Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • baby33 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Dziewczyny, a czy którejś też zdarza się, że robi się Wam słabo, tak jakbyście miały zaraz zemdleć? Nie wiem czy to kwestia za długich przerw w jedzeniu, w pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz już dwa razy od początku, bardzo to nieprzyjemne… 🥹

Ja miałam jeden taki dzień, w poprzedniej ciąży nigdy. Byłam sama z córką w domu i czulam, że wszystko mi spowalnia, staje się nieobecna. Musiałam się położyć na kanapie, jak wstałam to znowu to samo. Dobrze że mąż po chwili wrócił. Ale fakt jadłam w ten dzień mało i w sumie nic konkretnego. Straszne uczucie:(

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Wisienka95 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Synuś jest zdrowy!

https://ibb.co/FbFGT86w

Tez cie obserwowałam i czekałam na ten wiesci ❤️ całe szczescie ze wszystko jest dobrze, ty miałaś tylko kariotyp zlecony ?
    Super ze badania przyszły tak szybko, ja czekam jeszcze na mikromacierze ale czas oczekiwania to 3 tygodnie 😑

Esbe lubi tę wiadomość

• Esbe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Tez cie obserwowałam i czekałam na ten wiesci ❤️ całe szczescie ze wszystko jest dobrze, ty miałaś tylko kariotyp zlecony ?
    Super ze badania przyszły tak szybko, ja czekam jeszcze na mikromacierze ale czas oczekiwania to 3 tygodnie 😑
    Tylko QFPCR, bez kariotypow, ponieważ oni konkretnie chcieli wykluczyć Zespol Edwardsa, ktory wyszedl w NIPT. Nie maja podejrzeń innych wad.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    Zespół Edwardsa? Amniopunkcja: zdrowy syn 💙

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Dziewczyny, a czy którejś też zdarza się, że robi się Wam słabo, tak jakbyście miały zaraz zemdleć? Nie wiem czy to kwestia za długich przerw w jedzeniu, w pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz już dwa razy od początku, bardzo to nieprzyjemne… 🥹

Tak raz się skończyło wymiotem, a któregoś razu złapało mnie w sklepie musiałam wyjść usiąść na ławce i zjeść, wtedy zrobiłam za długa przerwę w jedzeniu.

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj tylko poranek był dosyć gorący, w dzień padało z przerwami i wieczór to był nawet taki chłodnawy 😅 także wysyłam trochę tego chłodku w te upalne strony! ☺️
    Ja dzisiaj pierwszy raz od starań odzyskałam libido i o Boziu, jak człowiek szybko zapomniał co to za fajne uczucie 🤪 🙈

BillieJean, Werox, Zagadka919, Esbe lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷
    09.26 - połówkowe - wszystko idealnie 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:

Jak Twoje magazyny żelaza wyglądają?
    U mnie przy braku w ciazy takie akcje miałam

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

💙Baby B 2024

Czekamy na Ciebie 🩵
    preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    U nas dzisiaj tylko poranek był dosyć gorący, w dzień padało z przerwami i wieczór to był nawet taki chłodnawy 😅 także wysyłam trochę tego chłodku w te upalne strony! ☺️
    Ja dzisiaj pierwszy raz od starań odzyskałam libido i o Boziu, jak człowiek szybko zapomniał co to za fajne uczucie 🤪 🙈

A właśnie miałam was pytać o libido, bo ja muszę co 3-4 dni i zawsze kończę orgazmem 😂 Jak mam dłuższą przerwę to mam bardzo erotyczne sny nawet z babami xD

Jusia92, BillieJean, tosiekk, Esbe, Margareetka lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • patience Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ♥️
    Rzadko się udzielam, pamiętam jednak, że na grupie była przewaga chłopców 💙
    Aczkolwiek teraz sama potrzebuję pomocy i chyba wsparcia..
    Wykonałam test sanco dla swojej spokojnej głowy, nie było żadnych wskazań lekarza, mam 31 lat i to moja druga ciąża. Sanco nie potwierdziło żadnych z trinsomi. Za to podwyższone ryzyko delecji.
    Zdecydowałam się na amiopunkcje, którą mam jutro..
    A teraz najważniejsze. Dodatkowo wykonałam Pappe, która wyszła prawidłowo. Usg prenatalne prawidłowe. Na każdym usg maluszek rozwija się prawidłowo. Wczorajsza wizyta u ginekologa, również bez zastrzeżeń. Wszystko na swoim miejscu, nie ma się do czego przyczepić. Denerwuję się jutrzejszym badaniem, a raczej wynikiem, na który się długo czeka.. :(
    Czy ktoś miał podobną sytuację i wynik amiopunkcji wyszedł jednak prawidłowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 07:38

Esbe lubi tę wiadomość

~ patience
  • jagodzianka Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Hej Kochane ♥️
    Wykonałam test sanco dla swojej spokojnej głowy, nie było żadnych wskazań lekarza, mam 31 lat i to moja druga ciąża. Sanco nie potwierdziło żadnych z trinsomi. Za to podwyższone ryzyko delecji.
    A teraz najważniejsze. Dodatkowo wykonałam Pappe, która wyszła prawidłowo. Usg prenatalne prawidłowe. Na każdym usg maluszek rozwija się prawidłowo. Wczorajsza wizyta u ginekologa, również bez zastrzeżeń. Wszystko na swoim miejscu, nie ma się do czego przyczepić. Denerwuję się jutrzejszym badaniem, a raczej wynikiem, na który się długo czeka.. :(

Współczuję tego stresu.. ale to tylko test i obliczone ryzyka. kiedy mogą być wyniki amnio? Będziemy czekać razem z Tobą! Jak widać u nas na grupie jest przypadek Esbe dotyczący fałszywie negatywnego wyniku w testach a w amniopunkcji wszystko dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i malucha ❤️

patience lubi tę wiadomość

• patience Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodzianka wrote:
    Współczuję tego stresu.. ale to tylko test i obliczone ryzyka. kiedy mogą być wyniki amnio? Będziemy czekać razem z Tobą! Jak widać u nas na grupie jest przypadek Esbe dotyczący fałszywie negatywnego wyniku w testach a w amniopunkcji wszystko dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i malucha ❤️

Czytałam tylko że do ok. 3tyg. Jutro mam amiopunkcje, to podpytam kogo trzeba. Dziękuję ♥️

~ patience
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Zgodnie z oczekiwaniami poległam na detektorze tętna 😜 wydaje mi się, że przedwczoraj znalazłam 166, ale nie wiem, czy to niby jak ten tupot konia koniecznie brzmi… wczoraj nie znalazłam rano, rzuciłam to w cholerę i wyjechałam na wakacje. Czy któraś z Was (tych, co już to mają za sobą) też miała problemy ze znalezieniem w 15 tyg? U mnie to przysporzyło więcej stresu niż spokoju, a koleżanka tak reklamowała ten spokój ;)

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
    17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
    I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patience trzymam kciuki za wyniki amnio, na pewno wszystko będzie dobrze!

Ja w te upały nie daję rady… wczoraj byliśmy na urodzinach chrześnicy, o 13 w ogrodzie, zrobili daszek z jakiejś plastikowej plandeki temperatura pod tym była jak w piecu myślałam że umrę. U nich w domu było chłodniej.. na szczęście ok 16 przyszła burza i przyniosła chłód. Niestety dziś rano obudziłam się z koszmarnym bólem gardła, klima w aucie mnie poskładała 😅 a córka dostała jakiejś koszmarnej pokrzywki chyba przez bidon, dziadek jej kupił taki ze smakowymi krążkami … a te smaki są takie sztuczne :/ podejrzewam, ze od tego.

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patience, trzymam kciuki! Czekamy z Tobą na wyniki ❤️

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    27.08 387g 💗
    preg.png
  • Wisienka95 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Czytałam tylko że do ok. 3tyg. Jutro mam amiopunkcje, to podpytam kogo trzeba. Dziękuję ♥️

Gdzie będziesz miala robiona amiopunkcje ?

• Belia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też się już 100lat nie odzywałam bo jakoś spokojniej mi ta ciąża mija jak nie myślę o niej 24/7.

Edbe, przede wszystkim bardzo się cieszę, że wszystko okazało się dobrze. 🩵 teraz mam nadzieję, że reszta ciąży przebiegnie spokojnie.

Patience, mocno trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się w porządku. Dobrze, że zdecydowałaś się na amnio bo tak na prawdę to jedyne pewne badanie. Jesteśmy z tobą ☺️

Co do omdleń, to ja miałam wczoraj tak fatalny dzień. Rano wstałam, coś tam poogarnialam i czułam się świetnie. Poszłam sobie zrobić śniadanie i stojąc przy blacie poczułam jak mnie oblewa pot i robi się słabo. Potem cały dzień bolała mnie głowa i przeleżałam. Więc to chyba moze się zdarzyć, po pierwsze hormony, po drugie temperatura. Co nie zmienia faktu że już zamówiłam ciśnieniomierz i będę od poniedziałku skrupulatnie mierzyć w razie czego.

Dziewczyny, a jak u was z ruchami? Ja wyczekuję mocno ale na razie niczego nie czuję pomimo łożyska na tylniej ścianie, nawet tego babelkowania o którym kilka z was pisało. Nie ukrywam, że ten czas jest dla mnie ciężki. 3 tygodnie przerwy pomiędzy wizytami, brzucha praktycznie nie mam, objawów też. Nie ukrywam, że nawet lekkie ruchy by mnie uspokoiły.

patience, Esbe lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24

08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    03.26 cb 💔
    KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
    28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
    12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
    20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
    01.06 🧸 CRL 1,85cm i FHR 179
    15.06 👶 CRL 3,56cm i FHR 171
    29.06 badania prenatalne- niskie ryzyka wad, wysokie ryzyko preeklampsji (Acard 150). Prawdopodobnie dziewczynka 🎀💖
    15.07 101g 🫐
    5.08 202g 💃
    31.08 drugie badania prenatalne - wszystko dobrze ❤️ 410g dziewczynki🐰
    23.09 640g 🫐 Rośniemy 💖

preg.png

12.25 IUI ❌
    01-03.26 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
    🍀04.26 kwalifikacja IVF
  • molierowa Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Dziewczyny,

Zgodnie z oczekiwaniami poległam na detektorze tętna 😜 wydaje mi się, że przedwczoraj znalazłam 166, ale nie wiem, czy to niby jak ten tupot konia koniecznie brzmi… wczoraj nie znalazłam rano, rzuciłam to w cholerę i wyjechałam na wakacje. Czy któraś z Was (tych, co już to mają za sobą) też miała problemy ze znalezieniem w 15 tyg? U mnie to przysporzyło więcej stresu niż spokoju, a koleżanka tak reklamowała ten spokój ;)

Hej. Ja mam detektor i mierzyłam dwa razy dopiero.
    Tylko ja wiem gdzie jest Maluszek bo czuje gdzie mnie uwiera i gniecie.
    Łatwo jest złapać naczynia czy łożysko, wtedy detektor wyczuwa tętno ale słychać to bardziej jako szum. Nie ma tego charakterystycznego bicia.
    Warto przyłożyć i poczekać chwilę, potem dopiero przesuwać po milimetrze prawo lub lewo bo różnica potrafi być ogromna. Koniecznie z żelem.
    Ja jestem teraz w 15+2. Szukaj nad linią włosów, nisko, u mnie jest z lewej strony.

Jeśli chodzi o ruchy to ja nie czuję jeszcze nic ale mam łożysko na przedniej ścianie. Brzucha też nie mam ale czuje, że jest już inny jak dotykam.

Przybijam piątke jeśli chodzi o libido. Moje od początku wystrzeliło w kosmos.

Ja w upały nie funkcjonuje wcale. Załadowanie zmywarki i pralki to max.

🌼Patience, trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 10:37

• patience Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Gdzie będziesz miala robiona amiopunkcje ?

Instytut Matki i Dziecka w Warszawie, dziekuje dziewczyny♥️

~ patience
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:

Sorki za like, chciałam zacytować…

Ja tak mam, kręci mi się w głowie, albo czarno mi się przed oczami robi i mam wrażenie, że zemdleje. Mam też czasami tak, że czuję lekki ucisk w klatce, trudno mi się oddycha i serce mi wali i mam wysoki puls w spoczynku, a niskie ciśnienie. Mój ginekolog wysłał mnie do kardiologa ale wizytę mam dopiero 14.08
    W poprzedniej ciąży też miałam takie kołatania serca ale to w 3 trymestrze. U mnie najczęściej, ale nie zawsze, występuje po śnie, jak zdrzemnę się chwilkę albo przysnę na kanapie przed snem, rano rzadziej. I u mnie chyba nie chodzi o głód, raczej nie kojarzę, żebym miała jakieś strasznie długie przerwy, które nie są typowe dla mnie i też nie przechodzi po zjedzeniu czegokolwiek. I nie tylko w upały występowało więc kurka trudno mi znaleźć klucz, nawet nie codziennie tak mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 13:22

• Esbe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Hej Kochane ♥️
    Polubiłam, ponieważ masz bardzo duzo znaków, które wskazują, ze dziecko jest zdrowe. Jestem pewna, ze bedzie dobrze. Ja jestem. 5 dni po amniopunkcji, ktora przebiegła szybko i bez zarzutu. Wykluczyli trisomie 18. Nie miałam żadnych komplikacji. Mój NIPT wykazał, ze "wykryto" Zespol Edwardsa. Nie, ze wysokie prawdopodobieństwo, ale WYKRYTO. To sie nie potwierdziło.

Nic sie nie boj, ryzyko poronienia po amniopunkcji jest bardzo niskie, ok 0.1%-0.3%.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    16/5/2026 Mamy ❤️

preg.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do libido, to ja mam ogromną ochotę na seks i pełno snów erotycznych, ale cały czas cos stoi na przeszkodzie. A to krwawienia, a to przeziębienie.. teraz po amniopunkcji 2 tygodnie muszę czekać. 🥴🥴

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    16/5/2026 Mamy ❤️

preg.png
‹‹ ‹ 166 167 168 169 170 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy pod lupą - odpowiadamy na Wasze najczęstsze pytania

Kiedy zacząć suplementację? Czym różni się kwas foliowy od aktywnej formy folianu? Jaką rolę przed ciążą odgrywają dieta i suplementacja? Odpowiadamy krótko, konkretnie i bez mitów.

CZYTAJ WIĘCEJ