X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2023
Odpowiedz

Styczeń 2023

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa_chmurka wrote:
    Haha najgorzej się zebrać, Teraz już poleci 😁💪

Jest promocja w La millou i tak myślę czy wziąć pieluszki muślinowe, bo akurat mi brakuje, a taniej chyba nie będzie 🤔
    Bierz !!! Ceny rewelacja a jakość najlepsza ja tez dokupie bo nawet nie wiedziałam ze taka super cenę maja

age.png
    age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dużo mniej rzeczy pospisywanych. jedyne co mam czego ona nie ma to gruszka do nosa, bo moim często coś furczy w nosie mimo tego odsysania i, żeby dziecku było wygodniej to gruszką wyciągam jakieś pojedyncze "glutki" potem 🙂

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Bierz !!! Ceny rewelacja a jakość najlepsza ja tez dokupie bo nawet nie wiedziałam ze taka super cenę maja
    Zamawiam 😃 do dzisiaj promocja :)

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się dziewczyny mi przypomniało.
    Na tej całej akcji rabatowej przed BF kupiłam u mamy ginekolog stanik do karmienia. Wzięłam rozmiar xl. Jak go przymierzyłam to się taki super wydawał i w ogóle. Obecnie w nim chodzę użytkuje i nie polecam! Jest za drogi, żeby płacić tyle za taki badziew 🙈🙈 przysięgam lepiej mi się nosi i sprawują te co kupiłam na SHEIN. Mało tego te z SHEIN założę spokojnie w nawale bo się fajnie naciągają a nawet nie wzięłam największego rozmiaru. Ten od MG mam największy i niestety miseczki większego biustu nie udźwigną. A ta opcja, ze niby laktator ma mi trzymać to w przypadku duzych piersi ściema. Bo w ta dziurę wpadła cała pierś i niestety nie ma takiego latatora co obejmuje cała pierś 😂🙈 trzymał ładnie pierś w gorze przez moment nim się rozciągnął. I reklamowali, że zapięcia takie super a już 3 razy zapięcia klapek na piersi same mi się odpięły a to mi się nie zdarzało w biustonoszach ani z bonprix ani z SHEIN.

age.png
    age.png
  • malinowa_chmurka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka co Ty mówisz 🙈 ja niestety też dużo negatywnych opinii czytałam o produktach od MG 🙈 poszła na masówkę, co wiadomo za ilością nie idzie jakość,ma dużo reklamacji. Z resztą dla mnie jej działalność to jeden wielki bazar 😅

17.05 ⏸️
    18.05 beta 533
    20.05 beta 1291
    6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
    20.06 kolejna wizyta
    23.01 💚
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak sławna, że nie ważne co wystawi ludzie i tak kupią 🤷🏻‍♀️ często ceny u takich osób są mocno zawyżone i nie idą w parze z jakością. Marketing po prostu robi swoje. Ja mam jakieś dwa staniki upatrzone na allegro, 1szt 26, poczekam jeszcze i zamówię przed świętami. Ale wyglądają dokładnie tak jak te z Shein 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 15:54

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia ja właśnie widziałam na Allegro tez te staniki co ja mam z SHEIN i jak będę potrzebowała więcej to już będę zamawiać albo na Allegro na sztuki albo z SHEIN. Nie kombinuje już i nie mam zamiaru przepłacać. Jak już będę wiedziała , ze laktacja i karmienie super to gdzieś na wiosnę pójdę do brafiterki i sobie dobiorę i kupie taki bardziej eleganckie by się nie wstydzić gdzieś pod bluzkę założyć . Bo jednak mój cyc już stracił dawno ta elastyczność

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to mam na oku z tego linku, ma sporo dobrych opinii i do wyboru kolor biały i czarny.
    https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowy-do-karmienia-9630122855

Ta firma o której już kiedyś pisałam Gorteks ma biustonosze takie jak w sklepach brafiterskich. Można zamówić kilka i bez problemu odesłać, dobrze trzymają, zbierają, dla mnie są super. Widziałam że mają też do karmienia. U mnie w sklepie brafiterskim tej firmy biustonosze są dwa razy droższe niż u nich na stronie 🙂

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie plan porodu?

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię, a czy w szpitalu ktoś to weźmie pod uwagę to nie wiem 😂 Umówiłam się nawet na wizytę położnej środowiskowej przed porodem i razem zrobimy taki plan i wszystko sobie omówimy.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • South Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie w dobre usg (miałam dodatkowa bo na pierwszej jeden chłopak nie chciał współpracować) i trochę jestem podłamana. Niepoprawne przepływy w tętnicy pepkowej.. niby ponowny pomiar był już okej, ale ja już spanikowana :( Kontaktowałam się z moim lekarzem i powiedział żeby na spokojnie, ze tak się może zdarzyć, ze to jednorazowy nieprawidłowy pomiar i ze kolejny był już okej (bo był), ze leżenie na wznak podczas badania mogło się do tego przyczynić.. W przyszły piątek mamy ponownie zbadać te przepływy i do tego czasu chyba wykituje. Słaby dzien.l

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Nyashka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie umówili w szpitalu na indukcję porodu dopiero na 8 stycznia. Nie było terminu ani na 5 ani 6 ani 7. Masakra jak zawalony jest ten szpital. Niech jeszcze mają opoznienie, to urodzę w terminie 🙈 na 12 stycznia mam termin. Często na grupie na FB czytam, że dzwonią dzień po, dwa albo i trzy po umówionym terminie indukcji.

South, jeśli drugim razem przepływy wyszły dobrze, to hmm, może nie ma czym się przejmować. To tak jak z pomiarem szyjki, raz może wyjść mniej raz więcej i bierze się większy wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 19:02

age.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South, myślę że czasem takie nieprawidłowości się zdarzają, ale to naprawdę może wynikać z leżenia na plecach, z położenia dziecka, wadliwości sprzętu, nieuwagi lekarza. Skoro potem było ok, to tego się trzymaj. Nie nakręcaj się, bo dodatkowy stres jest niepotrzebny.

• Lukrecjaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zazdroszczę tym z Was, które są w pierwszej ciąży 🥰

Ja padam na pysk... jeszcze siedzę i ze starszym odrabiam lekcje, a tak to ganiam za młodszym. Musiałam dziś zamknąć łazienkę od zewnątrz na klucz bo uparł się że będzie wodę z umywalki wylewać na siebie i podłogę, potem nowa paczkę gorzkiego kakao rozerwał zębami i wysypał na siebie i całą kuchnie, a na koniec zwalił na siebie suszarkę z całym praniem...

I tak to właśnie z tym unikanie schylania się na końcówce ciąży 😄😄😄

Czynnik męski
    Invimed 04.2014 ivf 💕synek

06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
    6 dpt 17,8 beta
    8 dpt 68,8 beta
    11 dpt 361 beta
    15 dpt 2369 beta
    20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    25 dpt jest ❤

Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄

8599s65g6j6u67c3.png
  • Lukrecjaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyashka nie martw się na zapas. Jak zaczniesz rodzić przed terminem to i tak Cie przyjmą, a to zawsze lepiej niż zaczynać od indukcji. A gdyby się coś działo i potrzebna byłaby indukcja czy cesarka to i tak Ci zrobią, spadną inne planowe rzeczy w tym czasie :) Myślę, że praca na porodowe jest bardzo nie przewidywalna 😀

Ja pierwszy poród zaczęłam naturalnie dwa dni przed terminem indukcji, a na drugi też stawiłam się przed terminem indukcji bo miałam problemy z ciśnieniem i indukcji zrobili mi jeden dzień przed tym, co wcześniej planowali.

Czynnik męski

6 dpt 17,8 beta
    8 dpt 68,8 beta
    11 dpt 361 beta
    15 dpt 2369 beta
    25 dpt jest ❤

Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄

8599s65g6j6u67c3.png
  • karmar Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecjaa wrote:
    Jak ja zazdroszczę tym z Was, które są w pierwszej ciąży 🥰

Ja padam na pysk... jeszcze siedzę i ze starszym odrabiam lekcje, a tak to ganiam za młodszym. Musiałam dziś zamknąć łazienkę od zewnątrz na klucz bo uparł się że będzie wodę z umywalki wylewać na siebie i podłogę, potem nowa paczkę gorzkiego kakao rozerwał zębami i wysypał na siebie i całą kuchnie, a na koniec zwalił na siebie suszarkę z całym praniem...

I tak to właśnie z tym unikanie schylania się na końcówce ciąży 😄😄😄

Skąd ja to znam... Plus ta pierwsza ciąża, to uczenie się wszystkiego, wszystko takie nowe, fajne, ekscytujące.. aż mi się trochę łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę. Teraz jednego ganiam do lekcji, a za drugą biegam z Hascovirem, bo jakoś skądś wytrzasnęła opryszczkę w gardle...
    Ja akurat w piątek idę do szpitala, bo będą mi wdrażać insulinę na noc i robią to w szpitalu.

age.png

age.png

age.png
  • Lukrecjaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsza ciąża to taki fajny czas oczekiwania na nowe 🥰
    No a my może za kilka lat sobie odpoczniemy 😀

Karmar dlugo będą Cie trzymać w szpitalu? Powodzenia ✊️

Czynnik męski

6 dpt 17,8 beta
    8 dpt 68,8 beta
    11 dpt 361 beta
    15 dpt 2369 beta
    25 dpt jest ❤

Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄

8599s65g6j6u67c3.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmar dziwna praktyka z ta insulina powiem szczerze 😃

South dobrze, że kolejny pomiar był prawidłowy. A kto ci robił USG? Jesteś bardzo często kontrolowana myślę, że nie masz się co martwić. Możesz tez pogadać z prowadzącym czy nie da ci skierowania na poradnie patologii ciąży wtedy byś miała częściej to pilnowane bez zbędnych kosztów i będziesz spokojniejsza.

Nayashka ładne masz cukry. Waga dziecka dobra, przepływy prawidłowe to sie nie stresuj. Sama przecież akcja porodowa może zacząć się wcześniej niż ta cała indukcja. A jakby ci cukry zaczęły wariować to od razu na szpital, i wcześniej ci zrobią. Mi na IP w niedziele specjalista jak zeszła do mnie na koniec to powiedziała, że sporo biorę tej insuliny obecnie ( 30j nocnej + 10 J do obiadu dziennej) i że gdyby cukry zaczęły wariować to mam się nie oglądać tylko na szpital się kierować

Edit: Nayashka ja pierwsza ciaze tez z cukrzyca na nocnej insulinie rozwiązanie miałam mieć w 39+4 a wyszło jak wyszło 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 21:01

age.png
    age.png
  • South Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 😊
    Żelka1990 wrote:

South dobrze, że kolejny pomiar był prawidłowy. A kto ci robił USG? Jesteś bardzo często kontrolowana myślę, że nie masz się co martwić. Możesz tez pogadać z prowadzącym czy nie da ci skierowania na poradnie patologii ciąży wtedy byś miała częściej to pilnowane bez zbędnych kosztów i będziesz spokojniejsza.

No właśnie 2 poprzednie prenatalne miałam tam u dr. Dudzik, teraz niestety jej nie ma i poszłam do dr Matyszkiewicz. Z tej pierwszej byłam dużo bardziej zadowolona, a teraz jakoś nie czułam tego czegoś. Zdjęć nie mam tak naprawdę żadnych (wiem, ze ciezko teraz jakieś ładne zrobić, ale szczerze to nawet nie próbowała). Oczywiście posprawdzała wszystko, a tego czego nie udało się sprawdzic tydzień temu to umówiła mnie za free na dzisiaj. Ale tydzień temu wszystkie parametry dot. przepływow były okej i jakbym dzisiaj nie byla dodatkowo to by takie „kwiatki” się nie pojawiły.
    Poprosze na wizycie o te skierowanie do poradni. Generalnie po prostu jestem troszkę spanikowana, a wiem, ze stres w niczym nie pomaga.

age.png
    bHCG: 18.05 430mIU/ml, 20.05 888mIU/ml, progesteron 55ng/ml
    04.06 2 zarodki z serduszkami ❤️❤️
    Czekamy na dwóch chlopakow 💙💙
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    South u tego większego czy mniejszego synka był ten gorszy przepływ? I w ogóle określiła jak bardzo ??
    Rozumiem cię doskonale tez jestem taka, ze czuje stres od razu, ale znam nawet na patologii z rozmowy na korytarzu wiele przypadków gdzie dziewczyny w wysokich ciążach chodzą ci tydzień na usg bo jakis przepływ wyszedł gorzej a wszystko z dzieckiem dobrze jedynie obserwacje maja częściej

age.png
    age.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ