Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
malinowa_chmurka wrote:Haha najgorzej się zebrać, Teraz już poleci 😁💪
Jest promocja w La millou i tak myślę czy wziąć pieluszki muślinowe, bo akurat mi brakuje, a taniej chyba nie będzie 🤔 -
ja też mam dużo mniej rzeczy pospisywanych. jedyne co mam czego ona nie ma to gruszka do nosa, bo moim często coś furczy w nosie mimo tego odsysania i, żeby dziecku było wygodniej to gruszką wyciągam jakieś pojedyncze "glutki" potem 🙂💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Żelka1990 wrote:Bierz !!! Ceny rewelacja a jakość najlepsza ja tez dokupie bo nawet nie wiedziałam ze taka super cenę maja17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
A jeszcze się dziewczyny mi przypomniało.
Na tej całej akcji rabatowej przed BF kupiłam u mamy ginekolog stanik do karmienia. Wzięłam rozmiar xl. Jak go przymierzyłam to się taki super wydawał i w ogóle. Obecnie w nim chodzę użytkuje i nie polecam! Jest za drogi, żeby płacić tyle za taki badziew 🙈🙈 przysięgam lepiej mi się nosi i sprawują te co kupiłam na SHEIN. Mało tego te z SHEIN założę spokojnie w nawale bo się fajnie naciągają a nawet nie wzięłam największego rozmiaru. Ten od MG mam największy i niestety miseczki większego biustu nie udźwigną. A ta opcja, ze niby laktator ma mi trzymać to w przypadku duzych piersi ściema. Bo w ta dziurę wpadła cała pierś i niestety nie ma takiego latatora co obejmuje cała pierś 😂🙈 trzymał ładnie pierś w gorze przez moment nim się rozciągnął. I reklamowali, że zapięcia takie super a już 3 razy zapięcia klapek na piersi same mi się odpięły a to mi się nie zdarzało w biustonoszach ani z bonprix ani z SHEIN. -
Żelka co Ty mówisz 🙈 ja niestety też dużo negatywnych opinii czytałam o produktach od MG 🙈 poszła na masówkę, co wiadomo za ilością nie idzie jakość,ma dużo reklamacji. Z resztą dla mnie jej działalność to jeden wielki bazar 😅17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Jest tak sławna, że nie ważne co wystawi ludzie i tak kupią 🤷🏻♀️ często ceny u takich osób są mocno zawyżone i nie idą w parze z jakością. Marketing po prostu robi swoje. Ja mam jakieś dwa staniki upatrzone na allegro, 1szt 26, poczekam jeszcze i zamówię przed świętami. Ale wyglądają dokładnie tak jak te z Shein 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 15:54
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Marcysia ja właśnie widziałam na Allegro tez te staniki co ja mam z SHEIN i jak będę potrzebowała więcej to już będę zamawiać albo na Allegro na sztuki albo z SHEIN. Nie kombinuje już i nie mam zamiaru przepłacać. Jak już będę wiedziała , ze laktacja i karmienie super to gdzieś na wiosnę pójdę do brafiterki i sobie dobiorę i kupie taki bardziej eleganckie by się nie wstydzić gdzieś pod bluzkę założyć . Bo jednak mój cyc już stracił dawno ta elastyczność
-
Jak coś to mam na oku z tego linku, ma sporo dobrych opinii i do wyboru kolor biały i czarny.
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowy-do-karmienia-9630122855
Ta firma o której już kiedyś pisałam Gorteks ma biustonosze takie jak w sklepach brafiterskich. Można zamówić kilka i bez problemu odesłać, dobrze trzymają, zbierają, dla mnie są super. Widziałam że mają też do karmienia. U mnie w sklepie brafiterskim tej firmy biustonosze są dwa razy droższe niż u nich na stronie 🙂 -
Ja robię, a czy w szpitalu ktoś to weźmie pod uwagę to nie wiem 😂 Umówiłam się nawet na wizytę położnej środowiskowej przed porodem i razem zrobimy taki plan i wszystko sobie omówimy.
-
Jestem po wizycie w dobre usg (miałam dodatkowa bo na pierwszej jeden chłopak nie chciał współpracować) i trochę jestem podłamana. Niepoprawne przepływy w tętnicy pepkowej.. niby ponowny pomiar był już okej, ale ja już spanikowana
Kontaktowałam się z moim lekarzem i powiedział żeby na spokojnie, ze tak się może zdarzyć, ze to jednorazowy nieprawidłowy pomiar i ze kolejny był już okej (bo był), ze leżenie na wznak podczas badania mogło się do tego przyczynić.. W przyszły piątek mamy ponownie zbadać te przepływy i do tego czasu chyba wykituje. Słaby dzien.l
-
Mnie umówili w szpitalu na indukcję porodu dopiero na 8 stycznia. Nie było terminu ani na 5 ani 6 ani 7. Masakra jak zawalony jest ten szpital. Niech jeszcze mają opoznienie, to urodzę w terminie 🙈 na 12 stycznia mam termin. Często na grupie na FB czytam, że dzwonią dzień po, dwa albo i trzy po umówionym terminie indukcji.
South, jeśli drugim razem przepływy wyszły dobrze, to hmm, może nie ma czym się przejmować. To tak jak z pomiarem szyjki, raz może wyjść mniej raz więcej i bierze się większy wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 19:02
-
South, myślę że czasem takie nieprawidłowości się zdarzają, ale to naprawdę może wynikać z leżenia na plecach, z położenia dziecka, wadliwości sprzętu, nieuwagi lekarza. Skoro potem było ok, to tego się trzymaj. Nie nakręcaj się, bo dodatkowy stres jest niepotrzebny.
-
Jak ja zazdroszczę tym z Was, które są w pierwszej ciąży 🥰
Ja padam na pysk... jeszcze siedzę i ze starszym odrabiam lekcje, a tak to ganiam za młodszym. Musiałam dziś zamknąć łazienkę od zewnątrz na klucz bo uparł się że będzie wodę z umywalki wylewać na siebie i podłogę, potem nowa paczkę gorzkiego kakao rozerwał zębami i wysypał na siebie i całą kuchnie, a na koniec zwalił na siebie suszarkę z całym praniem...
I tak to właśnie z tym unikanie schylania się na końcówce ciąży 😄😄😄Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Nyashka nie martw się na zapas. Jak zaczniesz rodzić przed terminem to i tak Cie przyjmą, a to zawsze lepiej niż zaczynać od indukcji. A gdyby się coś działo i potrzebna byłaby indukcja czy cesarka to i tak Ci zrobią, spadną inne planowe rzeczy w tym czasie
Myślę, że praca na porodowe jest bardzo nie przewidywalna 😀
Ja pierwszy poród zaczęłam naturalnie dwa dni przed terminem indukcji, a na drugi też stawiłam się przed terminem indukcji bo miałam problemy z ciśnieniem i indukcji zrobili mi jeden dzień przed tym, co wcześniej planowali.Czynnik męski
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Lukrecjaa wrote:Jak ja zazdroszczę tym z Was, które są w pierwszej ciąży 🥰
Ja padam na pysk... jeszcze siedzę i ze starszym odrabiam lekcje, a tak to ganiam za młodszym. Musiałam dziś zamknąć łazienkę od zewnątrz na klucz bo uparł się że będzie wodę z umywalki wylewać na siebie i podłogę, potem nowa paczkę gorzkiego kakao rozerwał zębami i wysypał na siebie i całą kuchnie, a na koniec zwalił na siebie suszarkę z całym praniem...
I tak to właśnie z tym unikanie schylania się na końcówce ciąży 😄😄😄
Skąd ja to znam... Plus ta pierwsza ciąża, to uczenie się wszystkiego, wszystko takie nowe, fajne, ekscytujące.. aż mi się trochę łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę. Teraz jednego ganiam do lekcji, a za drugą biegam z Hascovirem, bo jakoś skądś wytrzasnęła opryszczkę w gardle...
Ja akurat w piątek idę do szpitala, bo będą mi wdrażać insulinę na noc i robią to w szpitalu. -
Tak, pierwsza ciąża to taki fajny czas oczekiwania na nowe 🥰
No a my może za kilka lat sobie odpoczniemy 😀
Karmar dlugo będą Cie trzymać w szpitalu? Powodzenia ✊️
Czynnik męski
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Karmar dziwna praktyka z ta insulina powiem szczerze 😃
South dobrze, że kolejny pomiar był prawidłowy. A kto ci robił USG? Jesteś bardzo często kontrolowana myślę, że nie masz się co martwić. Możesz tez pogadać z prowadzącym czy nie da ci skierowania na poradnie patologii ciąży wtedy byś miała częściej to pilnowane bez zbędnych kosztów i będziesz spokojniejsza.
Nayashka ładne masz cukry. Waga dziecka dobra, przepływy prawidłowe to sie nie stresuj. Sama przecież akcja porodowa może zacząć się wcześniej niż ta cała indukcja. A jakby ci cukry zaczęły wariować to od razu na szpital, i wcześniej ci zrobią. Mi na IP w niedziele specjalista jak zeszła do mnie na koniec to powiedziała, że sporo biorę tej insuliny obecnie ( 30j nocnej + 10 J do obiadu dziennej) i że gdyby cukry zaczęły wariować to mam się nie oglądać tylko na szpital się kierować
Edit: Nayashka ja pierwsza ciaze tez z cukrzyca na nocnej insulinie rozwiązanie miałam mieć w 39+4 a wyszło jak wyszło 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 21:01
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 😊
Żelka1990 wrote:
South dobrze, że kolejny pomiar był prawidłowy. A kto ci robił USG? Jesteś bardzo często kontrolowana myślę, że nie masz się co martwić. Możesz tez pogadać z prowadzącym czy nie da ci skierowania na poradnie patologii ciąży wtedy byś miała częściej to pilnowane bez zbędnych kosztów i będziesz spokojniejsza.
No właśnie 2 poprzednie prenatalne miałam tam u dr. Dudzik, teraz niestety jej nie ma i poszłam do dr Matyszkiewicz. Z tej pierwszej byłam dużo bardziej zadowolona, a teraz jakoś nie czułam tego czegoś. Zdjęć nie mam tak naprawdę żadnych (wiem, ze ciezko teraz jakieś ładne zrobić, ale szczerze to nawet nie próbowała). Oczywiście posprawdzała wszystko, a tego czego nie udało się sprawdzic tydzień temu to umówiła mnie za free na dzisiaj. Ale tydzień temu wszystkie parametry dot. przepływow były okej i jakbym dzisiaj nie byla dodatkowo to by takie „kwiatki” się nie pojawiły.
Poprosze na wizycie o te skierowanie do poradni. Generalnie po prostu jestem troszkę spanikowana, a wiem, ze stres w niczym nie pomaga. -
South u tego większego czy mniejszego synka był ten gorszy przepływ? I w ogóle określiła jak bardzo ??
Rozumiem cię doskonale tez jestem taka, ze czuje stres od razu, ale znam nawet na patologii z rozmowy na korytarzu wiele przypadków gdzie dziewczyny w wysokich ciążach chodzą ci tydzień na usg bo jakis przepływ wyszedł gorzej a wszystko z dzieckiem dobrze jedynie obserwacje maja częściej