Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinaaa2024 wrote:Dziewczyny, a czy którejś też zdarza się, że robi się Wam słabo, tak jakbyście miały zaraz zemdleć? Nie wiem czy to kwestia za długich przerw w jedzeniu, w pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz już dwa razy od początku, bardzo to nieprzyjemne… 🥹
Ja miałam jeden taki dzień, w poprzedniej ciąży nigdy. Byłam sama z córką w domu i czulam, że wszystko mi spowalnia, staje się nieobecna. Musiałam się położyć na kanapie, jak wstałam to znowu to samo. Dobrze że mąż po chwili wrócił. Ale fakt jadłam w ten dzień mało i w sumie nic konkretnego. Straszne uczucie:( -
Esbe wrote:Synuś jest zdrowy!
https://ibb.co/FbFGT86w
Tez cie obserwowałam i czekałam na ten wiesci ❤️ całe szczescie ze wszystko jest dobrze, ty miałaś tylko kariotyp zlecony ?
Super ze badania przyszły tak szybko, ja czekam jeszcze na mikromacierze ale czas oczekiwania to 3 tygodnie 😑
Esbe lubi tę wiadomość
-
Tylko QFPCR, bez kariotypow, ponieważ oni konkretnie chcieli wykluczyć Zespol Edwardsa, ktory wyszedl w NIPT. Nie maja podejrzeń innych wad.Wisienka95 wrote:Tez cie obserwowałam i czekałam na ten wiesci ❤️ całe szczescie ze wszystko jest dobrze, ty miałaś tylko kariotyp zlecony ?
Super ze badania przyszły tak szybko, ja czekam jeszcze na mikromacierze ale czas oczekiwania to 3 tygodnie 😑 -
Malinaaa2024 wrote:Dziewczyny, a czy którejś też zdarza się, że robi się Wam słabo, tak jakbyście miały zaraz zemdleć? Nie wiem czy to kwestia za długich przerw w jedzeniu, w pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz już dwa razy od początku, bardzo to nieprzyjemne… 🥹
Tak raz się skończyło wymiotem, a któregoś razu złapało mnie w sklepie musiałam wyjść usiąść na ławce i zjeść, wtedy zrobiłam za długa przerwę w jedzeniu. -
U nas dzisiaj tylko poranek był dosyć gorący, w dzień padało z przerwami i wieczór to był nawet taki chłodnawy 😅 także wysyłam trochę tego chłodku w te upalne strony! ☺️
Ja dzisiaj pierwszy raz od starań odzyskałam libido i o Boziu, jak człowiek szybko zapomniał co to za fajne uczucie 🤪 🙈
BillieJean, Werox, Zagadka919, Esbe lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
08.26 🩷
09.26 - połówkowe - wszystko idealnie 🩷
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo

-
Jak Twoje magazyny żelaza wyglądają?
U mnie przy braku w ciazy takie akcje miałam -
Jusia92 wrote:U nas dzisiaj tylko poranek był dosyć gorący, w dzień padało z przerwami i wieczór to był nawet taki chłodnawy 😅 także wysyłam trochę tego chłodku w te upalne strony! ☺️
Ja dzisiaj pierwszy raz od starań odzyskałam libido i o Boziu, jak człowiek szybko zapomniał co to za fajne uczucie 🤪 🙈
A właśnie miałam was pytać o libido, bo ja muszę co 3-4 dni i zawsze kończę orgazmem 😂 Jak mam dłuższą przerwę to mam bardzo erotyczne sny nawet z babami xD
Jusia92, BillieJean, tosiekk, Esbe, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane ♥️
Rzadko się udzielam, pamiętam jednak, że na grupie była przewaga chłopców 💙
Aczkolwiek teraz sama potrzebuję pomocy i chyba wsparcia..
Wykonałam test sanco dla swojej spokojnej głowy, nie było żadnych wskazań lekarza, mam 31 lat i to moja druga ciąża. Sanco nie potwierdziło żadnych z trinsomi. Za to podwyższone ryzyko delecji.
Zdecydowałam się na amiopunkcje, którą mam jutro..
A teraz najważniejsze. Dodatkowo wykonałam Pappe, która wyszła prawidłowo. Usg prenatalne prawidłowe. Na każdym usg maluszek rozwija się prawidłowo. Wczorajsza wizyta u ginekologa, również bez zastrzeżeń. Wszystko na swoim miejscu, nie ma się do czego przyczepić. Denerwuję się jutrzejszym badaniem, a raczej wynikiem, na który się długo czeka..
Czy ktoś miał podobną sytuację i wynik amiopunkcji wyszedł jednak prawidłowy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 07:38
Esbe lubi tę wiadomość
~ patience -
patience wrote:Hej Kochane ♥️
Wykonałam test sanco dla swojej spokojnej głowy, nie było żadnych wskazań lekarza, mam 31 lat i to moja druga ciąża. Sanco nie potwierdziło żadnych z trinsomi. Za to podwyższone ryzyko delecji.
A teraz najważniejsze. Dodatkowo wykonałam Pappe, która wyszła prawidłowo. Usg prenatalne prawidłowe. Na każdym usg maluszek rozwija się prawidłowo. Wczorajsza wizyta u ginekologa, również bez zastrzeżeń. Wszystko na swoim miejscu, nie ma się do czego przyczepić. Denerwuję się jutrzejszym badaniem, a raczej wynikiem, na który się długo czeka..
Współczuję tego stresu.. ale to tylko test i obliczone ryzyka. kiedy mogą być wyniki amnio? Będziemy czekać razem z Tobą! Jak widać u nas na grupie jest przypadek Esbe dotyczący fałszywie negatywnego wyniku w testach a w amniopunkcji wszystko dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i malucha ❤️
patience lubi tę wiadomość
-
jagodzianka wrote:Współczuję tego stresu.. ale to tylko test i obliczone ryzyka. kiedy mogą być wyniki amnio? Będziemy czekać razem z Tobą! Jak widać u nas na grupie jest przypadek Esbe dotyczący fałszywie negatywnego wyniku w testach a w amniopunkcji wszystko dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i malucha ❤️
Czytałam tylko że do ok. 3tyg. Jutro mam amiopunkcje, to podpytam kogo trzeba. Dziękuję ♥️~ patience -
Dziewczyny,
Zgodnie z oczekiwaniami poległam na detektorze tętna 😜 wydaje mi się, że przedwczoraj znalazłam 166, ale nie wiem, czy to niby jak ten tupot konia koniecznie brzmi… wczoraj nie znalazłam rano, rzuciłam to w cholerę i wyjechałam na wakacje. Czy któraś z Was (tych, co już to mają za sobą) też miała problemy ze znalezieniem w 15 tyg? U mnie to przysporzyło więcej stresu niż spokoju, a koleżanka tak reklamowała ten spokój
👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

-
Patience trzymam kciuki za wyniki amnio, na pewno wszystko będzie dobrze!
Ja w te upały nie daję rady… wczoraj byliśmy na urodzinach chrześnicy, o 13 w ogrodzie, zrobili daszek z jakiejś plastikowej plandeki temperatura pod tym była jak w piecu myślałam że umrę. U nich w domu było chłodniej.. na szczęście ok 16 przyszła burza i przyniosła chłód. Niestety dziś rano obudziłam się z koszmarnym bólem gardła, klima w aucie mnie poskładała 😅 a córka dostała jakiejś koszmarnej pokrzywki chyba przez bidon, dziadek jej kupił taki ze smakowymi krążkami … a te smaki są takie sztuczne
podejrzewam, ze od tego.
-
Hej dziewczyny, ja też się już 100lat nie odzywałam bo jakoś spokojniej mi ta ciąża mija jak nie myślę o niej 24/7.
Edbe, przede wszystkim bardzo się cieszę, że wszystko okazało się dobrze. 🩵 teraz mam nadzieję, że reszta ciąży przebiegnie spokojnie.
Patience, mocno trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się w porządku. Dobrze, że zdecydowałaś się na amnio bo tak na prawdę to jedyne pewne badanie. Jesteśmy z tobą ☺️
Co do omdleń, to ja miałam wczoraj tak fatalny dzień. Rano wstałam, coś tam poogarnialam i czułam się świetnie. Poszłam sobie zrobić śniadanie i stojąc przy blacie poczułam jak mnie oblewa pot i robi się słabo. Potem cały dzień bolała mnie głowa i przeleżałam. Więc to chyba moze się zdarzyć, po pierwsze hormony, po drugie temperatura. Co nie zmienia faktu że już zamówiłam ciśnieniomierz i będę od poniedziałku skrupulatnie mierzyć w razie czego.
Dziewczyny, a jak u was z ruchami? Ja wyczekuję mocno ale na razie niczego nie czuję pomimo łożyska na tylniej ścianie, nawet tego babelkowania o którym kilka z was pisało. Nie ukrywam, że ten czas jest dla mnie ciężki. 3 tygodnie przerwy pomiędzy wizytami, brzucha praktycznie nie mam, objawów też. Nie ukrywam, że nawet lekkie ruchy by mnie uspokoiły.
patience, Esbe lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 🧸 CRL 1,85cm i FHR 179
15.06 👶 CRL 3,56cm i FHR 171
29.06 badania prenatalne- niskie ryzyka wad, wysokie ryzyko preeklampsji (Acard 150). Prawdopodobnie dziewczynka 🎀💖
15.07 101g 🫐
5.08 202g 💃
31.08 drugie badania prenatalne - wszystko dobrze ❤️ 410g dziewczynki🐰
23.09 640g 🫐 Rośniemy 💖

12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
May-girl wrote:Dziewczyny,
Zgodnie z oczekiwaniami poległam na detektorze tętna 😜 wydaje mi się, że przedwczoraj znalazłam 166, ale nie wiem, czy to niby jak ten tupot konia koniecznie brzmi… wczoraj nie znalazłam rano, rzuciłam to w cholerę i wyjechałam na wakacje. Czy któraś z Was (tych, co już to mają za sobą) też miała problemy ze znalezieniem w 15 tyg? U mnie to przysporzyło więcej stresu niż spokoju, a koleżanka tak reklamowała ten spokój
Hej. Ja mam detektor i mierzyłam dwa razy dopiero.
Tylko ja wiem gdzie jest Maluszek bo czuje gdzie mnie uwiera i gniecie.
Łatwo jest złapać naczynia czy łożysko, wtedy detektor wyczuwa tętno ale słychać to bardziej jako szum. Nie ma tego charakterystycznego bicia.
Warto przyłożyć i poczekać chwilę, potem dopiero przesuwać po milimetrze prawo lub lewo bo różnica potrafi być ogromna. Koniecznie z żelem.
Ja jestem teraz w 15+2. Szukaj nad linią włosów, nisko, u mnie jest z lewej strony.
Jeśli chodzi o ruchy to ja nie czuję jeszcze nic ale mam łożysko na przedniej ścianie. Brzucha też nie mam ale czuje, że jest już inny jak dotykam.
Przybijam piątke jeśli chodzi o libido. Moje od początku wystrzeliło w kosmos.
Ja w upały nie funkcjonuje wcale. Załadowanie zmywarki i pralki to max.
🌼Patience, trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 10:37
-
Sorki za like, chciałam zacytować…
Ja tak mam, kręci mi się w głowie, albo czarno mi się przed oczami robi i mam wrażenie, że zemdleje. Mam też czasami tak, że czuję lekki ucisk w klatce, trudno mi się oddycha i serce mi wali i mam wysoki puls w spoczynku, a niskie ciśnienie. Mój ginekolog wysłał mnie do kardiologa ale wizytę mam dopiero 14.08
W poprzedniej ciąży też miałam takie kołatania serca ale to w 3 trymestrze. U mnie najczęściej, ale nie zawsze, występuje po śnie, jak zdrzemnę się chwilkę albo przysnę na kanapie przed snem, rano rzadziej. I u mnie chyba nie chodzi o głód, raczej nie kojarzę, żebym miała jakieś strasznie długie przerwy, które nie są typowe dla mnie i też nie przechodzi po zjedzeniu czegokolwiek. I nie tylko w upały występowało więc kurka trudno mi znaleźć klucz, nawet nie codziennie tak mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 13:22
-
Polubiłam, ponieważ masz bardzo duzo znaków, które wskazują, ze dziecko jest zdrowe. Jestem pewna, ze bedzie dobrze. Ja jestem. 5 dni po amniopunkcji, ktora przebiegła szybko i bez zarzutu. Wykluczyli trisomie 18. Nie miałam żadnych komplikacji. Mój NIPT wykazał, ze "wykryto" Zespol Edwardsa. Nie, ze wysokie prawdopodobieństwo, ale WYKRYTO. To sie nie potwierdziło.patience wrote:Hej Kochane ♥️
Nic sie nie boj, ryzyko poronienia po amniopunkcji jest bardzo niskie, ok 0.1%-0.3%.
-
Co do libido, to ja mam ogromną ochotę na seks i pełno snów erotycznych, ale cały czas cos stoi na przeszkodzie. A to krwawienia, a to przeziębienie.. teraz po amniopunkcji 2 tygodnie muszę czekać. 🥴🥴