X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sport
Odpowiedz

Sport

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate30 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy uprawiacie w ciąży jakiś sport? Trenowałyście w 1 trymestrze? Ja dość regularnie chodziłam na fitness i jogę, ale teraz wszyscy mówią, żebym uważała. Nie chcę zrobić krzywdy maleństwu, zastanawiam się jakie macie doświadczenia i co mówią Wasi lekarze.

Maja30
  • misika Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko joga i spokojne spacery

pampersy dla dorosłych
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceruję. Zastanawiam się nad slow joggingiem. Muszę się ruszać, bo nie mogę przytyć więcej niż 5 kg, ponieważ mam już dużą nadwagę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczenia ograniczyłam na okres pierwszego trymestru. Na siłownię chodziłam do samego końca. Ostatni raz byłam dwa dni przed porodem. Oczywiście wszystko za wiedzą i zgodą lekarza. Pod koniec to głównie ćwiczenia ogólnorozwojowe z małymi ciężarami i rozciąganie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ