X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nasze dzieci się zsynchronizowaly, bo Antoś od trzech nocy stęka, kwęka, zapłacze, na chwilę usnie i od nowa.. :) nie wiem jak mu pomóc, mamy wkrótce szczepienia, więc liczę że pogadam z pediatra, ale też nie mam zaufania.
    Mamu brzydka buzię :( położna mowi, że to trądzik, zaleciła kąpiele w nadmanganian ie potasu, ale mam wrażenie, że to pogorszyło sprawę, wyszła dodatkowo ciemieniucha i tez juz myślę, czy to nie skaza białkowa. :(

I procedura, II transfer, 18 listopada 2020 r. 💕age.png

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nic nie robie z trądzikiem niemowlęcym, przemywam tylko przegotowaną wodą.
    Ponoć na początku 2 miesiąca najczęściej zaczynają się problemy brzuszkowe. Oby szybko minęły 🍀

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się wydaje, że tegoroczne Dzieci dość wymagające jeśli chodzi o brzuszek. Prędzej czy później każda z Nas wspomina takie same objawy jakie każdy inny Maluszek ma.

U nas buzia też w potówkach. Mi neonatolog powiedziała żeby przemywać przegotowaną wodą i niczym więcej. Na necie czytałam, że to też od karmienia piersią. Buzia przytulona do piersi i nie ma powietrza w tym czasie. Zazwyczaj po nocy mamy więcej krostek na buzi bo karmimy się na leżąco i ja też leżę i oboje z Synkiem usypiamy pod koniec jedzenia. A później przebudzam się z piersią na wierzchu 😅

Długo nie będziemy na weselu więc nie będę odciągać pokarmu bo nawet nie mam laktatora. Synek na czas wszystko ściąga i nawet denerwuje się, że mało ma pod koniec dnia więc butelka będzie robiona a później na kontrolę wpadnę to dokarmie.🤦‍♀️

Z naszym brzuszkiem tam może być, że przejedzony 🤦‍♀️ nie chce Synek smoczka to ciągle na piersi wisi 🤦‍♀️ i jak już ma nerwa, że z piersi mało leci to butelkę jeszcze minimum 60ml wypije.

Dziś byliśmy na USG przezciemiączowym (wszystko dobrze👍) i była Mama z Dzieckiem. Jej synek był wielkości mojego. A jej ma 4 miesiące a mój 6 tygodni 😅
    Nie wiem czy jej taki mały czy mój taki duży 😁🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 21:55

qdkke6yd12uga4lu.png
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, a jak to u Was wygląda i jakie obszary trądzik zajął?

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluskaaa wrote:
    Agnieszka, a jak to u Was wygląda i jakie obszary trądzik zajął?
    Krostki białe i niektóre czerwone. Jak wygooglowalam to identyczne. Takie drobne na czole a większe i czerwone na policzkach.
    Na początku myślałam, że to potówki ale zgłębiłam temat plus pediatra potwierdziła, że to trądzik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 22:44

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    age.png

23dpt jest ♥️
    Starania od 10.2016r.
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen u nas też po zaśnieciu machanie rączkami, wierzganie, prężenie...
    Czasem budzi się z krzykiem po czym zasypia jeśli ktoś zareaguje. Co ciekawe takich akcji przez sen nie ma gdy śpi na rekach, albo z nami w łóżku.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumchen30 wrote:
    Patryska wow impreza bez dziecka;) super;) będziesz odciągać mleczko? Trzymam kciuki aby udało się chociaż chwilę pobawić;)

Agnieszka, aby sprawdzić czy dieta bezmleczna ma jakikolwiek sens zaleca się odstawienia na 6 tyg. Tyle alergen może się utrzymywać w krwi.

Stokrotka, mój starszy synek ma przepuklinę pępkową. Rozumiem, że Cię to zestresowało. My mieliśmy taśmy klejone i zmniejszyło się sporo ale blat tłuszczu taki zwisający został. Generalnie warto nauczyć się odprowadzać tą przepuklinę jakby utknęła;/ jest to mocno stresujące jak się obserwuje jak ona rośnie gdy taki maluch płacze. Aczkolwiek znam dzieci, którym przepuklina zanikła w wieku pół roku więc napewno zależy to od jej wielkości i predyspozycje organizmu. Najgorsze jest to że wydaje mi się że młodszy też ma przepuklinę. Nie wiem czy to normalne że po odpadnięciu kikuta pępek wystaje?
    Ja też dziś mam gorsza formę psychiczną. Czuje się jak Fiona, dalej cała spuchnięta...nie wiem kiedy i czy to minie. Stopy, łydki, ręce mam spuchnięte. Chyba że to już przytycie a nie opuchlizna;(
    O widzisz, to mi nikt instruktażu nie zrobił, tylko "jakby było zaczerwienienie to można na dyżur całodobowy pilnie", a skąd mam wiedzieć kiedy alarmować? różowy jest i jak płacze to faktycznie sie stresuje...
    Umówiłam nas do fizjoterapeuty, może wlasnie go oklei, ale dopiero na 4.10 mam termin.
    U nas tak pępek wystawał po odpadnieciu, w szpitalu nic nie mówili 🤷‍♀️ podejrzewam, że od płaczu sie nasililo w domu.

Blumchen30, bardzo Ci dziękuję za zrozumienie mojego stresu ❤ a co do opuchlizny, ja po porodzie mialam nogi jak słoń... ale potem z dnia na dzień zniknęło, myślę, że będziesz miała podobie 🙂

Ps. Jeszcze kiedyś w ciąży na yt wyszukałam masaz limfatyczny i poprosiłam męża by mi pomógł go zrobić - super efekty daje na obrzęk.

Ps.1 Jakby któraś szukała fajnego, przewiewnego biustonosza do karmienia, idealny po domu nawet na mój za duży biust to polecam Alles mama easy.
    W ogóle kupiłam jeszcze z fiszbinami i taki usztywniany. Calkiem inaczej, bardziej środkiem trzymają biust niż te np. z HM, na co mi zwróciła uwagę położna ze szpitala. Jest nawet mała ulga w bólu;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 23:36

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumchen po odpadnieciu kikuta pępek może przez jakiś czas wystawac i nie musi oznaczać przepukliny. Kiedy u Was odpadł kikut? U nas przez jakiś czas pepuszek też był odstajacy, nie był idealnie płaski. Dopiero po jakimś czasie zaczął się wyplaszczac i choc nadal nie jest idealnie płaski, to jest zdecydowanie mniejszy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Patryśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Oskar ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 22:20

Elleen, blumchen30, aganieszkam, kluskaaa, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość

qdkke6yd12uga4lu.png
  • Kobi96 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też trądzik i zauważyłam że po lewej stronie ma więcej bo jak je z prawej piersi to ona pływa w mleku. Ma go dosłownie wszędzie. A z lewej piersi muszę karmić na siedzonco bo mała inaczej nie złapie dobrze piersi i mleko nie leci.
    I chyba też ją brzuch boli bo coraz częściej płacze po jedzeniu.
    Jeszcze walczymy z odparzeniem. Położna mówiła żeby kupić tormentile, ale jak poczytałam to powiedziałam nie i Lekarz przepisał nam maść robioną, niby ma ładniejsze już ale tam gdzie była największa rana to mam wrażenie że jest takie samo.
    Jeszcze mnie boli rana po cc z jednej strony nie wiem czy to przez zmęczenie czy co jutro muszę męczyć lekarza o to.
    Mam wrażenie że jestem sama z tym wszystkim...

Przepraszam za wysłanie żali 🙂

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobi96 wrote:
    U nas też trądzik i zauważyłam że po lewej stronie ma więcej bo jak je z prawej piersi to ona pływa w mleku. Ma go dosłownie wszędzie. A z lewej piersi muszę karmić na siedzonco bo mała inaczej nie złapie dobrze piersi i mleko nie leci.
    I chyba też ją brzuch boli bo coraz częściej płacze po jedzeniu.
    Jeszcze walczymy z odparzeniem. Położna mówiła żeby kupić tormentile, ale jak poczytałam to powiedziałam nie i Lekarz przepisał nam maść robioną, niby ma ładniejsze już ale tam gdzie była największa rana to mam wrażenie że jest takie samo.
    Jeszcze mnie boli rana po cc z jednej strony nie wiem czy to przez zmęczenie czy co jutro muszę męczyć lekarza o to.
    Mam wrażenie że jestem sama z tym wszystkim...

Przepraszam za wysłanie żali 🙂
    U nas też odparzenie, za odparzeniem. Co podleczę to nowe. Ja póki co maka ziemniaczana profilaktycznie, a jak czerwono to linomag/sudocrem niestety też wjechał.
    Kochana, pytaj koniecznie lekarza ✊ przyznam, że mnie po czasie też boli krocze po porodzie i lekarka mowi, że normalne takie bóle.
    I rozumiem, ze czujesz się sama, taki dziwny ten system, że z różnymi problemami po porodzie zostaje sie samemu... 🙁 Ja też zostałam sama z zapaleniem piersi, bólem i innymi dolegliwościami, a tu początek bycia we 3ke, no myslalam, że padnę psychicznie, łącznie z płaczem. Także ściskam 😘 i wiem, że będzie lepiej 🙏❤

Kobi96, blumchen30 lubią tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobi96 zalpost jest dobry na oczyszczenie się z złych emocji;) więc śmiało, nie krępuj się. Kto zrozumie lepiej jak nie my?;)
    Agulineczka dziękuję Ci za info. Jest więc nadzieja!! Liczę na to bo to naprawdę byłby fenomen że dwójka dzieci i obydwaj z przepuklina;/

Stokrotka, Ellen, najlepiej wykonać USG brzucha i wtedy dokładnie się wie, czy jest przepuklina i jak szerokie są wrota przepukliny. To jest ważne bo z czasem jak robi się kontrolne USG wie się, czy przepuklina się zmniejsza samoistnie czy nie zbiera się wokół niej np płyn itp. my wykonujemy USG co 7-8 miesięcy. Tak naprawdę ryzyko utknięcia jelita jest największy gdy przepuklina jest bardzo już wąska. Wtedy faktycznie trzeba obserwować dziecko jak płacze i sprawdzać czy można ją odprowadzić. Ale na spokojnie, wszystko naprawdę zależy od wielkości przepukliny i są dzieci, którym samoistnie się zamyka w momencie gdy zaczynają siadać i mięśnie brzucha się wzmacniają. U nas synek niespełna 3 latka i ma zaledwie już milimetrowy otwór ale zwisa mu fałd tłuszczu i pępek nie wygląda tak ładnie.
    My jeździlismy do chirurga dziecięcego. Nie wiem czy fizjoterapeuta powinnien decydować o zaklejaniu przepukliny. To nie jest takie proste. Generalnie też są dwie szkoły...jedni twierdzą że nie powinno się zaklejać bo zwiększa się ciśnienie w brzuchu (mogą wystąpić np wymioty) a inni, że to najlepszy sposób. Ja konsultowałam synka u dwóch dobrych chirurgach zanim zdecydowaliśmy się na zaklejanie.
    Ja bym w pierwszej kolejności zrobiła USG brzucha i zobaczyła jak duży jest ten otwór i wtedy możecie działać dalej. Przepuklina przepuklinie napewno nie równa.

Kobi96, Sto_krotka lubią tę wiadomość

82dox1hpk6gsfajc.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska ale już duży kawaler. Ale te dzieci się zmieniają!
    Stokrotka, dziękuję za rady odnośnie opuchlizny. U mnie to jest opuchlizna jeszcze z czasów ciąży więc liczyłam że zejdzie a tu ciągle czuję się jak gruba Fiona.

Patryśka lubi tę wiadomość

82dox1hpk6gsfajc.png
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka, no słodziak cudowny:) zazdrościmy tej pięknej gładkiej buzi 🤩

U mnie też jakiś spadek formy psychicznej, Mały nie da się odłożyć, dziś spad dosłownie 20 min w ciągu dnia, to tego te problemu skórne plis3od wczoraj ciemieniucha i stękania sprawiają, że mam wrażenie że jestem beznadziejna matka.

Tez mnie zaczęła boleć rana po cc i mam wrażenie że to dlatego, że Antos wymaga więcej noszenia oststnio.

Tez ma mini przepuklinę w okolicach pępka, ale mamy się podobno nie przejmować.

Czy stresuja Was spacery?

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska a ile ma Antoś? Kochana, te dolegliwości niemowlęce spotykają wiele dzieci.

82dox1hpk6gsfajc.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobi96 odnośnie maści jest coś takiego jak tomentiale baby i jest bez kwasu borowego więc może o to chodziło położnej?

82dox1hpk6gsfajc.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio używam Tormentile baby jak coś się zaczyna dziać i pupa jest bardzo ładna ;) a na co dzień Linomag zielony, bo bephanten coś słaby jest dla synka a u córki tylko bephantenu używałam

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    age.png

23dpt jest ♥️
    Starania od 10.2016r.
  • Kobi96 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumchen30 wrote:
    Kobi96 odnośnie maści jest coś takiego jak tomentiale baby i jest bez kwasu borowego więc może o to chodziło położnej?
    Mówiła o tym forte

• Kobi96 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    A jak sobie radzisz z zapaleniem piersi bo chyba też mnie dopadło 😭

• kluskaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumchen30 wrote:
    Kluska a ile ma Antoś? Kochana, te dolegliwości niemowlęce spotykają wiele dzieci.

Już prawie 6 tyg. Teoretycznie wiem że to fizjologia, ale brzydko to wygląda. Na dodatek ma krosteczki między łopatkami, na ramionach, trochę na rączkach :(

My używamy bepantenu czasem, a tak to mąka ziemniaczana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 09:51

Naturalny cud❤️
    age.pngp
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ