💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
natka88 wrote:jedna rzecz mnie martwi, mam caly czas lekkie bóle jak na okres, przy ostatniej ciazy nie mialam zadnych objawow, teraz martwia mnie te bole, wyczytalam ze to normalne als i tak siw martwię.
Lara mysle ze termin masz jak najbardziej ok:)
Czesc kochana
Ja tez mamm takie bole, w poprzednich ciazach tez lekko pobolewalo jak na okres tazke to norma. Jesli boli tylko po jednej stronie ponoc to powod do niepokoju a tak jest okPaulina25 lubi tę wiadomość
Gabrysia ur. 2010-12-10 Oliwier ur. 2015-09-16 -
mimoftwo wrote:Luusia witamy!😘
Dziewczyny, która ma też w tym tygodniu wizytę?
Jutro odbieram wyniki z laboratorium i bede dzwonic do gina, dwa tyg mija mi w czwartek od ostatniej wizyty i tak kazal przyjsc wiec jutro zadzwonie i sie umowie w tym tyg
Gabrysia ur. 2010-12-10 Oliwier ur. 2015-09-16 -
nick nieaktualny
-
mimoftwo wrote:Luusia witamy!😘
Lara no właśnie z tymi objawami to jest różnie 🤷🏼♀️ ja niby nie czuje się ciążowo, ale bywają dni, że mnie mdli, że bolą piersi, kręci się w głowie. Są też takie, że nie dzieje się totalnie nic🤷🏼♀️ no może poza zmęczeniem, ale jestem z moimi dziewczynami od początku marca cały czas w domu i tu też może monotonia się wkrada🤔
Dziewczyny, która ma też w tym tygodniu wizytę?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Edyciak wrote:Bella88, to jest raczej mało prawdopodobne, by drugi raz był to zaśniad... Ja też mam sporo brązowej wydzieliny, ale jest ona innej konsystencji niż końcówka okresu - nie wsiąka we wkładkę. I też się martwię...
Edyciak, Brunetka lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Lusia ja pierwszą ciążę miałam z IVF. Jeden jedyny zarodek, ale dotrwał! Teraz mam śliczną córeczkę czego i tobie życzę 💕
Natka witaj! Na pewno teraz wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki ✊ ja mam czasem taki ból że zaraz potem sprawdzam czy okres nie przyszedł. Ale to normalne, w poprzedniej ciąży też tak miałam.
Mimoftwo ja mam w środę wizytę na 12:20. Już przebieram nogami ale coś mi się zdaje że dopiero pęcherzyk b dzień widać. Choć mam cichą nadzieję na usłyszenie serduszka bo niby 22-23 dzień po zapłodnieniu już słychać na bardzo dobrym sprzęcie (żywię nadzieję że taki sprzęt będzie)
U mnie tak było, zarodek miał ledwie 2mm ale było widać puls, także jest to możliwe! 💗Marcelina715, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj byłam na drugim USG. Pierwsze nie napawało optymizmem, w 6+3 bylo widać tylko pęcherzyk ciążowy 12mm, ale bez pęcherzyka żółtkowego i zarodka. Było podejrzenie pustego jaja.
Dzisiaj 8+3 zarodek 12mm i serduszko miałam owu chyba koło 21 dc, z tego wynika.Marcelina715, nesairah, *Agape*, Mamba91, KateHawke, Adna, Kinaa, Marta..a, Edyciak, Kalina555 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
świetna wiadomość Tortie
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
bella88 wrote:Plamienie nadal mam. To wygląda jakbym miała zaraz okresu dostać. Chodzi mi o to że wodoczna jest też taka brązowa wydzialina. U was też te plamienia tak wyglądały? Napisałam do lekarza czy by mnie dzisiaj przyjął bo do jutro to zwariuje. Leżę i się nie ruszam... Boję się kolejnego zasniadu ☹️
U mnie był różowy śluz, potem taki beżowy, teraz co jakiś czas też się pojawia lekko brązowy śluz, ale nie jest tego dużo. Co do zaśniadu, to chyba szanse, żeby jednej osobie przytrafiło się to dwa razy są bardzo małe. Czekamy w takim razie na wieści z wizyty! Będzie dobrze -
Ania93 wrote:Zapisałam się na jutro na wizytę, głównie po zwolnienie. Myślicie że jest szansa że lekarz już coś na USG zobaczy? 4t+4
-
natka88 wrote:jedna rzecz mnie martwi, mam caly czas lekkie bóle jak na okres, przy ostatniej ciazy nie mialam zadnych objawow, teraz martwia mnie te bole, wyczytalam ze to normalne als i tak siw martwię.
Lara mysle ze termin masz jak najbardziej ok:) -
Witajcie Luusia i Natka życzę spokojnych ciąż :* Marcelina i Tortie gratuluję udanych wizyt :* super wieści Dziewczyny w 5-6 tygodnia tez miałam straszne bóle jak na miesiączke, w 4 i 5 tygodniu bardzo jajnik mnie bolał aż bałam się, że znów ciąża pozamaciczna, Tak bardzo panikowałam, że chyba zostałam ekspertem w tej dziedzinie haha przeczytałam wszystkie możliwe fora, książki, artykuły itp. Na wizycie zapytalam lekarza o to wszystko i stwierdził, że dopóki boli brzuch ale nie ma żadnych plamień to jest wszystko w porządku bo znaczy to że macica się poszerza i dzidzia rośnie. Oczywiście nogi, pachwiny wszystko mnie bolało. Teraz jest już o wiele lepiej, choć nadal są momenty że boli ale już nie tak bardzo także dopóki nie ma przy tym plamień to jest wszystko ok - mam nadzieję że choć troszkę was uspokoiłam ( choć pomimo, że mi na forach pisały żebym się nie martwiła i tak to robiłam także doskonale was rozumiem ) :* Dziewczyny z plamieniami niestety z własnego doświadczenia wiem, że każde moje plamienie kończyło się niepowodzeniem - u was tak na pewno nie jest ale na waszym miejscu i tak od razu konsultowałabym się z lekarzem ponieważ może wam dać na to leki i was uspokoić i dowiecie się przyczynę :* trzymam kciuki :*
-
Dziewczyny właśnie zaczęłam krwawić. Tak jakbym normalnie okresu dostała. Mąż nie odbiera telefonu, lekarz też a ja z 4 latkiem w domu sama.
-
Cześć dziewczyny przygarniecie mnie?
O tym że się udało dowiedziałam się już 5 dni temu, bardzo słaba kreska, dziś, 1 dzień po spodziewanej @ dwie grube krechy
Dziś zaczynam 5 tydzień. Termin mam na koniec stycznia ale będę miała na 100 % cesarkę bo miałam już dwie i wiem że w czwartek bo wtedy mój lakarz ma dyżury, więc będzie pewnie 21.01.2021
W domu mamy 4,5 latka i prawie 2 latka.Marcelina715, KateHawke, Kinaa lubią tę wiadomość
2012 👩❤️👨
2016🧑
2018🧑🧒
01.2021🧑🧒👶Kropka -
Ania93 wrote:Zapisałam się na jutro na wizytę, głównie po zwolnienie. Myślicie że jest szansa że lekarz już coś na USG zobaczy? 4t+4
A masz regularne cykle? Pęcherzyk ciążowy może być widać.
A jaką masz pracę? Mi lekarka nie dała L4, stwierdziła że nie widzi wskazań.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:A masz regularne cykle? Pęcherzyk ciążowy może być widać.
A jaką masz pracę? Mi lekarka nie dała L4, stwierdziła że nie widzi wskazań.*Agape* lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
06.12.2019 7tc Aniołek (*)
06.2020 poronienie -
bella88 wrote:Dziewczyny właśnie zaczęłam krwawić. Tak jakbym normalnie okresu dostała. Mąż nie odbiera telefonu, lekarz też a ja z 4 latkiem w domu sama.Starania od 10.2019
06.12.2019 7tc Aniołek (*)
06.2020 poronienie