Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
LILILA wrote:Witajcie kochane. Jak tam nastroje przedporodowe 🙂
U mnie słuchajcie cud. 4 listopada byłam na wizycie w celu ustalenia planu dlaszych starań i rozpoczęcia stymulacji owulacji. Dr zaczyna robić USG i nagle naszym oczom pokazuje się piękny pęcherzyk ciążowy. Z zarodkiem i serduszkiem 5 tydz + 5 dni. Ja w szoku bo od sierpnia po zabiegu miałam tylko jedna miesiączkę następna wizyta 18 listopad. Mamy ogromne nadzieje że ten cud zesłał nam nasz synek z nieba. Strach jest przeogromny ale radość w sercu niesamowita że chyba pierwszy raz w życiu miałam samoistna owulację i jeszcze tak owocną 🙂 trzymajcie za mnie kciuki. Ja trzymam kciuki za wasze szczęśliwe rozwiązania ❤️
Lila, super wieści ❤️ Cieszę się bardzo, aż się wzruszyłam 🥺 Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze , musi! Dawaj znać co jakiś czas jak tam maleństwo albo w ogóle zostań tutaj z nami , przynajmniej mamy już w większości obcykany temat wyprawkowy 😄 Ściskam mocno!LILILA lubi tę wiadomość
-
Marcysia, to nie to 😃 wiedziałabyś jakbyś miała. Ja nie mogłam spać przez stawianie się macicy. Progesteron pomaga, nie będę go odkładać, bo odpukać nie mam na razie żadnych spięć odkąd go biorę. Ginekolog powiedział, że progesteron można brać do 36 tygodnia ciąży. Myślicie, że faktycznie tyle można brać? 🤔
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Żurawinka wrote:Ja już po KTG. Zapisał się jeden skurcz, więc ok. Magnez skończył mi wpływać do żył wieczorem, w nocy miałam spokój że skurczami. Teraz też wydaje się, że wszystko ok.
Jestem też po śniadaniu. Zobaczymy, jaki cukier będzie. Te sterydy nie wpływają na nie dobrze. Mam jednak nadzieję, że to tylko będzie tak jeszcze dziś, może jutro, a potem jakoś wróci do normy.
Żurawinka a jak lekarze w szpitalu podchodzą do tematu takich wyższych cukrów ale jeszcze mniej niż 200? Np do takiego cukru 150 po posiłku? Jakoś się tym przejmują? Ja po tej wizycie u mojego gina a to naprawdę jeden z lepszych we Wrocławiu jakoś się uspokoiłam, ale ciekawa jestem co szpital na to.
No i najważniejsze że skurcze mijają. Może niedługo wypiszą Cię do domu i zaleca jakieś większe dawki magnezu. Jeszcze Żurawinka jakieś 3-4 tyg, czuję że dasz radę 🤞
Ja dziś zaczynam 32 tydzień 😄 i w planie pierwsze prasowanie dzidziusiwych rzeczy i kolejne prania 🔥😅 -
Dziewczyny jestem po badaniach przez profesora tutaj z oddziału wszystko jest dobrze. Bardzo mnie uspokoił powiem szczerze, wysoki lekarz ale baaardzo uspokajał.
Z dolegliwości to mam bardzo ruchliwe dziecko 😂😂😂 ciężko go zmierzyć i ciężko go utrzymać pod dioda na KTG. KTG wychodzą prawidłowo.
Pobrali mi wszystkie wymazy z pochwy z szyjki, badania krwi moczu drugi raz krew. Także w sumie będzie z tego po ytu jakis plus😄
Ogólnie położne to dramat tutaj, materace dramat ale mam fajne dziewczyny na sali. Porcje do jedzenia duże ale cukrzycowa to bym diety nie nazwała 🙈🙈🙈
Lilila cudowne wieści!!! Ogrom uścisków i kciuki zaciśnięte na maxa za was ♥️♥️♥️♥️♥️ Dawaj nam znać kochana jak u was ♥️♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 10:58
Marcysia1990, LILILA lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Żurawinka a jak lekarze w szpitalu podchodzą do tematu takich wyższych cukrów ale jeszcze mniej niż 200? Np do takiego cukru 150 po posiłku? Jakoś się tym przejmują? Ja po tej wizycie u mojego gina a to naprawdę jeden z lepszych we Wrocławiu jakoś się uspokoiłam, ale ciekawa jestem co szpital na to.
No i najważniejsze że skurcze mijają. Może niedługo wypiszą Cię do domu i zaleca jakieś większe dawki magnezu. Jeszcze Żurawinka jakieś 3-4 tyg, czuję że dasz radę 🤞
Ja dziś zaczynam 32 tydzień 😄 i w planie pierwsze prasowanie dzidziusiwych rzeczy i kolejne prania 🔥😅 -
Angela1108 wrote:Ja dzisiaj miałam mieć wizytę i rano zadzwonili że lekarz się rozchorował i wizyta przeniesiona na 23.11 zła jestem jak nie wiem bo to będzie 6 tyg między wizytami i mieliśmy wyznaczyć datę prenatalnych dzisiaj i zwolnienie lekarskie mam do dzisiaj chcialam tez receptę na krztusiec wziasc I nie wiem co teraz zrobić zła jestem jak nie wiem
To te prenatalne wychodzą w ostatnim tygodniu to jeszcze ok będzie termin . Ja też nie lubię za długich przerw między wizytami. Może jakiś lekarz na NFZ by Cię przyjął? I wypisał receptę na krztusiec? Na NFZ ona jest nawet tańsza niz jak lekarz prywatnie ja wypisze. -
W ogóle to ja miałam mieć USG III trym w środę i przeżywałam ze szpital, a oni dzwonią do mnie ze USG jutro 😃🙈🙈 ale powiedziałam, ze jestem w szpitalu i udało się przenieść na czwartek. Do czwartku mnie myśle wypuszcza 😃
Ogólnie żałuje ze nie dadzą mi np magnezu i potasu bo to nawet na skurcze łydek dobrze działa w ciąży. Z córka mi podali -
Żurawinka wrote:Angela, dziewczyny mają rację. Kontaktuj się z domowym lekarzem i pros o przedłużenie zwolnienia.
żelka, właśnie też miałam skomentować, że twój szkrab to kawał chłopa. Mój mierzony w sobotę przy przyjęciu miał Kilo osiemset -
Słonecznik jak piszesz to jakbym o mojej babci czytała. Ona do mojej mamy mówi że teraz to już tak wymyślają że te kobiety w domach na zwolnieniach siedzą, że ciąża to nie choroba i że ja siedzę i nic nie robię a mogłabym ja chociaż odwiedzac teraz częściej... 😳 To po takich tekstach to szczerze mi się odechciewa jakichkolwiek odwiedzin i widzimy się tyle o ile. Ale moja babcia to taka babcia naprawdę starej daty, a na starość to już w słowach nie przebiera 🙈 moja mama też już mówi że nie może jej czasami słuchać i tych jej wywodów 🤣 Nie ma się co przejmować. Ale czasami trzeba zareagować i się postawić żeby inni nie weszli na głowę. Teraz to nawet jak powiesz coś za dużo to zawsze możesz później zwalić na hormony 😜
Ja bym na Twoim miejscu powiedziała mamie wprost że jest Ci przykro przez to jak ona się zachowała pod względem ślubu i teraz że tak mało co się interesuje i że ciągle jest z czegoś niezadowolona. Może jakoś przemyśli swoje zachowanie. A może nawet jakby Twoj Mąż do niej zadzwonił i to powiedzial to jakos by do niej coś dotarło 🤷🏻♀️ -
Żelka też tak pomyślałam, że te 1900 to dużo ale z drugiej strony te dzieci już się rozwijają trochę swoim tempem 😊
Mój lekarz w pierwszej chwili coś źle zmierzył i mówi do mnie "o kawał chłopa 1680" , ale po chwili popatrzył jeszcze raz i się śmiał że trochę go przestrzelił, finalnie było 30+0 i 1450 jakoś . W każdym razie te parametry na tych suwaczkach wszystkie były po środku, jedynie główka ponad stan ale mówi że to normalne 😊 -
Marcysia1990 wrote:Żurawinka a jak lekarze w szpitalu podchodzą do tematu takich wyższych cukrów ale jeszcze mniej niż 200? Np do takiego cukru 150 po posiłku? Jakoś się tym przejmują? Ja po tej wizycie u mojego gina a to naprawdę jeden z lepszych we Wrocławiu jakoś się uspokoiłam, ale ciekawa jestem co szpital na to.
Tu powiedzieli, że to reakcja na sterydy. Raczej nie zajmują się tym bardziej.
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Żelka super wieści dobrze ze jest ok.
Ja wróciłam od rodzinnego udało mi się zapisać na telrporade na jutro na 11:30 jechałam 25km w jedną stronę tylko po To bo im ciężko było telefon odebrać...
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
O mamo Angela współczucia z ta „wycieczka”..
Żelka jak będziesz miała chwile to napisz coś więcej o tym szpitalu bo ze położne średnie to nie brzmi to optymistycznie🤔 -
Ale wiecie to jest chore siedzą we dwie na rejestracji jak weszłam było 2 pacjentów na poczekalni a one piły kawę i rozmawiały ja rozumiem jakby były tam tłumy i nie miały czasu ale nie i później się dziwią ze ludzie awantury robią 🤷♂️
A D,isiaj w pytaniu na śniadanie było o cukrzycy w ciazy jak tak posłuchałam to ja wam współczuję macie przerąbane z tym i ja bym chyba tego nie ogarnęła teraz bo mój mózg jakoś ciężko pracuje.
I zauważyłam że jestem strasznie płaczliwa z byle powodu naprawdę normalnie jakby mąż powiedział do mnie coś nie takiego to by zebrał z góry na dół a teraz wczoraj np się popłakałam bo robi podłogę na strychu wymoenia na nową ociepla sufit od góry itd i z tych starych desek się kurzyło jak je zrywał i mówi do mnie uciekaj z tad ja wiem ze ci się samej nudzi ale tu widzisz co się dzieje... niby nic takiego ale chodziłam już cały wieczór i się pinciłam bo mi tak smutno było 🤣01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Zapisałam się sama na prenatalne na 14.11 na aplikacji miał ten mój ginekolog wolne terminy bo prenatalne robię u niego prywatnie i w nosie nie będę czekać do 23.11 na wyznaczenie terminu prenatalnych dopiero.01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Słonecznik, wiem, że trudno się odciąć, kiedy słyszy się gówniane teksty od najbliższych, no ale...trzeba. Dla swojego dobra, dla dziecka. Takie bzdury należy po prostu ignorować i nie dopuszczać tego do siebie Trzymaj się i nie przejmuj, w miarę możliwości
Lilla, cudna wiadomość, piękna!!! Oby wszystko było dobrze, trzymam kciuki najmocniej jak się da
Ja dziś słabo spałam, młoda się tłukła a ja złapałam schizę, że się owinęła pępowiną i miota się z niedotlenienia
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
My w ciąży to lubimy sobie wkręcać różne rzeczy 🙈 ja też tak mam że czasem obserwuje ruchy czy nie są właśnie za mocne czy coś. Ale już wiem kiedy mały ma swoje okienka największej aktywności.
Wyprasowalam już jakaś połowę ciuszkow i tak myślę że chyba jeszcze dokupie połśpiochy po 2 pary na 56 i 62 bo coś mało ich a te co mam to jakoś kolorystycznie mi nie leżą. W ogóle 90% moich ubranek to biele i różne odcienie beżu 🤣
I powiem wam że następnym razem więcej kupię rzeczy z firmy Next baby - ten materiał jest tak przyjemny , no jest najlepszy z nich wszystkich. Na początku zamówiłam je na zalando ale cenę mają dość wygórowana, na pewno będę polować na vinted. Ale polecam bardzo, bo są super mieciusie 😊 -
LILILA ogromne gratulacje! Cudna wiadomość 😍❤️
Żelka dobrze, że pojechałaś i że okazało się, że wszystko jest ok. Synek faktycznie już duży
Słonecznik a co to w takim razie mama nie może zadzwonić? jejku jak mnie takie teksty wkurzają. Masz teraz inne sprawy na głowie i tyle, rodzice czy ktoś inny to teraz nie nasz priorytet.
Ja dziś poszłam pierwsze raz na ćwiczenia w szkole rodzenia. I fajnie tak się rozruszać troszkę, będę chodzić 2 razy w tygodniu -
Ja oglądam na YouTube szkole rodzenia Joanna Mróz prowadzi całkiem ciekawie opowiada chociaż wiadomo to nie to samo co na żywo01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊