X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przykro mi :-( trzymaj się dzielnie.

Rub daj znać po wizycie

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Wszystkiego nie nadrobić co pisałyście. Ja mam 36 lat A pierwsze dziecko w 34. I powiem że n0 w szpitalu na skórze lekarka do mnie mówi że w tak8m wieku jak ja to do muzeum A nie do rodzenia dzieci. Nie powiem przykro.
    Ma pewno była stara baba z poprzedniej epoki. Kiedyś to można było się temu dziwić ale teraz to normalka.
    Alex przykro mi :(

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie to jest UK więc sprawdziła ciśnienie, temp i saturacje. Byla na tyle miła że wpisała mnie na skan jutro chociaż powiedziała że w tak wczesnej ciąży to może być różnie
    Wzięłam nospe leżę ale krwawię coraz bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Jestem po wizycie to jest UK więc sprawdziła ciśnienie, temp i saturacje. Byla na tyle miła że wpisała mnie na skan jutro chociaż powiedziała że w tak wczesnej ciąży to może być różnie

Nie wierzę, nie zrobili Ci usg? Ja tego nie rozumiem, nawet jak pójdziesz gdzieś prywatnie i zapłacisz za badanie, to Ci go nie zrobią? Przecież to jest chore.

Alex, bardzo współczuję, zatkało mnie...:(

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Wszystkiego nie nadrobić co pisałyście. Ja mam 36 lat A pierwsze dziecko w 34. I powiem że n0 w szpitalu na skórze lekarka do mnie mówi że w tak8m wieku jak ja to do muzeum A nie do rodzenia dzieci. Nie powiem przykro.
    Ja swoje drugie dziecko rodziła w wieku 40lat więc niech ta lekarka da spokoj

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Nie wierzę, nie zrobili Ci usg? Ja tego nie rozumiem, nawet jak pójdziesz gdzieś prywatnie i zapłacisz za badanie, to Ci go nie zrobią? Przecież to jest chore.

Alex, bardzo współczuję, zatkało mnie...:(

No to jest UK więc dobrze że w ogóle mnie na skan wpisała wctak młodej ciąży tu pierwsze USG robią między 12-14tg

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie podejście jest wszędzie.. Chore to jest

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to podchodzi pod jakieś prawa człowieka, naprawdę.
    Nie rozumiem tego kompletnie, a gdybyś poszła i powiedziała, że Cię bolą jajniki? Przecież w takiej sytuacji musieliby zrobić usg, a krwiawiącej w ciąży nie?
    Krwawienie jest przecież zagrażające dla życia i zdrowia!

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwna ta opieka w UK naprawdę. Mam nadzieję że to tylko jakis krwiaczek i będzie wszystko dobrze.
    Ciągle jeszcze myślę o tej lekarce co odsylala do muzeum.. To ja po wydobrzeniu na bank bym napisała na nią skargę i osobiście bym poszła do ordynatora. Kiedyś pisałam pismo do dyr szpitala jak mi zwlekali z wynikami kariotypow ponad normę. Wiecie jak szybko wyniki się zrobily? :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Szok! Naprawde! Mi jak zaczela rosnac beta (krotko po poronieniu) to zatrzymali mnie w szpitalu do wyjasnienia sytuacji, mimo braku boli i krwawienia lezalam 5 dni i codziennie usg...

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tego nie rozumiem... Bo krwawienie moze miec wiele przyczyn... A jakby to byl jakis krwiak albo cos bardzo powaznego to umieraj? :/ kurde... to nieludzkie ;(

Ja swiruje... Wymioty mi ustaly, ale mam zgage i mega zawroty glowy... Nie wiem czy to normalne by tak czuc sie. Caly swiat mi wiruje nad glowa. Jednak ide do gina nie do rodzinnej...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zawroty są normalne...
    W UK nie uznają dziecka poniżej 12tc... a aborcja jest legalna bodajże do 24tc.

Nie ma co się dziwić że nie ratują takich wczesnych ciąż. To jest inny świat. U nas niewyobrażalne a u nich to norma i nikt nie robi o to hałasu.

Osobiście nie odwazylabym się prowadzić ciąży w UK. Wiem że nieraz nie ma innego wyjścia i przylot do PL wiąże się z kosztami... ale to nie moja bajka.

Bardzo Wam współczuję. Walka i czekanie to najgorsze co może spotkać ciężarną na starcie.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie zbulwersowalam, bo naprawde nie wykbrazam sobie tego. Jak ja krwawilam i pojechalam na IP w sumie tylko po diagnoze bo domyslalam sie co sie zadzieje, to tez od razu lozko.

Seli, nawet nie wiem jak Cie pocieszyc, bo jestem w tym samym wieku ciazowym patrzac na Twoj pasek i wiem jedynie co to mdlosci, a dzisiaj to nawet biust nie boli.
    Obym tylko nie zaczela sie nakrecac z powodu braku objawow

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dla mnie niewiarygodne jest to że po porodzie SN wypuszczają kobiety do domu po 6h. A po cc po 24h... ja w drugiej dobie tak osłabłam że potrzebowałam całego dnia pod kroplówkami, dziecko na 3 dobe dostało zoltaczki, po zoltaczce podwyzszone crp i antybiotyk. Do domu wyszlismy zdrowi po 13dniach! Ale za to byłam spokojna...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Ale takie zawroty i w ogole? Masakra... Ja czuje sie coraz gorzej, te 3 dni ostatnie to wyjete z zyciorysu mam. Zaraz pewnie znow pojde spac...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    A i dla mnie niewiarygodne jest to że po porodzie SN wypuszczają kobiety do domu po 6h. A po cc po 24h... ja w drugiej dobie tak osłabłam że potrzebowałam całego dnia pod kroplówkami, dziecko na 3 dobe dostało zoltaczki, po zoltaczce podwyzszone crp i antybiotyk. Do domu wyszlismy zdrowi po 13dniach! Ale za to byłam spokojna...

Inna opieka... My narzekamy na to co w Polsce ale jak tak patrze to mogloby byc gorzej... Ja nie wyobrazam sobie tego.

dZhdp1.png

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    No ja córkę urodziłam 6.20a wyszłam o 12 na szczęście obyło się bez komplikacji rodziła SN

Crisperss lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli... nie pocieszę Cię... takie uroki ciąży. A będzie jeszcze gorzej. I niech ktoś mi powie że ciąża to nie choroba to strzele w łeb.
    Ja mogę rodzić... ale za ciążę to ja dziękuję. 9mies wyjęte z życiorysu

Seli, Paulcia28 lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Seli... nie pocieszę Cię... takie uroki ciąży. A będzie jeszcze gorzej. I niech ktoś mi powie że ciąża to nie choroba to strzele w łeb.
    Ja mogę rodzić... ale za ciążę to ja dziękuję. 9mies wyjęte z życiorysu

A ja na 2 dni wrocilam do pracy... I juz powiedzialam, ze ide po l4... Mam nadzieje chociaz, ze wszystko w porzadku... Bo takie zawroty, wymioty i dobrze, ze biegunki nie bylo tylko takie chwilowe.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zawroty głowy, a wczoraj w dzień przespałam z 6 godzin, a w nocy 14.
    Na szczęście brzuch mnie nie boli, czasem tylko trochę ukłuje, ale to nie to co wczoraj.

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ