Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka123 wrote:Mi też byłoby wygodniej na fb. Kiedyś udzielałam się na ślubnym wątku i do dziś mamy właśnie grupę tam i dla mnie to jest super wygodne. Na forach siedzę na laptopie bo tak mi wygodniej, a na fb na komórce i miałabym łatwiejszy dostęp. No i dużo łatwiej zobaczyć, że ktoś napisał. Ja myślę, że to jest jeszcze kwestia do przemyślenia, zobaczymy jak się sprawdzi to prywatne forum. Bo tak wybiegając w przód nawet pomyślałam o wspólnych wspierających rozmowach przy np. nocnym karmieniu, a forum trzeba cały czas odświeżać i nie ma takiej płynnej rozmowy.
Zawsze też można założyć i to i to i zobaczyć co lepiej się sprawdzi
Dziewczyny a ja po prenatalnych Jeszcze bez wyniku pappy ale z usg jest wszystko prawidłowo. 6 cm dziecia, płci niestety się nie dopatrzył
Byłam z mężem i biedny tak się zestresował, że prawie zemdlał Cały mokry, ręcę się trzęsły, musiał szybko usiąść
Angela będzie wszystko dobrze, ogromne kciuki!!Patka123, Flora23 lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
A i odnośnie drugiego forum - to może ustalmy wspólnie gdzie piszemy na codzien. Szczerze to ja jestem za jednym wspólnym miejscem a nie raz tu, raz tu. No i też wolałabym pozostać anonimowa, różnie to w życiu bywa. Co do wyrzucenia fotki brzuszka bez mojej twarzy czy tam USG to nie mam z tym problemu. Nie udostępniam nigdzie swoich zdjęć więc nie obawiam się że ktoś skojarzy czyj to brzuszek 😊
Natomiast drugie forum uważam , że będzie fajna opcja żeby posegregować tematy takie jak wyprawka itp. łatwiej będzie się odnaleźć niz tutaj .
Choklito dopisuje Cię na początek 😊 -
Ja z doświadczenia wiem, że forumowe znajomości często przekładają się później na realne. A i tyle czasu się spędza na forum, że często się wie o sobie więcej niż zwykła koleżanka. Wtedy fajnie zobaczyć kto jest po drugiej stronie. Z takim brakiem prywatności ja nie mam problemu.
Póki co wychodzi na to, że próbujemy z tym prywatnym forum, chociaż moim zdaniem to powinno być takie główne, bo fajnie jak będą dochodzić nowe osoby.
A w przyszłości zobaczymy co się bardziej sprawdzi i tyle w każdej chwili będzie można założyć dodatkową grupę i kto będzie chciał to przejdzie.Ekta lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Choklito witaj:)
A jaką masz spacerówkę? Ja gondolę też kupuję używaną. I też się już rozglądam za bujaczkami, można w fajnych cenach znaleźć.
Mamy Valco Baby SNAP 4 na pompowanych kolach, jest lekki, super wygodny, sklada sie do wewnatrz, wiec nie brudzi sie w podrozy. Jest bardzo kompaktowy, a do tego mozna rozlozyc prawie na plasko do spania.
Jakie bujaczki masz na oku?
Marcysia 1990, dziekuje za dopisanie -
Marcysia, na listopadówkach wyszło jakby samoistnie, że stałe, aktywne uczestniczki przeniosły się na forum prywatne, w późniejszym czasie też nie były dodawane nowe (włąśnie ze względu na tę prywatność, poruszane tematy, zdjęcia, itp.), a tu się zaglądało po prostu rzadziej
Już chyba pisałam, że u nas gondola funkcjonowała ponad 10 mcy w każdym przypadku, i wiedząc, że nie chcę jedynaka, kupowałam nową. To była bardzo dobra decyzja. Wolałam mieć coś na gwarancji, czyściutkie, sprawne Tym bardziej, że akurat u nas wózek był w codziennym użyciu. Później też jako spacerówka twarzą do mnie i dopiero przeszłam na lżejszą - Valco Snap 4 Sport na piankowych kołach. Przy starszej jeździł rok, przy młodszej kilka miesięcy, mniej niż gondola Odmówiła jeżdżenia jak tylko stanęła na nogi.....9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja byłam kiedyś na innym forum mam marcówek z 2020 i po pewnym czasie założyłyśmy prywatną grupę na FB, powiem Wam,że do tej pory, codziennie mamy kontakt,bo każdego dnia powstaje nowy wątek z datą,a zaczęłyśmy tam pisać,jak dzieciaki były w brzuchach 😁
Dodam,że parę z nas już się poznało osobiście ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 17:05
Ekta, Flora23 lubią tę wiadomość
17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
malinowa_chmurka wrote:Ja byłam kiedyś na innym forum mam marcówek z 2020 i po pewnym czasie założyłyśmy prywatną grupę na FB, powiem Wam,że do tej pory, codziennie mamy kontakt,bo każdego dnia powstaje nowy wątek z datą,a zaczęłyśmy tam pisać,jak dzieciaki były w brzuchach 😁
Dodam,że parę z nas już się poznało osobiście ☺️Olciax lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
To jeśli wszystkie są zgodne co do tego, żeby przejść na nowe forum to i ja jestem za. Po prostu problematyczne byłoby dla pisanie tu i tu i to jeszcze np na ten sam temat. Pisze tylko w tym wątku, do innych nawet nie zaglądam 😊 fajnie by było jakby to wszystko było jakoś uporządkowane, bo tutaj to codziennie jest tyle tematów poruszanych że wystarczy dzień i jest się sporo w plecy i ciężko już nadrobić.
-
Ja zostaję tutaj ewentualnie fb, jeśli tak zadecydujecie. Za kolejne forum dziękuję Tutaj jesteśmy na forum więc nie czuje różnicy, poza łatwiejszym wrzucaniem zdjęć etc. Kwestie prywatności do mnie nie przemawiają, bo fora to najgorzej pozabezpieczane platformy, a na fb można sobie poukrywać co się tylko chce:)
As you wish:)Ekta lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Dzień dobry utworzyłam tam konto na tej naszej prywatnej stronie ale musisz mnie chyba zaakceptować.
Dziewczyny bardzo proszę o kciuki dzisiaj bo o 17:15 mam prenatalne bardzo się stresuje i w dodatku będę sama bo mój dzisiaj w nocy pojechał w delegacje do Niemiec tzn jest szansa że wróci dzisiaj ale w nocy i tak jeszcze dodatkowo jest mi smutno bo myślałam że będziemy razem tam
Kochana już po wizycie? Daj znać, bo kciuki cierpną od trzymania:))Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Zarejestrowałam się na nowym forum 🙂 ale osobiście wolałabym zostać już tutaj. To jak Olciax napisała, nawet to prywatne forum pewnie ma słabe zabezpieczenia, więc wcale takie "prywatne" nie jest.
Co do witamin prenatalnych, ja biorę prenatal duo. Potrzebuje żelaza, bo mam bardzo niskie jeszcze z początków ciąży zanim nawet dziecko zaczęło potrzebować. Co ciekawe, nie mam od tego żelaza żadnych rewelacji. Wzdęcia mam od początku ciąży i tak już zostało 😄 -
Olciax wrote:Kochana już po wizycie? Daj znać, bo kciuki cierpną od trzymania:))
Dziękuję za kciuki i proszę o nie w środę 😊Ekta lubi tę wiadomość
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela, czasem trafiają się takie uparciuchy 🙈
Najlepiej przed badaniem zjeść lub wypić coś słodkiego, wtedy zazwyczaj maluchy zaczynają się bardziej ruszać i lepiej je można zbadać.
Zatem będziemy trzymały kciuki we środę ✊🏻Angela1108 lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Ekta wrote:Angela, czasem trafiają się takie uparciuchy 🙈
Najlepiej przed badaniem zjeść lub wypić coś słodkiego, wtedy zazwyczaj maluchy zaczynają się bardziej ruszać i lepiej je można zbadać.
Zatem będziemy trzymały kciuki we środę ✊🏻Ekta lubi tę wiadomość
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela tak jak Ekta pisze, zjedz coś słodkiego przed wizytą. Szkoda że dziś się nie udało, ale będą kciuki jeszcze raz.
U mnie na szczęście trafiliśmy na to, że był w ruchu, na początku przywitał nas pomachaniem rączką
Choklito a co do bujaczków to nie mam jeszcze konkretnego wybranego, ale patrzę na elektryczne. Albo takie leżaczki, gdzie dziecko swoim ruchem sam się buja.Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Olciax, pod względem zabepieczeń to i fb kuleje równiutko Acz mnie nie chodzi o jakichś hakerów, tylko to, czy ktoś może wejść "z ulicy" i czytać to, co piszę, tak jak tu. Raczej nie spodziewam się, że koleżanka będzie hakować, żeby patrzeć co piszę, hehe ;P
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023