Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Yenne Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Cieszę się, że jest postęp :) A jakie głównie dostaliście ćwiczenia i jak często je robisz?

Dostaliśmy tak:
    1. Dotykanie stopy o stopę - pocieranie, pukanie jedna o drugą, i nóżki muszą być fajnie podwinięte, miednica znaczy się.
    2. Lewa ręka, prawe kolano i na odwrót - ćwiczenie które pomoże mu przekroczyć linię środka.
    3. Kołyska - ręce do kolan, podwijamy miednicę i lecimy prawa strona i lewą strona. Pomaga to też nam na uciekający lewy bark. Ważne żeby był kontakt wzrokowy bo głowa musi iść w tę samą stronę co reszta ciała.
    4. Przekręcanie na boczki w taki sposób żeby sam pociągnął bark i rękę do boku, my tylko za miednicę pomagamy. Jak mu nie idzie, to pomóc za pomocą klatki piersiowej, ale nie brzuszka.

I ćwiczenia na brzuszku dodatkowe.
    5. Gdy leży na brzuszku i jest ładnie ustawiony, to jedną stronę przy miednicy dociskamy a druga lekko unosimy. Wtedy musi nastąpić zgięcie co znaczy że mięśnie brzuszka zostały aktywowane, np. wtedy ugnie się noga.
    6. Łapiemy za barki i dociskamy jedną stronę, wtedy przeciwna powinna się unieść lekko i również powinno nastąpić zgięcie.

A tak to motywowanie do sięgania do przodu itd.

Ze swojej strony staram się żeby miał zabawki nad pępkiem, częste kładzenie na brzuszku.

Ze stopami robię bardzo często, przy każdej zmianie pieluszki, w łóżeczku, w wózku, na macie... Jako formę zabawy, śmieje się wtedy do niego itd.
    Na brzuszku to gdy się uda. Przekręcanie często bo to akurat się uda bez większego marudzenia 😅
    Ale na brzuszku ćwiczenia to myślę z 3x dziennie robię, stopy o wiele wiele częściej, a reszta podobnie jak te na brzuszku. Gdy leży u nas w łóżku to przekręty i stopki np robię.

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi mała aferka zrobiła. Taki płacz że prawie zwymiotowała. Nie wiem co jej 😔 mam nadzieję że ciepło a nie że coś ją bolało.

Tak w ogóle przypomniało mi się że nienapisałam ale w końcu dostaliśmy 💶 za foteliki za stłuczkę nie z naszej winy 😊 dodatkowe finanse zawsze na plus.

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ