X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia powodzenia! Trzymamy kciuki :) będzie napewno dobrze...

Ja sie pochwale. Byłam u gina moje małżeństwo ma 3.24 i jest na 10t1d :) sie ruszal maluszek, piękny widok :) ale sie cieszę :) tyle stresu miałam

Camille87, Paulia87, celia, MILA, Jus1985, Miniak, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, trzymam kciuki, bedzie dobrze, przynajmniej teraz masz opieke:)

Ruda, super spory Babelek :) a masz zdjecie?

Dziewczyny, mowiac o sprzecie odczytujacym tetno, mowicie o takim aparacie ze sluchawkami, ktory zaklada sie na brzuszek? Ja chcialam taki kupic, i sie zastanawiam, u mnie nie jest to drogie i co raz bardziej sie zastanawiam nad tym, bo poki co, dalej nie mam listu od kliniki :( Moj mowi, zebym jeszcze nie kupowala (co jak bedzie zepsuty (?) i nie bede mogla uslyszec i zaczne panikowac?) - jego argumentacja. A Wy, kochane, co byscie zrobily? Kupic, czy wstrzymac sie do pierwszego usg?

A propos domow, porazka. A przynajmniej pierwszy to totalna klapa:( Drugi mial fantastyczna gore, ladnie wszystko rozplanowane, duza lazienka, jasny korytarz itd, ale dol jakis taki maciupki:( zupelnie nie wyobrazalam sobie siebie z dzidzia tam :( W srode kolejne ogladanie, a w poniedzialek bede sie umawiac na obejrzenie kolejnych dwoch. Takze nadzieja dalej jest:)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jezeli chodzi o te aparaty do sluchania tetna, to niestety dopiero od 26 tc mozna uzywac :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super!!!
    Widzę że duzo z Nas na wizytę we wtorek i ja się dołączam nam na 15:45... I bardzo się denerwuje mimo objawów które mam tzn mdłości są coraz silniejsze a ból piersi taki sam jak ściągam stanik to ledwo mogę wytrzymać z bólu...
    Ale i tak się martwię bardzo bo z poprzedniego usg wynikało że mój okruszki młodszy o 6 dni więc mam nadzieję ze nadrobil już....

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • celia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Celia a serduszko widziałaś już? Bo nie pamiętam :-) Tyle nas tu :-) że się gubię troszkę? :-)

Tak, słyszałam. Nawet wtedy po poszukiwaniach ginka namierzyła serduszko i zarodek i to przez brzuch, a nie dopochwowo :O A teraz w piątek to już ładnie biło 163bpm, ale to był naprawdę dobry sprzęt :)

Aggie co do tego detektora, już w pierwszym artykule znalazłam, że nie warto, bo czasem zupełnie naturalnie słabiej słychać, a on niepotrzebnie stresuje. Ja znalazłam takie co ponoć można używać od 12tc, ale nie będę inwestować ;)

Camille i Paula no to trzymam kciuki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 19:38

Camille87 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dziewczyny zazdroszcze tych usg :( jak w poniedzialek mi list nie przyjdzie, to sie chyba wsciekne, mialam miec usg w 7t a w srode zaczynam 8:(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale duży bobasek :-) super :-)

Celia no i super :-) Może w końcu mój leniuszek zacznie rosnąć i serduszko będzie w czw biło :-) Bardzo liczę na to USG 14 stego ( prywatne).

Dziś znowu pojawił się malutki skrzepik krwi. A teraz cisza. I ja już wiem po czym one się pojawiają, jak konkretnie kichnę :-) naprawdę dziewczyny. Kichnęłam w Wigilię rano tak że pół bloku pobudziłam i miałam skrzepik, dziś byłam z mężem na zakupach w sklepie kichnęłam aż mnie wygięło, wracam do domu skrzepik.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle różnych tematów poruszacie, że trudno mi nadganiać codziennie Wasze posty. Piękne tempo :)

Widzę, że niektóre z Was zastanawiają się nad wykonaniem badań prenatalnych. Pisałam już o tym wcześniej, że są dość drogie i refundowane jedynie kobietom powyżej 35r.ż. lub w przypadkach, gdy choroby genetyczne występują w rodzinie. W większości jesteście bardzo młode, więc niekoniecznie musicie poddawać się tym badaniom. Jeśli nie czujecie takiej potrzeby to można je odpuścić. Ja osobiście dla własnego spokoju ducha zamierzam wykonać wszystkie 3, tym bardziej, że skończyłam już 35lat (będę płacić z własnej kieszeni, bo chodzę prywatnie do dr), ale nie sugerujcie się innymi. Gdy szkoda Wam pieniędzy i nie ma żadnych przesłanek, to chyba naprawdę można z nich zrezygnować.

Celia, odnośnie detektora to i mnie kusi, by go kupić. Choć wiem, że będzie źródłem dodatkowego stresu, gdy będę miała problemy z wykryciem położenia serduszka. Jeszcze mamy czas na decyzję, ale może lepszym rozwiązaniem będą po prostu częstsze wizyty u lekarza? Albo zwykły stetoskop?

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dodalam zdjecie podpis malenstwo :) 10t1d
    Ale na tablecie zle sie dodalo, rozciagńiete, ale cos tam widac... :)

Camille87, Aggie, Miniak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda widzialam zdjecie jest genialne!! :) widac ze to juz maly czlowieczek :D
    Mam nadzieje ze ja we wtorek ujrze rownie piekny widok bede wtedy w 11t0d wg om..
    Celia dzieki za kciukasy <3
    Paulia ja we wtorek ide na 14:20 juz odliczam godziny hehe ;) trzymam kciuki za Ciebie,
    Maluszek nadgoni pewnie!!

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dziekuje kochana :) no duzy jest, wiekszy o 5 dni :)
    U Ciebie bedzie piekny widok :) moze tez nie bedzie spal i bedzie ruszal raczkami i nozkami :) cudny widok :)
    Trzymam kciuki za nastepne wasze wizyty dziewczyny :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ostatnim usg dzidzius byl mlodszy o 3 dni wzgledem om ale to niewiele, jest tez szansa ze nadgonil wiec widok pewnie zblizony bedzie :)
    Rowniez dziekuje :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 20:33

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille już się mię mogę doczekać kochana no to usg bo nabyłam 18.12 i wtedy powiedZiał mi Lekarz ze to 4 t i 3 był pecherzyk z zarysem zarodka nic więcej mam nadzieję ż Tym razem już zobacZę serduszko mojego skarba będzie już 7 t i 3 d A z suwaczka wyniknie ze to by był 8 tc.....
    Czekam na to a i Camille będę trzymała kciuki za Ciebie mocno!!!! Dasz Nam znac zaraz po wizycie ok??

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille 3 dni to nic u mnie ma opóźnienia 14 dni, więc spokojnie kochana.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia nie martw sie ja na pierwszym usg w 6t0d mialam tylko pecherzyk i taka mini kropeczke to chyba byl zarodek a 3 tyg pozniej dzidzia miala juz 13 mm widoczna glowke zalazki raczek i nozek, wiec szybko rosnie :) ja sie nawet nie spodziewalam takiegp widoku ;) glowa do gory!! Pewnie ze dam znac jak tylko wyjde z gabinetu !!

Nie Kasika, tym opoznieniem sie ne martwie bo w zasadzie mialam pozno owupacje bo w 20dc wiec w porzadku ;) bardziej po glowie mi chodzilo ustapienie objawow ale przeczytalam prawie caly watek bardzoej zaawansowanych mam kwietniowo-majowych i tam dziewczyny tez pisaly ze objawy ustepowaly ok 10-12 tc wiec sie uspokoilam :)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jaki duzy jest Twoj czlowieczek :D Super :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Aggie :) moj mowi, ze to chlopak skoro taki duzy juz jest hihi :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizyta we wtorek :-D

Kurde mdli mnie znowu że nie mogę :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coraz gorzej sie czuje :( caly czas mi sie chce kichac i czuje oslabienie :/ jutro wysylam meza do apteki koniecznie..

• Quendi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, witam!
    Tak czytam posty i już się nie mogę doczekać.
    Ja mam w ogóle pierwsze usg 20 stycznia, umrę z tego czekania...tak się martwię czy będzie dobrze.

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ