💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama bąbelka. Zapisz się na teleporade chociaż. Diabetolog ci powie ci i jak i zaleci już dietę. Dietę możesz zacząć żeby nie szkodzić dziecku. Przede wszystkim wyrzuć słodycze, białe pieczywo, mąkę biała. Sporo nas właśnie z cukrzyca że styczniowej.
-
nick nieaktualny
-
No no jakby ktos chcial dolaczyc na FB to zaproszenie do przyjaciolek do Enigvy albo do mnie
Rzadko tu zagladamy bo sie nic nie dzieje ale jestesmyEnigvaa lubi tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Ewelka85 wrote:Mama bąbelka. Zapisz się na teleporade chociaż. Diabetolog ci powie ci i jak i zaleci już dietę. Dietę możesz zacząć żeby nie szkodzić dziecku. Przede wszystkim wyrzuć słodycze, białe pieczywo, mąkę biała. Sporo nas właśnie z cukrzyca że styczniowej.
-
Hej, hej!
Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Co tam u Was, dziewczyny?
Ja swoją córeczkę urodziłam przez CC. Sama operacja była naprawdę piękna. Mogłam się przywitać z Małą, ucałować, przystawiono mi ją do piersi jeszcze na sali operacyjnej. Potem oddaną ją Tacie na kangurowanie. To było naprawdę cudowne doświadczenie.
Niestety po operacji wystąpiły u mnie komplikacje. Dostałam krwotoku wewnętrznego. Trzeba było mnie ponownie otwierać, usunąć niektóre narządy, przetoczono krew.
Sześć tygodni po porodzie udałam się na wizytę kontrolną do swojej lekarz prowadzącej. Niestety nie wszystko jest w porządku. W moim brzuchu nadal zbiera się płyn (nie wiadomo co to dokładnie jest), a narządy są nienaturalnie poprzesuwane. Bardzo, bardzo nie chcę pójść znowu do szpitala. Mam nadzieję, że płyn zacznie wchłaniać się sam. Ponowna kontrola za dwa tygodnie.
Na szczęście córeczka jest zdrowa i rośnie jak na drożdżach. Było podejrzenie wady serduszka ze względu na szmery, ale okazało się, że to tylko pozostałości po życiu płodowym i powinny wkrótce same zaniknąć.
Mój starszy syn nie odstawił się jeszcze od piersi, więc karmię oba dzieciaczki w tandemie Bywa ciężko, ale to wspaniałe doświadczenie.
Mam nadzieję, że u wszystkich styczniówek wszystko w porządku.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Cześć dziewczyny, nie wiem czy tu zaglądacie ale miałam być mama razem z wami w styczniu 2021 niestety musiałam was opuścić ale wygląda na to że będę mama w grudniu 2021 tym razem ciąża wyglada na prawidlowa, a termin z om wypada mi na 24.12 😀
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyCześć!
Jestem studentką elektroradiologii, jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej, czy mogę prosić o wypełnienie ankiety?
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlmvAvFQPz7V4xNaHOjYnPw57eQAP4VUpsRbHBx2ZldgM0PA/viewform?usp=sf_link
Pozdrawiam i dziękuję -
Marta..a wrote:Cześć dziewczyny, nie wiem czy tu zaglądacie ale miałam być mama razem z wami w styczniu 2021 niestety musiałam was opuścić ale wygląda na to że będę mama w grudniu 2021 tym razem ciąża wyglada na prawidlowa, a termin z om wypada mi na 24.12 😀
Serdecznie Ci gratuluję ciąży i oby była tuurbo nudna. Kiedy prenatalne? już są jakieś domysły co się tam rozgościło w brzuchu?
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Adna wrote:Oczywiście, że pamiętamy.
Serdecznie Ci gratuluję ciąży i oby była tuurbo nudna. Kiedy prenatalne? już są jakieś domysły co się tam rozgościło w brzuchu?
23.06, na razie wiem ze rośnie dobrze 😃6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Cześć dziewczyny, nie wiem czy tu zaglądacie ale miałam być mama razem z wami w styczniu 2021 niestety musiałam was opuścić ale wygląda na to że będę mama w grudniu 2021 tym razem ciąża wyglada na prawidlowa, a termin z om wypada mi na 24.12 😀
Gratuluję córeczki!
Mam nadzieję że u Was dziewczyny jest wszystko w porządku. Wszystkiego najlepszego na te dziecięce roczki! Niech Wam maluszki rosną zdrowo.
Wpadłam do Was, bo ja w końcu znów na początku drogi, może lipiec 2022 będzie mi przychylny. Proszę Was nieśmiało o trzymanie kciuków i serdecznie pozdrawiam!
Proszę również o przekazanie życzeń i pozdrowień na grupę na FB
Trzymajcie sięMarta..a, antonna lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -