X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • dzastakar Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin cesarki na 09.01 ale czuję ze nie dam rady 😁
    Już chodzić nie mogę łapią mnie skurcze. Jak leżę w domu odpoczywam to moze nie az taki bol ale też sa skurczyki.
    A Wam często napina sie brzuszek ?

👩42🧑36 + 4 córki
    preg.png
  • Hortensjaogrodowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dango wrote:
    Hejka dziewczyny. Wybaczcie ciszę z mojej strony, ale ostanie 3 tygodnie były pełne niefajnych perturbacji rodzinnych i przez kiepski nastrój wycofałam się z aktywności w necie, bo wieczorami głównie odsypiałam wszystkie stresy. Zajadałam ten stres też, w 3 tygodnie doszło +3kg, aż się przeraziłam dzisiaj na wadze… 🫣

Dziś już po wizycie, Mały faktycznie malutki, bo 1312g, ale póki jest w normie, to jestem dobrej myśli 😊 Na USG był bardzo aktywny, więc fotki tym razem zdecydowanie niewyjściowe 😅 Ale z tego co widziałam na ekranie, to usteczka ułożone w kształt podkówki, no ewidentnie obrażony, jakbym teściową widziała 😂

Przepływy okej, ale szyjka znów się skróciła i ma obecnie 2,4cm. Jeśli do kolejnej wizyty (3.12) skróci się do 2 cm, to mają położyć mnie na 2 dni w szpitalu na podanie sterydu.

Nie wiem czy dobrze pamiętam - Hortensja czy to Tobie miałam nagrać filmik z tej maszynki oneblade? Jak tak, wyślę Ci zapro do przyjaciółek i ogarnę nagranie jutro (przypomniało mi się o tym rano, gdy maszynka była w użyciu 😅).
    O dziękuję za pamięć ale już nie trzeba :) przypomniałam sobie, że mąż ma tego typu trymer z Rowenty i już kilka razy użyłam. :)

preg.png
‹‹ 681 682 683 684 685
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ