Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest za duże ryzyko pęknięcia macicy a wtedy zazwyczaj usuwają, zależy od pęknięcia. Podczas cc mają kontrolowane warunki a podczas naturalnego nie ma takowych. 23h miałam próby naturalnego i na końcu zaczęłam tracić przytomność, macica się stawiała. Niektóre środki łagodzenia bólu zwiększają problemy zatorowo-zakrzepowe np. ZZO, odmówiłam po przeczytaniu przeciwskazań mimo, że nalegali.Jusia92 wrote:Monii00 ja mam trombofilie wrodzona i nie mam przeciwwskazań do porodu naturalnego. Dodatkowo słyszałam, że cesarka w takim wypadku jest większym ryzykiem powikłań zatorowo-zakrzepowych. Może to zależy od rodzaju trombofilii i pacjentki. Jak nie zapomnę to dopytam lekarza o ten temat 😊
Mam znajomą z trombofilią wrodzoną miała 2 cesarki z takiego samego powodu jw.
Jest też problem z odstawieniem leków przeciwzakrzepowych przy naturalnym porodzie.
Oczywiście zapytaj o wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 05:51
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
03.08.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Wybraliśmy imię dla synka. Będzie Julek ❤️ słodka zmiana po pierwszym walecznym rycerzu 😅😅😅 Julinek ❤️❤️
Werox, Esbe, ANIELKA, tosiekk, jaskra, _Dysia_, Jusia92, Karola_90, molierowa, monii00, Zagadka919, BillieJean, yecikowa, Aga_92, Kinia197, Iza., KarolinaAnastazja, Rosiek, dori, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Dziekuje kochana 🥰 bardzo nam miło!cysterka95 wrote:Wybaczcie, że wam wbijam w wątek tak z partyzanta, ale muszę pogratulować Esbe
nie udzielam się tu, jestem z wątku lutowego i podczytuję was czasem zza krzaka, ale bardzo kibicuję i też czekałam na ten wynik 😊 trzymam kciuki za dalszą szczęśliwą i bezproblemową ciążę 🤞🏻
PS u nas na wątku od dziś przewaga dziewczynek, także spokojnie, żony dla waszych synów urodzą się miesiąc później 😂
I dziękujemy za żony!
Buburuza, cysterka95 lubią tę wiadomość
-
Buburuza wrote:Wybraliśmy imię dla synka. Będzie Julek ❤️ słodka zmiana po pierwszym walecznym rycerzu 😅😅😅 Julinek ❤️❤️
Super imię! Mnie się też strasznie podoba, byłby to mój faworyt, ale reszta rodziny jest na nie ...
A pierwszy jak ma na imię?
U nas na razie jest Edward. O dziwo i mój chlop i córka są za... Więc mówimy do brzuszka Edzio 🫣
Jusia92, Esbe, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Jak radzicie sobie z tymi upałami?
Ja totalnie nie, od wczoraj mam niskie ciśnienie, osłabienie i kołatania serca. Nie potrafię z łóżka wstać
-
Werox wrote:Jak radzicie sobie z tymi upałami?
Ja totalnie nie, od wczoraj mam niskie ciśnienie, osłabienie i kołatania serca. Nie potrafię z łóżka wstać
Mam to samo, leżę z zasłoniętymi oknami i wiatrakiem . Na szczęście jutro ma być trochę chłodniej przynajmniej u mnie.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Bo dzisiaj siedząc poczułam w podbrzuszu takie jakby bąbelkowanie jak filtr do akwarium, nie po środku, tak kilka centymetrów w bok od pępka. Czy możliwe, że to w końcu pierwsze ruchy bąbla? 😅🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
U mnie pierwsze ruchy to było jak smyranie motylka, muśnięcia dosłownie powtórzone 2-3 razy. Też w okolicy pępka. Ciężko to pomylić. Wtedy miałam łożysko na tylniej ścianie. Można też próbować przestawić rękę i dłużej trzymać, dziecko jak nie śpi to powinno zareagować na ciepło._Dysia_ wrote:Mam to samo, leżę z zasłoniętymi oknami i wiatrakiem . Na szczęście jutro ma być trochę chłodniej przynajmniej u mnie.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Bo dzisiaj siedząc poczułam w podbrzuszu takie jakby bąbelkowanie jak filtr do akwarium, nie po środku, tak kilka centymetrów w bok od pępka. Czy możliwe, że to w końcu pierwsze ruchy bąbla? 😅
_Dysia_ lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
03.08.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Cześć My jeszcze niestety nie znamy płci. Pierwszy bobas na każdym USG cały czas leżał z nogami szeroko rozłożonymi 😅, a drugi z kolei w ogóle nie chce się pokazać i praktycznie całe badanie przesypia. Jest więc nadzieja, że przynajmniej drugie dziecko będzie takim śpioszkiem.
Jeśli chodzi o imiona, to dla chłopca nie mamy jeszcze totalnie żadnego pomysłu. Dla dziewczynki mojemu podobają się Maja albo Kaja, a mnie najbardziej Alicja, Laura albo Łucja.
Drugie badanie prenatalne mam 8 września i bardzo liczę, że wtedy w końcu poznamy płeć. Wcześniej, 19 sierpnia, mam jeszcze wizytę u mojego lekarza prowadzącego, więc może już wtedy uda się coś podejrzeć.
monii00, Esbe, Kinia197, Rosiek, Jusia92, BillieJean lubią tę wiadomość
-
jaskra wrote:Super imię! Mnie się też strasznie podoba, byłby to mój faworyt, ale reszta rodziny jest na nie ...
A pierwszy jak ma na imię?
U nas na razie jest Edward. O dziwo i mój chlop i córka są za... Więc mówimy do brzuszka Edzio 🫣
Konrad, a rozważaliśmy jeszcze Marcela. U mnie też sporo na „nie” ostatecznie na Konrada też kręcili nosem a teraz mówią, że żadne innne by mu nie pasowało. Pamiętaj, że to Ty będziesz do końca życia go wołać i nie patrz, że ktoś kręci nosem. Każdemu nie dogodzisz, a pokręcą chwilę i tyle z tego.
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Upał straszny, a my idziemy dzisiaj na wesele, mam nadzieje ze klima będzie dawać radę... przygotowalam sobie juz wachlarze do kosciola, w tym jeden automatyczny wiatraczek.
Ja wiem ze jeszcze do pierwszych ruchow to co najmniej 2 tygodnie, lozysko mam na szczescie na tylnej ścianie, ale codziennie wieczorem przykładam dłoń do brzucha, licząc, że może coś poczuje😅
Julian mi się bardzo podoba, ale imię u nas odpada bo mamy chrześniaka o takim imieniu, a do tego sąsiadka ma psa Julka.
Mam wrażenie, że dziewczynki są bardziej skrępowane i tak zasłaniaja swoje muszelki na usg, nie to co panowie którzy dumnie prezentują klejnoty🫢😅
Buburuza, monii00, Jusia92 lubią tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
My też bierzemy pod uwagę Julian, ale chyba bliżej nam do Eryka 🥰 Stwierdziłam, że jak się urodzi i będzie ciemnowłosy to Eryk a jak jasnowłosy to Julian 😂 Alexander, Noel, Nataniel i Gabriel też mi się podobają.
Ja usłyszałam że ma być Jan i koniec kropka xD Nie biorę w ogóle pod uwagę imion z pierwszej 10, teraz nikomu nie mówimy bo się zaczyna ze brzydkie że nie takie siakie i owakie jak przy córce, jak ktoś pyta to mówię że mamy ale powiemy po urodzeniu bo jeszcze nie wiemy, które będzie ostatecznie. Przy córce postawiłam na swoje i tutaj też postawię bo to ja się męczę z mdłościami, dusznościami z ciężkim brzuchem i mam prawo sobie wybrać imię jakie mam ochotę
monii00, Zagadka919, Buburuza, Jusia92, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Ja jestem sobie wdzięczna, że kilka lat temu pomyśleliśmy o klimatyzacji. Delikatnie, ale działa całą dobę 😅
Dziś musiałam podjechać na chwilę na plac i do sklepu, to myślałam, że nie dotrę do auta. 37stopni to zdecydowanie nie temperatura optymalna w mieście 😱
Poźniej może ugotuję jakiś obiad ale generalnie dzis oglądam siatkówkę i odpoczywam.
Na wtorek za to umówiłam się na swoją pierwszą wizytę u uro-fizjo jestem bardzo ciekawa jak to pójdzie.
Trzymajcie się tam chłodno i spokojnie dziewczyny!
Kinia197, monii00 lubią tę wiadomość
-
Werox wrote:Jak radzicie sobie z tymi upałami?
Klima w domu i woda gazowana z cytryną, zimna 🫠
Przy starszaku trochę dozuje wiecej leżenia przy zabawach itp. No ale wiadomo jest ciezkoo🫠😄 -
_Dysia_ wrote:Mam to samo, leżę z zasłoniętymi oknami i wiatrakiem . Na szczęście jutro ma być trochę chłodniej przynajmniej u mnie.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Bo dzisiaj siedząc poczułam w podbrzuszu takie jakby bąbelkowanie jak filtr do akwarium, nie po środku, tak kilka centymetrów w bok od pępka. Czy możliwe, że to w końcu pierwsze ruchy bąbla? 😅
Oczywiście, ze tak 😁
_Dysia_ lubi tę wiadomość
-
Jejku a u Nas to jest straszny problem z imieniem.
Nie mamy faworytów, to co proponuję mezowi nie podoba mu sie, to co on proponuję nie pasuje mi 🤣
Nie wiem co to bedzie...jak to starszak mówi "Dzidzi"..🫠 i chyba tak zostanie jeszcze trochę -
Co do temperatury to zapraszam nad polskie morze 🫶 aktualnie 18 stopni i deszcz 😅
-
Dziewczyny, a czy którejś też zdarza się, że robi się Wam słabo, tak jakbyście miały zaraz zemdleć? Nie wiem czy to kwestia za długich przerw w jedzeniu, w pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz już dwa razy od początku, bardzo to nieprzyjemne… 🥹
Rosiek lubi tę wiadomość