❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Blumchen30 ja mam dresowy ale nie tyle na wyjście co raczej na spacery pod wieczór... Mam jeszcze 2 dzieci, więc u nas place zabaw w tym okresie to często do ok20... Będzie trzeba trochę skrócić żeby ogarnąć cała 3 do spania 😂🙈 no ale pod wieczór cienki komibezon myślę, że się przyda
blumchen30 lubi tę wiadomość
-
Izabelka gratuluję córeczki! Troszkę się pośpieszyła na ten świat, ale może już teraz chciała zrobić Ci radość. Dużo zdrówka dla Was!
A jak tam Wasze brzuszki? Może ostatnia sesja brzuszkowa?
Mój bębenek wygląda tak 😁
Aaasti, Elleen, Mała Matylda, aganieszkam, Glenka, Kika, Patryśka, izabel_ka, Ola777, Sto_krotka lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
BSS jak zawsze Śliczny brzusio. Ja w warunkach szpitalnych już z trochę innej perspektywy mogę się pokazac😂
https://naforum.zapodaj.net/dcca0fb5bfcf.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 12:30
Mała Matylda, aganieszkam, BitterSweetSymphony, Kika, Ola777, Sto_krotka lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Wczoraj się nie odzywałam bo starsza córka miała podcinane wędzidełko. Poszło nadspodziewanie dobrze, nawet się nie zorientowała co się stało, a ja od rana byłam w ogromnym stresie🙈
Ellen, super że się udało z tym szczepieniem męża 🙂
Izabella, gratuluję córeńki!
Pojawiła się z zaskoczenia, ale na szczęście już na takim bezpiecznym etapie. Życzę Wam dużo zdrówka, nabierajcie sił😘
BSS, gratuluję wizyty. Duża już ta Twoja dziewczynka. Piękny brzuszek i cudowna lokatorka😊
Ellen, aż trudno uwierzyć, że tam mieści się dwójka małych ludzi 🤩
Agnieszkam, każdy szpital sam określa zasady odnośnie odwiedzin na oddziale neonatologii, nie ma ogólnokrajowych zaleceń.
Karolina, jak ja Cię rozumiem. Też mi zależy, aby poród zaczął się naturalnie. Poprzednio urodziłam 9 dni po terminie, nienajlepiej wspominam czas po tej magicznej dacie, mimo że fizycznie czułam się bardzo dobrze. Zgodnie z przepisami tydzień po terminie powinnam zostać przyjęta na patologię na wywołanie, ale uzgodniłam z lekarką, że ze względu na to że moje zdrowie i warunki w macicy były idealne mogę poczekać do 10 doby. Codziennie musiałam zgłaszać się na ktg i badanie oraz podpisywać odmowę przyjęcia. Szczęśliwie w końcu zaczęło się samo. Tym razem córeczka jest większa, więc zwlekanie z porodem może być nieorzystne.
Blumchen, w którym szpitalu chcesz rodzić? Ja wybieram się na Żelazną.
Kombinezon mam taki dresowy, w rozmiarze 62, z myślą o spacerach we wrześniu/październiku. Później dokupię coś cieplejszego na 68.
Z praniem wstrzymuję się do zakupu kilku brakujących rzeczy z listy, ale na pewno zrobię to w ciągu najbliższych dwóch tygodni.izabel_ka, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda no mieści się😉 i to nie takich znowu małych jak po 2300 i 2400 mają.
A może to też perspektywa, bo ten mój brzuchol wcale maly nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 13:37
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Izabelka, ale Was córeczka zaskoczyła! Gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was! 💐🌹 Dużo zdrówka!
BSS bardzo ładny brzuszek i wcale nie taki duży 🙂
Elleen Ty to masz kogo dźwigać😉 A brzuszek z tej perspektywy faktycznie nie jest taki duży.
Ja nie mam żadnego kombinezonu na wrzesień. Kupiłam jeden na 68, ale taki już cieplejszy z myślą o chłodnej jesieni.
Ja też jeszcze nie pralam ubranek. Muszę jeszcze coś dokupić i wtedy zacznę.izabel_ka, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 14:21
bezsilna, Aaasti, Mała Matylda, aganieszkam, BitterSweetSymphony, Sto_krotka lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Sylwia i Niki my to mamy podobny termin porodu ale jezeli dobrze pamiętam u Ciebie chyba będzie wcześniej CC. Podziwiam Cię, że ogarniesz trójkę na placu zabaw no i ogólnie w domu:) ale taka trójeczkę to fajnie mieć myślę, że w sierpniu tak pod wieczór to napewno przyda się już jakiś kombinezon dla maluszka.
BSS super wyglądasz i naprawdę bardzo zgrabnie!
Elleen też mi cieżko uwierzyć, że chowasz tam 2 maluchy i to juz nie takie małe. Jesteś już na takim bezpiecznym etapie, że tylko teraz czekać na maluchów. Odpoczywaj bo po powrocie do domku napewno będziesz miała co robic;)
Mała Matylda, dzięki za info. Myślę, że też poszukam ciut grubszego bawełnianego w rozmiarze 62. Z praniem mnie uspokoiłyście, poczekam, aż dokupię inne rzeczy i za jakies 2-3 tygodnie wypiorę. Zobaczymy, czy na najbliższej wizycie nic niespodziewanego nie wyjdzie.
Ja tez wybieram się na Żelazną rodzilam tam pierwszego synka i byłam zadowolona. Pod koniec lipca mam rozmowę z położną to podpytam jak tam sytuacja bieżąca wygląda odnosnie odwiedzin.
BitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
Blumchen, ja też już tam rodziłam starszą córkę, byłam bardzo zadowolona i dlatego chcę wrócić🙂. Prowadzę ciążę u lekarki z Żelaznej, podczas wizyty we wtorek pytałam o odwiedziny - powiedziała że obecnie nie ma planów by je przywrócić. Dopiero niedawno, w czerwcu przywrócili możliwość zabrania osoby towarzyszącej na USG do przychodni przyszpitalnej. Mam nadzieję, że na etapie spotkania z Twoją położną wieści będą już inne🙂. Ja też jeszcze będę pytała lekarkę czy coś się zmieniło. Kolejną wizytę mam 20 lipca.
-
Blumchen30 3.08 mam kwalifikacje na cc i nam nadzieję, że ustalimy odrazu termin... Ale słyszałam, że prof najpierw zleca usg blizny, a po nim ustala termin... Mam nadzieję, że jednak po rozmowie i sytuacji z 2 ciąży (poród się zaczął, ale blizna nie pracowała na skurczach i zaczęła się rozchodzić), prof nie będzie zlecać dodatkowego usg i ustali mi termin ten tydzień wcześniej, a nie w dniu tp z usg 😒(taka podobno praktykę ma szpital, który wybrałam)
-
Blumchen oj, żebyś wiedziała, że odpoczywam. Niewiem czy to kwestia leków, tego, że ciśnienie mi w miarę unormowali, czy tego, że się trochę ochłodziło, ale śpię tu jak niemowle. Nawet na siku nie wstaje, a w domu to po 4 razy.
blumchen30, Mała Matylda lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen korzystaj! Ja próbuję po powoli ogarniać wyprawkę i po prostu czuję, że nie daje rady. Zbyt późno chyba się za to zabrałam. A tu jeszcze synek, którym trzeba się zajmować. Ogólnie atmosfera kiepska i już z mężem się słabo dogaduje. Może to taki urok końcówki ciąży, że wszystko dookoła denerwuje.
Mała Matylda, myślałam, że na spokojnie przywrócą skoro wskaźnik zachorowań tak spada. A to Ci niespodzianka...penwie jak do tej pory tego nie zrobili to na końcówkę wakacji tym bardziej;/ trochę szkoda;(( -
Blumchen30 takie uroki zostawienia wyprawki na koniec. U mnie mimo, że nie było kłótni z Mężem przez ten nawał zakupów to było zdziwienie ogromne Męża, że wydałam całą wypłatę 🤷♀️
Też żałuję, że nie kupowałam częściami. Ale nie miałam z kim. Mamy 1 samochód. Mąż do pracy a ja w domu. Dopiero Szwagierkę udało mi się ściągnąć w tamtym tyg żeby kupić ubranka. Inne rzeczy przez neta zamówiłam. Ale ubranka musiałam dotknąć i zobaczyć 😅
Zostało tylko czekać 😄 już mówię Synkowi, że może się zbierać 🤣 już jestem gotowa 🤣blumchen30 lubi tę wiadomość
-
Witam, my tez po wczorajszej wizycie, mała ma 2400 i dlugie nogi, cały czas w pozycji miednicowej pupa naciska na szyjke. Nogi to faktycznie musi miec dlugie bo czkawke czuje w prawej pachwinie a nogi w lewej.
Zostala nam juz ostatnia wizyta za 2 tyg i to juz koniec!!! Kiedy to zlecialo 😳
W moim szpitalu tez nie ma odwiedzin i cos mi sie zdaje ze tak juz zostanie. Pytalam dr o 4 fale i podobno ma byc. Maz byl w delegacji na Słowacji i tam tez o 4 fali juz mowia...Patryśka, Aaasti, Ola777, aganieszkam, Mała Matylda lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Dziewczyny, muszę się Wam pochwalić bo dzisiaj moja mama, teściowa, bratowa i przyjaciółki zrobiły mi niespodziankowy baby shower 🥳 Były prezenty, konkursy i cudny tort 😍 Zupełnie mnie zaskoczyły bo ja to nawet o tym nie myślałam. Wydawało mi się że to takie sztuczne święto 🤪 Jednak w gronie najbliższych było naprawdę miło 🥳😍
Aaasti, agulineczka, Ola777, aganieszkam, Agi83, blumchen30, Sylwia_i_Niki, Elleen, Mała Matylda, bezsilna, BitterSweetSymphony, Sto_krotka lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Kika, oooo jak miło 😍
Świetnie 😄 zazdroszczę Ci 😁
Chciała bym żeby ktoś dla mnie zrobił coś takiego ale cóż.. 🤷♀️😅
Pomarzyć można 😅
Agi, mam nadzieję, że wszystkie urodzimy na spokojnie przed tą '4 falą'. 🤦♀️
Super, że Dzidzia już taka duża 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 22:51
Kika, Sto_krotka lubią tę wiadomość
-
Kika, ale miła niespodzianka, super!
Szpital w którym ja chciałam rodzić ponoć ma być zamknięty w drugiej połowie lipca ze względu na braki kadrowe i sezon urlopowy, a ja w II połowie miałam się zapisywać na cc. Jestem w takim razie raczej zmuszona wybrac inny szpital, bo nie chce zostawiac tego na początek sierpnia, bo róznie bywa, może się okazac, ze przedłużą zamknięcie oddziału albo, że nie mają miejsc na planowe cięcia. Ogólnie we Wrocławiu wiecznie problem z porodówkami..Kika lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Patryśka wierzę Ci, że sie uzbierało i trochę wydałaś ale ostatecznie na to samo wyszło, jakbys miała partiami kupowac a teraz pandemia to lepiej raz a dobrze wybrac sie do sklepu:) Musisz sobie to tak tłumaczyc;)
ja to bardziej leże w takich kwestiach domowych bo sporo ciuszków mam ale sił mi brakuje aby to posegregowac, poznosić, częsc znów dac do pudel itp itd. generalnie kondycje mam dużą gorszą niż w pierwszej ciąży i naprawdę mam wrażenie, że duzo mniej o siebie dbam ale Dziewczyny mają po dwójkę, trójkę dzieci więc nie ma co narzekać pierwsza ciąża napewno jest wyjątkowa pod każdym względem:) z męzem faktycznie średni czas mamy, a powinno byc odwrotnie, przecież ewentualnie cieżki czas przed nami..mam nadzieję, że to nie wpływa na Malucha. Generalnie chyba nie udało mi się, przezyc te 9 miesiecy bez nerwów i jakis stresów.
ojej ale marudzę na koniec dnia;)
myślę, że uda nam sie urodzić szczęśliwie przed następną falą. Szkoda tylko, że tych odwiedzin wiekszosc szpitali nie przywróci na czas wakacji.Patryśka lubi tę wiadomość
-
Ellen, cieszę się że pobyt w szpitalu tak Ci służy. Możesz wypoczywać i gromadzić siły na czas gdy maluchy pojawią się na świecie 😊
Agi, gratuluję! Nasze dziewczyny rosną podobnie, moja we wtorek miała 2300 i też długie nogi. Na porodówce mnie wyprzedzisz, więc z ciekawością sprawdzę wagę Twojej córci. Boję się, że moja urośnie za duża 🙈
Kika, jaka miła niespodzianka 😊. Cieszę się że tak dobrze się bawiłaś.
Blumchen, ja zachowałam jeszcze resztki nadziei co do przywrócenia odwiedzin. Zmiana decyzji szpitala może nastąpić nagle. Porody rodzinne przywrócili jako jedni z pierwszych w kraju, były wstrzymane tylko na początku pandemii przez ok. 7 tygodni, uważam że są naprawdę otwarci na potrzeby pacjentek. Z drugiej strony przywrócenie odwiedzin sprawiłoby, że szpital byłby jeszcze bardziej oblegany. Każda oparcia ma więc swoje minusy. Pobyt jest krótki, damy sobie radę, tym bardziej, że mamy już doświadczenie w opiece nad dzieckiem🙂
Z wyprawką też sobie poradzimy, choć rzeczywiście za drugim razem jest trudniej, gdy trzeba uwzględnić potrzeby starszaka.
Mam wrażenie, że ciążowe hormony nie sprzyjają dbaniu o relacje z najbliższymi 🙈. Stres, że nie nadążasz z przygotowaniami też nie pomaga. Może Twój mąż mógłby spędzać z synem więcej czasu, aby dać Ci przestrzeń do zajęcia się wyprawką? Ja nie wiem jak poradziłabym sobie bez żłobka, gdzie córka spędza 6h dziennie. Czuję się dobrze, ale brzuch mi już przeszkadza w różnych czynnościach, wszystko robię wolniej i muszę robić sobie przerwy.
Nie da się zamknąć w bańce na okres 9 miesięcy, każda z nas przeżywa stres, a jednak zdecydowana większość dzieci rodzi się zupełnie zdrowa i pięknie się rozwija🙂. Nie warto się nakręcę stresem, że stres źle wpłynie na dziecko 😉.Elleen, Agi83, Kika, blumchen30, Patryśka lubią tę wiadomość