STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mas przed noca bylo 37.9 ale bez placzu wiec nie podalismy paracetamolu. O 3 sie obudzilam i jeszcze byla ciepła, o 6 sie zaczela wiercić wiec ja wziełam na mleko i zmierzylismy temperature - juz byla w porzadku. Rano sie przebudziła z nami ale usneła jak poszłam sie przebrać do łazienki wiec dalam jej doapać i niestety teraz znow stan podgoraczkowy 37.7 ☹️
Brzuszek ją też chyba meczy po tym rotawirusie, mam nadzieje ze to szybko przejdzie a nie ze sie bedzie ciagnac 😔
Kokosik lubi tę wiadomość
-
Fajnie, że u was już jakieś pierwsze próby przekręcania na brzuszek. U nas jeszcze nie ma zbytnio zadowolenia w pozycji brzuszkowej, a co dopiero próby przekręcenia 🙆♀️
Z tymi rękami i rozglądaniem się podczas karmienia to norma od jakiegoś czasu, czasem nie jestem w stanie tą butelką nadążyć 😅
Byliśmy dziś na kontroli z Wikusią i mamy równo 4,5kg bobasa 😍 nocki dalej świetnie przesypia już zdążyłam zapomnieć co to jest nocne karmienie 😅 oby jak najdłużej, żebym sobie nie wykrakała 🙈
ellevv, stokrotka00, kropka_aga, Dango, Kokosik, Yenne lubią tę wiadomość
29 👩 & 39 🧔🏼♂️ & 🐕 x2
👩 po chemioterapii & naświetlaniach
🧔🏼♂️ pH 8,5❓️reszta w normie 💪
03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
26.05 CRL 1.09 cm ❤️
27.06 prenatalne 👍
28.08 połówkowe 👍
08.09 522g ❤️
24.09 650g ❤️
15.10 950g ❤️
29.10 1200g ❤️
10.11 1665g ❤️
01.12 1915g ❤️
17.12 2300g ❤️
01.2026 🩷👨👩👧

-
W ogóle zauważyłam u małej jak leży na brzuszku że próbuje podciągnąć nóżki pod siebie i ta pupcia idzie do góry 🤔 chyba mi tu coś trenuje 😅
A przekręcaniem się nie jest zainteresowana jeszcze.
Wczoraj z mężem robiliśmy porządek w zabawkach i znalazłam tą zabawkę, swego czasu polecana na czas brzuszkowy. Nie jest super głośna więc to plus i taka dość spokojna

Tiny Love Tummy Time
kropka_aga, Dango lubią tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
Ellevv Wiki dostała tą zabawkę i to moje Nemezis - tak mi działają te melodyjki na banie, że automatycznie mi się agresor włącza 😅 ale wiem że dzieciom się podoba i faktycznie przez to leżą chętniej na brzuszku. Wika póki co średnio zainteresowana - dla niej najlepiej jak leżę z nią na tym brzuszku i do niej gadam
Zakładałam dziś wkładkę i w ogóle nic nie bolało! Teraz boli tak jak na okres ale też nie bardzo mocno
Wczoraj mieliśmy wieczór życia - skarpetka owlet nagle pokazała saturację 50%, zaczął wyć na czerwono. Młoda spała na mnie po baaardzo długim usypianiu, zaczęłam ją dmuchać i klepać po buzi i wybudzać. Okazało się że skarpetka spadła z nóżki i leżała obok - ogólnie tak się czasem dzieje ale na takie sytuacje jest inny alarm i do tego jesteśmy przyzwyczajeni. A taki czerwony „niski poziom tlenu” widzieliśmy pierwszy raz. A potem żeby tego było mało niechcący włączyłam alarm w domu bo kliknęłam zły przycisk 🫣 i zaczęło wyć i znowu Wiki się obudziła. Także nocka była dramatyczna bo potem nie mogła zasnąć a ja byłam tak straumatyzowana że budziłam się na każde stęknięcie
ellevv, Kokosik lubią tę wiadomość
-
Karola gdyby tylko Primark był w innym centrum niż Posnania, to byłabym tam częstym gościem, bo te ubranka są takie słodkie 🥹 Ale ja nie wiem co to miejsce ma w sobie, ale tam zawsze boli mnie głowa i unikam jak ognia.
Olkafar to głaskanie po piersi jest super, mój to czasem jakby chciał ugniatać, oczywiście wiem, że to nieświadome, ale i tak się śmiejemy, że kompresje chce robić 😂
U nas chyba drugi skok się zaczął, bo ostatnie noce tragedia. Dzisiaj dramy kręcił, zmęczony, oczy się same zamykają, ale walczył ze snem ostro. I pierwszy raz od dawna mieliśmy nocną kupę, a u nas bywa jedna na 3-4 dni, więc była duuuuża 🫣 Kieszonka w pampersie uratowała przed wyciekiem 😂
Ellevv podobno ta zabawka jest super - dostaliśmy w prezencie od koleżanki, która ma bobo pol roku starsze od naszego i u nich to był hit. U nas dopiero początki dłuższego brzuszkowania, bo w końcu to polubił, więc może i do tej zabawki się z czasem przekona, bo na ten moment bez szału 😅
W ogóle czy Wy też tyle walczycie z odginaniem uszu? Ja już jakiegoś fioła dostaje, bo ciągle poprawiam, a on ciągle się wierci i finalnie ucho klapnięte. Najgorzej jest w nocy, bo śpiworek mu dość wysoko podchodzi pod szyję i te uszka ciągle się wywijają 😵💫
Na stronie H&M jest rabat 20 i chyba 25% dzisiaj, więc lecę kupić jakieś bodziaki kopertowe na 62 i 68, bo są najlepsze 😂
Karola1995, Olkafar lubią tę wiadomość
-
My dostaliśmy tą zabawkę do leżenia na brzuszku z Tiny Love (tylko mamy taką jakąś wersję pastelowo-zieloną) no i u nas to faktycznie hit. Polecam puszczać w trybie bez dźwięku i światełka - wtedy się po prostu kręci. Młody zainteresowany a ja nie wychodzę z siebie słuchając tych melodyjek 😉
U nas każda noc mam wrażenie coraz słabsza ale już nawet nie będę pisać i się żalić 🫣
Na święta jedziemy do moich rodziców ok.200 km od nas, będzie dużo ludzi, plus Olo w końcu pozna swoją rok starszą kuzynkę ☺️ Z jednej strony super bo dużo osób do opieki - dziadek, babcia, ciocie - wszyscy się nie mogą doczekać na każde spotkanie z Olkiem. Z drugiej strony boimy się przebodzcowania i tego że będzie jeszcze bardziej marudny, ale oby nie ☺️
Aha, odroczyłam myślenie o jakichkolwiek wakacjach samolotem, wrócę do tego tematu w maju - zobaczymy ją będzie do tego czasu.
ellevv lubi tę wiadomość
-
Dango ja po wizycie w Posnani jestem tak zmęczona, ze mogę iść spac po powrocie 🤣 dla mnie to chyba jest zbyt duze 🤣 albo za duzo ludzi, wszystkiego w ogóle 🤣 więc tez nie jeździmy za często. Jak juz mam jechać co CH to wolę do Factory np. w ostatni czwartek miesiąca jak sa fajne promki 😅
Puszkina współczuję nocek, oby w koncu byl progres ze snem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 12:21
Dango lubi tę wiadomość
-
Kropka ja to w ogóle jestem team King Cross, mieszkam po tamtej stronie i mam 15 minut autem. W Posnani ostatni raz byłam w 2018 - studiowałam na Polibudzie i tam miałam blisko chociaż i tak wolałam Galerię Malta
dla mnie to też już za duża galeria
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 12:41
-
No jest ogromna ale ja się ograniczam tylko do primarka i smyka. Chociaż w sobote bylam zla szukałam windy no bo jak zjechac schodami z wózkiem ehhh latwe to nie bylo 😐👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
08.10.25 1100g królewny 🩷
05.11.25 1997g księżniczki 🩷
26.11.25 2600g 🩷🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
20.12.25 witaj na świecie córeczko 🩷 🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

-
Martolina wrote:Ellevv Wiki dostała tą zabawkę i to moje Nemezis - tak mi działają te melodyjki na banie, że automatycznie mi się agresor włącza 😅 ale wiem że dzieciom się podoba i faktycznie przez to leżą chętniej na brzuszku. Wika póki co średnio zainteresowana - dla niej najlepiej jak leżę z nią na tym brzuszku i do niej gadam
Zakładałam dziś wkładkę i w ogóle nic nie bolało! Teraz boli tak jak na okres ale też nie bardzo mocno
Wczoraj mieliśmy wieczór życia - skarpetka owlet nagle pokazała saturację 50%, zaczął wyć na czerwono. Młoda spała na mnie po baaardzo długim usypianiu, zaczęłam ją dmuchać i klepać po buzi i wybudzać. Okazało się że skarpetka spadła z nóżki i leżała obok - ogólnie tak się czasem dzieje ale na takie sytuacje jest inny alarm i do tego jesteśmy przyzwyczajeni. A taki czerwony „niski poziom tlenu” widzieliśmy pierwszy raz. A potem żeby tego było mało niechcący włączyłam alarm w domu bo kliknęłam zły przycisk 🫣 i zaczęło wyć i znowu Wiki się obudziła. Także nocka była dramatyczna bo potem nie mogła zasnąć a ja byłam tak straumatyzowana że budziłam się na każde stęknięcie
Spokojnie, są gorsze zabawki z melodyjkami niż to 🤣🤣 znaleźliśmy stół taki z FisherPrice który ma gitarkę i klawisze 🤦🏻♀️ to dopiero wkurza hahahhaha
Martolina ale akcja! 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:06
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
O Maltę bardzo lubiłam, szkoda, ze ja wyburzyliMartolina wrote:Kropka ja to w ogóle jestem team King Cross, mieszkam po tamtej stronie i mam 15 minut autem. W Posnani ostatni raz byłam w 2018 - studiowałam na Polibudzie i tam miałam blisko chociaż i tak wolałam Galerię Malta
dla mnie to też już za duża galeria
-
Stokrotko a jaki masz termometr?
Ja używam dwóch, jeden taki bezdotykowy i drugi z brauna douszny. Ten z brauna mnie wkurza, za każdym razem inna temperatura, a 150 zł za niego dałam. Nie wiem czy jest miarodajny. Jakich termometrów dziewczyny używacie?
My mieliśmy szczepienie po 8:00 - na razie nie widzę różnicy w zachowaniu dziecka. Kupka była, drzemka też. Temperatura nie przekracza 36,9
Cysia waży 5325 kg 😅 trochę zwolniła koksiara ale dobrze jest
Justa super wieści i cieszę się, że Wasz okruszek ładnie przybiera ♥️
Martolina też bym się wystraszyła. My mamy monitor łóżeczkowy ale używamy cały czas. Chociaż ten owlet dużo lepszy, dużo więcej opcji
kropka_aga, Dango, Justa28, ellevv lubią tę wiadomość
-
Wow kawał dziewczyny! Jestem ciekawa ile nasz klocek wazy, ale jeszcze tydzien 😅 i super, ze po szczepieniu jest okKokosik wrote:Stokrotko a jaki masz termometr?
Ja używam dwóch, jeden taki bezdotykowy i drugi z brauna douszny. Ten z brauna mnie wkurza, za każdym razem inna temperatura, a 150 zł za niego dałam. Nie wiem czy jest miarodajny. Jakich termometrów dziewczyny używacie?
My mieliśmy szczepienie po 8:00 - na razie nie widzę różnicy w zachowaniu dziecka. Kupka była, drzemka też. Temperatura nie przekracza 36,9
Cysia waży 5325 kg 😅 trochę zwolniła koksiara ale dobrze jest
Justa super wieści i cieszę się, że Wasz okruszek ładnie przybiera ♥️
Martolina też bym się wystraszyła. My mamy monitor łóżeczkowy ale używamy cały czas. Chociaż ten owlet dużo lepszy, dużo więcej opcji
Ja mam termometr neno medic t06 bezdotykowy, dla pewności mierzę 2-3x, ale nigdy nie mam dużych rozbieżności, jesli jest to o 0,1 stopnia. Dałam za niego chyba 80 zl, ale widzę, ze wyszedl nowy model i jest tańszy teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 14:20
-
W ogole tam się odnaleźć to jest masakra 🤣 nawet czasami trudno znaleźć ten monitor, zeby sprawdzić gdzie iść 🤦♀️ wc i windy sa tak schowane, zeby chyba nie znaleźć 😅Karola1995 wrote:No jest ogromna ale ja się ograniczam tylko do primarka i smyka. Chociaż w sobote bylam zla szukałam windy no bo jak zjechac schodami z wózkiem ehhh latwe to nie bylo 😐
Z młodym pewnie tam pojedziemy przed świętami bożonarodzeniowymi, bo zawsze duzo tych pierdół dla dzieci jest to sobie popatrzy 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 14:28
-
King cross najlepszy, idealna wielkość 😁 Kropka Aga dzięki za info o promocjach w Factory, nie wiedziałam o tym, a mam tam bliziutko 😁
Martolina odnośnie owleta to nas ten zwykły alarm poluzowanej skarpetki stawia na nogi w sekundę w nocy, a co dopiero jakiś sygnalizujący problem z dzieckiem… Nie zazdroszczę doświadczenia ☹️ dobrze, że to był fałszywy alarm.
Swoją drogą można owlet podpiąć pod home assistant i pokazuje wtedy dodatkowo temperaturę, ale mało to miarodajne niestety 😅 Brakuje mi w apce owlet jakiegoś widgetu, żeby już na ekranie blokady widzieć parametry w czasie rzeczywistym. -
Dango wrote:King cross najlepszy, idealna wielkość 😁 Kropka Aga dzięki za info o promocjach w Factory, nie wiedziałam o tym, a mam tam bliziutko 😁
Martolina odnośnie owleta to nas ten zwykły alarm poluzowanej skarpetki stawia na nogi w sekundę w nocy, a co dopiero jakiś sygnalizujący problem z dzieckiem… Nie zazdroszczę doświadczenia ☹️ dobrze, że to był fałszywy alarm.
Swoją drogą można owlet podpiąć pod home assistant i pokazuje wtedy dodatkowo temperaturę, ale mało to miarodajne niestety 😅 Brakuje mi w apce owlet jakiegoś widgetu, żeby już na ekranie blokady widzieć parametry w czasie rzeczywistym.
W te ostatnie czwartki miesiąca to serio mozna się okupic 😅 młodemu kupiliśmy trochę ciuchów w guess za śmieszne pieniądze (np. Śpiocha za 30 zl, bluzę tez za 30), a często promocje się łączą i mozna trafić na "podwójny" rabat😅 mój maz kupil ostatnio spodnie w Lee za 79 zl 😅 i polecam jedzenie w Popolo 🤤 z aplikacją Aperitif tez są czasami fajne promocje i rabaty (jak bylam jeszcze w ciąży to zalapalismy się na laczny rabat 50 zl, takze sporo) 😁
Dango lubi tę wiadomość
-
My mamy Brauna pod pache. Tu nam taki rekomendowali - w sensie by mierzyć pod pachą.Kokosik wrote:Stokrotko a jaki masz termometr?
My jesteśmy jednak juz po paracetamolu bo podskoczyła do ponad 38. Teraz ewidentnie troche zeszła i siedzimy na macie. Udało się też zrobić dużą kupe w trakcie jedzenia i to ewidentnie rozluźniło 😆
-
A my właśnie wracamy z Zakopanego do domu. Fajny wypad, ale jednak podróż z tak małym dzieckiem, to wyzwanie 🙈 przewijanie na siedzeniu w aucie gdy śnieg sypie to hardcore 🤣😅
Ale młody dobrze zniósł podróż, jestem z niego bardzo dumna 🥹❤️ i jak się śmiał do okna gdy miał okno a akurat jechaliśmy... Dla takich chwil żyje ❤️
ellevv, Kokosik lubią tę wiadomość
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
23dpt - 3mm, migocze pięknie
29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
#rodze2026