X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Stres w ciaży
Odpowiedz

Stres w ciaży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andziaw32 Nowa

Wysłany: 15 marca 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Wiem, że dla niektórych może to być śmieszne, ale jak radzicie sobie z nadmiarem emocji? A dokładnie nadmiarem stresu w ciąży... Mam wrażenie, że odkąd jestem w drugiej ciąży wszystko martwi mnie kilka razy bardziej. Ostatni natłok informacji o wojnie nie pomaga...
    W wolnym czasie staram się łapać wszystkiego co rozluźnia i pozwala zająć myśli. Macie może jakieś rady?

• Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaw32 wrote:
    Hej kochane.
    Wiem, że dla niektórych może to być śmieszne, ale jak radzicie sobie z nadmiarem emocji? A dokładnie nadmiarem stresu w ciąży... Mam wrażenie, że odkąd jestem w drugiej ciąży wszystko martwi mnie kilka razy bardziej. Ostatni natłok informacji o wojnie nie pomaga...
    W wolnym czasie staram się łapać wszystkiego co rozluźnia i pozwala zająć myśli. Macie może jakieś rady?

Witaj 🙂 Jako mama 5 dzieci powiem Ci że stres z nami zawsze będzie nie da się tego uniknąć czy jesteś w ciąży , czy dziecko się urodzi , pójdzie do przedszkola , szkoły , wyższych szkół itp można to przezwyciężyć np słuchać spokojnej muzyki , joga , wyciszyć się , pójść na spacer to rozbija te myśli li szczera rozmowa z przyjaciółką , siostrą albo mamą .

Gratuluję z całego serca drugiego cudu pod serduszkiem 🥰.

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • Anitka48244 Nowa

Wysłany: 15 marca 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Myślę, że przede wszystkim rozmowa.
    Ja jeszcze polecę Ci to co poleciła mi moja psycholog - warto sobie dać "Szlaban na wiadomości". Po prostu jakoś głowa spokojniejsza. Ciąża to bardzo stresujący czas, ale trzeba być silną dla zdrowia swojego i swojego dziecka :)

Mogę Ci jeszcze polecić live, który organizujemy w mojej firmie. W czwartek 17.03 będziemy mieć rozmowę z psychologiem o stresie w ciąży (bo w tej branży działam). Zamierzamy transmitować na insta @venicci_pl. Nie chce reklamować, ale jednocześnie zapraszam, bo to na pewno dobra dawka wiedzy.

Trzymam za Ciebie kciuki!

• Andziaw32 Nowa

Wysłany: 15 marca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona koniczyna wrote:
    Witaj 🙂 Jako mama 5 dzieci powiem Ci że stres z nami zawsze będzie nie da się tego uniknąć czy jesteś w ciąży , czy dziecko się urodzi , pójdzie do przedszkola , szkoły , wyższych szkół itp można to przezwyciężyć np słuchać spokojnej muzyki , joga , wyciszyć się , pójść na spacer to rozbija te myśli li szczera rozmowa z przyjaciółką , siostrą albo mamą .

Gratuluję z całego serca drugiego cudu pod serduszkiem 🥰.

Cześć! Dziękuję za odpowiedź. Może faktycznie spróbuje się skupić na rozmowie z bliskimi. Spacery już mi bardzo pomagają :) Bardzo mi miło za te wskazówki <3

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

• Andziaw32 Nowa

Wysłany: 15 marca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka48244 wrote:
    Hej. Myślę, że przede wszystkim rozmowa.
    Ja jeszcze polecę Ci to co poleciła mi moja psycholog - warto sobie dać "Szlaban na wiadomości". Po prostu jakoś głowa spokojniejsza. Ciąża to bardzo stresujący czas, ale trzeba być silną dla zdrowia swojego i swojego dziecka :)

Mogę Ci jeszcze polecić live, który organizujemy w mojej firmie. W czwartek 17.03 będziemy mieć rozmowę z psychologiem o stresie w ciąży (bo w tej branży działam). Zamierzamy transmitować na insta @venicci_pl. Nie chce reklamować, ale jednocześnie zapraszam, bo to na pewno dobra dawka wiedzy.

Trzymam za Ciebie kciuki!

Dziękuję Anitka. Ok, może zerknę. Właśnie przede wszystkim zależy mi na zdrowiu dziecka <3

Pozdrawiam

• Nicka Znajoma

Wysłany: 29 marca 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze pomaga dobra książka

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ