💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarollaa wrote:Moja 4latka ma do podcięcia. U nas przez covid dzieci same na oddziale zostają, rodzice nie mogą nawet odwiedzić. Nie wyobrażam sobie tego więc czekamy na "lepsze czasy"
Edit: równie dobrze możesz po prostu jechać prywatnie do laryngologa i też Ci zrobi od ręki. To już jak wolisz 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 07:59
-
nick nieaktualnyMarcelina715 wrote:Agape,
Współczuję trudnych początków. Gratuluję, że mimo tych trudności się udało. Oby tym razem było łatwiej.
Ciągle mnie zastanawia dlaczego wędzidełka nie są sprawdzane rutynowo jeszcze w szpitalu? Tyle dzieci ma z tym problem, a podcięcie jest tak prostym i bezpiecznym zabiegiem... Udałoby się uniknąć naprawdę sporej ilości problemów (ból u kobiety podczas ssania, niskie przyrosty u dziecka itp.), gdyby wdrożono taki standard.
Natomiast jako fizjoterapeuta uważam, że przyczyna może leżeć gdzieś indziej. Język należy do taśmy głębokiej i podcinając wędzidełko, działa się tylko na "koniec" tej taśmy, a ona może być gdzieś ściągnięta znacznie niżej, np na wysokości przepony... Moim zdaniem jest dużo za dużo tych krótkich wędzidełek i nie wiem, skąd to wynika. Pewnie najpierw bym szukała pomocy u osteopatow zanim bym zdecydowała się podciąć dziecku wędzidełko - bo to można zrobić w każdym wieku. Koleżanka miała wykonany zabieg w wieku 29 lat. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewelka85 wrote:😔😔 Nie chcę myśleć pesymistycznie ale tylko to mi do głowy przychodzi. Mam nadzieję że po prostu postanowiła przestać się udzielać a tak jest u niej ok
To chyba raczej ma zwiazek z dyskusja na goracych mamuskach. Troche jej sie oberwalo 🤨🔸28 lat
Enigvaa wrote:To chyba raczej ma zwiazek z dyskusja na goracych mamuskach. Troche jej sie oberwalo 🤨
-
Mamba91 wrote:Ale żeby odrazu konto usuwac? Mam nadzieję, że faktycznie tylko o to chodzi
Moze sie zestresowala i doszl do wniosku ze to jej nie potrzebne 🤷🏻♂️ Rozne dziwne rzeczy przychodza nam do glowy w tym stanie. Kto wie 🤷🏻♂️🙈🔸28 lat
Ewelka85 wrote:Ojej to co tam się stało. Nieźle. Najważniejsze że u nich ok😉
Niemilo podsumowala inny watek, wiec dziewczyny z tego drugiego watku jej napisaly co o tym mysla, cos bylo o wiadomosciach prywatnych wiec pewnie tam sie dyskusja potoczyla i skonczylo sie jak sie skonczylo 🤷🏻♂️Ewelka85 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
nick nieaktualnyMoże ja wrócę do tematu wędzidełka. Mi w szpitalu lekarz neonatolog, chirurg oraz pielęgniarki każdy z osobna mówił, że im szybciej tym lepiej. Dzięki temu dziecko nie ma problemów z jedzeniem, noworodki z ssaniem i późniejszym mówieniem.. dzieci z krótkim wędzidełkiem się seplenią. Dlatego im szybciej tym lepiej bo 4 latek sam nie nauczy się układać języka w prawidłowy sposób więc i tak będziecie mieć terapię u logopedy 🤷
-
Jak mnie wnerwia to OF! Co chwilę mnie wylogowuje 😡 mimo zaznaczonego "pamiętaj mnie" cały czas muszę na nowo wpisywać. Ani napisać komentarza, ani zalajkować wpisu... Niech oni się w końcu poprawią.