X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Silne bóle podbrzusza na początku ciąży
Odpowiedz

Silne bóle podbrzusza na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Uzytkowniczkaanonimowa Nowa

Wysłany: 16 sierpnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Od 3,5 tc mam bóle podbrzusza. Głównie są to mocne skurcze promieniujące na nogi, do przetrwania, ale wymagające leków, ale zdarzają sie tez ogromne bole, paraliżujące, kiedy nie mogę sie ruszyć i tylko czekam aż leki zadziałają. Minęło 10 dni, cały czas jestem na środkach przeciwbolowych (teraz paracetamol i nospa max), mialam kilka konsultacji, badan i usg i diagnoza jest taka, ze po prostu macica boli od rozciągania. Póki co beta rosnie prawidłowo.

Wyklucza mnie to z życia, mało śpię, mam cały czas leki przy sobie, potrafi mnie złapać w drodze i muszę zaraz wracać.
    Boję sie, ze to jeszcze trochę potrwa i szkodzę dziecku będąc ciągle na przeciwbolowych.

Czy też miałyście aż takie bóle? Kiedy minęły?
    Dodam, ze cykl był stymulowany Lamettą i mialam zastrzyk na pekniecie- moze to jest jakoś powiązane?

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suplementujesz magnez? Porządny, w dużych dawkach?

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
    30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
    2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
    17.09 - połówkowe ⏳️

Chwilo trwaj!

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzytkowniczkaanonimowa wrote:
    Cześć,
    Od 3,5 tc mam bóle podbrzusza. Głównie są to mocne skurcze promieniujące na nogi, do przetrwania, ale wymagające leków, ale zdarzają sie tez ogromne bole, paraliżujące, kiedy nie mogę sie ruszyć i tylko czekam aż leki zadziałają. Minęło 10 dni, cały czas jestem na środkach przeciwbolowych (teraz paracetamol i nospa max), mialam kilka konsultacji, badan i usg i diagnoza jest taka, ze po prostu macica boli od rozciągania. Póki co beta rosnie prawidłowo.

Wyklucza mnie to z życia, mało śpię, mam cały czas leki przy sobie, potrafi mnie złapać w drodze i muszę zaraz wracać.
    Boję sie, ze to jeszcze trochę potrwa i szkodzę dziecku będąc ciągle na przeciwbolowych.

Czy też miałyście aż takie bóle? Kiedy minęły?
    Dodam, ze cykl był stymulowany Lamettą i mialam zastrzyk na pekniecie- moze to jest jakoś powiązane?
    Ból wykluczający z życia nie jest normalny. A masz potwierdzoną ciążę w macicy? Był już widoczny pęcherzyk ciążowy, zarodek? Taki silny ból może być związany z ciążą ektopową.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Uzytkowniczkaanonimowa Nowa

Wysłany: 17 sierpnia, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000: nie suplementuje, czasem wezmę jak mi sie przypomni, ale tez nie pijam za bardzo kawy i herbaty zeby wypłukiwało
    Promykk: na ostatnim usg, beta jeszcze byla za mała, ale jakis cień na macicy bylo widac. Wczoraj znowu sprawdziłam bete i jest dobry przyrost. Monitoruję temat, bo bole mialam zanim zrobiłam test i wlasnie ciaza pozamaciczna była pierwszą myślą

Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi! Kolejna fatalna noc za mną; jeśli ktos doświadczył takich bóli, bede bardzo wdzięczna za pomoc

• promykk Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzytkowniczkaanonimowa wrote:
    Minia000: nie suplementuje, czasem wezmę jak mi sie przypomni, ale tez nie pijam za bardzo kawy i herbaty zeby wypłukiwało
    Promykk: na ostatnim usg, beta jeszcze byla za mała, ale jakis cień na macicy bylo widac. Wczoraj znowu sprawdziłam bete i jest dobry przyrost. Monitoruję temat, bo bole mialam zanim zrobiłam test i wlasnie ciaza pozamaciczna była pierwszą myślą

Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi! Kolejna fatalna noc za mną; jeśli ktos doświadczył takich bóli, bede bardzo wdzięczna za pomoc
    Do póki nie będzie potwierdzonej ciąży w macicy to robiłabym często USG, ciąża pozamaciczna to zagrożenie życia. Może też wystąpić „pseudopęcherzyk” w macicy, a pozamaciczna rozwijać się gdzieś indziej lub nawet ciąża heterotopowa - dwa pęcherzyki. Jeśli rzeczywiście te bóle są aż tak silne to pojechałabym na izbę przyjęć, żeby to monitorowali. Albo poszukała lekarza, który mnie nie odeśle z lekami przeciwbólowymi. 🫣

Więcej odpowiedzi dostaniesz pewnie w dziale „problemy i komplikacje” niż tutaj.

Zdrowia 🤗

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam identycznie. Ból promieniował na uda, podbrzusze i lędźwia. Leżałam zwijając się z bólu na podłodze, brałam po kilka Apapów i Nospy dziennie, płakałam, a Mąż razem ze mną. Nigdy takiego czegoś nie przeżyłam… Skręcało mi też jelita. Pojechaliśmy na wizytę w 5 TC, bo byłam pewna, że to ciąża pozamaciczna. Okazało się, że wszystko jest w porządku :) Ból minął całkowicie około 9 tygodnia, teraz jesteśmy w 23 z Moją Córeczką 🥰

U mnie powodem były prawdopodobnie rozbijające się zrosty po laparoskopii wyrostka sprzed 15 lat. Może miałaś też jakieś zabiegi wykonywane dawno temu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 10:58

• MadCat Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolał brzuch ale nie aż tak mocno by promieniowalo. Jakoś 5 tc. Lekarka nie mogła potwierdzić na usg to wysłała na izbę z podejrzeniem pozamacicznej. Po wizycie tam, potwierdzeniu zarodka w macicy i ustaleniu, że beta rośnie dostałam progesteron na te bóle. Już nie pamiętam kiedy minęło. Ale ja bym jechała na izbę. W szpitalu mają lepsze usg niż niektórzy lekarze.
    Mi powiedzieli wtedy że albo bardzo wczesna ciąża albo taka co się nie utrzyma. Kolega ma już 4 lata 😂

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g

⏩ Wizyta 6.10
    III prenatalne 20.10

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ