Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nyashka wrote:Nie jestem specjalistą w temacie, ale chyba na etapie naszych badań prenatalnych nie ma widocznych jeszcze narządów a wyrostek płciowy, który wygląda jak taki dzyndzelek. Inaczej układa się u dziewczynek a inaczej u chłopców, dlatego to takie gdybanie jest na początku 😄
U mnie ma być prawdopodobnie chłopiec ale ja chcę mieć pewnośc zanim zacznę coś kupować
Co do pomyłek czasem mówią, ze chłopak bo się zdarza ze dziewczynki maja przerośnięte wargi sromowe i wyglądają na dosc duże stad lekarze mylą z peniskami.
-
A jeszcze wam coś napisze o genetycznych z wolnego DNA. Nie wiem, które badanie dokładnie bo to na placu zabaw mi mamusia jedna powiedziała, że jej szwagierce wyszło, z tych badań, że dziewczynka a na ostatnim USG przed porodem doktor powiedział „ jedziecie na szpital, chłopak się pcha na świat „. Podobno ta dziewczyna go poprawiła, że córka gościu się zdziwił i nic. A 14 h później urodziła chłopczyka i mąż jej zemdlał jak to usłyszał 😀😀😀😀😀
-
Żelka1990 wrote:Widać narządy. Ja sama siusiaka zobaczyłam w 12+3😃 ale tamta lekarka odpowiadając nie wiem nie będę zgadywać mnie zbiła, bo się wtedy zastanowiłam kurde taki duży już by był ten siusiak 🤔 Na co mój mąż rzecz jasna sobie odpowiedział, ze w końcu jego geny 🙈 ale w 13+2 na drugich prenatalnych pierw pani dr zapytała mnie czy podawać płeć, i na podstawie wyrostka płciowego powiedziała, ze wyglada na chłopczyka i pokazała mi w którym miejscu wytworzy się moszna później. A w trakcie badania synek nam wywalił siusiaka i wtedy Pani doktor mówi No chłopak na 100%. Poprosiłam o zdjęcie dla taty. Ale troszkę się ruszył i nie mam aż tak wyraźnego zdjęcia jak Angela.
Co do pomyłek czasem mówią, ze chłopak bo się zdarza ze dziewczynki maja przerośnięte wargi sromowe i wyglądają na dosc duże stad lekarze mylą z peniskami.
Wyrostek ok,ale ze penis już tak odstaje 😳 myślałam,że narządy później się kształtują17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Patka123 wrote:Tak pytam bo ja mam AB -, mąż prawdopodobnie O - i dziś mi lekarz powiedział, że to będzie moja decyzja czy wezmę zastrzyk czy nie. Wiecie coś o tym więcej?💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Dziewczyny dzisiaj miałam chyba najgorszy dzień pod względem tych upałów. 2 godziny przespałam ale wstałam mokra jakbym wyszła spod prysznica. Do tego miałam okropne duszności jak tylko za bardzo się na plecach położyłam. Teraz jest tak przyjemnie. Wzięłam prysznic i mówię do męża, ze nie wchodzę do domu będę spac na ogródku 🙈
-
Ja mam Rh- ale...nietypowe. Szansa na konflikt praktycznie jak przy Rh+. Dostałam zastrzyk po 1 córce bo plusowa, pprzednio nie bo minus. W ciąży nie biorę. Chyba jakbym miała klasyczny minus to też bym odpuściła. Lekarz mnie nie namawiał, raczej poinformował, że spoko bo można na nfz ;]
Ja się cieszę, że robiłam Sanco i płeć znałam szybko, z 1 córką dopiero na połówkowym
Poduszki specjalnej nie mam, wystarcza mi moja zwykła do włożenia między kolana.
Z każdą dolegliwością w obrębie miednicy polecam szczerze urofizjo! Niestety ginwkolodzy i ortopedzi mają często marne pojęcie o szczegółach w tych rejonach, z lunktu widzenia ściśle kobiecego, w ciąży i poza nią.
Ja sama muszę się wybrać, miałam już na koniec I trym i ciągle coś
Dziś dałam sobie w kość łażeniem po mieścoe w tę pogodę, z dzieciakami i mężem. Wyjechaliśmy na dłuższy łikęd9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Patka123 wrote:Tak pytam bo ja mam AB -, mąż prawdopodobnie O - i dziś mi lekarz powiedział, że to będzie moja decyzja czy wezmę zastrzyk czy nie. Wiecie coś o tym więcej?
Jeśli Ty masz grupę "-" i mąż też to nie ma konieczności zastrzyku. Zastrzyk się bierze wtedy kiedy jest możliwość wystąpienia konfliktu serologicznego.
Konflikt może wystąpić tylko jeśli kobieta ma gr krwi "-", a mąż "+" i dziecko odziedziczy gr krwi po ojcu. Zapobiegawczo podaje się zastrzyk z immunoglobuliny i drugi jeśli się okaże że dziecko ma grupę krwi ojca po urodzeniu.Patka123 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 👋
Ja też wczoraj fatalne samopoczucie miałam, było mi słabo i źle się czułam,chyba przez tą pogodę, dopiero późnym wieczorem wyszliśmy na krótki spacer.
Mężu jutro już jedzie😢 i to prawie na 3 tygodnie 😢 najgorzej,że ekipa nam przychodzi od elektryki w tym czasie i ewentualne jakieś zapytania to ze mną 🙈🙆♀️17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
U mnie wczoraj tez było tragicznie z samopoczuciem. Ogromny ból głowy, ze musiałam a 2 apapy zażyć dzisiaj chyba jest lepiej, ale nie chwale dnia przed zachodem słońca. Mialam iść na badanie moczu to nie dałam rady wstać.
-
Marcysia1990 wrote:Jeśli Ty masz grupę "-" i mąż też to nie ma konieczności zastrzyku. Zastrzyk się bierze wtedy kiedy jest możliwość wystąpienia konfliktu serologicznego.
Konflikt może wystąpić tylko jeśli kobieta ma gr krwi "-", a mąż "+" i dziecko odziedziczy gr krwi po ojcu. Zapobiegawczo podaje się zastrzyk z immunoglobuliny i drugi jeśli się okaże że dziecko ma grupę krwi ojca po urodzeniu.
Dziękuję za wyjaśnienia, bo już się w tym gubię. Jeszcze mąż pobierze krew, żeby się utwierdzić, to jak będzie miał - to nic nie będę brać.
Ja wczoraj w mieszkaniu w miarę ok się czułam, ale na podwórku chyba faktycznie przez te upały bardzo słabo. -
U mnie dzisiaj dzień lenia mój w domu i odsypia byliśmy wczoraj na grilu u jego brata więc można powiedzieć że musi dojść do siebie ale już dawno się tak nie usmialam jak szwagier zaszportal się o krzesło i wpadł dupa w przygasajace ognisko pod grillem nic mu się nie stało ale tak to wyglądało że się popłakałam że śmiechu. Jutro muszę mloda przygotować do szpitala w poniedziałek rano mamy być na izbie przyjęć nie wiem czy ona się bardziej stresuje czy ja.. ostatni raz była w szpitalu jak była niemowlakiem..01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
I.Ana.I wrote:Dziewczyny co sądzicie o adapterach do pasów dla ciężarnych?5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Dziewczyny czy która a z was używała ?! Lub może znacie ten produkt z polecenia??
Ja mam tw koje sutki takie bym powiedziała średnie. Doradca laktacyjna w domu nie miała do nich obiekcji ale ta w szpitalu 🙄🙄🙄 przyszła i stojąc ode mnie z 10 m spojrzała i stwierdziła „ nie masz sutków” kazała mojemu mężowi ość kupić nakładki z madeli -
A w szpitalu to była CDL czy położna z aspiracjami? Tekst koszmarny...
Co do ziół - ja używam normalnie, ew.jakieś dziwne herbaty czy napary bym sprawdziła. Niedługo to w ogóle uznają za szkodliwe wszystko co naturalne ;]
Tak samo jak niektórzy twierdzą, że wit C w ciąży jest zła9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023