X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję bąbelków. Mój to taka kruszynka przy waszych-tydzień temu 45 mm. Dziś byłam w pracy to niby mnie mdliło ale jakoś dzień mi przeminął. A jak siedzę w domu to ciągle mi coś dolega-to mdłości, to wymioty, to bóle podbrzusza. Miłego popołudnia

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne gratulacje!
    Maluchy wyglądają pięknie :)

Dziękuje też za wszystkie wpisy na temat chorób - byłam rano u lekarza, na szczęście nie angina, tylko przeziębienie.
    Jestem już też po wizycie :)
    Lekarz powiedział że pęcherzyk i ciałko żółte jak ma 5t3d książkowe :)
    GS 0,58cm
    YS 0,23cm

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był 0,47cm 16.05 :) a pęcherzyk żółtkowy 0.33 i ocenili to wtedy na 6t2d :P więc nie wiem jak oni mają się z tym :P tu od razu aparat usg wydrukował 8t3d :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super fotka :) ciesze sie ze wszystko ok
    A skoro 16ego bylo 6t2dni no to dzis jest 28 wiec wiadomo ze bedzie ponad 8 tydz ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli super fotka :) ciesze sie ze wszystko ok
    A skoro 16ego bylo 6t2dni no to dzis jest 28 wiec wiadomo ze bedzie ponad 8 tydz ;)

W sumie nie liczyłam czy zgadza się z tamtym usg :P raczej ważniejsze są dla mnie te pomiary :) no i z owulacją się zgadza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję Waszych kruszynek, piękne zdjęcia:-)
    Ja miałam usg robione w 6t+4d i było serduszko. A następne usg mam dopiero w 12t i to będzie już genetyczne. Zastanawiam się, czy to nie za długa przerwa? Mój lekarz idzie na urlop i powiedział, że nie widzi powodów do niepokoju..
    Myślicie, że warto pójść i zrobić sobie dodatkowe usg?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Ciebie coś niepokoi... To taki odstęp 6 tyg to trochę duży... Ja bym się stresowała :P ale to ja :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jeśli Ciebie coś niepokoi... To taki odstęp 6 tyg to trochę duży... Ja bym się stresowała :P ale to ja :)

W sumie to nie mam jakichś powodów do niepokoju, ale mimo wszystko stresik jest. No i ciekawość, co tam u mojego Bąbelka :-)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    W sumie to nie mam jakichś powodów do niepokoju, ale mimo wszystko stresik jest. No i ciekawość, co tam u mojego Bąbelka :-)

Ja mam przed wizytą stresa :P jak jest ona odległa jest ok :D hehehe mam nadzieję, że teraz miesiąc wytrzymam :) Bo też tak długo się to wydaje :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam. Najgorsze czekanie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czekam. Najgorsze czekanie.

Jeszcze trochę :D ale doskonale Cię rozumiem, sama mam takie stresy :P

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w piątek na kolejną wizytę czyli 8 dni od ostatniej wizyty, ale już u mojego ginekologa, dziś zaliczyłam porcelane :-P jak nigdy ciastek nie jem tak sobie podjadlam i mnie zmulilo

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Gratulacje udanych wizyt :)
    Jak ja bym chciała być na waszym miejscu :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja idę w piątek na kolejną wizytę czyli 8 dni od ostatniej wizyty, ale już u mojego ginekologa, dziś zaliczyłam porcelane :-P jak nigdy ciastek nie jem tak sobie podjadlam i mnie zmulilo

ja może dziś się obędę bez :P ale teraz podjadłam obiadu i zdycham, tak już się napompowałam,że na wpółleżąc siedzę a i tak ciężko ;p hahaha i małe porcje jem...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej dziewczynki.
    Gratulacje udanych wizyt :)
    Jak ja bym chciała być na waszym miejscu :)

Niedługo będziesz :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już mam małą tradycję - od 2 tygodni codziennie rano po zrobieniu siusiu muszę oddać jeszcze drugą stroną :-D A po wszystkim czuję taką ulgę i przypływ energii, że natychmiast jem śniadanie i w podskokach lecę do pracy :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja to już mam małą tradycję - od 2 tygodni codziennie rano po zrobieniu siusiu muszę oddać jeszcze drugą stroną :-D A po wszystkim czuję taką ulgę i przypływ energii, że natychmiast jem śniadanie i w podskokach lecę do pracy :-D

ja tak miałam 3 dni :p i jest lepiej :P dziś niby nic, zobaczymy jak będzie dalej :) ale nie jest bardzo źle jak raz tak a raz lżej, lepsze to niż cały czas tylko źle :P

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli coś Ty do wizyty jeszcze cała wieczność :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Seli coś Ty do wizyty jeszcze cała wieczność :)

Przypomnij mi, nie za parę dni?

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja tak miałam 3 dni :p i jest lepiej :P dziś niby nic, zobaczymy jak będzie dalej :) ale nie jest bardzo źle jak raz tak a raz lżej, lepsze to niż cały czas tylko źle :P

Dokładnie :-) U mnie jest co prawda codziennie rano, ale nie jest tak źle. Nie trwa długo, płuc nie wypluwam. Daję radę:-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ