Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Skurcze Braxtona Hicksa
Odpowiedz

Skurcze Braxtona Hicksa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy doświadczacie skurczów/stawiania się macicy? Zaczęłam 31 tydz i mam regularnie co 20 min + nieprzyjemne napięcie w podbrzuszu. Lekarza mam dopiero za 2 tyg. Jakie miałyście zalecenia przy takich dolegliwościach? Ja mam jedynie magnez 3x2 i potas, no i dużo odpoczywać.

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi stawia się macica. Biorę magnez, ale powoli będę odstawiać, już zmniejszyłam dawkę.

Luna_Luna lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Mi stawia się macica. Biorę magnez, ale powoli będę odstawiać, już zmniejszyłam dawkę.

A jak często i od którego tyg? Tylko magnez został włączony? Dziękuję z góry za odp.

• Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ