💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Widzę,że jeden i drugi lekarz brał pod uwagę te same parametry z wymiarów Maleństwa. Ale temu który później robił to kość udowa i brzuszek wyszedł mniejszy niż temu co robił to wcześniej ...więc coś tu dziwnego jednak jest, raczej się nie skurczył 😁 Edyciak a jak Twoja szyjka ?
-
nick nieaktualnyMigotka, czytałam, że szacunki wagi płodu mogą różnić się nawet o 20%. A to sporo. Bo przy pół kg, daje aż 100g różnicy.
Właśnie byłam na kontroli USG. Moja szyjka się poprawiła. 😉 Ma 3 cm długości i lejek też się zmniejszył. 😊KateHawke, Gaja88, migotkaa, Marcelina715 lubią tę wiadomość
-
Ja też melduję się po połówkowych, Anastazja ma już 384g, a doktor nie miał zastrzeżeń.
Mam do Was pytanie, może się orientujecie... dopiero w domu doczytałam w opisie badania, że łożysko jest na przedniej ścianie, a na opisie badania z 12 tygodnia jest napisane, że łożysko jest na tylnej ścianie macicy. Czy to możliwe żeby zmieniło miejsce? Miała któraś z Was taką sytuacje?Edyciak, juudi, Ewelka85 lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualny
-
Gaja88 wrote:Ja też melduję się po połówkowych, Anastazja ma już 384g, a doktor nie miał zastrzeżeń.
Mam do Was pytanie, może się orientujecie... dopiero w domu doczytałam w opisie badania, że łożysko jest na przedniej ścianie, a na opisie badania z 12 tygodnia jest napisane, że łożysko jest na tylnej ścianie macicy. Czy to możliwe żeby zmieniło miejsce? Miała któraś z Was taką sytuacje?Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Na wszystkich moich dokumentach dotyczących łożyska w pierwszej ciąży (oba prenatalne, karta ciąży) umiejscowienie było na tylnej ścianie. A na wypisie że szpitala niespodzianka - na przedniej. Zapytałam o to lekarz prowadzącą na wizycie popołogowej. Stwierdziła bez cienia wątpliwości, że to pomyłka, bo łożysko nie może się przemieszczać aż tak.
Łożysko może być w różnych miejscach - z tyłu, z przodu, z boku lub w dnie macicy (czyli u góry). Wszystkie te położenia są prawidłowe. Sytuacjami patologicznymi są: łożysko przodujące (czyli na dole, przy szyjce) oraz wrośnięte w bliznę na macicy.
Myślę, że jeżeli łożysko jest w prawidłowym miejscu, to lekarz nie zwraca na niego aż takiej uwagi i stąd mogła wyniknąć pomyłka w dokumentach. Gdyby chodziło o nieprawidłowe ułożenie, to na pewno zwróciłby na to szczególną uwagę.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
witam, termin na 27.12 ale mam nadzieję, że posiedzi do stycznia w brzuszku:D To moja 3 ciąża, będzie synek. Z wyprawką jestem daleko w tyle, mam synka 3l ale wszystkie ubranka pooddawalam. Posiadacie może grupę prywatną na Facebooku? Tutaj strasznie niewygodnie się piszelolcia8796vdg
-
nick nieaktualny
-
Karollaa wrote:witam, termin na 27.12 ale mam nadzieję, że posiedzi do stycznia w brzuszku:D To moja 3 ciąża, będzie synek. Z wyprawką jestem daleko w tyle, mam synka 3l ale wszystkie ubranka pooddawalam. Posiadacie może grupę prywatną na Facebooku? Tutaj strasznie niewygodnie się pisze
Mamy, po miesiącu aktywności na belly dołączymy Cię do grupy chyba rzadko do nas zaglądasz,prawda?🔸28 lat
nick nieaktualny
-
Ewelka85 wrote:Ile macie kg na plus? Ja na tym etapie 1 kg
-
Ewelka85 wrote:Ile macie kg na plus? Ja na tym etapie 1 kg
U mnie póki co +2 kg.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ja jestem ciekawa ile przytyje. Na razie moja waga rośnie bardzo skokowo, przez dłuższy czas się nie zmienia i nagle jakieś kilogramy na plusie.
Teraz się staram jeszcze bardziej dietę kontrolować, bo mój mały wcale taki mały nie jest i nie chce mu zaszkodzić jakimiś błędami dietetycznymi. Cukry mam podobno bardzo ładne, ale i tak wiem że mogłabym się bardziej z dietą starać.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Ja startowałam z 55, schudłam do 47, aktualnie nadrobiłam 2 kg, mam 49 😁 cieszę się z każdego grama do przodu ! Czasami pod wieczór nawet jest 50. Brzuszek minimalny, jakbym więcej zjadła, a jutro zaczynamy 23 tydzień. Ten brzuszek strasznie mnie martwi że taki malenki. Jestem po badaniach polowkowych Maleństwo i wody w normie...więc może taki mój urok. Zawsze ciężko było mi przytyć. Jako dziecko musiałam pic syropki na przytycie bo w pewnym momencie zatrzymałam się na 27 kg i kilka miesięcy nie ruszyłam z miejsca 😁 wczoraj miałam też nadprogramową wizytę, od kilku dni dziwnie bolało mnie krocze, jakby pulsowało co chwilę. Bałam się że to szyjka. Ale szyjka ponad 4 cm ładnie trzyma. Moja pani doktor stwierdziła że dlatego że jestem bardo szczupła, to teraz będzie mnie powoli wsysysko zaczynało boleć, ciągnąć i szczypać, bo wsysysko zacznie się rozszerzac.