Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Przybywam tu po jakieś wsparcie. Od dwóch lat staraliśmy się z mężem o drugie dziecko, 10 kwietnia była ostatnia miesiączka. We wcześniejszym cyklu miałam wymrażaną nadżerkę, kontrolę po wymrażaniu miałam 25-go kwietnia. Do tego czasu oczywiście post łóżkowy. Tego 25-go lekarz zrobił mi też USG i stwierdził, że raczej jest już po owulacji, pęcherzyka nie było. No więc tydzień temu trochę zaskoczenie, jak okres zaczął się spóźniać, zrobiłam test, wyszedł pozytywny. Według terminu miesiączki dzisiaj powinien być 5+3 tc, ale poszłam dzisiaj zrobić betę i tylko 746, tak jakby dla ciąży tydzień młodszej. Pójdę jeszcze zbadać betę w czwartek, ale totalnie nie ogarniam co tu się odjaniepawliło 🤷🤷 i czy w ogóle w tej ciąży będę dalej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 22:22
-
Majan, podobno często tak jest, że po dłużej trwających próbach "zaskakuje" w najbardziej bezsensownym, absurdalny i niby niemożliwym momencie
Beta jak na 5+3 całkiem ok, w normie dla tego czasu9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Majan,tak jak Wichrowe Wzgórza napisała,czasami ciąża przychodzi w najmniej spodziewanym momencie Także ja trzymam kciuki za Twój przyrost bety ☺️
Majan lubi tę wiadomość
2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
06.05-Beta hcg 187,2 (przyrost o 211,7 %),prog.25,92
24.05-Zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
@Majan metoda obliczania wieku ciąży po terminie ostatniej miesiączki bywa zawodna i niedoskonała, bo opiera się na owulacji występującej jak w zegarku, a wiadomo, że cykl cyklowi nie równy.
Bardzo często się zdarza, że ciąża jest młodsza niż wynika to z OM (u mnie jest np. aż tydzień różnicy).
Powtórz betę w czwartek i będzie wiadomo. Jak się podwoi, to po prostu owulacja była później przez co ciąża jest młodsza:)Ekta, Majan, Natalia95 lubią tę wiadomość
-
Ja to niby wszystko wiem, ale u mnie to taka nowość, bo ja generalnie zawsze miałam właśnie cykle jak w zegarku. Zawsze 28 dni, zawsze owulacja w 14/15 dniu. Coś się posypało od lutego i mi się wszystko wzięło i rozjechało. Także niby wszystko możliwe, ale wewnętrzny niepokój jest 😉
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMajan wrote:Przybywam tu po jakieś wsparcie. Od dwóch lat staraliśmy się z mężem o drugie dziecko, 10 kwietnia była ostatnia miesiączka. We wcześniejszym cyklu miałam wymrażaną nadżerkę, kontrolę po wymrażaniu miałam 25-go kwietnia. Do tego czasu oczywiście post łóżkowy. Tego 25-go lekarz zrobił mi też USG i stwierdził, że raczej jest już po owulacji, pęcherzyka nie było. No więc tydzień temu trochę zaskoczenie, jak okres zaczął się spóźniać, zrobiłam test, wyszedł pozytywny. Według terminu miesiączki dzisiaj powinien być 5+3 tc, ale poszłam dzisiaj zrobić betę i tylko 746, tak jakby dla ciąży tydzień młodszej. Pójdę jeszcze zbadać betę w czwartek, ale totalnie nie ogarniam co tu się odjaniepawliło 🤷🤷 i czy w ogóle w tej ciąży będę dalej...
Majan witaj 🙂. Wydaje mi się, że jak na tyle dni po owulacji taka beta jest w normie. Implantacja zarodka mogła być też później (a dopiero po implantacji zaczyna rosnąć beta). I sama owulacja jak była później to też ciąża w związku z tym będzie młodsza. Dziecko nadrobi spokojnie ten tydzień niedługo 🙂. Dlatego na spokojnie, powtórz betę. Jeśli się podwoi to wszystko jest w porządku. Będzie dobrze 😊. No i gratki z ciąży 🥰.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2022, 17:18
-
nick nieaktualnyMajan możliwe, że po tym wymrażaniu nadżerki masz te zawirowania cyklu. To była ingerencja w twoje ciało i po prostu teraz musi się unormować cykl. Dużo dziewczyn tu na forum ma takie zawirowania po jakichś interwencjach medycznych w intymnych miejscach
-
Majan, ja mam b.regularne cykle, owu wiadomo kiedy, bo monitoring, a w jednej ciąży pierwsze hcg 65, w drugiej ponad 200 I co za tym idzie - w kolejnych dniach już spore różnice były w hcg na tym samym etapie To normalne, byle przyrosty były ok
Ekta lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyMajan wrote:Natalia95 tylko właśnie niestety zawirowania zaczęły się miesiąc przed wymrażaniem, z resztą właśnie przez to sam zabieg był przesunięty, no ale to już nieważne. Jutro pojadę dla spokoju zrobić tą betę i się okaże czy coś tam we mnie rośnie 😉
Organizm kobiety to zagadka 😉. Czekam na pozytywne wieści 🙂❤️ -
nick nieaktualnyHej kochane 😊. Jak dziś u was, jak samopoczucie ? Ja dziś zostałam zmuszona zacząć dzień już o 6:30. Jakiś mały krasnal mnie obudził 🤪. Ale, że wczoraj zasnęłam razem z synem o 21:00 to jestem nawet wyspana 😊. A więc przechodząc do konkretów ciążowych zapisałam się na badanie prenatalne na 24 czerwca. A jeśli chodzi o termin porodu to z USG wychodzi 6 stycznia a z miesiączki tydzień później, bo owulację miałam dopiero w 32 dc. I raczej kierujemy się terminem z miesiączki.
Ekta lubi tę wiadomość
-
Natalia95 wrote:Hej kochane 😊. Jak dziś u was, jak samopoczucie ? Ja dziś zostałam zmuszona zacząć dzień już o 6:30. Jakiś mały krasnal mnie obudził 🤪. Ale, że wczoraj zasnęłam razem z synem o 21:00 to jestem nawet wyspana 😊. A więc przechodząc do konkretów ciążowych zapisałam się na badanie prenatalne na 24 czerwca. A jeśli chodzi o termin porodu to z USG wychodzi 6 stycznia a z miesiączki tydzień później, bo owulację miałam dopiero w 32 dc. I raczej kierujemy się terminem z miesiączki.
Hej Mamusie 🥰 U mnie totalna śpiączka jak przychodzę z pracy, ledwo zdążę zjeść obiad, czołgam się na wpół śpiącą do łóżka, albo na kanapę i padam 😄 i śpię 1-2 godzin. Wieczorem zasypiam bez problemu i śpię całą noc, co więcej, jak słysze budzik to myślę, że to nie może być już ten czas na pobudkę 😄 spokojnie mogłabym spać dalej... 🤷♀️Ekta lubi tę wiadomość
-
Cześć. Ja też najchętniej pół dnia bym spała 😴 do tego mdłości mam od rana do wieczora, na szczęście nie prowadzą do wymiotów.
Jutro wyjeżdżamy na 4 dni ze znajomymi na domki, więc zapowiada się intensywny weekend.
Miłego dnia 😘Natalia95 lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Właśnie zaklepałam sobie termin USG prenatalnego + PAPPA na 1 lipca. Będzie to 12+116.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Hej ☺️U mnie praktycznie żadnych objawów oprócz pobolewania w podbrzuszu. Chciałabym być już po wtorkowej wizycie i chciałabym,aby mój R.mògł wejść ze mną.2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
nick nieaktualnyEkta też niestety mam mdłości praktycznie cały czas. Ale znalazłam super sposób na pozbycie się ich. Migdały 😉. Zjadam kilka i praktycznie od razu przechodzą.I tak kilka razy w ciągu dnia 🙂.
Słonecznik też miałam bóle podbrzusza, na szczęście przeszły. Nospe brałam i duphaston.
Little to jesteś suseł pełną parą 🤪Słonecznik90, Little_s, Ekta lubią tę wiadomość
-
Ale ogólnie gdzieś czytałam,że na pobolewanie w podbrzuszu pomaga magnez,mam jakiś z firmy Filofarm, polecacie?2.05-⏸️
4.05-Beta hcg 60,prog.21
7.06-wizyta
PTP-14.01.2023 ☺️ -
Cześć Dziewczyny 😊 trochę mniej się odzywałam bo mnie jakieś chorobsko dopadło, katar i gardło 😐 siedzę na zwolnieniu i spie cały czas. Już nie pamiętam kiedy tyle spałam 🙈😄 Poza sennością nie mam żadnych objawów, jedynie to może z jedzeniem, na nic nie mam ochoty. Do tego zapachy, śmierdzi mi wiele rzeczy.
Dzisiaj mam wizytę u gin, proszę o kciukasy 🤞 to nasza pierwsza wizyta. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze i będzie dziś serduszko ❤️ Mąż idzie ze mną 😊Little_s, Ekta, Natalia95 lubią tę wiadomość