Styczniowe mamusie 2026❄️☃️🎆
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej witamy 🥰eRKow. wrote:Cześć. Nieśmiało się witam i mam nadzieję zostać tu dłużej

Krótko o cyklu: OM 18 kwietnia, to 6cs o tą ciążę, w sobotę cień na teście, wczoraj już kreseczka widoczna. Ale to bardzo wcześnie. Dziś 11dpo
choć wyłapanie cyklu wczesne = szybie rozpoczęcie procedury leczniczej utrzymania ciąży.
O mnie: mam za sobą 3 poronienia, 1 cb, i zdrowego synka 15 miesięcznego.
Podczytuje Was od samego początku (choć nie na bieżąco), bo miałam nadzieję że tu dołączę i się udało 🥰 wiem, że dziewczyny z pierwszej strony, niestety chyba już opuściły wątek, ale może fajnie byłoby gdyby ktoś założył nowy i prowadził pierwszą stronę, tak jak na innych wątkach z datami
Dobrego dnia!
Co do nowego wątku to już był taki pomysł kilka stron temu. Czekamy aż jakaś odważna się zgłosi 😂 ja bym nawet mogła ale pewnie dopiero po serduszku
kropka_aga lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze od 09/2023
02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
04/07 prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
24/09 neurosonografia - 727g 🩵
23/10 - 1193g pysia
rośnij misiu ✨🐻
kolejna wizyta: 29/10 -neurosonografia, 6/11 - III prenatalne, 8/11✨✨✨
czekam na Ciebie słoneczko ☀️
✨#rodzew2026✨

-
ellevv wrote:Cześć Erkow, miło Ciebie znowu widzieć choć tego się nie spodziewałam. Bardzo mi przykro patrząc po stopce ❤️🫂
Plan jest taki aby założyć nowy wątek styczniowy ale szukamy odważnej osoby która by poprowadziła ew. Nina ma w planie ale czeka do pierwszej wizyty jak pamiętam 😊
Fajnie tak się spotykać ze znajomymi nikami
NinaB to w takim razie pewnie czekamy na Ciebie
kiedy masz wizytę serduszkowa? Wybaczcie, ale właśnie bez pierwszej strony to jak czytałam nie jestem w stanie zapamiętać kto kiedy wizytuje.
-
Ja już po becie, teraz czekam na wyniki, to oczekiwanie jest zawsze najgorsze.. 😟
Pocieszam się, że trzy dni temu na tescie o czułości 25 nic nie wychodziło, a wczoraj była kreska i to z wieczornego moczu, także oby przyrastało, też beta z krwi a z moczu to chyba co innego bo będac w ciazy z synkiem test wyszedł blady a beta była 130, wiec oby! 🥹
Zostało mi tyle testów ciazowych i owulacyjnych, ze nie wiem co z tym zrobie. 😂
NinaB lubi tę wiadomość
-
Marti98 wrote:Ja już po becie, teraz czekam na wyniki, to oczekiwanie jest zawsze najgorsze.. 😟
Pocieszam się, że trzy dni temu na tescie o czułości 25 nic nie wychodziło, a wczoraj była kreska i to z wieczornego moczu, także oby przyrastało, też beta z krwi a z moczu to chyba co innego bo będac w ciazy z synkiem test wyszedł blady a beta była 130, wiec oby! 🥹
Zostało mi tyle testów ciazowych i owulacyjnych, ze nie wiem co z tym zrobie. 😂
Normalka. Ja mam jeszcze suple, dużo progesteronu - najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa 🩷
Też mam dzisiaj taki dzień, że objawy mniejsze. Próbowałam się umówić już z piąty raz na 1 wizytę i nie ma terminów.. ehh
Betę będę chyba ponawiać w sobotę jeśli wytrzymam do tego czasu
Marti98, kropka_aga, NinaB lubią tę wiadomość
-
Ja to biorę cała tablice mendelejewa, wg. przykazań Olgi Grech bo w sumie dzięki niej ta ciąża okazała się możliwa. 🥹Kokosik wrote:Normalka. Ja mam jeszcze suple, dużo progesteronu - najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa 🩷
Też mam dzisiaj taki dzień, że objawy mniejsze. Próbowałam się umówić już z piąty raz na 1 wizytę i nie ma terminów.. ehh
Betę będę chyba ponawiać w sobotę jeśli wytrzymam do tego czasu -
WitamyeRKow. wrote:Cześć. Nieśmiało się witam i mam nadzieję zostać tu dłużej

Krótko o cyklu: OM 18 kwietnia, to 6cs o tą ciążę, w sobotę cień na teście, wczoraj już kreseczka widoczna. Ale to bardzo wcześnie. Dziś 11dpo
choć wyłapanie cyklu wczesne = szybie rozpoczęcie procedury leczniczej utrzymania ciąży.
O mnie: mam za sobą 3 poronienia, 1 cb, i zdrowego synka 15 miesięcznego.
Podczytuje Was od samego początku (choć nie na bieżąco), bo miałam nadzieję że tu dołączę i się udało 🥰 wiem, że dziewczyny z pierwszej strony, niestety chyba już opuściły wątek, ale może fajnie byłoby gdyby ktoś założył nowy i prowadził pierwszą stronę, tak jak na innych wątkach z datami
Dobrego dnia!
trzymamy kciuki za Twojego kropka 😊
eRKow. lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
03/2025 starania wznowione 🤞🏻
08/05 ⏸9/10 dpo:
29/05 6.4 mm małego człowieka z bijącym ❤️🥰
5/06 1,36 cm Króliczka ❤️
26/06 3,8 cm Króliczka ❤️
5/07 NIFTY PRO niskie ryzyka , zdrowy bobas ❤️
10.07 prenatalne 🧬 6,7cm króliczka
22.07 105 g 🐰
14.08 215 g 🐰
21.08 266 g 🐰
28.08. Połówkowe 320g 🐰
22.09 krzywa cukrowa 👌
26.09 652 g 🐰
09.10 900g ❤️
13.11 wizyta 🩺
04.11.2025 III prenatalne 1640 g 🐥
💊 Acard 150mg

-
Cześć

muszę, bo się uduszę
Miałam się nie odzywać tutaj do czasu wizyty (lajkowałam tylko posty), ale nie wytrzymam
Jestem panikarą i będę Wam wylewać, moje wieczne wątpliwości, bo nie mam komu 
Kokosik wrote:Normalka. Ja mam jeszcze suple, dużo progesteronu - najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa 🩷
Betę będę chyba ponawiać w sobotę jeśli wytrzymam do tego czasu
Co jest z tymi terminami, że nie ma... ja załatwiłam sobie i tak termin "poza systemem", bo normalnie do mojej gin wizyta na sierpień
ja o mało co w sobotę nie robiłam bety... ale się powstrzymałam.
Wczoraj też miałam osłabienie objawów i już czarne myśli, czat gpt wjechał, aż za mocno. Dzisiaj za to mnie mdli i nie mam wcale apetytu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 09:58
-
kropka_aga wrote:Cześć

muszę, bo się uduszę
Miałam się nie odzywać tutaj do czasu wizyty (lajkowałam tylko posty), ale nie wytrzymam
Jestem panikarą i będę Wam wylewać, moje wieczne wątpliwości, bo nie mam komu 
Co jest z tymi terminami, że nie ma... ja załatwiłam sobie i tak termin "poza systemem", bo normalnie do mojej gin wizyta na sierpień
ja o mało co w sobotę nie robiłam bety... ale się powstrzymałam.
Wczoraj też miałam osłabienie objawów i już czarne myśli, czat gpt wjechał, aż za mocno. Dzisiaj za to mnie mdli i nie mam wcale apetytu
No właśnie do lekarza prowadzącego prywatnie mam już wizyty aż do sierpnia
Ale zanim do niego pójdę chciałam iść w 6 tyg zobaczyć kropka i dostać skierowanie na badania - najlepiej na NFZ żeby za te pierwsze badania nie płacić 💰
Ale tak to jest z tymi terminami 🥴
No ja się tymi objawami nie stresuję, pojawiają się i znikają. Każdy będzie miał inaczej
-
Kokosik wrote:No właśnie do lekarza prowadzącego prywatnie mam już wizyty aż do sierpnia
Ale zanim do niego pójdę chciałam iść w 6 tyg zobaczyć kropka i dostać skierowanie na badania - najlepiej na NFZ żeby za te pierwsze badania nie płacić 💰
Ale tak to jest z tymi terminami 🥴
No ja się tymi objawami nie stresuję, pojawiają się i znikają. Każdy będzie miał inaczej
Jaki spokój wyczułam w tym poście
No ja idę prywatnie, mąż stwierdził, ze nie ufa tym na NFZ... a ja chciałam iść, żeby właśnie mieć za friko badania chociaż
Znając życie i terminy u nas to na NFZ jeszcze lepsze terminy są... pozostaje mi czekać do następnego wtorku...
Z mdłościami sobie jakoś radzisz?
Bo czytalam, że Cię męczą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 10:17
-
kropka_aga wrote:Jaki spokój wyczułam w tym poście

No ja idę prywatnie, mąż stwierdził, ze nie ufa tym na NFZ... a ja chciałam iść, żeby właśnie mieć za friko badania chociaż
Znając życie i terminy u nas to na NFZ jeszcze lepsze terminy są... pozostaje mi czekać do następnego wtorku...
Właśnie co do lekarzy na nfz, to są okej, przynajmniej ja takich znam, ale sprzęt pozostawia wiele do życzenia, ja byłam raz z ciekawości i to tyle, całą pierwsza ciąże prowadziłam prywatnie, tą też zamierzam, szczegolnie, ze już chodze do tego lekarza 5 lat.
Co do badań to faktycznie minus bo mocno zdrożały, ale alab ma czasami duze promocje, a w standardzie chyba te -15/-20% na pakiety często. -
Kropka_aga heeeeej, dobrze że tu jesteś 🥰🥰🥰
Ja mam wizytę 22/05 chyba aż w stopkę wpisze 🤣. Ale tak czy siak jakbym ja prowadziła to w takiej okrojonej wersji. Nick data porodu płeć imię. Bez wizyt itp., bo aż takiej zmienności to raczej nie ogarnę
kropka_aga, Kokosik lubią tę wiadomość
22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
23/10 - 1193g pysia
rośnij misiu ✨🐻
✨#rodzew2026✨

-
kropka_aga wrote:Jaki spokój wyczułam w tym poście

Ja też idę prywatnie ale tą pierwszą wizytę chciałam na NFZ, bo tych badań jest dużo.. kilkanaście - a tanie nie są. Mój plan jest taki żeby iść tylko raz na NFZ, zrobić te badania na NFZ i z wynikami iść prywatnie już do lekarza prowadzącego w 8 tyg na założenie karty ciąży 🤪
Z mdłościami radzę sobie miętą i dużo pije wody. One się pojawiają i znikają
-
NinaB wrote:Kropka_aga heeeeej, dobrze że tu jesteś 🥰🥰🥰
Ja mam wizytę 22/05 chyba aż w stopkę wpisze 🤣. Ale tak czy siak jakbym ja prowadziła to w takiej okrojonej wersji. Nick data porodu płeć imię. Bez wizyt itp., bo aż takiej zmienności to raczej nie ogarnę
Taka okrojona wersja wystarczy 🥰
kropka_aga, NinaB lubią tę wiadomość
-
NinaB wrote:Kropka_aga heeeeej, dobrze że tu jesteś 🥰🥰🥰
Czytałam Was, ale stwierdziłam, że przyjdę tu po wizycie... i nie wytrzymałam, a nie chcę dziewczynom staraczkowym zaśmiecać wątku o objawach ciążowych
2 dni po mnie masz wizytę
ja 20.05
Kokosik wrote:Ja też idę prywatnie ale tą pierwszą wizytę chciałam na NFZ, bo tych badań jest dużo.. kilkanaście - a tanie nie są. Mój plan jest taki żeby iść tylko raz na NFZ, zrobić te badania na NFZ i z wynikami iść prywatnie już do lekarza prowadzącego w 8 tyg na założenie karty ciąży 🤪
Z mdłościami radzę sobie miętą i dużo pije wody. One się pojawiają i znikają
Kurcze dobry plan
czytałam własnie, że tych badań trochę jest i pewnie portfel zaboli 
Ja mdłości mam tylko chwilowe i nie codziennie i nie uciążliwe póki co... wolałabym aby tak zostało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 10:38
NinaB lubi tę wiadomość
-
Oczywiście jakby była jakas inna prowadząca chętna to ja się nie upieram. Chętnie odstąpię zaszczyt 🤣
Ja wczoraj miałam bóle jak na okres i już się bardzo zestresowałam. Ale czytałam dzisiaj artykuł na mamie ginekolog i dużo mnie uspokoił.
Bo jednak jest zakorzenione u mnie, że ból okresowy -> krwawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 10:54
kropka_aga, Ola9896, Kokosik, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
23/10 - 1193g pysia
rośnij misiu ✨🐻
✨#rodzew2026✨

-
NinaB wrote:Oczywiście jakby była jakas inna prowadząca chętna to ja się nie upieram. Chętnie odstąpię zaszczyt 🤣
Ja wczoraj miałam bóle jak na okres i już się bardzo zestresowałam. Ale czytałam dzisiaj artykuł na mamie ginekolog i dużo mnie uspokoił.
Bo jednak jest zakorzenione u mnie, że ból okresowy -> krwawienie
Mnie te bóle strasznie stresowały, ale są coraz słabsze i coraz rzadziej. Oczywiście to też mnie zmartwiło, że mniej i rzadziej, ale czytałam, że to znak, że organizm się przyzwyczaja.
Ale za to teraz mam zaje***stą zgagę po wszystkim co zjem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 10:58
NinaB lubi tę wiadomość
-
Witam się z nowymi dziewczynami ☺️ kropka_aga ty jesteś mi szczególnie bliska bo na staraczkowym porównywałam sobie twoje wyniki z moimi i były bardzo podobne 😅 taki stalker ze mnie 🤣 mnie udało się dotrwać termin na NFZ w sąsiednim mieście na 29 maja, o 2 czerwca mam klepnięty termin u mojego prywatnego. Jak ten na NFZ mi nie przypasuje to zgarnę tylko skierowanie na badania i tyle mnie tam widzieli 🙂 U mnie z objawów tylko cycki bolą, bóle podbrzusza minęły. Aaa i ziewam cały czas w robocie 🤭
A co do miejscowości to Żory pozdrawiają 👋
👩🏻 35 | 👨🏻 35
04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS
08.2024 zaczynamy PROJEKT RODZEŃSTWO🔥 🤞
01.2025 💔 cb
02.2025 💔 cb
03.2025 💔 cb
30.04 ⏸️🥹 (9 CS)
02.08 👼💔Jaś 😔 poronienie 16 tc
"jak już raz komuś serce pęknie, to więcej nie pęka, tylko trzeszczy"🥺
listopad 2025 ➡️ walczymy dalej o tęczowego malucha 🙏🌈 -
Mam wyniki
Beta 9.05 o godz 10.00 było 29,4 mlU/ml prog 14,94ng/ml
dziś :
Bhcg 90,9 mlU/ml
Prog. 16,75 ng /ml
Ogólnie spodziewałam się lepszych wyników , beta niby w normie przyrost na poziomie 117.2% ale wydaje mi się mega niska.
Ostatnio też tak było że w dolnych granicach bujałam się z betą i wyszło jak wyszło.
Nie wiem sama , może świruje za bardzo ale znowu dwa dni niepewności do kolejnej bety 😞.
kropka_aga, Karola1995 lubią tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
03/2025 starania wznowione 🤞🏻
08/05 ⏸9/10 dpo:
29/05 6.4 mm małego człowieka z bijącym ❤️🥰
5/06 1,36 cm Króliczka ❤️
26/06 3,8 cm Króliczka ❤️
5/07 NIFTY PRO niskie ryzyka , zdrowy bobas ❤️
10.07 prenatalne 🧬 6,7cm króliczka
22.07 105 g 🐰
14.08 215 g 🐰
21.08 266 g 🐰
28.08. Połówkowe 320g 🐰
22.09 krzywa cukrowa 👌
26.09 652 g 🐰
09.10 900g ❤️
13.11 wizyta 🩺
04.11.2025 III prenatalne 1640 g 🐥
💊 Acard 150mg

-
Katarena wrote:Witam się z nowymi dziewczynami ☺️ kropka_aga ty jesteś mi szczególnie bliska bo na staraczkowym porównywałam sobie twoje wyniki z moimi i były bardzo podobne 😅 taki stalker ze mnie 🤣 mnie udało się dotrwać termin na NFZ w sąsiednim mieście na 29 maja, o 2 czerwca mam klepnięty termin u mojego prywatnego. Jak ten na NFZ mi nie przypasuje to zgarnę tylko skierowanie na badania i tyle mnie tam widzieli 🙂 U mnie z objawów tylko cycki bolą, bóle podbrzusza minęły. Aaa i ziewam cały czas w robocie 🤭
A co do miejscowości to Żory pozdrawiają 👋
Kojarzę Cię!
Super, że mamy podobnie 
jesli chodzi o miejscowość to Poznań pozdrawia 😅
Kroliczek2411 wrote:Mam wyniki
Beta 9.05 o godz 10.00 było 29,4 mlU/ml prog 14,94ng/ml
dziś :
Bhcg 90,9 mlU/ml
Prog. 16,75 ng /ml
Ogólnie spodziewałam się lepszych wyników , beta niby w normie przyrost na poziomie 117.2% ale wydaje mi się mega niska.
Ostatnio też tak było że w dolnych granicach bujałam się z betą i wyszło jak wyszło.
Nie wiem sama , może świruje za bardzo ale znowu dwa dni niepewności do kolejnej bety 😞.
Nie przejmuj się, liczy się przyrost
beta startuje od 0, wiec od czegoś się zaczyna, wg mnie przyrost ponad 100% bardzo ładny
Dla spokoju najwyżej zrób jeszcze za 2 dni, aby głowę uspokoić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 11:10
Katarena, NinaB lubią tę wiadomość
-
Mnie też dziś pobolewa okresowo. Nie ma jakieś tragedii, ale wiadomo stres mały jest, czy to jest normalne. Dziś nad ranem miałam delikatne mdłości, ale jak już wstałam i do tej pory na szczęście jest okej 😊NinaB wrote:Oczywiście jakby była jakas inna prowadząca chętna to ja się nie upieram. Chętnie odstąpię zaszczyt 🤣
Bo jednak jest zakorzenione u mnie, że ból okresowy -> krwawienie
NinaB lubi tę wiadomość