Silne bóle podbrzusza na początku ciąży
-
Cześć,
Od 3,5 tc mam bóle podbrzusza. Głównie są to mocne skurcze promieniujące na nogi, do przetrwania, ale wymagające leków, ale zdarzają sie tez ogromne bole, paraliżujące, kiedy nie mogę sie ruszyć i tylko czekam aż leki zadziałają. Minęło 10 dni, cały czas jestem na środkach przeciwbolowych (teraz paracetamol i nospa max), mialam kilka konsultacji, badan i usg i diagnoza jest taka, ze po prostu macica boli od rozciągania. Póki co beta rosnie prawidłowo.
Wyklucza mnie to z życia, mało śpię, mam cały czas leki przy sobie, potrafi mnie złapać w drodze i muszę zaraz wracać.
Boję sie, ze to jeszcze trochę potrwa i szkodzę dziecku będąc ciągle na przeciwbolowych.
Czy też miałyście aż takie bóle? Kiedy minęły?
Dodam, ze cykl był stymulowany Lamettą i mialam zastrzyk na pekniecie- moze to jest jakoś powiązane?
-
Suplementujesz magnez? Porządny, w dużych dawkach?🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
17.09 - połówkowe ⏳️
Chwilo trwaj!
-
Uzytkowniczkaanonimowa wrote:Cześć,
Od 3,5 tc mam bóle podbrzusza. Głównie są to mocne skurcze promieniujące na nogi, do przetrwania, ale wymagające leków, ale zdarzają sie tez ogromne bole, paraliżujące, kiedy nie mogę sie ruszyć i tylko czekam aż leki zadziałają. Minęło 10 dni, cały czas jestem na środkach przeciwbolowych (teraz paracetamol i nospa max), mialam kilka konsultacji, badan i usg i diagnoza jest taka, ze po prostu macica boli od rozciągania. Póki co beta rosnie prawidłowo.
Wyklucza mnie to z życia, mało śpię, mam cały czas leki przy sobie, potrafi mnie złapać w drodze i muszę zaraz wracać.
Boję sie, ze to jeszcze trochę potrwa i szkodzę dziecku będąc ciągle na przeciwbolowych.
Czy też miałyście aż takie bóle? Kiedy minęły?
Dodam, ze cykl był stymulowany Lamettą i mialam zastrzyk na pekniecie- moze to jest jakoś powiązane? -
Minia000: nie suplementuje, czasem wezmę jak mi sie przypomni, ale tez nie pijam za bardzo kawy i herbaty zeby wypłukiwało
Promykk: na ostatnim usg, beta jeszcze byla za mała, ale jakis cień na macicy bylo widac. Wczoraj znowu sprawdziłam bete i jest dobry przyrost. Monitoruję temat, bo bole mialam zanim zrobiłam test i wlasnie ciaza pozamaciczna była pierwszą myślą
Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi! Kolejna fatalna noc za mną; jeśli ktos doświadczył takich bóli, bede bardzo wdzięczna za pomoc
-
Uzytkowniczkaanonimowa wrote:Minia000: nie suplementuje, czasem wezmę jak mi sie przypomni, ale tez nie pijam za bardzo kawy i herbaty zeby wypłukiwało
Promykk: na ostatnim usg, beta jeszcze byla za mała, ale jakis cień na macicy bylo widac. Wczoraj znowu sprawdziłam bete i jest dobry przyrost. Monitoruję temat, bo bole mialam zanim zrobiłam test i wlasnie ciaza pozamaciczna była pierwszą myślą
Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi! Kolejna fatalna noc za mną; jeśli ktos doświadczył takich bóli, bede bardzo wdzięczna za pomoc
Więcej odpowiedzi dostaniesz pewnie w dziale „problemy i komplikacje” niż tutaj.
Zdrowia 🤗 -
Miałam identycznie. Ból promieniował na uda, podbrzusze i lędźwia. Leżałam zwijając się z bólu na podłodze, brałam po kilka Apapów i Nospy dziennie, płakałam, a Mąż razem ze mną. Nigdy takiego czegoś nie przeżyłam… Skręcało mi też jelita. Pojechaliśmy na wizytę w 5 TC, bo byłam pewna, że to ciąża pozamaciczna. Okazało się, że wszystko jest w porządku
Ból minął całkowicie około 9 tygodnia, teraz jesteśmy w 23 z Moją Córeczką 🥰
U mnie powodem były prawdopodobnie rozbijające się zrosty po laparoskopii wyrostka sprzed 15 lat. Może miałaś też jakieś zabiegi wykonywane dawno temu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 10:58
-
Mnie bolał brzuch ale nie aż tak mocno by promieniowalo. Jakoś 5 tc. Lekarka nie mogła potwierdzić na usg to wysłała na izbę z podejrzeniem pozamacicznej. Po wizycie tam, potwierdzeniu zarodka w macicy i ustaleniu, że beta rośnie dostałam progesteron na te bóle. Już nie pamiętam kiedy minęło. Ale ja bym jechała na izbę. W szpitalu mają lepsze usg niż niektórzy lekarze.
Mi powiedzieli wtedy że albo bardzo wczesna ciąża albo taka co się nie utrzyma. Kolega ma już 4 lata 😂👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
⏩ Wizyta 6.10
III prenatalne 20.10