X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Lanusia, trzymam kciuki, bedzie dobrze, przynajmniej teraz masz opieke:)

Ruda, super spory Babelek :) a masz zdjecie?

Dziewczyny, mowiac o sprzecie odczytujacym tetno, mowicie o takim aparacie ze sluchawkami, ktory zaklada sie na brzuszek? Ja chcialam taki kupic, i sie zastanawiam, u mnie nie jest to drogie i co raz bardziej sie zastanawiam nad tym, bo poki co, dalej nie mam listu od kliniki :( Moj mowi, zebym jeszcze nie kupowala (co jak bedzie zepsuty (?) i nie bede mogla uslyszec i zaczne panikowac?) - jego argumentacja. A Wy, kochane, co byscie zrobily? Kupic, czy wstrzymac sie do pierwszego usg?

Ja mam taką świetną książkę o ciąży. Piszą w niej, że we wczesnej ciąży w ogóle nie słychać tego serduszka. I kobiety się jeszcze bardziej stresują, że coś jest nie tak. Napisane jest również, że można używać z pewnością dopiero ok 5 m-ca. Więc chyba się nie kwalifikujemy :P

Aggie, Jus1985 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? A mi sie juz drugi raz smaki zmienily w ciazy :)
    Na poczatku bardzo odrzucalo mnie od wiekszosci rzeczy, nie moglam jajecznicy jesc wedlin
    Od popcornu mnie mdlilo na sam zapach slodyczy nie znosilam - wszystko na odwrot jak przed ciaza. Teraz spokojnie zjadlam jajecznice na kielbasce i cebulce a wczoraj zjadlam pol pedka kielbaski hehe aha no i zdarza mi sie podjadac slodycze :) co mnie zdziwilo tez to fakt ze na poczatku nie moglam przelknac zwyklej wody mineralnej wiec kupowalam smakowa w miedzyczasie smakowa mnie odrzucala wiec pilam zwykla z sokiem z cytryny a teraz nawet jak sie napije samej wody to nie mdli mnie tak juz :) takze wydaje sie ze wszystko wraca do normy :)
    I mam mega chec na pyzy ze skwarkami mniammm ;)

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem mięso słodyczy nie jem bo mam mdłości po nich pizzy nie lubię i żadnych fast food przeszła ochota ale kupiłam sobie małego ananasa i on tak na mnie patrzy i ja więc chyba go wciągne

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas jest ponoc dobry ja mdlosci :)
    Mnie od pizzy tez odrzucalo ale juz nie :)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Ja wczoraj na spotkaniu rodzinnym tylko wspomniałam o tych badaniach prenatalnych. I faceci, czyli mój mąż i teściu byli tak przerażeni, że nawet nie chcieli o tym rozmawiać. Taka straszna dyskusja się z tego zrobiła... Kobiety- teściowa i szwagierka powiedziały, że nie można o tym z facetami rozmawiać, bo oni nie rozumieją tych obaw. Dla nich wszystko jest różowe i kolorowe i takie ma pozostać. Humory nam wszystkim siadły. Rodzice bezwzględnie kazali myśleć pozytywnie i nie słuchać o żadnych poronieniach i obumarciach. W większości przypadków wszystko jest ok! Może niepotrzebnie panikujemy i przez to nie potrafimy się cieszyć z ciąży. U mnie wszyscy są strasznie szczęśliwi, mąż w chmurach tylko ja się martwię, jak jakaś IDIOTKA! Dlatego postanawiam, że nie będę o tym myśleć, czytać o tym i męczyć innych swoimi obawami. Chcę przeżyć tą ciążę w pełni i też być szczęśliwa :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska masz racje!!
    Moja mama wczoraj mi powiedziala po co chce prenatalne zrobic, ze przeciez wszystki jest dibrze i tego mam sie trzymac..
    Ja dzisiaj czuje sie spokojniejsza. Ogolnie w tej ciazy czuje ze bedzie dobrze, ze tak juz zostanie :) wierrze w to... Czuje sie szczesliwa i ciesze sie bardzo :) wykrzyczalabym juz wszystkim :p

Niebieska lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mój lekarz na usg jak się rozbierałam z uśmiechem na buzi gada pani karolino tylko myślenie pozytywne może nas uspokoić po moich przejściach i tak gada że jestem bardzo spokojną osoba że się nie poddaje i widzi że walczę o malenstwo a jak widziałam bijące serce i że już taki duży większy od mojej córki jak oglądałam usg na tym samym poziomie to kamień serca

Ruda27, Camille87, Miniak lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalnych tez nie bede robic tzn tylko przeziernosc karkowa i kosc nosowa to co gin na usg robi. Moja siostra mimo poronienia pierwszej ciazy nie miala tych badan ani w drugiej ani w trzeciej ciazy i urodzila dwojoe zdrowych dzieci :) skoro przeziernosc karkowa bedzie ok kosc nosowa bedzie to po co dalsze badania?
    Umowmy sie tak- nasze dzieci sa zdrowe, w razie nieprawidlowosci lekarz pewnie powie ze jakies dodatkowe badanie trzeba zrobic ale na pewn wszystko bedzie dobrze. Tego sie trzymajmy.

A ja czuje ze mdlosci mnie biora :/ chyba znow herbate zwroce :( :(

Miniak, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robie prenatalne, te nieinwazyjne oczywiscie, wiec sprawdzi to co musi, krew oddam i bede spokojniejsza, wiem ze wszystko jest dobrze ale zrobie zeby miec spokojna glowe :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobię

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny da sie zmienic jakos suwaczek? Bo ja juz 10t2 dzien, troche roznica jest :p

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odejmnij do ostatniej miesiaczki 5 dni...moj maluch tez wedlug usg mial 2 stycznia 8 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 11:05

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    odejmnij do ostatniej miesiaczki 5 dni...moj maluch tez wedlug usg mial 2 stycznia 8 tyg
    A no wlasnie :D hihi dzieki

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze jesli bedzie cos nie tak to wyjdzie z przeziernosci wiec po co wydawac dodatkowo kase na badania ktore i tak nie daja 100% pewnosci ze jest wada tylko mowia o ryzyku. Poza tym i tak nie usune ciazy nawet jak cos bedzie nie tak..

Niebieska, Malutka1983 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym nie usuneła ale bylam bym juz psychiczne nastawiona na to jak by bylo cos zle

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wystarczy ze teraz sie stresuje dodatkowe nerwy mi niepotrzebne ;)
    Kazdy robi jak uwaza najwazniejsze zeby byc spokojną :)

Niebieska, Miniak, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja wiem ze jesli bedzie cos nie tak to wyjdzie z przeziernosci wiec po co wydawac dodatkowo kase na badania ktore i tak nie daja 100% pewnosci ze jest wada tylko mowia o ryzyku. Poza tym i tak nie usune ciazy nawet jak cos bedzie nie tak..

Ja jestem tego samego zdania. W mojej książce pisze, że w większości, gdy te badania dają negatywny wynik, dziecko rodzi się zdrowe. Potem przez całą ciążę się stresujesz, jesteś przygotowana na najgorsze i nie jesteś szczęśliwa a przy porodzie wszystko okazuje się ok ! Jeżeli w usg wyjdzie coś nie tak i ma się takie przypadki w rodzinie, jesteś starszą matką to warto je zrobić. Ale jak nie ma żadnych przesłanek.. Nie chciałabym się dowiedzieć, że coś jest nie tak i lamentować z tego powodu po czym okaże się, że niepotrzebnego stresu sobie narobiłam... jeszcze się zastanowię na tymi badaniami..

Camille87 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska swietnie to ujelas :D

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :-D

Chciałam ws zapytać czy wy już coś przybrałyście na wadze, bo ja już 2 kg :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 13:02

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 2 kg przytylam :( najwiecej tluszczu mi sie wokol talii zbiera ..

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ