X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    O proszę jak się złożyło ;) ja tą pierwszą wizytę 29.05 mam właśnie w Jeleniej Górze :)
    Polecasz tam jakiego dobrego ginekologa ? Ja już lekarzy po Wrocławiu szukam a może Ci dobrzy są na miejscu ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Możesz mnie zaktualizować :-)
    Już Cię wpisałam :)

• Raven Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja już nie śpisz i cała chodzę przed wizytą ;) ehh już serduszko powinno być patrząc od ostatniej wizyty
    4 maja zarodek miał 2,5mm

pietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie.

Mini zapisać Cię też do nas? A na którego Ci termin z usg wychodzi?

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodki na tym etapie rosną 1 mm na dzień, tak? Czyli mój powinien mieć dzisiaj 6,5mm boje się, że będzie mniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 06:04

<3 Zosia
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven, powodzenia :)
    Pamiętaj że to nie zawsze jest tak, ze taki zarodek juz bedzie miał uwidocznione serducho.

Ja mam wizyte w czwartek a juz mam jakieś dziwne sny i nie moge spać ;)
    spadam na badania i do pracy- aleeee mi sie nie chce po takiej przerwie :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny spać nie mogę ostatnio,mam tydzień do wizyty a ja czym bliżej bardziej zdenerwowana. :(,że nie będzie serduszka czy zarodek dobrze rośnie. Mam obawy. ehhhh...

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Jezu ja już nie śpisz i cała chodzę przed wizytą ;) ehh już serduszko powinno być patrząc od ostatniej wizyty
    4 maja zarodek miał 2,5mm
    Trzymam kciuki :) zobaczysz będzie wszystko dobrze. Ja też w środę jak pójdę na wizytę mam nadzieję że będzie już coś widać więcej, będzie to 6 tydzień i 2 dzień

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobity
    ja tez cos spać nie moge jakiegoś bliżej nieokreślonego nerwa mam potem katar mnie złapał i tak calą noc usnełam nad ranem a tu trzeba było wstawać ehhh
    ja chyba dziś wyskocze do ginekologa bo jakos sie denerwuję moze bedzie cos widać ...

7b0f9c1e19.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Zarodki na tym etapie rosną 1 mm na dzień, tak? Czyli mój powinien mieć dzisiaj 6,5mm boje się, że będzie mniejszy

Raven wdech-wydech :) Ćwicz ZEN ;D Wiem, łatwo powiedzieć jak się człowiek stresuje...
    Trzymam kciuki za wizytę :)
    Kurczę Ty już widziałaś swoją fasolindę :) A ja jeszcze nic... A tu jeszcze 11 dni o.O

Ja też mam problemy ze snem... Od 5 rano nie mogę spać... Oszaleć można.

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Hey kobity
    ja tez cos spać nie moge jakiegoś bliżej nieokreślonego nerwa mam potem katar mnie złapał i tak calą noc usnełam nad ranem a tu trzeba było wstawać ehhhu
    ja chyba dziś wyskocze do ginekologa bo jakos sie denerwuję moze bedzie cos widać ...

Ja tez niemoge spac do pracy dopiero na 12.30 a ja juz o 7 nie spie to do mnie niepidobne. Podzwonie dzis po lekarzach na nfz i umowie sie na wizyte.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 8 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, widzę że wszystkie cierpimy na bezsenność ;)
    Ja codziennie to samo, a dziś do tego doszły jeszcze jakieś głupie sny...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babki ja dziś od rana łzy, bo temperatura mi spadła i znowu rano śluz ciemnobrązowy w pochwie ehh. jestem po pobraniu krwi na hcg i progesteron na cito więc o 12 powinny być wyniki. Boże jakoś przyśpiesz ten czas!! brzuch mnie dziś lekko zakuł rano ale tak chwile taki skurcz i puściło, teraz mi trochę nie dobrze... bleee.
    jak mi wyjdzie niski progesteron to wcisnę się dziś do lekarza. ajj. aby było dobrze.

Lidzia szukaj szukaj powodzenia ;)

Anuśka ja też nie widziałam fasolki, ale mam nadzieje zobaczyć niedługo :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Raven, kciuki za wizytę. Na którą masz?
    Agusia-pia, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie będzie dobrze. Też spadła mi temperatura kilka dni temu i pojawiły się plamienia. Minęło. Nie jesteś może w terminie @? Dobrze, że do bety oznaczasz proga. Trzymaj się, a my tu z Tobą czekamy na wynik.

Tusia, Ktosiowa, wiem, że Wy dopiero wieczorem betujecie, ale i dla Was kciuki za piękne przyrosty.
    Ja czekam w labie na upuszczenie krwi. Wynik pewnie o 15-16, albo później. Marzę żeby moje hcg przyspieszyło.
    Na razie nie umawiam się na wizytę. Jeśli się uda i wszystko będzie dobrze, planuję wytrzymać do 23 maja, czyli do 7 tygodnia.
    Miłego dnia, będę zerkać do Was z pracy.

ktosiowa lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven no to czekamy na wieści z wizyty :D

Agusia, pozytywne myślenie włącz proszę. Daj znać oczywiście jak ta Twoja beta rośnie.

Ja dziś byłam robić glukowe, mocz, morfologię i oczywiście dla sportu bete bo nie byłabym sobą :D
    A dziś się czuję jak młoda koza, znaczy przeswietnie :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Dzień dobry :)
    Raven, kciuki za wizytę. Na którą masz?
    Agusia-pia, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie będzie dobrze. Też spadła mi temperatura kilka dni temu i pojawiły się plamienia. Minęło. Nie jesteś może w terminie @? Dobrze, że do bety oznaczasz proga. Trzymaj się, a my tu z Tobą czekamy na wynik.

Tusia, Ktosiowa, wiem, że Wy dopiero wieczorem betujecie, ale i dla Was kciuki za piękne przyrosty.
    Ja czekam w labie na upuszczenie krwi. Wynik pewnie o 15-16, albo później. Marzę żeby moje hcg przyspieszyło.
    Na razie nie umawiam się na wizytę. Jeśli się uda i wszystko będzie dobrze, planuję wytrzymać do 23 maja, czyli do 7 tygodnia.
    Miłego dnia, będę zerkać do Was z pracy.

nom jestem w terminie @ więc może przez to te plamienia, wzięłam proga żeby mieć jasność , i czytałam że mogą być plamienia w terminie @ ze względu na mózg :D no ale zobaczymy
    wyników nie ma więc ciągle czekam. zjadłam serek bo zęby mnie bolą w pt mam wizytę u dentystki, i jakoś mi nie dobrze...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

Raven, nie wiedzialam o tym, przyrost bardzo szybki!
    Daj znac po wizycie, jak poszlo, no i czy rzeczywiscie zarodek juz taki duzy.

Ja stresuje sie troche, bo mieszkam zagranica, a tutaj nie robi sie bety... Mam wiec tylko test ciazowy, ale nie wiem, czy zarodek sie dobrze rozwija, czy nie. Byle do piatku!

No a poza tym to pytanie o Wasze brzuchy. Ja mam juz dwojke dzieciakow w domu, obie ciaze ksiazkowe, w pierwszej przytylam 8 kg, w drugiej 10 kg, do 6 mca nie bylo nic widac. No moze w drugiej ciazy ten brzuch wyskoczyl blizej polowki.

A teraz? jakas masakra, brzuch mam co najmniej jak w 5-6 m-cu! Jestem szczupla i na pewno nie dam rady sie ukryc z ciaza w pracy do 12 tygodnia, bede im musiala powiedziec niedlugo, bo to juz widac!! AAAA, czy sa tu jakies Mamy blizniakow i powiedza, czy brzuch rosnie szybciej w takich ciazach?

ijpbj48a4iy2absw.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela, mogę Ci powiedzieć tylko na przykładzie koleżanek, które były w kilku ciazach, bo to moja pierwsza :)
    Z każda następna brzuch widać im było coraz szybciej. Np koleżanka która była w pierwszej ciąży w 9 tyg zero bebolka w tym samym czasie koleżanka w 3 ciąży już taki konkretny, że z niczym nie pomyślisz :)

helagazela lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Oj widzę że hormony ciążowe się ujawniają :)

A wiecie co? Mój gin twierdzi, że ja mam nie brać żadnych supli. Tylko kwas foliowy do 12tc a później się zdrowo odżywiać (dużo warzyw i sporo owoców) i już :) Jakiś inny chłop jest ;D

Moj gin w poprzednich ciazach tez byl podobnego zdania. Uwazal, ze dobra zdrowa dieta wystarczy, a badania krwi w ciazy i tak sie regularnie robi, wiec w razie brakow mozna cos uzupelniac. Ja jeszzcze dodatkowo jestem wegetarianka i przezylam obie poprzednie ciaze bez najmniejszych problemow i suplementow (z wyjatkiem kwasu foliowego w I trymestrze rzecz jasna).

FreshMm, Anuśka lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Helagazela, mogę Ci powiedzieć tylko na przykładzie koleżanek, które były w kilku ciazach, bo to moja pierwsza :)
    Z każda następna brzuch widać im było coraz szybciej. Np koleżanka która była w pierwszej ciąży w 9 tyg zero bebolka w tym samym czasie koleżanka w 3 ciąży już taki konkretny, że z niczym nie pomyślisz :)

No mam nadzieje, ze to tylko efekt 3-ciej ciazy. Marzylam o blizniakach za pierwszym razem i za drugim, ale teraz wizja trojki dzieci jest juz wyjatkowo przerazajaca, chyba nie chcialabym czworki!

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ