X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • stokrotka00 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas przed noca bylo 37.9 ale bez placzu wiec nie podalismy paracetamolu. O 3 sie obudzilam i jeszcze byla ciepła, o 6 sie zaczela wiercić wiec ja wziełam na mleko i zmierzylismy temperature - juz byla w porzadku. Rano sie przebudziła z nami ale usneła jak poszłam sie przebrać do łazienki wiec dalam jej doapać i niestety teraz znow stan podgoraczkowy 37.7 ☹️

Brzuszek ją też chyba meczy po tym rotawirusie, mam nadzieje ze to szybko przejdzie a nie ze sie bedzie ciagnac 😔

Starania od początku 2023

age.png
  • Justa28 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że u was już jakieś pierwsze próby przekręcania na brzuszek. U nas jeszcze nie ma zbytnio zadowolenia w pozycji brzuszkowej, a co dopiero próby przekręcenia 🙆‍♀️

Z tymi rękami i rozglądaniem się podczas karmienia to norma od jakiegoś czasu, czasem nie jestem w stanie tą butelką nadążyć 😅

Byliśmy dziś na kontroli z Wikusią i mamy równo 4,5kg bobasa 😍 nocki dalej świetnie przesypia już zdążyłam zapomnieć co to jest nocne karmienie 😅 oby jak najdłużej, żebym sobie nie wykrakała 🙈

ellevv, stokrotka00, kropka_aga, Dango lubią tę wiadomość

29 👩 & 39 🧔🏼‍♂️ & 🐕 x2

👩 po chemioterapii & naświetlaniach
    🧔🏼‍♂️ pH 8,5❓️reszta w normie 💪

03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
    05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
    26.05 CRL 1.09 cm ❤️
    27.06 prenatalne 👍
    28.08 połówkowe 👍
    08.09 522g ❤️
    24.09 650g ❤️
    15.10 950g ❤️
    29.10 1200g ❤️
    10.11 1665g ❤️
    01.12 1915g ❤️
    17.12 2300g ❤️

01.2026 🩷👨‍👩‍👧

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie godne polecenia noclegi nad morzem? Raczej większe miasta, dosc blisko do plaży i najlepiej na booking dostępne :) chcemy wyskoczyć na 3 dni z młodym :)

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam u małej jak leży na brzuszku że próbuje podciągnąć nóżki pod siebie i ta pupcia idzie do góry 🤔 chyba mi tu coś trenuje 😅

A przekręcaniem się nie jest zainteresowana jeszcze.

Wczoraj z mężem robiliśmy porządek w zabawkach i znalazłam tą zabawkę, swego czasu polecana na czas brzuszkowy. Nie jest super głośna więc to plus i taka dość spokojna

550x306.jpg
    Tiny Love Tummy Time

kropka_aga, Dango lubią tę wiadomość

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellevv Wiki dostała tą zabawkę i to moje Nemezis - tak mi działają te melodyjki na banie, że automatycznie mi się agresor włącza 😅 ale wiem że dzieciom się podoba i faktycznie przez to leżą chętniej na brzuszku. Wika póki co średnio zainteresowana - dla niej najlepiej jak leżę z nią na tym brzuszku i do niej gadam

Zakładałam dziś wkładkę i w ogóle nic nie bolało! Teraz boli tak jak na okres ale też nie bardzo mocno

Wczoraj mieliśmy wieczór życia - skarpetka owlet nagle pokazała saturację 50%, zaczął wyć na czerwono. Młoda spała na mnie po baaardzo długim usypianiu, zaczęłam ją dmuchać i klepać po buzi i wybudzać. Okazało się że skarpetka spadła z nóżki i leżała obok - ogólnie tak się czasem dzieje ale na takie sytuacje jest inny alarm i do tego jesteśmy przyzwyczajeni. A taki czerwony „niski poziom tlenu” widzieliśmy pierwszy raz. A potem żeby tego było mało niechcący włączyłam alarm w domu bo kliknęłam zły przycisk 🫣 i zaczęło wyć i znowu Wiki się obudziła. Także nocka była dramatyczna bo potem nie mogła zasnąć a ja byłam tak straumatyzowana że budziłam się na każde stęknięcie

👩 32 🧔🏻‍♂️39

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷
    18.12.2025; 37+0; 3650 g

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina współczuję 😬 tez pewnie nie mogłabym spac po takich atrakcjach.

Super, ze nie bolało, potrzebuję wiecej takich wiadomości to się szybciej przekonam do tej wkladki 😅

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Dango Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gdyby tylko Primark był w innym centrum niż Posnania, to byłabym tam częstym gościem, bo te ubranka są takie słodkie 🥹 Ale ja nie wiem co to miejsce ma w sobie, ale tam zawsze boli mnie głowa i unikam jak ognia.

Olkafar to głaskanie po piersi jest super, mój to czasem jakby chciał ugniatać, oczywiście wiem, że to nieświadome, ale i tak się śmiejemy, że kompresje chce robić 😂

U nas chyba drugi skok się zaczął, bo ostatnie noce tragedia. Dzisiaj dramy kręcił, zmęczony, oczy się same zamykają, ale walczył ze snem ostro. I pierwszy raz od dawna mieliśmy nocną kupę, a u nas bywa jedna na 3-4 dni, więc była duuuuża 🫣 Kieszonka w pampersie uratowała przed wyciekiem 😂

Ellevv podobno ta zabawka jest super - dostaliśmy w prezencie od koleżanki, która ma bobo pol roku starsze od naszego i u nich to był hit. U nas dopiero początki dłuższego brzuszkowania, bo w końcu to polubił, więc może i do tej zabawki się z czasem przekona, bo na ten moment bez szału 😅

W ogóle czy Wy też tyle walczycie z odginaniem uszu? Ja już jakiegoś fioła dostaje, bo ciągle poprawiam, a on ciągle się wierci i finalnie ucho klapnięte. Najgorzej jest w nocy, bo śpiworek mu dość wysoko podchodzi pod szyję i te uszka ciągle się wywijają 😵‍💫

Na stronie H&M jest rabat 20 i chyba 25% dzisiaj, więc lecę kupić jakieś bodziaki kopertowe na 62 i 68, bo są najlepsze 😂

36👩 38🧔‍♂️+ 👶🩵+ 🐈

09.2024 💔

07.05.2025 IUI
    19.05.2025 ⏸️
    06.06.2025 jest ❤️
    04.02.2026 SN, 3090, 54 🩵

age.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy tą zabawkę do leżenia na brzuszku z Tiny Love (tylko mamy taką jakąś wersję pastelowo-zieloną) no i u nas to faktycznie hit. Polecam puszczać w trybie bez dźwięku i światełka - wtedy się po prostu kręci. Młody zainteresowany a ja nie wychodzę z siebie słuchając tych melodyjek 😉

U nas każda noc mam wrażenie coraz słabsza ale już nawet nie będę pisać i się żalić 🫣

Na święta jedziemy do moich rodziców ok.200 km od nas, będzie dużo ludzi, plus Olo w końcu pozna swoją rok starszą kuzynkę ☺️ Z jednej strony super bo dużo osób do opieki - dziadek, babcia, ciocie - wszyscy się nie mogą doczekać na każde spotkanie z Olkiem. Z drugiej strony boimy się przebodzcowania i tego że będzie jeszcze bardziej marudny, ale oby nie ☺️

Aha, odroczyłam myślenie o jakichkolwiek wakacjach samolotem, wrócę do tego tematu w maju - zobaczymy ją będzie do tego czasu.

• 2021: 1cs ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    • 2023-2024: IVF nr 1, 2 i 3.
    • 2025 IVF nr 4 -> 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 24dpt: serduszko bije
    16.12.25 Witaj na świecie Synku 🥹 🤍

age.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dango ja po wizycie w Posnani jestem tak zmęczona, ze mogę iść spac po powrocie 🤣 dla mnie to chyba jest zbyt duze 🤣 albo za duzo ludzi, wszystkiego w ogóle 🤣 więc tez nie jeździmy za często. Jak juz mam jechać co CH to wolę do Factory np. w ostatni czwartek miesiąca jak sa fajne promki 😅

Puszkina współczuję nocek, oby w koncu byl progres ze snem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:21

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ