X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Pomoglas, dzieki. Probiotyk to ja ciagle biore- bez bym daleko nie zajechala. ..A jaka proporcja octu jablkowego w stosunku do wody? Kurcze clotrimazolum myslalam ze mozna :-(

Ja wlewam tak na oko - jakieś dwie łyżki do małej miseczki i moczę w tym waciki. Pomaga też na swędzenie. Używałam Clo, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Zrobiłam test, przeczytałam ulotkę i odstawiłam. Mój gin mówił, że raczej nie stosować, ale najlepiej zapytaj swojego lekarza

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tsh troche wysokie .. pewnie endo zaleciłby jakaś dawke letroxu czy czegoś albo jod.[/QUOTE]

Też się nad tym zastanawiam ale mój lekarz to endo i gin w jednym więc jutro się okaże ☺ już prawie 700 stron tego forum :O

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upieklam wlasnie dla mojego lasucha w brzuchu (to tylko taka wymowka :P) babeczki z truskawkami i wisniami pod budyniowa chmurka z kruszonka :D

Ktos pytal o termin polowkowych- z tego co wiem robi sie je do 23 tc wiec OK :) ja dopiero w srode po wizycie bede sie umawiac i znajac klinike do ktorej chodze bedzie to poczatek 20 tyg, tak samo bylo z prenatalnymi- w 11t5d :) ale to mi nie przeszkadza- bron Boze :D

Karola, widze dzis ty masz kochana dzien obzarstwa :D

Witam nowe dziewczyny :)
    To nie do konca jest tak, ze traktujemy Was gorzej. Ale po prostu w jakis aposob czujemy sie oszukane przez serwis belly- bo nie do konca wiadomo, czy te fikcyjne osoby nie dzialaly na ich korzysc. A my sie tu zwierzamy ze swoich bolaczek i radosci- nagle dowiadujac sie, ze byc moze polowa serwisu to bujda. Przykre. I nagle po takiej burzy wpada do nas ile- 5? Nowych dziewczyn? Liczymy sie z tym, ze chcecie byc jedna z nas i najprawdopodobniej jestescie "prawdziwe" ale skad my to mozemy wiedziec? Nie wiemy. Dajcie nam sie ze soba oswoic- po prostu.

Aha! Co ciekawe! Nie tylko na naszym watku pojawilo sie nagle wiele nowych dziewczyn i nie tylko tutaj sa podejrzliwe osoby. Po prostu trafilyscie na zly czas.

SyHa85, Friend, pigułka lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko, dziewczyny czy stosujecie już jakieś balsamy na rozstępy?

Friend lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was używa może oleju kokosowego na rozstępy? Nie miałam z nim styczności i chciałabym bardzo kupić ale jest tak duży asortyment że zzieleniałam... Podpowiecie coś?

Z olejów na rozstępy najlepszy jest olej macadamia, olej ze słodkich migdałów i masło karite. Do tego 100% natury - uwielbiam :)
    Jeśli chodzi o oleje do jedzenia i kosmetyczne - jest między nimi różnica, więc do pielęgnacji skóry lepiej kupować kosmetyczne, bo nie są pozbawione tylu wartości odżywczych dla skóry.

JRY1984 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Musik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:53

Friend, MiMK lubią tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Jutro mam wizytę u lekarza i zastanawiam się nad wynikiem mojego TSH - 2,98... Czy to nie za dużo?
    A badałaś ft3 i ft4? Najważniejsze jest ft4, bo to z niego czerpie Dzidziuś. Ja na tsh 2,9 i ft3 i ft4 w normie dostałam jodid 100. Po 2 miesiącach na jodzie tsh doszło mi do 3 i dostałam dodatkowo Euthyrox 25. Kolejne badanie około 10 marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:07

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika mi sie przesunol termin na 3.08 ale nie zmieniaj narazie nie zawracaj sobie glowyvjak bd znala plec to sie przypomne☺

Dzis uswiadomilam sobie ze w maju na komunie nie mam zadnej sukienki polecicie cos tylko nie chce sukienki za 300zl bo pewnie raz ja wloze☺

malika89 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    W końcu nadeszła wiekopomna chwila... Mój deser i JA <3 <3 <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/341e5894f835.jpg

O matko jak Wy mi apetyt robicie na wszystko :)
    U mnie tylko na "zachciewaniu się" się kończy... Jakoś mam akurat ochotę na to, czego nie mam w domu. Ostatnio pognałam do Tesco, bo mają kapustę kiszoną taką w wiadrach, i co? I było tak mocno zamknięte, że moje zgrabne paluszki nie dały rady tego otworzyć :(
    Ale pocieszyłam się Bąboladą :D

A co do dźwigania- też pewnie zależy jak to wszystko wyglądało przed ciążą, jak człowiek umięśniony to i w ciąży pewnie nic mu się nie stanie, ale drewna do domu nosić nie będę :D

• Friend Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Jeszcze jedno pytanko, dziewczyny czy stosujecie już jakieś balsamy na rozstępy?

Ja stosuje rano i wieczorem. Na cycki tylko rano :-) mam palmers na rozstępy na brzuch i taki balsam z Rodos z mlekiem osiołka, i różnymi olejkami ... oliwka, shea, migdał, kokos, argan i jakieś inne owoce i kwiaty :-) jest niesamowity. Jak masło, bardzo treściwy. Czuję jak moja skóra go chłonie. Z kolei jak nie byłam w ciąży to był dla mnie za ciężki.

Jak będę jeszcze raz na Rodos to go znowu kupię :-)

Dominique88 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w teorii dźwigać można do 3kg często i do 5kg przez chwilkę, przynajmniej w prawie pracy.
    Jeśli infekcja typu grzyby drożdżaki ciągle powraca to niestety trzeba wykluczyć całkowicie cukier z diety bo one się tym żywią. Czytać etykiety na wszystkich produktach bo naprawdę cukier jest wszędzie. Zmienić pieczywo na żytnie i jeść więcej czosnku i grejpfrutów.

SyHa85, alicjaaaa, Betty Boop, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dziewczyny ma któraś też takie upierdliwe wieczne infekcje w tej ciąży? Tzn wieczne nie, ale na samym początku, potem brałam Gynazol i od razu po Fluomizin i teraz coś kurna znowu czuję :/ smaruje na zewnątrz clotrimazolum, biorę probiotyk- może minie bez. Ale nie wiem od czego to. Nawet serduszkowania nie było. Używacie czegoś specjalnie do higieny intymnej? Ja wiem, że dzidzia jest oddzielona tym czopem no ale łapię już stresa :/

Mnie infekcje uwielbiają :/
    Na początku ciąży brałam pimafucin, w dwa tygodnie nystatynę, cały czas biorę probiotyk. U mnie problem jest taki, że nie wiem, kiedy mam infekcję...
    Serio - wydzielina wygląda normalnie,żadnych innych objawów a lekarz mi wyskakuje, że infekcja i trzeba leczyć. Teraz mam taką żółtawo-białawą i myślałam, że znowu jakieś paskudztwo - ale nie. Jak żyć?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    w teorii dźwigać można do 3kg często i do 5kg przez chwilkę, przynajmniej w prawie pracy.
    Jeśli infekcja typu grzyby drożdżaki ciągle powraca to niestety trzeba wykluczyć całkowicie cukier z diety bo one się tym żywią. Czytać etykiety na wszystkich produktach bo naprawdę cukier jest wszędzie. Zmienić pieczywo na żytnie i jeść więcej czosnku i grejpfrutów.

Z racji diety cukrzycowej te zalecenia zywieniowe przestrzegan i i tak dupa ze tak powiem :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wracając do naszego ulubionego tematu: oglądam własnie powtórkę "Kuchennych rewolucji" i kurna oni tam jedli chłodnik i botwinkę, mam takiego smaka na te zupki,że zaraz oszaleje ( napisała wcinając truskawki ze śmietanką i makaronem)

Friend, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • malika89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984, przez Ciebie zachciało mi się galaretki! Nawet na sucho takiej w proszku! Już teraz, w tym momencie!

Kajka86, ja używam masła i kremu Palmers :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Mnie infekcje uwielbiają :/
    Na początku ciąży brałam pimafucin, w dwa tygodnie nystatynę, cały czas biorę probiotyk. U mnie problem jest taki, że nie wiem, kiedy mam infekcję...
    Serio - wydzielina wygląda normalnie,żadnych innych objawów a lekarz mi wyskakuje, że infekcja i trzeba leczyć. Teraz mam taką żółtawo-białawą i myślałam, że znowu jakieś paskudztwo - ale nie. Jak żyć?

No ja akurat odczuwam komplet objawow :-( dokladnie- jak zyc?! :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    a tak wracając do naszego ulubionego tematu: oglądam własnie powtórkę "Kuchennych rewolucji" i kurna oni tam jedli chłodnik i botwinkę, mam takiego smaka na te zupki,że zaraz oszaleje ( napisała wcinając truskawki ze śmietanką i makaronem)
    Ja też oglądam na tvn style. Całe szczęście mam porcję botwinki w zamrażalniku :) je je je! Jestem zwycięzcą :)

aaniuskaa lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiaporazpierwszy wrote:
    Widocznie nie wystarczy. 17 sierpień <3 ...

A moze wystarczy sie zastanowic ze dziewczyna ma do ogarniecia ok 100 wpisanych osob i co chwile dochodzi ktos nowy wogole nie ma obowiazku wpisywac nowych dziewczyn bo nie ktore ujawnia sie raz a potem znikaja to jej dobra wola a dziewczyna sie stara jak moze i jej to wychodzi i nie widze potrzeby takich komentarzy szanuj nas jezeli chcesz byc szanowana i tak jak napisala nie ma obowiazku siedziec 24/h i moze zdarzyc jej sie przeoczyc jakas prosbe badz wypowiedz.

I nie mowcie ze my na was naskakujemy bo jest odwrotnie my jestesmy otwarte ale trzeba sie wzajemnie szanowac

malika89, SyHa85, Paulka123, Ewelinaaa, Martynka30 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja też oglądam na tvn style. Całe szczęście mam porcję botwinki w zamrażalniku :) je je je! Jestem zwycięzcą :)

Nie lubie hehehehe

malika89 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do pracy jeszcze chodzę i strasznie mnie to wkurza ale nie mam wyjścia. Pracuję na czarno i produkuję konkretne rzeczy. Jak zrobię to mam płacone jak nie to nie. Gdybym miała możliwość płatnego 100% L4 to bym już na nim była. A tak niestety kredyt mieszkaniowy itd. Pocieszam się że przynajmniej jak się czymś zajmuję to szybciej zlatuje czas do wizyty, jeszcze mam ponad 3tyg. czekania.

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ