X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    w tesco są obecnie 5cio paki z myszką-cudaśne w promocji 37zł, zakupiłam je w 62r jak chcesz wrzucę fotki :)
    już mam tyle tych spichów, body, itp. wrzuciłam własnie pierwsze pranie w końcu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na suwak- Kostuś ma tydzien. Kurcze juuuz? jak ten czas leci. Ja sie ciagle wzruszam jak lezymy w 3 i nie moge w to szczescie uwierzyc.

Maz mi mowi ze zmienilam sie bardzo, juz w ciazy. A tak wogole mi sie poprzestawialo jak sie zaczely problemy. Kompletna zmiana priorytetow.
    A teraz to jzu wogole...

a ze smiesznych rzeczy mam zachcianki " po ciąży". Jem rzeczy o ktrych wczesniej bym nie pomyslala ze zjem. No i nadrabiam to czego nie moglam. A do slodyczy wcale mnie nie ciagnie...biszkopty wcinam tylko:)

Paula44, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dziś problem z laktacja dzisiaj. Wczoraj maka ładnie jadła, a dzisiaj po nocy nie mam pokarmu. Byla położna laktacyjna i faktycznie nie mam. Laktatorem pobudzam. Pije dużo i czekam. Ale dziś byla dokarmiona.

Ag miałaś tak?
    Dziewczyny pomocy!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bvgiq.jpg
    nf0h1i.jpg
    i ostatnie zakupy :)
    mtt4iw.jpg
    sermo0.jpg

Agus89, Paula44, Gwiazdeczka27, szpilka, kamilaaa_88, jonka91, MartaKD, MonikaDM, Wiki81, Becia81, Becia81, M4DZI4, bluegirl89, lwuska55592, Maud11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene - super! Gratulacje dla Rodziców!

★☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆★

• Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa buciki szałowe. :)

Kawa, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki relaks, wyobrażaj sobie jak karmisz córeczkę, może pij herbatki na laktację? no i mimo że nie leci to przystawiaj do cyca niech ciągnie cycuszka i pobudza co trzeba, podobno takie kryzysy bardzo często występują, grunt to walczyć i się nie poddawać

TRZEBA DZWONIĆ PO ZIELARKĘ!!!! 369242zkayrj1oby.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:00

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do samego porodu- oczywiscie u kazdej trwac bedzie inaczej ale z mojego pkt moge opisac tak.

Woda niegazowana z dziubkiem w butelkach max 0,75.
    Klapki pod prysznic
    recznik
    muzyka nie wiem- kolezanka z sali miala, ja nie zdazylam:) haha a wogole to ja gadalam na whats appie z przyjaciolmi z norwegii podczas 1 fazy i wysylalismy im fotki z mezem z porodowki. To bylo do czasu ZZO:)
    gumka do wlosow i wg mnie starczy:)

tshirt meza jest OK albo zwykla koszula- na fotelu malego dostajesz na cyca, koszule masz podwinieta oni ci cos tam robia a on sobie lez, nikt nei mysli wtedy ze cos gdzies widac. ja pozniej oddalam Kostka bo nie mialam kompletnego lozyska i cos tam mi czyscili, bylam bardzo wrazliwa na dotyk a musieli mnie poszyc, ze sie rzucalam to go wzieli:)
    ale zaraz po zejsciu dostalam go na 2h i tak lezelismy w przygaszonym swietle:)

Agus89, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziewczyny mam dziś problem z laktacja dzisiaj. Wczoraj maka ładnie jadła, a dzisiaj po nocy nie mam pokarmu. Byla położna laktacyjna i faktycznie nie mam. Laktatorem pobudzam. Pije dużo i czekam. Ale dziś byla dokarmiona.

Ag miałaś tak?
    Dziewczyny pomocy!

Ja mialam pokarm ale maly nie chcial pic i go dokarmiali.
    Tearz leje sie ze mnie jak ze strumyka a on ciumka po 15/20 min tylko z jednego cyca i mu starcza.

Trzymam kciuki zeby bylo OK. podobno po cc to roznie wiec moze musisz zaczekac i sie rozkreci

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag - piszesz że nie myśli się o tym czy coś tam widać czy nie. A u mnie w głowie ciągle siedzi scenariusz, że nie zdążę nóg ogolić nie mówiąc już o innym miejscu. :D
    No ale zobaczymy jak to będzie. :)
    Jak dostane skurczy to pewnie zapomnę o moich ewentualnie zapuszczonych chaszczach. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i monitor oddechu snuza hero jest super. Mały go wogole nie czuje, zapinam na pieluchę albo zakładam na ubranko i mierzy wszędzie gdzie leży.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 8 doby dziecko przy KP bierze witaminke K+D. Wiec jeśli ktoras ma zakupy przed sobą w aptece jeszcze to od razu niech kupi:)

Ale się rozpisałam...dobra starczy:)

Kawa, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ag - piszesz że nie myśli się o tym czy coś tam widać czy nie. A u mnie w głowie ciągle siedzi scenariusz, że nie zdążę nóg ogolić nie mówiąc już o innym miejscu. :D
    No ale zobaczymy jak to będzie. :)
    Jak dostane skurczy to pewnie zapomnę o moich ewentualnie zapuszczonych chaszczach. :P
    agus uwierz...mialam tak samo.
    Na porodówce masz w dupie wszystko, a juz to jak wyglądasz najbardziej:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Od 8 doby dziecko przy KP bierze witaminke K+D. Wiec jeśli ktoras ma zakupy przed sobą w aptece jeszcze to od razu niech kupi:)

Ale się rozpisałam...dobra starczy:)
    mi wczoraj połozna mówiła,że to na recepte i zeby samemu nie kupowac,bo chodzi o odpowiednia dawkę.pokazywała taką fajną w psikaczu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz właśnie kupił w kropelkach. Bez recepty. Inaczej daliby mi w szpitalu:) a tak dostałam tylko w zaleceniach i omowilam z pediatra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:26

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    bvgiq.jpg
    nf0h1i.jpg
    i ostatnie zakupy :)
    mtt4iw.jpg
    sermo0.jpg
    przyjdę w nocy i Ci to wszystko ukradne!!!!!

kasiakra, szpilka, MonikaDM, Agus89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    mi wczoraj połozna mówiła,że to na recepte i zeby samemu nie kupowac,bo chodzi o odpowiednia dawkę.pokazywała taką fajną w psikaczu.
    ja sie z witaminami na razie wstrzymuje wlasnie ze wzgledu na dawkowanie, ale co nieco w razie goraczki juz mam w przechowalni na gemini

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, wielkie gratulacje!!

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta! A spróbuj tylko! :D

MartaKD lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, ja też mam celulit, pewnie to i waga i woda, bo puchnę masaktycznie. Wierzę w to, że gdy wróci moja normalna aktywność wszystko jakoś się powchłania i spali.
    Ja przytyłam i spuchłam cało$ciowo, dosłownie od stóp do głów nie mam części ciała która się nie powiększyła.

FITop1.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ