardziej wszedł w tą moją ciążę, bo mnie gładzi po brzuchu, gada do niego, wspomina o rzeczach dla dziecka, a ja jakoś jeszcze nie mogę zacząć myśleć o wyprawce. Może po prenatalnych coś się zmieni..?

Kim99 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    A Ty nie masz utrogestanu ze względu na niewydolność szyjki w poprzednich ciążach?
    Bo on w takich przypadkach jest zazwyczaj wprowadzany na początku drugiego trymestru i kontynuowany do około 32/34 TC. Ja właśnie biorę dopiero od drugiego trymestru, w pierwszym nie brałam (tzn. brałam tydzień jak miałam plamienie niewiadomego pochodzenia).
    Do końca sama nie wiem.Póki co szyjka długa i zamknięta. Dr mówił, że będziemy na późniejszym etapie częściej się widzieć i pilnować sytuacji, bo ryzyko jest duże, ale no ufam mu i wierzę, że wie co robi.

Sunday_92 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lala91 wrote:
    Trzymam kciuki aby coś dali

Kurde dziewczyny ja nie mam siły... mam AZS ale zazwyczaj raz na kilka lat mi się objawial. Generalnie na tle nerwowym po kaliska czasie p silnego stresu albo lupiez albo coś.. a teraz od grudnia swedza mnie nogi od kolan w dol. Dziś zobaczyłam wysypkę na bokach brzucha.. zaczęłam
    Się denerwować ze znowu pokrzywka.. miałam taka tragiczna po jednej CP trwała pół roku :( nic nie pomagało na nią
    Jutro mam wizytę mam nadzieje ze coś mi da. Mam jakiś krem no ale wiadomo te co w coazy można to są takie jakie są.
    Musiałam się wygadać ..chyba , że macie jakieś polecajki To chętnie przygarnę 😊
    U mnie jest dosyć łagodne azs i bardzo sprawdza się Dexeryl. Stosuję od lat. Może akurat pomoże jeśli wcześniej nie miałaś z nim styczności.

Lala91 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱
    2018 Z 🩷🤱

17.12.2024 🫄

preg.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ