X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Marta takie sytuacje najbardziej cieszą :D ja tak spotkałam swojego byłego jak podjechałam autem na przystanek a on tam stał, jego mina przyniosła mi TYLEEE satysfakcji :D

Ciekawa jestem jak tam moja chudzinka :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja wrzuciłam foto dopiero z 9 miesiąca na którym widać brzuszek bo nie chciało mi się słuchać że ściemniam bo przecież nie mam brzucha :P a zdj małej nie wiem czy wrzucę, kobieta zmienną jest :)
    wrzucisz,wrzucisz:) Ja do 17tyg nie podałam nikomu z dalszych znajomych,że jestem w ciazy, bałam się:( z usg wrzucam tylko Wam i wysyłam przyjaciołom i rodzinie linka do zdjęć po prostu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pepco są cudne body z myszka minnie i w ogóle nowości,ale dość drogie...poczekam, kupię w nowym roku:)
    w c&a fajne też przeceny,no ale już mam tyle ciuszków,ze dałam spokój i tylko czapeczki dwie i sweterek kupiłam w second handzie.
    teraz nie wiem czy ponosi długo 56rozmiar jak jakaś długa jest:) po moim Tomku,no bo nie po mnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:17

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    daj linka do tej torby plissss:)

http://allegro.pl/babyono-torba-spacerowa-style-do-wozka-przewijak-i4866173552.html :*

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeej Selene wielkie gratulacje!!! Zazdroszcze tak szybkiego porodu :) mam tylko nadzieje ze nasze Hanie jednak zostana jeszcze w brzuszkach :D a z drugiej strony zazdroszcze ze juz mozesz tulic swoja kruszyne!!! Gratulacje!!!

u nas dzis znowu troche zakupowy dzien. po wczorajszej wizycie ok. szyjka zamknieta z Hania w porzadku. ma 2300 g. Na ktg znowu byla bardzo aktywna i miala czkawke ;) nast wizyta 08.01. A ja w nocy mialam 2 razy takie silne bole brzucha ale przeszlo jak zmienilam pozycje.

Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene- no to dopiero sie nazywa ekspresowy porod.
    Gratulacje:)

Gwiazdeczko cukry ok:) jem juz wszystko. Oczywiscie co mozna podczas KP:)
    U mnie lepiej, krocze w sumie wyglada juz ladnie po sciagnieciu szwow, na 1cm mi sie rozlazlo tylko ale mysle ze bedzie do przodu.
    kosci mnie bola jeszcze...ogonowa i te okoliczne.

Gosiaczek- no ja nie dzwonilam, maz dzwonil:) wiec chyba byla na bieżąco z tym co sie dzieje.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    w pepco są cudne body z myszka minnie i w ogóle nowości,ale dość drogie...poczekam, kupię w nowym roku:)

w tesco są obecnie 5cio paki z myszką-cudaśne w promocji 37zł, zakupiłam je w 62r jak chcesz wrzucę fotki :)

MartaKD lubi tę wiadomość

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choinke ubieramy jutro i bardzo sie ciesze ale wolalabym jeszcze do kompletu snieg mrozik i sloneczko :)

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hah Marta takie sytuacje najbardziej cieszą :D ja tak spotkałam swojego byłego jak podjechałam autem na przystanek a on tam stał, jego mina przyniosła mi TYLEEE satysfakcji :D

Ciekawa jestem jak tam moja chudzinka :)
    Ty, mój to mnie chyba nie poznał wcale:) bo dośc inaczej wyglądałam jakiś czas temu, inny kolor włosów i w ogóle nieco szczuplejsza byłam:) a on mi zawsze powtarzał,że jestem gruba, brzydka,a on taki zajebisty, kiedys już nie wytrzymałam i zostawiłam dziada,a teraz widze,że faktycznie dziad się zrobił.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o fotki na FB to rzadko kiedy coś wrzucam, raz dziennie tam zajrze :) Chyba że siedzę na lapie to jest włączony :)

Marta i jak podoba Ci się ta torba? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ty, mój to mnie chyba nie poznał wcale:) bo dośc inaczej wyglądałam jakiś czas temu, inny kolor włosów i w ogóle nieco szczuplejsza byłam:) a on mi zawsze powtarzał,że jestem gruba, brzydka,a on taki zajebisty, kiedys już nie wytrzymałam i zostawiłam dziada,a teraz widze,że faktycznie dziad się zrobił.

To widzę że miał taki sam syndrom jak mój. Zawsze mi wmawiał że jestem taka siaka czy owaka i jak mnie zostawi to nikt mnie już nie będzie chciał bo jestem taka beznadziejna. Zostawiłam go, przerobiłam się na blond, zaczęłam chodzić w obcasach i bardzo dbać o wygląd ODŻYŁAM :)

MartaKD, MonikaDM lubią tę wiadomość

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a Ty nie mialas przy wozku torby czy chcialas miec po prostu inna jeszcze? bo jabtez sie zastanawiam nad kupnem dodatkowej bo ta co byla przy wozku wydaje mi sie za mala...

nix lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene gratuluję!!! Styczniowa Haniu nr 2 witaj na świecie :-)

Dziewczyny co jedna to szybciej rodzi. Czy to jakieś zawody? Obyśmy wszystkie miały lekkie, szybkie i łatwe porody!!!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Kawa a Ty nie mialas przy wozku torby czy chcialas miec po prostu inna jeszcze? bo jabtez sie zastanawiam nad kupnem dodatkowej bo ta co byla przy wozku wydaje mi sie za mala...

Mam przy wózku kuferek(zobacz sobie Tako baby heaven exclisive w googl), ale wolę mieć dodatkową torbę(ta co kupiłam ma dużo kieszonek np na butle i wogóle jest pojemna) my często jezdzimy a do niej wejdą ubranka, pampersy, butle itp :)

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie widac ze sa pojemne i bardzo ladne :) chyba tez sie skusze! :)

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene - gratuluję szybkiego porodu. :) Zdrówka dla Hani. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to nudze sie... maly spi, maz poszedl do sklepu a ja mysle ze podziele sie z wami tym co wg mnie sie po porodzie przydalo a co nie:)

rozek- mam 1, dokupuje drugi. Kostek jest malutki a jeden np dzis zasikal no i teraz jest problem bo 2 nie mam jeszcze.

Mam podusie stabilizacyjna poofi-http://poofi.pl/shop/poduszka-stabilizacyjna/
    jest super- fajnie sie karmi na leząco. Nie trzeba zwijac nic zeby lezal na boku tylko przylozyc podusie, tak samo w lozeczku.

Koszyki na lozeczko z Ikei-http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
    umarlabym bez nich:)

po chusteczkach do dupy pampers maly dostal odparzenia- wiec zostaje DADA, a generalnie mam miseczke z przegotowaną wodą tez i uzywam tych wacikow dla dzieci do przemywania http://sklep.rossnet.pl/drogeria/Babydream-p%C5%82atki-kosmetyczne-60-szt-,54,105203 .
    BTW0 te waciki są tez super do przemywania krocza tantum rosa- jesli ktoras planuje SN to polecam zakupic wieksza ilosc.

W domu jeszcze troche sie tych " odchodow" leje wiec zostawcie sobie kilka podkladow SENI- na lozko, zeby nie pobrudzic. JA w domu smigam bez majtek narazie i w koszuli lub sukienkach zeby sie wietrzylo:D

Na przewijak fajne są takie podklady do przewijania z rosmana, zeby nie zasral albo zasikal przescieradelka.

Ubranka to tak jak pisalam dla mnie zestaw idealny body + polspiochy.
    Wkladki laktacyjne- jeden kit jakie:) ja mam jednrazowe canpol ( chyba najmniej je polecam) i milion probek, ale nie odczuwam roznicy w uzywaniu.

Laktatora uzylam raz- mam reczny Avent- generalnie OK:)
    Koszule do karmienia Italian Fashion super, te co mam z HM tez super:) wygladaja jak podomki a nie koszule wiec smigam w nich po domu:
    majtki polecam te siatkowe- te jednorazowe są okropne!

jak mi sie cos przypomni to dopisze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:44

MartaKD, Agus89, Gwiazdeczka27, szpilka, Kawa, Paula44, Ewelina88, jonka91, kasiakra, MonikaDM, Viv78, bluegirl89, Bounia, Nuskaw, Maud11, lwuska55592, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Jeśli chodzi o fotki na FB to rzadko kiedy coś wrzucam, raz dziennie tam zajrze :) Chyba że siedzę na lapie to jest włączony :)

Marta i jak podoba Ci się ta torba? :)
    no faaaajna! fajne kolory, wszystkie.muszę popytać męza czy mu się podoba,bo konsultuję z nim wszystkie prawie zakupy dla Małej:) do wózka mam czarno-żółtą.
    w ogóle z Baby ono się fajne rzeczy,mam sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 14:44

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene serdecznie gratuluje!!!! Cudownie!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. dzięki za porady. :) Przydadzą się na pewno. :)

szpilka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ