Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
hej:)
Jestem po wizycie i niestety nie mógł lekarz określić płci. Coś czuję, że dopiero na połówkowych się dowiem...
A te rogale są wygodne jak ja póki zasnę to przekręcam się parę razy na różne strony? Póki co właśnie jaśka biorę między nogi i z nim mi się łatwo przemieszczać. A nie wyobrażam sobie tego rogala przekładać za każdym razem. -
Ja od siostry dostałam takiego rogala https://poofi-shop.com/pl/poduszki-do-karmienia/2666-poduszka-ciazowa-uniwersalna-nest-by-poofi-kolor-dusty-blue-5902052857432.html
Bardzo wygodnie mi się śpi i teraz jest lepiej jak z niego korzystam przy bólu przy przerwacaniu z boku na bok. Mój rogal ma trochę inny kształt, myślałam, że dostanę taki klasyczny co ma kształt G, ale też lubię. Będzie podobno do karmienia i można z niego zrobić posłanie dla niemowlaka -
Majowa_nadzieja wrote:Z tymi uszami też tak miałam podobnie. Tylko mi piszczało dodatkowo... przeszlo gdzies w polowie ciazy. Myslalam ze mnie do wariatkowa wywiozą ;p
-
Patka123 wrote:hej:)
Jestem po wizycie i niestety nie mógł lekarz określić płci. Coś czuję, że dopiero na połówkowych się dowiem...
A te rogale są wygodne jak ja póki zasnę to przekręcam się parę razy na różne strony? Póki co właśnie jaśka biorę między nogi i z nim mi się łatwo przemieszczać. A nie wyobrażam sobie tego rogala przekładać za każdym razem.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Określenie płci od tak wielu rzeczy zależy... Od ułożenia maleństwa, wprawy lekarza, etapu ciąży, czasem jakieś polipy zasłaniają widok, czasem pępowina i pewnie jeszcze wiele innych rzeczy. Pierwszy raz wiedziałam już na prenatalnym USG w 13 tyg. Teraz w 19. Ale JUŻ wiem i dlatego rozumiem was dziewczyny, że też już byście chciały zaspokoić swoją ciekawość.
-
Angela1108 wrote:Uparte te nasze dzieci trzymają nas w niepewności
Ojj uparte...
Ja to bardziej chciałam wiedzieć, żeby w końcu wykończyć pokój. Niedawno się wprowadziliśmy i do szału mnie doprowadza, że ten pokój robi za rupieciarnię. A że jestem czuła na takie zapachy remontowe to chciałam zrobić w okresie kiedy można pokój dobrze wywietrzyć. No mam nadzieję, że wrzesień w tym roku też będzie ładny.
A tak naprawdę to jak się pytałam znajomych to wcale tak szybko nie wiedziały o płci. Chyba ja się tak nakręciłam, bo dużo z Was już wie
A czy któraś z Was ma ujemną grupę krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 13:21
-
Żelka1990 wrote:Angela ty to będziesz miała syna. Stawiam 100 na to 😃😃😃01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:Szczerze to bardzo bym chciała może dlatego że takie miałam przeczucie od początku i jak mi gin zaczął na początku mówić że dziewczynka to poczułam takie jakby rozczarowanie swoją intuicja oczywiście bardzo bym się z dziewczynki cieszyła ale pierwsza myśl była ale jak to możliwe
No właśnie moja się pomyliła i takie myśli,ale jak to😳😂17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
malinowa_chmurka wrote:Oj uparciuchy 😁
Ja w pierwszej ciąży dowiedziałam się jakoś w 16 tygodniu bodajże, teraz szokłam,że w 12 lekarz już zobaczył dzyndzelek 😆
Pewnie dobry lekarz, sprzęt, a i synuś współpracujący:)
Ja to jestem ciekawa czy u którejś się coś jednak zmieni. -
Patka123 wrote:Pewnie dobry lekarz, sprzęt, a i synuś współpracujący:)
Ja to jestem ciekawa czy u którejś się coś jednak zmieni.17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Patka123 wrote:hej:)
A te rogale są wygodne jak ja póki zasnę to przekręcam się parę razy na różne strony? Póki co właśnie jaśka biorę między nogi i z nim mi się łatwo przemieszczać. A nie wyobrażam sobie tego rogala przekładać za każdym razem.
Dla mnie ten jest trochę za duży, wkładam go tylko miedzy nogi, a tak to ciężko się z nim obracać. Dlatego ja na drugi raz kupiłam takiego banana, żeby było coś między nogi i pozwalało trzymać poziom na boku. Ja sobie teraz ta poduszkę kładę przed sobą na boku o trzyma mnie żeby nie leżeć na brzuchu. -
Nie jestem specjalistą w temacie, ale chyba na etapie naszych badań prenatalnych nie ma widocznych jeszcze narządów a wyrostek płciowy, który wygląda jak taki dzyndzelek. Inaczej układa się u dziewczynek a inaczej u chłopców, dlatego to takie gdybanie jest na początku 😄
U mnie ma być prawdopodobnie chłopiec ale ja chcę mieć pewnośc zanim zacznę coś kupować -
Patka123 wrote:
A czy któraś z Was ma ujemną grupę krwi?
Ja mam grube A-, a mąż ma B+, robiłam już raz w I trym test coombsa na przeciwciala, teraz będę robić znowu. Między 28, a 30 tyg. będę robić zastrzyk z rhophylacu (to zastrzyk z immunoglobuliny)
Mi lekarz na początku 13 tc powiedział, że wstępnie widzi że będzie dziewczynka, a później w 16tc powiedział że jest siusiak 😊 mam nawet usg, pokazywał mi tego siuraka ale teraz jak patrzę to nic nie widzę 🤣 ale ciuszki już pierwsze kupione 😁 zaraz będę zamawiać mebelki 😍 już nie mogę doczekać urządzania pokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 14:42
-
Patka123 wrote:
A czy któraś z Was ma ujemną grupę krwi?
Ja mam 0 Rh -
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
W pierwszej ciąży płeć udało się ustalić dopiero w 20 tc 😩 wcześniej za nic się nie chciał pokazać, ale za to potem w tym 20 tygodniu to już w pełnej krasie
A co do poduszek ciążowych, to chyba jestem jedyna, której kompletnie ten wynalazek się nie sprawdził ani do spania, ani do karmienia. Czasaaami w ciąży poprzedniej leżąc na kanapie się na nim kładłam, ale to bardziej z poczucia obowiązku 😅 ze w ciąży się leży z ta poducha, No to tez będę leżeć xd a tak to ja sobie klasycznie wkładam kołdrę między nogi w nocy -
Nyashka wrote:Nie jestem specjalistą w temacie, ale chyba na etapie naszych badań prenatalnych nie ma widocznych jeszcze narządów a wyrostek płciowy, który wygląda jak taki dzyndzelek. Inaczej układa się u dziewczynek a inaczej u chłopców, dlatego to takie gdybanie jest na początku 😄
U mnie ma być prawdopodobnie chłopiec ale ja chcę mieć pewnośc zanim zacznę coś kupować
Co do pomyłek czasem mówią, ze chłopak bo się zdarza ze dziewczynki maja przerośnięte wargi sromowe i wyglądają na dosc duże stad lekarze mylą z peniskami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 16:07