X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    O proszę jak się złożyło ;) ja tą pierwszą wizytę 29.05 mam właśnie w Jeleniej Górze :)
    Polecasz tam jakiego dobrego ginekologa ? Ja już lekarzy po Wrocławiu szukam a może Ci dobrzy są na miejscu ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Możesz mnie zaktualizować :-)
    Już Cię wpisałam :)

• Raven Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja już nie śpisz i cała chodzę przed wizytą ;) ehh już serduszko powinno być patrząc od ostatniej wizyty
    4 maja zarodek miał 2,5mm

pietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie.

Mini zapisać Cię też do nas? A na którego Ci termin z usg wychodzi?

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodki na tym etapie rosną 1 mm na dzień, tak? Czyli mój powinien mieć dzisiaj 6,5mm boje się, że będzie mniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 06:04

<3 Zosia
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven, powodzenia :)
    Pamiętaj że to nie zawsze jest tak, ze taki zarodek juz bedzie miał uwidocznione serducho.

Ja mam wizyte w czwartek a juz mam jakieś dziwne sny i nie moge spać ;)
    spadam na badania i do pracy- aleeee mi sie nie chce po takiej przerwie :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny spać nie mogę ostatnio,mam tydzień do wizyty a ja czym bliżej bardziej zdenerwowana. :(,że nie będzie serduszka czy zarodek dobrze rośnie. Mam obawy. ehhhh...

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Jezu ja już nie śpisz i cała chodzę przed wizytą ;) ehh już serduszko powinno być patrząc od ostatniej wizyty
    4 maja zarodek miał 2,5mm
    Trzymam kciuki :) zobaczysz będzie wszystko dobrze. Ja też w środę jak pójdę na wizytę mam nadzieję że będzie już coś widać więcej, będzie to 6 tydzień i 2 dzień

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobity
    ja tez cos spać nie moge jakiegoś bliżej nieokreślonego nerwa mam potem katar mnie złapał i tak calą noc usnełam nad ranem a tu trzeba było wstawać ehhh
    ja chyba dziś wyskocze do ginekologa bo jakos sie denerwuję moze bedzie cos widać ...

7b0f9c1e19.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Zarodki na tym etapie rosną 1 mm na dzień, tak? Czyli mój powinien mieć dzisiaj 6,5mm boje się, że będzie mniejszy

Raven wdech-wydech :) Ćwicz ZEN ;D Wiem, łatwo powiedzieć jak się człowiek stresuje...
    Trzymam kciuki za wizytę :)
    Kurczę Ty już widziałaś swoją fasolindę :) A ja jeszcze nic... A tu jeszcze 11 dni o.O

Ja też mam problemy ze snem... Od 5 rano nie mogę spać... Oszaleć można.

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Hey kobity
    ja tez cos spać nie moge jakiegoś bliżej nieokreślonego nerwa mam potem katar mnie złapał i tak calą noc usnełam nad ranem a tu trzeba było wstawać ehhhu
    ja chyba dziś wyskocze do ginekologa bo jakos sie denerwuję moze bedzie cos widać ...

Ja tez niemoge spac do pracy dopiero na 12.30 a ja juz o 7 nie spie to do mnie niepidobne. Podzwonie dzis po lekarzach na nfz i umowie sie na wizyte.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 8 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, widzę że wszystkie cierpimy na bezsenność ;)
    Ja codziennie to samo, a dziś do tego doszły jeszcze jakieś głupie sny...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babki ja dziś od rana łzy, bo temperatura mi spadła i znowu rano śluz ciemnobrązowy w pochwie ehh. jestem po pobraniu krwi na hcg i progesteron na cito więc o 12 powinny być wyniki. Boże jakoś przyśpiesz ten czas!! brzuch mnie dziś lekko zakuł rano ale tak chwile taki skurcz i puściło, teraz mi trochę nie dobrze... bleee.
    jak mi wyjdzie niski progesteron to wcisnę się dziś do lekarza. ajj. aby było dobrze.

Lidzia szukaj szukaj powodzenia ;)

Anuśka ja też nie widziałam fasolki, ale mam nadzieje zobaczyć niedługo :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Raven, kciuki za wizytę. Na którą masz?
    Agusia-pia, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie będzie dobrze. Też spadła mi temperatura kilka dni temu i pojawiły się plamienia. Minęło. Nie jesteś może w terminie @? Dobrze, że do bety oznaczasz proga. Trzymaj się, a my tu z Tobą czekamy na wynik.

Tusia, Ktosiowa, wiem, że Wy dopiero wieczorem betujecie, ale i dla Was kciuki za piękne przyrosty.
    Ja czekam w labie na upuszczenie krwi. Wynik pewnie o 15-16, albo później. Marzę żeby moje hcg przyspieszyło.
    Na razie nie umawiam się na wizytę. Jeśli się uda i wszystko będzie dobrze, planuję wytrzymać do 23 maja, czyli do 7 tygodnia.
    Miłego dnia, będę zerkać do Was z pracy.

ktosiowa lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven no to czekamy na wieści z wizyty :D

Agusia, pozytywne myślenie włącz proszę. Daj znać oczywiście jak ta Twoja beta rośnie.

Ja dziś byłam robić glukowe, mocz, morfologię i oczywiście dla sportu bete bo nie byłabym sobą :D
    A dziś się czuję jak młoda koza, znaczy przeswietnie :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Dzień dobry :)
    Raven, kciuki za wizytę. Na którą masz?
    Agusia-pia, mam nadzieję, że wszystko u Ciebie będzie dobrze. Też spadła mi temperatura kilka dni temu i pojawiły się plamienia. Minęło. Nie jesteś może w terminie @? Dobrze, że do bety oznaczasz proga. Trzymaj się, a my tu z Tobą czekamy na wynik.

Tusia, Ktosiowa, wiem, że Wy dopiero wieczorem betujecie, ale i dla Was kciuki za piękne przyrosty.
    Ja czekam w labie na upuszczenie krwi. Wynik pewnie o 15-16, albo później. Marzę żeby moje hcg przyspieszyło.
    Na razie nie umawiam się na wizytę. Jeśli się uda i wszystko będzie dobrze, planuję wytrzymać do 23 maja, czyli do 7 tygodnia.
    Miłego dnia, będę zerkać do Was z pracy.

nom jestem w terminie @ więc może przez to te plamienia, wzięłam proga żeby mieć jasność , i czytałam że mogą być plamienia w terminie @ ze względu na mózg :D no ale zobaczymy
    wyników nie ma więc ciągle czekam. zjadłam serek bo zęby mnie bolą w pt mam wizytę u dentystki, i jakoś mi nie dobrze...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:

Raven, nie wiedzialam o tym, przyrost bardzo szybki!
    Daj znac po wizycie, jak poszlo, no i czy rzeczywiscie zarodek juz taki duzy.

Ja stresuje sie troche, bo mieszkam zagranica, a tutaj nie robi sie bety... Mam wiec tylko test ciazowy, ale nie wiem, czy zarodek sie dobrze rozwija, czy nie. Byle do piatku!

No a poza tym to pytanie o Wasze brzuchy. Ja mam juz dwojke dzieciakow w domu, obie ciaze ksiazkowe, w pierwszej przytylam 8 kg, w drugiej 10 kg, do 6 mca nie bylo nic widac. No moze w drugiej ciazy ten brzuch wyskoczyl blizej polowki.

A teraz? jakas masakra, brzuch mam co najmniej jak w 5-6 m-cu! Jestem szczupla i na pewno nie dam rady sie ukryc z ciaza w pracy do 12 tygodnia, bede im musiala powiedziec niedlugo, bo to juz widac!! AAAA, czy sa tu jakies Mamy blizniakow i powiedza, czy brzuch rosnie szybciej w takich ciazach?

ijpbj48a4iy2absw.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela, mogę Ci powiedzieć tylko na przykładzie koleżanek, które były w kilku ciazach, bo to moja pierwsza :)
    Z każda następna brzuch widać im było coraz szybciej. Np koleżanka która była w pierwszej ciąży w 9 tyg zero bebolka w tym samym czasie koleżanka w 3 ciąży już taki konkretny, że z niczym nie pomyślisz :)

helagazela lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Oj widzę że hormony ciążowe się ujawniają :)

A wiecie co? Mój gin twierdzi, że ja mam nie brać żadnych supli. Tylko kwas foliowy do 12tc a później się zdrowo odżywiać (dużo warzyw i sporo owoców) i już :) Jakiś inny chłop jest ;D

Moj gin w poprzednich ciazach tez byl podobnego zdania. Uwazal, ze dobra zdrowa dieta wystarczy, a badania krwi w ciazy i tak sie regularnie robi, wiec w razie brakow mozna cos uzupelniac. Ja jeszzcze dodatkowo jestem wegetarianka i przezylam obie poprzednie ciaze bez najmniejszych problemow i suplementow (z wyjatkiem kwasu foliowego w I trymestrze rzecz jasna).

FreshMm, Anuśka lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Helagazela, mogę Ci powiedzieć tylko na przykładzie koleżanek, które były w kilku ciazach, bo to moja pierwsza :)
    Z każda następna brzuch widać im było coraz szybciej. Np koleżanka która była w pierwszej ciąży w 9 tyg zero bebolka w tym samym czasie koleżanka w 3 ciąży już taki konkretny, że z niczym nie pomyślisz :)

No mam nadzieje, ze to tylko efekt 3-ciej ciazy. Marzylam o blizniakach za pierwszym razem i za drugim, ale teraz wizja trojki dzieci jest juz wyjatkowo przerazajaca, chyba nie chcialabym czworki!

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ