Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nyashka, moja matka dostała mnie po 10 dniach od cc, taka rzeźnia była. Laktację rozkręcała potem ponad miesiąc i ostatecznie jechała bez mm 1.5 roku Będzie dobrze! Dasz radę. Teraz trudno, dziecko coś musi jeść 🤷🏼♀️9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Nyashka poczytałam trochę o tym teraz i fakt czasami dlugo trzyma ale przeważnie ustępuje w 2-3 dobie a po tej łacie już po godzinie można wstać (przynajmniej tak wyczytałam) więc może dzisiaj postawia cie na nogi01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Nyashka współczuję 😔 oby jak najszybciej udało Ci się stanąć na nogi 🤞🤞🤞 tulę mocno!
-
Na bolące sutki polecam maść z lanoliną z Ziaji.
Z tym karmieniem tak jest. Początki są trudne. Ja mam drugie dziecko i półtora roku karmienia poprzedniego syna za sobą, a za każdym razem miałam kłopoty z przystawianiem. Ale da się. Maluch się nauczy, wy nabierzecie wprawy i pójdzie z górki.Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
Wichrowe_wzgórza to super wieści trzymam kciuki dawaj znać co i jak01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Dzięki za wsparcie dziewczyny. Zaraz będą mnie pionizować. Jestem po łacie i mam nadzieję, że zadziała bo uwierzycie, ten ból głowy i zawroty gorszy niż jak miałam skurcze na oksy co 1.5 min.
Rana strasznie boli jak próbowałam wstać. Pewnie będzie ciężko. Jak dajecie radę dziewczyny po cc 🙈 na boku nie mogę leżeć
Odnośnie laktacji, myślicie, że w moim przypadku starczy kupić Neno Angelo czy raczej coś podwójnego albo Medela?
Wichrowe, trzymam kciuki za udany poród 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 11:29
-
Żurawinka mam tą maść i też polecam. Samruje profilaktycznie po dłuższym karmieniu i po laktatorze.
Wichrowe trzymam kciuki żeby poszło szybko i bez komplikacji 🤞😊
Nyashka ja np lewym cycem karmie a w tym czasie na prawym mam laktator. Jest lekki i trzymam go jedna ręka. Wydaje mi się że taki pojedynczy jest wygodniejszy w użytkowaniu.
Na sali była że mną dziewczyna po CC i leżała na plecach lekko na wpół siedząco. Przeciwbólowo brała czopki, paracetamol i ibuprofen i jakoś dawała radę.
Taka jeszcze info na przyszłość,u nas na sali była fizjoterapeutka tak o pogadać i mówiła żeby kichac, kasłać pod pachę po CC i po SN . I u mnie faktycznie się sprawdza bo dupa nie boli 🙈 -
Marcysia1990 wrote:Mnie też sutek boli jak mały ciągnie, czuję jakby ktoś mi szczypał sutka. Ale teraz jak myślę że intensywnie piecze na początku a potem to już luzik. W szpitalu też tak czułam jak położne mi go przystawialy. Czyli to nie powinno nic boleć? Czy sutek się przyzwyczai do bólu?
-
Marcysia cała ciaze mówiłam by kichać pod pachę 😂😂
Nayshka przy poruszaniu na początku boli to normalne ale jak zaczniesz się poruszać to ten ból jakby się „rozchodzi”… ja jestem sama z maluchem w domu, mąż był ze mna dobę po szpitalu potem już sama dzisiaj wraca już do mnie. Da się funkcjonować wszystko robic przy maluszku ale tez ważne by popierdzielic inne rzeczy i mieć czas na odpoczynek.
Trzymam kciuki za rozruch ✊❤️ -
Wichrowe, nareszcie się doczekałaś.
Ja tak właściwie powinnam mieć kilkudniowe dzieciątko, a tak naprawdę synek już skończył 4 tygodnie. Jutro ma miesiąc😲. Waży ok 3380. Utuczyłam go zatem prawie kilogram od dnia wypisu. Z problemów, to zaczęło się mega ulewanie. Boję się, że to refluks, bo też się krztusi i kaszle. Raz mu się nawet nosem chlusnęło. Masakra. -
Żelka1990 wrote:Sprawdzane miał wędzidełko? Prawidłowo dostawiony maluch ssie bezbolesnie
Tak, wszystko jest oki - wędzidełko ok, łapie brodawkę całą i ma wywonieta wargę. Babeczki go dokładnie sprawdzały kilka razy w szpitalu. Może dlatego że ssie tylko lewego cycka. Chociaż prawy sutek też boli jak odciagam laktatorem. Tak lekko szczypie ale do przeżycia. Ran nie mam.Żelka1990 lubi tę wiadomość
-
Wichrowe powodzenia ✊ czekamy na dobre wieści ✊
Nyashka współczuję 😢 dziecko jest najedzone,a Ty nabieraj sił teraz ✊ te początki potrafią człowieka zmasakrować totalnie, ale dasz radę ✊
Mnie coś dzisiaj słabo 😢 już takie zmęczenie i kumulacja wszystkiego, w pierwszej nie było aż tak źle na końcówce 😢17.05 ⏸️
18.05 beta 533
20.05 beta 1291
6.06 pierwsza wizyta, jest ❤️
20.06 kolejna wizyta
23.01 💚 -
Nyashka to straszne co Cię spotkało.. Nic tu mądrego powiedzieć nie można. Tak jak wspomniały dziewczyny, najważniejsze, że z każdym dniem jesteś bliżej zdrowia a i na laktację masz spore szanse. Bardzo trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.
Mamusie dziewczynek, czy Waszym córeczkom noworodkom też pojawiła się biała wydzielina w pochwie? Nie wiem czy to wycierać czy nie czy już biec do lekarza… ehhh masakra kolejna -
Żurawinka wrote:Wichrowe, nareszcie się doczekałaś.
Ja tak właściwie powinnam mieć kilkudniowe dzieciątko, a tak naprawdę synek już skończył 4 tygodnie. Jutro ma miesiąc😲. Waży ok 3380. Utuczyłam go zatem prawie kilogram od dnia wypisu. Z problemów, to zaczęło się mega ulewanie. Boję się, że to refluks, bo też się krztusi i kaszle. Raz mu się nawet nosem chlusnęło. Masakra.Żurawinka lubi tę wiadomość
-
Olciax wrote:Nyashka to straszne co Cię spotkało.. Nic tu mądrego powiedzieć nie można. Tak jak wspomniały dziewczyny, najważniejsze, że z każdym dniem jesteś bliżej zdrowia a i na laktację masz spore szanse. Bardzo trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.
Mamusie dziewczynek, czy Waszym córeczkom noworodkom też pojawiła się biała wydzielina w pochwie? Nie wiem czy to wycierać czy nie czy już biec do lekarza… ehhh masakra kolejnaOlciax lubi tę wiadomość
-
Jest taka piękna pogoda, ze poszliśmy na godzinny spacer. Także martwiłam się jak to będzie z tymi pierwszymi spacerami zimą a już mamy 3 spacery na koncie 😃 także jest dobrze. Młody uwielbia jazde w wozku jak siostra wiec mnie to cieszy, bo ja uwielbiam spacerować.
Jestem tez super zadowolona bo tym razem bardzo szybko ciążowy brzuch mi spada i to jest takie +100 dla dobrego humoru 😃
Ale moja blizna mi się osłabo podoba 😞 tamta miałam ładna ta jakaś taka krzywa mi się wydaje i mam takie zgrubienia nie pamietam czy miałam takie coś wcześniej 🤔 -
Wichrowe coś długo milczy, coś czuję że niedługo będzie kolejna radosna nowina 🥰
Dziewczyny ale nas z mężem ogarnia eksplozja miłości 🙈❤️ to jest coś niesamowitego 😍😍😍 co chwilę się wzruszamy że szczęścia 😀❤️