Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia15031 wrote:Ja mam bardzo nisko , dzięki za info.
Dziś chyba przesadziłam..rano badania krwi ,praca , szybko na zakupy , posprzątać chatę , potem robiłam sałatki , piekłam kotlety bo córka urodziny miała . Brzuch mam jak skała.
Wczoraj odbierałam PAPE i skorygowane mam dobre. Tylko nie wiem gdzie jest te ryzyko porodu przedwczesnego
Ryzyko porodu przedwczesnego lekarz wylicza na podstawie wywiadu z pacjentka, przynajmniej tak mam napisane na wynikach.
Moje wynosi 1:55 przed 34tyg. Mam nadzieję że będę w tych 54 i jednak wytrwam do końca 😫
Chociaż nie miałam jeszcze nawet badanej szyjki A mówiłam lekarzowi że się o to martwię, muszę jakoś przeczekać jeszcze te 17 dniAnielka ❤️
-
Mam w domu 2x4latka ale staram się nie przemeczać do póki nie będę wiedziała jaka jest sytuacja z szyjka, robię wszystko to co muszę, odpuściłam narazie jakieś dłuższe spacery, staram się znaleźć w ciągu dnia chwilę na odpoczynek.. chociaż mam cichą nadzieję, że ta szyjka była przez to że miałam dwoje dzieci w brzuchu A z jednym będzie " prosciej"Anielka ❤️
-
Karolina95 wrote:A tak mniej więcej co ile macie wizyty ?
-
nick nieaktualnyKarolina95 wrote:Ryzyko porodu przedwczesnego lekarz wylicza na podstawie wywiadu z pacjentka, przynajmniej tak mam napisane na wynikach.
Moje wynosi 1:55 przed 34tyg. Mam nadzieję że będę w tych 54 i jednak wytrwam do końca 😫
Chociaż nie miałam jeszcze nawet badanej szyjki A mówiłam lekarzowi że się o to martwię, muszę jakoś przeczekać jeszcze te 17 dni
Ja w 1 ciąży chyba miałam tak samo a urodzilam 39+1;)
-
Dziewczyny, pomału zaczynamy rozglądać się za ubrankami. Jaki rozmiar wybrać? 56-62 będzie ok ?
Moje bliźniaki wyszły po miesiacu ze szpitala przy wadze ok 2kg więc na nich wszystko było za wielkie 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 08:07
Anielka ❤️
-
Karolina95 wrote:I czy uzywalyscie łóżeczka dostawnego? Polecacie ? I czy na początku można go używać zamiast łóżeczka tradycyjnego tzn czy będzie wygodne dla maluszka?
-
Właśnie chodzi mi też żeby w dzień mogło sobie spokojnie spać. Bo zwykle łóżeczko planujemy dac do pokoju dziecięcego, ale wiadomo starsi będą się też tam bawili pewnie w dzień więc przydałoby się coś co by łatwo mogło przejechać w różne miejsca mieszkania 😅Anielka ❤️
-
Ja polecam dostawkę z całego serca, jak przywieźliśmy córkę ze szpitala to dzień pozniej mąż szybko jechał po dostawkę bo mała nie chciała spać w łóżeczku. Super nam się sprawdziła, łatwo było z karmieniem nocnym i ogólnie mała była tak blisko mnie ze jak się przebudziłam to od razu widziałam czy wszystko ok itd. Starczyła nam nawet na dłużej niż pol roku. Kosz Mojżesza tez mieliśmy w salonie ale średnio nam się sprawdził, może przez pierwszy miesiąc. Pozniej córka się zrobiła mega nieodkladalna i większość drzemek w ciagu dnia miała w chuście.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
U nas podobnie jak u Lilka94, dostawka super nam się sprawdziła, więc również polecam. Tym razem te muszę kupić, bo mieliśmy pożyczoną. A kosz Mojżesza nam się w ogóle nie sprawdził 😕 syn go nie polubił i wcale mu się nie dziwię 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 14:18
-
Karolina95 wrote:Dziewczyny, pomału zaczynamy rozglądać się za ubrankami. Jaki rozmiar wybrać? 56-62 będzie ok ?
Moje bliźniaki wyszły po miesiacu ze szpitala przy wadze ok 2kg więc na nich wszystko było za wielkie 😆
Kup troszkę mniejszych, ja prawie w ogóle nie miałam takich 50-52, a córka urodziła się 52cm i pływała w 56 🙈 także teraz na pewno zaopatrzę się też w takich kilka. Choć z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej mieć najwięcej 62,bo szybko w ten rozmiar wskakują 😅
Moja córka w dzień dużo w wózku spała, ale wtedy nie mieliśmy tyle gratów dziecięcych to było miejsce i lato więc wózek nie brudził podłogi. Teraz w zimie już nie wjadę nim do domu wiec myślę o chicco. Żałuję, ze nie kupiłam przy córce, koleżanki sobie chwaliły. Do spana na noc mam po córce łóżko i mam nadzieję, że będzie spało tam w nocy jak siostra, chociaż na początku, bo młodej w 6 miesiącu się odwidziało i zaczęła z nami spać 🙈 -
nick nieaktualnyMi na razie wizyty wypadaja co 3 tygodnie.
I tez modle sie zeby mi puszczały te mdłości....teraz mam pare dni wolnego i nie chce mi sie wracac już do pracy, ale przynajmniej na ten miesiąc wroce jeszcze...
Co do doatawki to ja nie mialam ale teraz planuje nawet jakby miala starczyc na 3 miesiące...
A ubranek ja nie kupuje mniejszych niz 56, jak sie bobo okaze mniejsze to na szybko bedziemy szukać, ale synek po 2 tyg nke wchodzil w 56, a po chyba nie calych 2 msc 62 bylo za male... -
Borze,ale mnie dzisiaj muli 🤢 za każdym razem, jak przyjdzie lepszy dzień i już mi się wydaje,zemdlosci minely to przychodzi zaraz takijak dzisiaj. Z jednej strony się cieszę, bo mam objawy więc jestem spokojniejsza o ciążę ale z drugiej ledwo żyje🤢
-
Audrey a który to tydzień? Ja już tez ledwo żyje ale chyba niedługo powinno zacząć puszczać.
Wgl dobrze ze masz czasem jakieś przerwy to chociaż możesz nabrać siły, ja dzień w dzień umieram. Jestem mega osłabiona przez wymioty. Kończy mi się zwolnienie w przyszłym tygodniu, chyba już nie będę przedłużać i wrócę do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 16:13
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Audrey a który to tydzień? Ja już tez ledwo żyje ale chyba niedługo powinno zacząć puszczać.
Wgl dobrze ze masz czasem jakieś przerwy to chociaż możesz nabrać siły, ja dzień w dzień umieram. Jestem mega osłabiona przez wymioty. Kończy mi się zwolnienie w przyszłym tygodniu, chyba już nie będę przedłużać i wrócę do pracy. -
Ja planuje kupić dostawke lub kołyske i będzie na początek jako łóżeczko z racji tego że mamy bardzo mało miejsca. Na potem mam łóżeczko po córce. Co do ubranek to ja będę kupować 56 i 62 , jak będzie mniejszy to na szybko zamówię kilka sztuk.
Macie tak że cały czas o ciąży myślicie z takim zawahaniem ? Ja to chyba spokojniejsza będę tak w 32tyg jak dziecko już ma duże szanse na przeżycie