X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Lanusia, trzymam kciuki, bedzie dobrze, przynajmniej teraz masz opieke:)

Ruda, super spory Babelek :) a masz zdjecie?

Dziewczyny, mowiac o sprzecie odczytujacym tetno, mowicie o takim aparacie ze sluchawkami, ktory zaklada sie na brzuszek? Ja chcialam taki kupic, i sie zastanawiam, u mnie nie jest to drogie i co raz bardziej sie zastanawiam nad tym, bo poki co, dalej nie mam listu od kliniki :( Moj mowi, zebym jeszcze nie kupowala (co jak bedzie zepsuty (?) i nie bede mogla uslyszec i zaczne panikowac?) - jego argumentacja. A Wy, kochane, co byscie zrobily? Kupic, czy wstrzymac sie do pierwszego usg?

Ja mam taką świetną książkę o ciąży. Piszą w niej, że we wczesnej ciąży w ogóle nie słychać tego serduszka. I kobiety się jeszcze bardziej stresują, że coś jest nie tak. Napisane jest również, że można używać z pewnością dopiero ok 5 m-ca. Więc chyba się nie kwalifikujemy :P

Aggie, Jus1985 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? A mi sie juz drugi raz smaki zmienily w ciazy :)
    Na poczatku bardzo odrzucalo mnie od wiekszosci rzeczy, nie moglam jajecznicy jesc wedlin
    Od popcornu mnie mdlilo na sam zapach slodyczy nie znosilam - wszystko na odwrot jak przed ciaza. Teraz spokojnie zjadlam jajecznice na kielbasce i cebulce a wczoraj zjadlam pol pedka kielbaski hehe aha no i zdarza mi sie podjadac slodycze :) co mnie zdziwilo tez to fakt ze na poczatku nie moglam przelknac zwyklej wody mineralnej wiec kupowalam smakowa w miedzyczasie smakowa mnie odrzucala wiec pilam zwykla z sokiem z cytryny a teraz nawet jak sie napije samej wody to nie mdli mnie tak juz :) takze wydaje sie ze wszystko wraca do normy :)
    I mam mega chec na pyzy ze skwarkami mniammm ;)

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem mięso słodyczy nie jem bo mam mdłości po nich pizzy nie lubię i żadnych fast food przeszła ochota ale kupiłam sobie małego ananasa i on tak na mnie patrzy i ja więc chyba go wciągne

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananas jest ponoc dobry ja mdlosci :)
    Mnie od pizzy tez odrzucalo ale juz nie :)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Ja wczoraj na spotkaniu rodzinnym tylko wspomniałam o tych badaniach prenatalnych. I faceci, czyli mój mąż i teściu byli tak przerażeni, że nawet nie chcieli o tym rozmawiać. Taka straszna dyskusja się z tego zrobiła... Kobiety- teściowa i szwagierka powiedziały, że nie można o tym z facetami rozmawiać, bo oni nie rozumieją tych obaw. Dla nich wszystko jest różowe i kolorowe i takie ma pozostać. Humory nam wszystkim siadły. Rodzice bezwzględnie kazali myśleć pozytywnie i nie słuchać o żadnych poronieniach i obumarciach. W większości przypadków wszystko jest ok! Może niepotrzebnie panikujemy i przez to nie potrafimy się cieszyć z ciąży. U mnie wszyscy są strasznie szczęśliwi, mąż w chmurach tylko ja się martwię, jak jakaś IDIOTKA! Dlatego postanawiam, że nie będę o tym myśleć, czytać o tym i męczyć innych swoimi obawami. Chcę przeżyć tą ciążę w pełni i też być szczęśliwa :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska masz racje!!
    Moja mama wczoraj mi powiedziala po co chce prenatalne zrobic, ze przeciez wszystki jest dibrze i tego mam sie trzymac..
    Ja dzisiaj czuje sie spokojniejsza. Ogolnie w tej ciazy czuje ze bedzie dobrze, ze tak juz zostanie :) wierrze w to... Czuje sie szczesliwa i ciesze sie bardzo :) wykrzyczalabym juz wszystkim :p

Niebieska lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mój lekarz na usg jak się rozbierałam z uśmiechem na buzi gada pani karolino tylko myślenie pozytywne może nas uspokoić po moich przejściach i tak gada że jestem bardzo spokojną osoba że się nie poddaje i widzi że walczę o malenstwo a jak widziałam bijące serce i że już taki duży większy od mojej córki jak oglądałam usg na tym samym poziomie to kamień serca

Ruda27, Camille87, Miniak lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalnych tez nie bede robic tzn tylko przeziernosc karkowa i kosc nosowa to co gin na usg robi. Moja siostra mimo poronienia pierwszej ciazy nie miala tych badan ani w drugiej ani w trzeciej ciazy i urodzila dwojoe zdrowych dzieci :) skoro przeziernosc karkowa bedzie ok kosc nosowa bedzie to po co dalsze badania?
    Umowmy sie tak- nasze dzieci sa zdrowe, w razie nieprawidlowosci lekarz pewnie powie ze jakies dodatkowe badanie trzeba zrobic ale na pewn wszystko bedzie dobrze. Tego sie trzymajmy.

A ja czuje ze mdlosci mnie biora :/ chyba znow herbate zwroce :( :(

Miniak, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robie prenatalne, te nieinwazyjne oczywiscie, wiec sprawdzi to co musi, krew oddam i bede spokojniejsza, wiem ze wszystko jest dobrze ale zrobie zeby miec spokojna glowe :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobię

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny da sie zmienic jakos suwaczek? Bo ja juz 10t2 dzien, troche roznica jest :p

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odejmnij do ostatniej miesiaczki 5 dni...moj maluch tez wedlug usg mial 2 stycznia 8 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 11:05

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    odejmnij do ostatniej miesiaczki 5 dni...moj maluch tez wedlug usg mial 2 stycznia 8 tyg
    A no wlasnie :D hihi dzieki

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze jesli bedzie cos nie tak to wyjdzie z przeziernosci wiec po co wydawac dodatkowo kase na badania ktore i tak nie daja 100% pewnosci ze jest wada tylko mowia o ryzyku. Poza tym i tak nie usune ciazy nawet jak cos bedzie nie tak..

Niebieska, Malutka1983 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym nie usuneła ale bylam bym juz psychiczne nastawiona na to jak by bylo cos zle

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wystarczy ze teraz sie stresuje dodatkowe nerwy mi niepotrzebne ;)
    Kazdy robi jak uwaza najwazniejsze zeby byc spokojną :)

Niebieska, Miniak, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja wiem ze jesli bedzie cos nie tak to wyjdzie z przeziernosci wiec po co wydawac dodatkowo kase na badania ktore i tak nie daja 100% pewnosci ze jest wada tylko mowia o ryzyku. Poza tym i tak nie usune ciazy nawet jak cos bedzie nie tak..

Ja jestem tego samego zdania. W mojej książce pisze, że w większości, gdy te badania dają negatywny wynik, dziecko rodzi się zdrowe. Potem przez całą ciążę się stresujesz, jesteś przygotowana na najgorsze i nie jesteś szczęśliwa a przy porodzie wszystko okazuje się ok ! Jeżeli w usg wyjdzie coś nie tak i ma się takie przypadki w rodzinie, jesteś starszą matką to warto je zrobić. Ale jak nie ma żadnych przesłanek.. Nie chciałabym się dowiedzieć, że coś jest nie tak i lamentować z tego powodu po czym okaże się, że niepotrzebnego stresu sobie narobiłam... jeszcze się zastanowię na tymi badaniami..

Camille87 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska swietnie to ujelas :D

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :-D

Chciałam ws zapytać czy wy już coś przybrałyście na wadze, bo ja już 2 kg :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 13:02

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 2 kg przytylam :( najwiecej tluszczu mi sie wokol talii zbiera ..

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ