Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • monii00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Monii00 ja mam trombofilie wrodzona i nie mam przeciwwskazań do porodu naturalnego. Dodatkowo słyszałam, że cesarka w takim wypadku jest większym ryzykiem powikłań zatorowo-zakrzepowych. Może to zależy od rodzaju trombofilii i pacjentki. Jak nie zapomnę to dopytam lekarza o ten temat 😊
    Jest za duże ryzyko pęknięcia macicy a wtedy zazwyczaj usuwają, zależy od pęknięcia. Podczas cc mają kontrolowane warunki a podczas naturalnego nie ma takowych. 23h miałam próby naturalnego i na końcu zaczęłam tracić przytomność, macica się stawiała. Niektóre środki łagodzenia bólu zwiększają problemy zatorowo-zakrzepowe np. ZZO, odmówiłam po przeczytaniu przeciwskazań mimo, że nalegali.
    Mam znajomą z trombofilią wrodzoną miała 2 cesarki z takiego samego powodu jw.
    Jest też problem z odstawieniem leków przeciwzakrzepowych przy naturalnym porodzie.
    Oczywiście zapytaj o wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:51

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
‹‹ 163 164 165 166 167
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ