Styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tę główkę to niezależnie od siebie zauważyły położna na wizycie w domu i pani doktor na bilansie zerowym. Kazały częściej kłaść na wznak. Ale on tak w ogóle nie lubi, nie umie, nie chce. Jak go tak kładę, to głowa mu dama po krótkiej chwili opada na któryś bok. Kazały dookoła głowy zrobić rulon z kocyka czy pieluchy. Tyle że ja takie leżenie robię pod pełną kontrolą, bo tego ulewania się boję. Ech, mówię wam...
-
To my na początku też na te boczki kładliśmy bo się baliśmy że mu się uleje czy coś. Nam położna mówiła żeby dawać go na brzuszek. Dzisiaj rozkładamy maty i zaczynamy.
Czytałam że dziecko jak ulewa to ma odruch że głowę przechyla na boczek. Ale i tak bym się bala, więc rozumiem . -
Ja s8e jakoś boję dawać go na brzuszek nie wiem dlaczego ale boję się że się poddusi czy coś ale mi też położna kazała go dawać na brzuszek01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Tak, dawanie na brzuszek jest ważne. Przynajmniej te pół godziny dziennie, można dzielić trzy razy po 10 minut. To też jest ważne nie tylko jako ćwiczenia w podnoszeniu głowy, ale działa korzystnie na bioderka, bo jak byłam na USG, to pani ortopeda kazała koniecznie synka tak kłaść. Ale mój tak średnio to lubi. I przyznam, że nie zawsze tę sesje brzuszkowe nam się udają.
-
Witam jak się macie jak maluszki? Dziewczyny do kiedy nosicie maluchy w rozkach? Bo u nas coraz ciężej go zawinąć bo się rozkopuje i ciężko nóżki zmieścić 😁01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
No właśnie nasz maluch też go ciągle rozkopuje01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
U mnie w miarę ok. Na laktację nie narzekam. Piję dużo Inki, bo zawiera słód jęczmienny, a to podobno dobrze wpływa na produkcję pokarmu. Mały najbardziej marudny jest wieczorami. Ostatnio chodzę spać prawie o polnocy, bo synek potrafi być nieodkładalny nawet od 8.00 do 24.00. Ale za to rano sobie odbijam. Dziś wylazłam z wyrka po dziesiątej 😲.
-
Żurawinka fajnie ze chociaż rano możesz sobie to odbić. Mój maluch ostatnio też zaczyna być marudny chce właśnie na ręce i do cycka pomimo że ściągam mleko daje mu z butelki już 80ml to mimo wszystko chyba potrzebuje tej bliskości bo płacze marudzi dopóki go nie dam do cyca wtedy się uspokaja ale nie to że ciągnie bo pociumka trochę i leży sobie. Jestem już -19kg trochę źle się przez to czuje bo praktycznie nie jem żeby nie było mi niedobrze I tak rano zjem coś a później cały dzień na herbacie z Cytryna albo miętowej mój ginekolog zamówił mi jakieś tabletki na ten żołądek jak mu powiedziałam ile schudłam ale jeszcze nie dzwonił że przyszły01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
My rożka używaliśmy tylko na noc do spania, ale od około 2 tyg nie chce w nim spać. Nie chcę być skrępowany, od razu placze i wierzga. U nas rożek pelni funkcje kołderki 🙂 w dzień małego przykrywam tylko kocykiem. Kupię mu na razie jakiś zwykły tani śpiworek bo nie wiem ile i czy w ogóle będzie chciał w nim spać 🙄
U mnie też laktacja wydaje się ok, w dzień karmie tylko piersią, na noc jak dam radę ściągam ok 100-120 ml mleka i wtedy dostaje przez dwa karmienia raz moje mleko lub modyfika, a potem w środku nocy modyfika, przesypia ok 3,5h w nocy
Żurawinka my się z mężem tak przestawiliśmy że chodzimy spać ok 2-3 i śpimy do 12:30 🙈 Mam nadzieję że się przestawimy jak mąż wróci do pracy 😬
A tak poza tym to u nas wszystko dobrze, malutki rośnie, ja się czuję bardzo dobrze . Zleciało mi z wagi jakieś 9kg i na tym się zatrzymalam, jeszcze około 4 kg zostało , ale chyba za szybko tego nie zrzucę bo nie wiem co mi się stało ale wzięło mnie na słodkie 🤣 jak zawsze byłam w ogóle nieslodyczowa to teraz ciągle coś przekaszam , może się skończy z dniem pologu. W każdym razie od marca wracam do diety i zdrowego jedzenia, muszę trochę wrócić do formy 🙂
Angela z tym brzuchem to kurcze bardzo nieciekawie , lekarz podejrzewa co może być przyczyną? Może warto gastroskopie zrobić? Ja miałam kiedys zapalenie żołądka, to przez tydzień czasu co zjadłam to zwymiotowałam . Podrażniłam sobie żołądek gazowanymi napojami, piłam kiedyś na potęgę te "Zbyszko 3 cytryny" itp.
I jadłam tabletki omeprazol i piłam alugastrin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 15:42
-
Nie nie wiadomo od czego ja za dziecka miałam nerwice żołądka myślę że może to być to bo od samego początku jestem sama i ciągle coś a wiadomo to nerwy stres kolejna kwestia która ja też podejrzewam wiadomo lekarzem nie jestem ale na początku ciazy wyszła mi lekka nadczynnosc tarczycy i widzę że wychodzi mi taki wałek na szyji i tak jakby mnie coś w gardle ściskało i myślę że też od tego może być mi ciągle niedobrze a że po takim czasie żołądek odwykł od jedzenia normalnego to teraz cokolwiek zjem to żołądek boli i mi się odbija i jest nie dobrze już sama nie wiem ale zmęczona tym jestem01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja na Twoim miejscu sprawdziłabym czy nie ma jakiejś nadżerki czy wrzodów, to jest niestety następstwem długotrwałego stresu.
Nadczynność miała moja mama w okolicy 40stki, bardzo schudła i miała wytrzeszcz oczu, widoczny na zdjęciach, do tego było pobudzona bardzo. USG wykryło jej wole na tarczycy i miala je usuwane. Nie powodowało to żadnych problemów z przełykaniem. Obecnie ma niedoczynność.
A i sprawdź może jeszcze czy nie masz helikobakter pyroli, to też daje objawy bólu brzucha. W aptece można kupic test z kału. -
Oj, Angela, współczuję problemów zdrowotnych. Oby udało się zdiagnozowac problem i dobrać leki.
Jeśli chodzi o kilogramy, mam jeden na plusie. Został mi mały brzuszek. Gorszą sprawą jest brak kondycji. Muszę się wziąć za siebie. We wtorek mam wizytę u gina i zapytam o możliwość jakichś ćwiczeń. Raczej już dobrze się czuję po CC, ale nie wiem, co tam słychać w środku. -
Mi kazał przyjść po 2 żeby obejrzeć bliznę to robił usg dopochwowe tylko i bliznę oglądał i teraz kazał przyjść pod koniec lutego na kontrolę taka normalna01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Ja się wybieram po 6tyg.