STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:Dziewczyny..
Byłam jeszcze raz dziś u ginekologa bo bardzo się stresowałam ze ciąża jest młodsza. Okazało się ze nie ma serduszka a rozmiar zarodka w 8t5d tylko 0,63cm. W 7t0d było serduszko i rozmiar 0,36cm.
Pani doktor skierowała mnie do szpitala((
Płacze i siedzę na ulicy(
((
-
OlinkaO wrote:To ja mam wątpliwości teraz co do mojej kolejnej wizyty, bo lekarz powiedział że następnym razem zrobi szczegółowe badanie USG - przeziernosc i inne parametry. Nie rozradzal się bardziej szczegółowo. I teraz nie wiem, czy to wystarczy, czy jednak coś powinnam zrobić dodatkowo...?
Mój gin ma bardzo dobry sprzęt usg i widziałam że co wizytę robi cięzarnym także ktg przed wizytą. Myślicie że chodziło mu o usg genetyczne czy prenatalne?
Pamietajcie ze na usg prenatalne trzeba morc specjalny certyfikat. Nie kazdy ma i moze robic...Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
Byłam jeszcze raz dziś u ginekologa bo bardzo się stresowałam ze ciąża jest młodsza. Okazało się ze nie ma serduszka a rozmiar zarodka w 8t5d tylko 0,63cm. W 7t0d było serduszko i rozmiar 0,36cm.
❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
anika82 wrote:Tak brałam wcześniej i teraz też biorę. Teraz 3x500. Mialam problem z zajściem w ciążę. Dopiero jak uregulowana sprawy z insulina udało mi się. Jak posłał parę wątków wcześniej mam brać cały czas, chyba że będą cukry skakać wtedy insulina. Ważne jest tylko aby ta metforminę nie była długodziałającą. A ty bierzesz?
Lilly, bardzo mi przykro...- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Bardzo mi przykro -
Bardzo mi przykro...Myslalam, ze juz nikogo tutaj to nie spotka
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Trzymaj się.
-
kawiorek wrote:Cześć dziewczyny!
Wpadłam do Was na chwilę po poradę - termin mam na luty
Zrobiłam pierwszą morfologię w tej ciąży i ku mojemu zaskoczeniu zmieściłam się we wszystkich normach. Wiadomo, że normy dla kobiet w ciąży są inne, dlatego zastanawiam się czy powinnam zacząć się martwić...zaczęłam porównywać z normami w ciąży i wszystko w miarę spoko, tylko leukocyty 7,1 tys., a w ciąży podobno musi być > 10.
Miała któraś z Was taką sytuacje?
W ciąży mają prawo być podwyższone o nawet ponad norme. Ja ostatnio mialam 9,9 i jest ok
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Vew wrote:Tak biorę 2x500, wcześniej brałam 3x500 ale endokrynolog kazał odstawiać stopniowo do końca I trymestru, chociaż ja bym wolała jak najdłużej. Za to mój mądry ginekolog kazał mi natychmiast odstawić metformax i zacząć brać insulinę, pomimo tego że obecnie cukry mam dobre a nawet ostatnio z krwi żylnej miałam glukozę 70. Nie posłuchałam go i teraz szukam nowego ginekologa
Lilly, bardzo mi przykro... -
spaceangel wrote:Widzę że wiele z nas ma prenatalne na początku lipca. Mam 3 lipca i mam wrażenie że jeszcze cała wieczność. Mam pewne obawy że moj dzieć nadgoni za mocno ale tu niestety nie ma możliwości przełożenia. trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś
tez mam na 3 lipca ale zastanawiam sie czy nie bedzie za pozmo bo to bedzie 13 tydzien i 5 dni. jutro moze uda mi sie przepisac -
Zośkaaa wrote:No i ja dziś oddałam też krew na.pappe po usg, ale taka po prostu procedura tu gdzie robiłam. Każda babka po usg szła oddac krew. Taka to już formalność tylko dla mnie
jezeli na usg wszytsko gra to na krwi tez powinno byc ok? tez mam tak miec ze najpierw usg potem krew ale ja sie bardzo obawiam krwi ze tam cos moze wyjsc nie halo -
Lilly przykro miDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie