X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję bąbelków. Mój to taka kruszynka przy waszych-tydzień temu 45 mm. Dziś byłam w pracy to niby mnie mdliło ale jakoś dzień mi przeminął. A jak siedzę w domu to ciągle mi coś dolega-to mdłości, to wymioty, to bóle podbrzusza. Miłego popołudnia

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne gratulacje!
    Maluchy wyglądają pięknie :)

Dziękuje też za wszystkie wpisy na temat chorób - byłam rano u lekarza, na szczęście nie angina, tylko przeziębienie.
    Jestem już też po wizycie :)
    Lekarz powiedział że pęcherzyk i ciałko żółte jak ma 5t3d książkowe :)
    GS 0,58cm
    YS 0,23cm

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był 0,47cm 16.05 :) a pęcherzyk żółtkowy 0.33 i ocenili to wtedy na 6t2d :P więc nie wiem jak oni mają się z tym :P tu od razu aparat usg wydrukował 8t3d :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super fotka :) ciesze sie ze wszystko ok
    A skoro 16ego bylo 6t2dni no to dzis jest 28 wiec wiadomo ze bedzie ponad 8 tydz ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli super fotka :) ciesze sie ze wszystko ok
    A skoro 16ego bylo 6t2dni no to dzis jest 28 wiec wiadomo ze bedzie ponad 8 tydz ;)

W sumie nie liczyłam czy zgadza się z tamtym usg :P raczej ważniejsze są dla mnie te pomiary :) no i z owulacją się zgadza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję Waszych kruszynek, piękne zdjęcia:-)
    Ja miałam usg robione w 6t+4d i było serduszko. A następne usg mam dopiero w 12t i to będzie już genetyczne. Zastanawiam się, czy to nie za długa przerwa? Mój lekarz idzie na urlop i powiedział, że nie widzi powodów do niepokoju..
    Myślicie, że warto pójść i zrobić sobie dodatkowe usg?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Ciebie coś niepokoi... To taki odstęp 6 tyg to trochę duży... Ja bym się stresowała :P ale to ja :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jeśli Ciebie coś niepokoi... To taki odstęp 6 tyg to trochę duży... Ja bym się stresowała :P ale to ja :)

W sumie to nie mam jakichś powodów do niepokoju, ale mimo wszystko stresik jest. No i ciekawość, co tam u mojego Bąbelka :-)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    W sumie to nie mam jakichś powodów do niepokoju, ale mimo wszystko stresik jest. No i ciekawość, co tam u mojego Bąbelka :-)

Ja mam przed wizytą stresa :P jak jest ona odległa jest ok :D hehehe mam nadzieję, że teraz miesiąc wytrzymam :) Bo też tak długo się to wydaje :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam. Najgorsze czekanie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czekam. Najgorsze czekanie.

Jeszcze trochę :D ale doskonale Cię rozumiem, sama mam takie stresy :P

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w piątek na kolejną wizytę czyli 8 dni od ostatniej wizyty, ale już u mojego ginekologa, dziś zaliczyłam porcelane :-P jak nigdy ciastek nie jem tak sobie podjadlam i mnie zmulilo

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Gratulacje udanych wizyt :)
    Jak ja bym chciała być na waszym miejscu :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja idę w piątek na kolejną wizytę czyli 8 dni od ostatniej wizyty, ale już u mojego ginekologa, dziś zaliczyłam porcelane :-P jak nigdy ciastek nie jem tak sobie podjadlam i mnie zmulilo

ja może dziś się obędę bez :P ale teraz podjadłam obiadu i zdycham, tak już się napompowałam,że na wpółleżąc siedzę a i tak ciężko ;p hahaha i małe porcje jem...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej dziewczynki.
    Gratulacje udanych wizyt :)
    Jak ja bym chciała być na waszym miejscu :)

Niedługo będziesz :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już mam małą tradycję - od 2 tygodni codziennie rano po zrobieniu siusiu muszę oddać jeszcze drugą stroną :-D A po wszystkim czuję taką ulgę i przypływ energii, że natychmiast jem śniadanie i w podskokach lecę do pracy :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja to już mam małą tradycję - od 2 tygodni codziennie rano po zrobieniu siusiu muszę oddać jeszcze drugą stroną :-D A po wszystkim czuję taką ulgę i przypływ energii, że natychmiast jem śniadanie i w podskokach lecę do pracy :-D

ja tak miałam 3 dni :p i jest lepiej :P dziś niby nic, zobaczymy jak będzie dalej :) ale nie jest bardzo źle jak raz tak a raz lżej, lepsze to niż cały czas tylko źle :P

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli coś Ty do wizyty jeszcze cała wieczność :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Seli coś Ty do wizyty jeszcze cała wieczność :)

Przypomnij mi, nie za parę dni?

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja tak miałam 3 dni :p i jest lepiej :P dziś niby nic, zobaczymy jak będzie dalej :) ale nie jest bardzo źle jak raz tak a raz lżej, lepsze to niż cały czas tylko źle :P

Dokładnie :-) U mnie jest co prawda codziennie rano, ale nie jest tak źle. Nie trwa długo, płuc nie wypluwam. Daję radę:-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ