💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarollaa wrote:Ja +3kg w każdej z ciąż nie przytyłam więcej niż 5kg uff... chodz apetyt mi dopisuje. EWELKA w jakim wieku masz dzieci?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 14:45
-
nick nieaktualnyTortie wrote:Ja jestem ciekawa ile przytyje. Na razie moja waga rośnie bardzo skokowo, przez dłuższy czas się nie zmienia i nagle jakieś kilogramy na plusie.
Teraz się staram jeszcze bardziej dietę kontrolować, bo mój mały wcale taki mały nie jest i nie chce mu zaszkodzić jakimiś błędami dietetycznymi. Cukry mam podobno bardzo ładne, ale i tak wiem że mogłabym się bardziej z dietą starać. -
Ewelka85 wrote:9 lat i 7 lat a ty?. To bardzo mało tyjesz. Ja pierwsza 14 a druga 9. Teraz myślę że do 10 dobije więcej nie ale kto wie
U mnie na pokładzie 2,5latek i 4latka🙈 młodszy zaczął przygodę z przedszkolem, szybko się zaklimatyzował. Do 14 mam czas dla siebie( sprzątanie, gotowanie itd:D )lolcia8796vdg -
nick nieaktualny
-
Potwierdzam młody ssak bardzo chętnie wyciąga całe mamusiowe zapasy tłuszczyku. Ja przytyłam w pierwszej ciąży prawie 30 (!) kg. Szybko wróciłam do wagi wyjściowej bez żadnego odchudzania się. Niczego sobie nie odmawiałam, a na słodkie jestem straszny łasuch.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Marcelina715 wrote:Potwierdzam młody ssak bardzo chętnie wyciąga całe mamusiowe zapasy tłuszczyku. Ja przytyłam w pierwszej ciąży prawie 30 (!) kg. Szybko wróciłam do wagi wyjściowej bez żadnego odchudzania się. Niczego sobie nie odmawiałam, a na słodkie jestem straszny łasuch.
Dajesz nadzieje! 😍🔸28 lat
Marcelina715 wrote:Potwierdzam młody ssak bardzo chętnie wyciąga całe mamusiowe zapasy tłuszczyku. Ja przytyłam w pierwszej ciąży prawie 30 (!) kg. Szybko wróciłam do wagi wyjściowej bez żadnego odchudzania się. Niczego sobie nie odmawiałam, a na słodkie jestem straszny łasuch.
-
nick nieaktualnyDokładnie nie ma reguły. Ja w 1 ciąży schudłam ale trwało to kilka miesięcy. W drugiej 4 tyg po porodzie wchodzilam w rozmiar 34. Co przed ciąża miałam 36. Jednak potem kg wróciły. Po obu ciążach zostało mi po 2 kg pamiątki czyli razem 4. Hmm a po 30 zaczęła się jazdą i zaczęłam mimo dbania o siebie ćwiczeń i jedzenia normalnego bez objadania się i słodkiego tych.
Bilans przed ciążami 50kg po ciążach 54. Przed trzecia ciąża 63😔 -
Dziewczyny, a jak to jest, może na podstawie poprzednich ciąż jesteście w stanie powiedzieć, od którego tygodnia zaczyna się taki gwałtowny wzrost wagi?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 ja też jestem ciekawa jak te kg się w czasie rozkładają. Chociaż to pewnie u każdej inaczej, jak że wszystkim.
Ja gdzieś wyczytalam, że najwięcej kg przybywa na początku trzeciego trymestru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 21:43
Gaja88 lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Gaja88 wrote:Dziewczyny, a jak to jest, może na podstawie poprzednich ciąż jesteście w stanie powiedzieć, od którego tygodnia zaczyna się taki gwałtowny wzrost wagi?
Gaja88 lubi tę wiadomość
-
ja od początku schudłam kg ale już mi 2 wróciły, zobaczymy co to będzie dalej.. mam nadzieję, że całą dyszka mi nie wróci ale się okaże. najważniejsze, że Elizka zdrowa chociaż ja od wtorku zakatarzona, bez kaszlu, bez gorączki ale ten katar mnie wykończy ;/ kupiłam sobie wczoraj w sprayu sól fizjologiczną, bo Pani w aptece powiedziała, że tylko to mogę brać w ciąży jeśli chodzi o katar i mega się pocę czego bym nie robiła ale wydaje mi się, że to przez to , że może właśnie jestem osłabiona a w sobotę bawimy się na weselu więc muszę się wykurować a u Was jak z poceniem? czytałam ,że to normalne w ciąży więc sama nie wiem czy to już ten czas , że więcej się pocę czy to przez osłabienie.moja pierwsza ciąża - mój cud
dziewczynka - Eliza
połówkowe - 390 g
-
nick nieaktualny
-
Anita :) wrote:ja od początku schudłam kg ale już mi 2 wróciły, zobaczymy co to będzie dalej.. mam nadzieję, że całą dyszka mi nie wróci ale się okaże. najważniejsze, że Elizka zdrowa chociaż ja od wtorku zakatarzona, bez kaszlu, bez gorączki ale ten katar mnie wykończy ;/ kupiłam sobie wczoraj w sprayu sól fizjologiczną, bo Pani w aptece powiedziała, że tylko to mogę brać w ciąży jeśli chodzi o katar i mega się pocę czego bym nie robiła ale wydaje mi się, że to przez to , że może właśnie jestem osłabiona a w sobotę bawimy się na weselu więc muszę się wykurować a u Was jak z poceniem? czytałam ,że to normalne w ciąży więc sama nie wiem czy to już ten czas , że więcej się pocę czy to przez osłabienie.
U mnie też problem z poceniem, ale to w każdej ciąży tak miałam. Tydzień temu bawiliśmy się na weselu wytrzymałam do 2 mieliśmy po oczepinach wracać.lolcia8796vdg -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Dziewczyny, a jak to jest, może na podstawie poprzednich ciąż jesteście w stanie powiedzieć, od którego tygodnia zaczyna się taki gwałtowny wzrost wagi?
Niby w 3trymestrze ciąży może wystąpić największy przyrost wagi, u mnie tak mówiły kokezanki, ale to też pewnie indywidualna sprawa.Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Helena93 wrote:Niby w 3trymestrze ciąży może wystąpić największy przyrost wagi, u mnie tak mówiły kokezanki, ale to też pewnie indywidualna sprawa.
Dzięki za odpowiedzi
No właśnie u mnie koleżanki mówiły, że największy przyrost miały w 2 tymestrze, wiec to pewnie różnie bywa. Widzę u siebie że już się zaczyna i z tygodnia na tydzień waga pokazuje więcejstarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ja mi wszyscy mowili z rodziny, że dużo przytyje w ciąży, bo moja mama miała +25kg a jest o głowę ode mnie niższa. Ogolnie strasznie mnie demerwuje, że zamiast na tym jak się czuje albo co z dzieckiem to koncentrują się na tym ile już kg przytyłam tak jakby to było najważniejszeStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020