X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa super, że u maluszka-pączuszka wszystko dobrze :-)

SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha gratuluję udanej wizyty i zdrowego chłopa hehe

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No Kajtol klopsik po mamusi :-P usg pokazuje 23+0. A z om jest 21+3. Pytalam czy to cos nie tak, ale nie mam sie martwic. To sie nie martwie :-)

To prędzej ja mam się czym martwić niż Ty. Dobrze ze dzidzia duża dorodna.
    Ja pytałam mam ile my z mężem ważyliśmy przy urodzeniu on jakies 3500 a ja 2900 wiec raczej dzidzia nie będzie zbyt duża :) tym bardziej muszę zainwestować w małe ubranka .

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    To prędzej ja mam się czym martwić niż Ty. Dobrze ze dzidzia duża dorodna.
    Ja pytałam mam ile my z mężem ważyliśmy przy urodzeniu on jakies 3500 a ja 2900 wiec raczej dzidzia nie będzie zbyt duża :) tym bardziej muszę zainwestować w małe ubranka .

ja ważyłam 3400 56cm, mój K. 2900 52cm. Alicja urodziła się 3650 58cm ;) małe ubranka nam się nie przydały... w 56 chodziła tydzień :P

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz urodzil sie 4300. ja to 2900 ale wczesniak jestem.

Ważne ze zdrowe :-) a dzieci rodza sie rozne wielkościowo. Grunt ze wszystko na miejscu ma :-)

kaarolaa, Ania_1986 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha Ty wczesniak? O prosze, ktory tydzien?

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Moj maz urodzil sie 4300. ja to 2900 ale wczesniak jestem.

Ważne ze zdrowe :-) a dzieci rodza sie rozne wielkościowo. Grunt ze wszystko na miejscu ma :-)

Zgadzam się najważniejsze by bylo zdrowe. :)

Burza idzie. Jak dawno burzy nie słyszałam. Latem to rozumiem ale teraz?

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Zgadzam się najważniejsze by bylo zdrowe. :)

Burza idzie. Jak dawno burzy nie słyszałam. Latem to rozumiem ale teraz?
    U nas przedwczoraj byla, ale taka delikatna.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Syha Ty wczesniak? O prosze, ktory tydzien?

34 tydzien zdaje sie :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    34 tydzien zdaje sie :-)
    Ja tez 34 tyd i wazylam 2220. To Ty spora bylas ;)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój siostrzeniec w 37 tygodniu się urodził i wazyl 2700 g

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tez 34 tyd i wazylam 2220. To Ty spora bylas ;)

No i wszystko jasne za kim Młody taki dorodny :-P

• celia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany zawsze nadrabiam Was na koniec dnia i jak mogę odpisać wszystko zapominam :O

SyHa gratuluję udanej wizyty, słuszną linię ma Kajtek ;)
    Ja czekam do 13 kwietnia jak Amanina i Klaudia chyba :D

Co do noszenia w chuście na pewno tak. Swoją Justysię nosiłam, a teraz przy dwójce to już bezwzględnie :) Na szczęście mam kilka wokół siebie chustoświrusek to z pewnością mnie doedukują :D

Amanina - ja generalnie jestem z kategorii ostrożnych. Jazda rowerem jest ryzykowna i gdyby coś się stało nigdy bym sobie tego nie wybaczyła. Ty jesteś zdecydowanie inna i jak już któraś napisała - podążaj za intuicją :)

kaarolaa, SyHa85, JRY1984 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dziewczyny mam pytanie. Czy każada z Was podczas wizyty u swojego prowadzącego ma usg robione? Choćby tak na chwilę, by tylko zajrzeć? I ono jest w cenie wizyty czy dodatkowo?
    No i jeszcze kwestia telefonu. Czy od razu na pierwszej wuzycie dali z informacją, że jeśli potrzebujecie możecie w każdej chwili się kontaktować?

Wybrałam sobie lekarza, jest ok, ale za usg musiałabym dodatkowo płacić :( A i tak tani nie jest...

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja sie w ogole nie znam na chustonoszeniu ale mam nadzieje ze teraz bede miala wieksza motywacje do kupienia i nauczenia sie wiazania ;)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja mam tylko prywatnie wizyty i kosztuja mnie 80 zl i w tym jest usg wliczone o na kazdej wizycie robione. Jutro ide do innego tez prywatnie i tutaj cena 130 zl z usg 2d a 180 zl 3d z nagraniem...i pewnie do tego gina bede chodzila w najblizszym czasie bo jestem uziemiona u rodzicow. Ale tak w cenie wizyty jest wliczona cena usg.

celia lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Celia ja sie w ogole nie znam na chustonoszeniu ale mam nadzieje ze teraz bede miala wieksza motywacje do kupienia i nauczenia sie wiazania ;)

Karola ja Justysię nosiłam w elastycznej i super się sprawdzała. Jak już usiadła przeszliśmy na nosidełko mai tai. Ale mam też chustę tkaną więc muszę opanować te wiązania. Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania, bo jakbym puściła Justysię na nóżkach i szła z gondolką, to nie mam szans nadążyć za nią ;) A z małą w chuście jakoś zapanuję nad 2-latką :D

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Karola ja Justysię nosiłam w elastycznej i super się sprawdzała. Jak już usiadła przeszliśmy na nosidełko mai tai. Ale mam też chustę tkaną więc muszę opanować te wiązania. Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania, bo jakbym puściła Justysię na nóżkach i szła z gondolką, to nie mam szans nadążyć za nią ;) A z małą w chuście jakoś zapanuję nad 2-latką :D
    No wlasnie dlatego ja tez o tym mysle juz od jakiegos czasu. Marcela nie nosiłam ze wzgledu na wczesniactwo mlodego i jego napiecie. Duzo czytalam za i przeciw chustowaniu wczesniakow i niestety wiecej bylo przeciw. On ogolnie bardzo sie wyginal nawet jak byl.noszony na rekach, wrecz nie lubil tego ,wiec chusta jeszcze bardziej mogla powodowac u niego zdenerwowanie. A kiedy sie denerwowal to i sie mocniej spinal i pogarszal sie jego stan. Teraz mam nadzieje ze nic nie stanie przeciwko noszeniu w chuscie malucha.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Aha, dziewczyny mam pytanie. Czy każada z Was podczas wizyty u swojego prowadzącego ma usg robione? Choćby tak na chwilę, by tylko zajrzeć? I ono jest w cenie wizyty czy dodatkowo?
    No i jeszcze kwestia telefonu. Czy od razu na pierwszej wuzycie dali z informacją, że jeśli potrzebujecie możecie w każdej chwili się kontaktować?

Wybrałam sobie lekarza, jest ok, ale za usg musiałabym dodatkowo płacić :( A i tak tani nie jest...

Ja nie na każdej wizycie mam usg. U mnie cena z lub bez usg to różnica 20 zl.
    Nr telefonu dostałam jak się zapytałam ale zadzwoniłam tylko raz póki co jakos tak się krępuje nadużywać tej możliwości. Może jakby cos poważniejszego się działo to inaczej.

celia lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa super! Dorodny synek :)

Ja mam robione usg za kazdym razem, kiedy wizytuje - chodzę na nfz

celia, SyHa85 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ