Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna33 wrote:Ja jem więcej (bo jak nie jem to wymiotuje)ale nie przytyłam, wiec chyba organizm po prostu potrzebuje tych kalorii..
Dziś miałam taką ochotę na mielonego z buraczkami... to było takie dobre 😍😂
Boże dziewczyny jak ja wam zazdroszczę ze jecie takie rzeczy ☺️22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Boże dziewczyny jak ja wam zazdroszczę ze jecie takie rzeczy ☺️
Bidulka a nie próbowałaś cały czas coś przegryzać? Jakieś sucharki? No i rano banan w łóżku i jeszcze z 20-30 min poleżeć25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyKarolcia15031 wrote:Ja o ile będzie wszystko ok w grudniu będę wielorybym.. Dziś równy 11tyg i mnie jeszcze bardziej wybiło , a wieczorem to byście nie uwierzyły że to tylko 3 miesiąc
Ja jak dziś wstałam to własnego ciała nie poznaje.. wyglądam jak w 5 miesiącu. I to tak nagle widzę różnicę w brzuchu. I nawet go nie dam rady wciągnąć 🙄 nie wiem jak się doturlam do stycznia.
Ale każdy mi mówił że w 2 ciąży szybciej ten brzuch rośnie🤷♀️
Cały czas mi strasznie nie dobrze i tylko bym spala. Jak kładę córkę na drzemkę to spie razem z nią. A potem chodzę i tak jak bym z tydzień nie spała. 😔
Czy któraś z Was ma cukrzycę ciążowa? Bo mi już wyszła 😔 -
Ma_ma2 wrote:Ja jak dziś wstałam to własnego ciała nie poznaje.. wyglądam jak w 5 miesiącu. I to tak nagle widzę różnicę w brzuchu. I nawet go nie dam rady wciągnąć 🙄 nie wiem jak się doturlam do stycznia.
Cały czas mi strasznie nie dobrze i tylko bym spala. Jak kładę córkę na drzemkę to spie razem z nią. A potem chodzę i tak jak bym z tydzień nie spała. 😔
Czy któraś z Was ma cukrzycę ciążowa? Bo mi już wyszła 😔
Który u Ciebie tc ze już brzuch widać?😂
U mnie wydaje mi się troszkę dół się zaokrąglił, ale ja przed miałam płaski bardzo, wiec podejrzewam ze dlatego widze różnice. Ale inni to napewno nie zobaczą25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Mnie też odrzuciło od mięsa, a nabiał, owoce i warzywa mogę jeść tonami. Lody najbardziej 😅
Któraś wspomniała o buraczkach i teraz jem pod każdą postacią- surowe, gotowane, zupę buraczaną 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 18:22
-
Moniqaaa wrote:Mnie też odrzuciło od mięsa, a nabiał, owoce i warzywa mogę jeść tonami. Lody najbardziej 😅
Któraś wspomniała o buraczkach i teraz jem pod każdą postacią- surowe, gotowane, zupę buraczaną 😄
Zazdroszczę ochoty na warzywa.. Wcześniej kochałam sałatki, warzywka, a teraz nie mogę przegryźć... zielone to już totalnie mnie odrzuca 🤮
Mam nadzieje ze przejdzie w 2 trymestrze, bo teraz tyle warzyw i owoców sezonowych 😍25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMag_len bardzo ładny brzuszek😉 Myślę,że widać bo szczuplutka jesteś 🙈
Ja to oczywiście jem wszystko, najwięcej słodyczy jak zwykle 😩
I truskawki wciągam jak szalona, korzystam póki są.
Słodycze to moja zmora.. Zamiast kawy zaczęłam pić taką bez kofeiny🤭 i zasnęłam po niej dzisiaj na balkonie 😆
Ogólnie moja kawa to takie mleko z kawą.. ale teraz widzę, że zwykła dawała cokolwiek, a po tej bez kofeiny dobrze się śpi😜 -
summer..86 wrote:Mag_len bardzo ładny brzuszek😉 Myślę,że widać bo szczuplutka jesteś 🙈
Ja to oczywiście jem wszystko, najwięcej słodyczy jak zwykle 😩
I truskawki wciągam jak szalona, korzystam póki są.
Słodycze to moja zmora.. Zamiast kawy zaczęłam pić taką bez kofeiny🤭 i zasnęłam po niej dzisiaj na balkonie 😆
Ogólnie moja kawa to takie mleko z kawą.. ale teraz widzę, że zwykła dawała cokolwiek, a po tej bez kofeiny dobrze się śpi😜
Spokojnie możesz pic kawę w ciąży do 200 mg . Takie dwie kawy dziennie „mleko z kawą” tym bardziej. Już bardziej Ci te słodycze szkodzą niż kawa Chyba Że z innego powodu kawę odstawilas. Mnie Np odrzuciło zupełnie, a kochałam kawę 😢25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Spokojnie możesz pic kawę w ciąży do 200 mg . Takie dwie kawy dziennie „mleko z kawą” tym bardziej. Już bardziej Ci te słodycze szkodzą niż kawa Chyba Że z innego powodu kawę odstawilas. Mnie Np odrzuciło zupełnie, a kochałam kawę 😢
Wiem Martyna ale chciałam się przekonać czy posmakuje mi mleko z kawą bez kofeiny bo jeśli tak to co za różnica, a jednak nie musiałabym pilnować wtedy żadnych norm.
Nie jest taka najgorsza ale widać przy moim niskim ciśnieniu trochę kofeiny jednak się przydaje.
A słodycze to odwieczny problem, miałam się opanować i guzik 😡😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 20:50
-
Ma_ma2 wrote:Ja jak dziś wstałam to własnego ciała nie poznaje.. wyglądam jak w 5 miesiącu. I to tak nagle widzę różnicę w brzuchu. I nawet go nie dam rady wciągnąć 🙄 nie wiem jak się doturlam do stycznia.
Czy któraś z Was ma cukrzycę ciążowa? Bo mi już wyszła 😔
-
Dziewczyny wiem że jeszcze wcześnie, ale myślicie już nad imionami?
My dla dziewczynki już kiedyś, zanim byłam w ciąży rozmawialiśmy że Ola lub Gabrysia choć ja najbardziej chciałabym Rozalke, drugą córkę chciałam tak nazwać ale mąż nie chciał i wątpię żeby teraz się zgodził. A dla chłopca nie mamy pomysłów, może Józek lub Olek... Ale szczerze wątpię że w końcu mielibyśmy synka😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 21:38
-
nick nieaktualny
-
summer..86 wrote:Wiem Martyna ale chciałam się przekonać czy posmakuje mi mleko z kawą bez kofeiny bo jeśli tak to co za różnica, a jednak nie musiałabym pilnować wtedy żadnych norm.
Nie jest taka najgorsza ale widać przy moim niskim ciśnieniu trochę kofeiny jednak się przydaje.
A słodycze to odwieczny problem, miałam się opanować i guzik 😡😡
Nie wiem czy to pomoże, a nóż pomoże ograniczyć trochę : poczytaj sobie skład tych słodyczy i pomyśl co dajesz dziecku, z czego ma mieć sile na rozwój, aby utworzyły się małe płucka, nereczki. Cukier to nie materiał do budowania nowego życia, stawiaj na białko, owoce . Nie wiem czy takie myślenie pomoże, ale mi pomaga25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia