X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam paczkę od r_p77. Do tego podgrzewacza z Canpola wchodzą butelki TT właśnie sprawdzałam :D jest malutki i zgrabniutki.
    I od razu pochwalę się zakupiłam torbę na akcesoria dla małej z BabyOno Style taka różowo-szara w kropki- w sam raz na wyjazdy, dodatkowo z przewijakiem, można ją przypiąć do wózka, założyć na ramię albo do ręki :D

Becia81, Goosiaczek2, szpilka, bluegirl89, Chanela lubią tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają chłopców mam takie pytanie odnośnie ubranek, jakie są najczęściej używane, pajace, body, śpiochy, czy używacie spodni i bluz z roz. 56, bo trochę takich rzeczy mam i nie wiem czy to kiedykolwiek ubiorę mojemu małemu..

relgtgf6uee8xud8.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag oswajam sie z cc :-)
    No i jak u ciebie cukry po porodzie wyglądają?
    Co jesz? Normalnie sie odzywiasz czy jakaś dietka?

U mnie sie przestawiło cos i cukry coraz lepsze, jak by się unormowały, po wyjściu ze szpitala zjadłam big maca i loda po godzinie cukier 101 ..szok
    Zjadlam 3 tosty z dżemem i twarogiem cukier 95 ... Oczywiście szok :-)

Powiedz jak sobie radzisz z Kostusiem? Grzeczny jest? I jak twój połóg? No i czy już dolegliwości ustąpiły po zdjęciu szwów?

Dzwoniłam słuchajcie do gina i powiedział, iż wszystko już będzie czekało w szpitalu, nie potrzebuje skierowania, jak by wcześniej porod sie zaczal mam jechac do szpitala i zrobia cc... Dziwnie tak ale jak mówi aby sie nie martwic to nie będę się zamartwiala. Wizyty juz tez zadnej miec nie bede tylko na ktg mam jezdzic co jakis czas...
    O i tak to wyglada :-)
    Selene sie nie odzywa pewnie juz rodzi... Widac wiekszosc dzieci chce miec urodziny przed swietami aby wiecej prezentow podostawac... ;)

jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię sobie chwilę przerwy.. :)
    Ag... wrote:
    Wogole musze się trzepnąć w łeb- obiecalam sobie ze nie wrzuce fotek Kostka na fb a mam ochote wrzucic ich milion:) pewnie juz tyle ich ma:P
    no ale trzymam sie twardo- jedno ze szpitala i styknie:)

Ja postanowiłam o ciąży nic nie pisać, a po porodzie wstawię jedno zdjęcie np. stópki i zrobię króciutki wpis. Chociaż wiadomo chciałabym, żeby cały Wszechświat się dowiedział o narodzinach naszego syna! U nas wie tylko parę osób ze znajomych, których przypadkowo spotkaliśmy, albo którzy zainteresowali się co u nas słychać. Nawet dalsza rodzina nie wie o ciąży.. ;)

Do mnie właśnie doszły brakujące herbatki z jednej z aukcji.. :)

Kawa, bluegirl89, Malenq lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam fb wiec nie mam z tym problemu :p

Jonka trzeba było wstawić zdjęcie bociana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:06

kasiakra, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzuciłam foto dopiero z 9 miesiąca na którym widać brzuszek bo nie chciało mi się słuchać że ściemniam bo przecież nie mam brzucha :P a zdj małej nie wiem czy wrzucę, kobieta zmienną jest :)

jonka91, szpilka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dziewczyny które mają chłopców mam takie pytanie odnośnie ubranek, jakie są najczęściej używane, pajace, body, śpiochy, czy używacie spodni i bluz z roz. 56, bo trochę takich rzeczy mam i nie wiem czy to kiedykolwiek ubiorę mojemu małemu..

hmm.. ja z rozmiarów 0-3mies (56 i 62) mam najwięcej kaftaników (56 chyba ok 15szt, 62-jakieś 10), body (56-ok 8, kilka 62) i pajacy (chyba z 6/7), kilka śpiochów, jedne półśpiochy (56) i 2szt 62, jedne ogrodniczki jeansowe(0-3mies) ale to założę je jak goście np. do nas przyjdą na chwilę, żeby Filipkowi było wygodnie, jedne spodenki dresowe welurowe 62 i jedną bluzę welurkową rozm 56 też zakupioną z myślą o gościach lub dociepleniu w zimny dzień, jak będziemy musieli np. iść do lekarza. Jak czegoś będzie brakowało to dokupimy, w końcu po świętach ruszają wyprzedaże, a i niedaleko domu mamy outlet smyka to zawsze tam można podskoczyć :)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Robię sobie chwilę przerwy.. :)

Ja postanowiłam o ciąży nic nie pisać, a po porodzie wstawię jedno zdjęcie np. stópki i zrobię króciutki wpis. Chociaż wiadomo chciałabym, żeby cały Wszechświat się dowiedział o narodzinach naszego syna! U nas wie tylko parę osób ze znajomych, których przypadkowo spotkaliśmy, albo którzy zainteresowali się co u nas słychać. Nawet dalsza rodzina nie wie o ciąży.. ;)

Do mnie właśnie doszły brakujące herbatki z jednej z aukcji.. :)
    ja na fb też nie wstawilam ciążowych zdjęć (tzn wstawiłam 2 jak we wrzesniu robilismy sobie spacer, ale takie, że nie widać brzuszka, ewentualnie jak ktoś pyta w wiadomosciach prywatnych to sie wtedy chwale, po porodzie cos wstawie albo samego syneczka albo razem ciazowe i z awelkiem o ile bede wygladać jak człowiek a nie jakby mi maly czołg przez wiele godzin przez kanał rodny przejezdzał :)

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag jak czytałam posta to się uśmiechnęłam :) och te teściowe. A takie pytanko mam bo przed tą cała akcją porodową co ci się zaczęła pokłóciłaś się z mama jak do niej zadzwoniłaś że kostek jest już z wami nie myślała, ze żartujesz?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam fb więc problem z głowy.

Jejku trzymam kciuki za Selene, ale to dzielna kobitka da sobie radę !

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra mysle ze w domu to body i spiochy lub pajace a w gosci kores spodenki, troche podostawalam, ale dopiero po poodzie zobaczymy w co ubierać dzidziusia nam najwygodniej i najpraktyczniej, bo jednemu dziecku wiecznie goraco i jedne skarpetki to max i innemu marzną stópki i będą spiochy i cienkie spodenki plus skarpetki frote

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo szwagierka dostała właśnie królika na prezent i nie wiem czy ja mogę przebywać z tym królikiem w jednym mieszkaniu, dotykac go itd ?? Jejku jest taki słodziutki, tylko nie wiem jak to ze zwierzakami domowymi.

Paula44 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nic Tobie się nie stanie, o ile nie masz alergii np. na sianko, czy sierść. Pamiętaj o myciu rąk każdorazowo po kontakcie z królikiem i będzie ok! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka myślę że możesz. Króliki są bardzo czyściutkie. I oficjalnie nie należą do chodzących "toksoplazmoz" jak to się słyszy o kotach :) A popatrz ile dziewczyn z naszego forum ma kociaki- w tym wychodzące na dwór :)

Malenq lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko jeżeli nie masz alergii nie powinno być problemu, uważaj tylko gdyby sie okazało, że lubi gryżć lub drapac, zeby go głaskac z dala od zebów czy pazurów, choć gdyby mu sie zdarzylo to nie stanowi zagrożenia wiekszego niz zaciecie się przy goleniu nóg :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze w takim razie, dzięki :*

Kawa moja przesyłka od tego r_p77 już jest w Gdańsku :) pewnie jutro dopiero dojdzie laktator.

Kawa lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ależ jestem tłukiem!
    Pisałam do Was komentarz.. ale przypomniało mi się, że nie skończyłam pisać komentarzy do akucji.. i co skopiowałam tekst o kotach.. wkleiłam w miejsce na komentarz zaznaczyłam aby poszło zbiorczo.. i co wygląda to tak:
    "HealthWorld (49784) (Sprzedający) Pozytywny 19 gru 2014, 13:28 4878884346 pokaż
    he he całe życie miałam koty wychodzące na dwór, na raz najwięcej 4 dorosłe i czasami kociaki, cały zwierzyniec wychodził na dwór. Koty w domu miały kuwetkę"
    dobrze, że to poszło tylko w 4 komentarzach (wysłałam już wniosek o unieważnienie..), a w reszcie poszedł normalny komentarz..
    Ach będą mieli ubaw w biurze obsługi klienta...

Becia81, Martaaa, Goosiaczek2, szpilka, bluegirl89, Kawa, MartaKD, kasiakra, Viv78, Agus89, MonikaDM, Tymi, olka25, Chanela, Bounia, Maud11 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O godzinie 9:54 urodziła sie siłami naturalnymi Hania :) 3100 i 50 cm

Podali mi oxytocyne bo nie było najmniejszych skurczy a minęło 6 godz od odejścia wód. Po podaniu zaczęły sie skurcze najpierw lekkie, potem mocniejsze.. Czekaliśmy na rozwarcie 4 cm żeby podać ZZO, ale jak już sie pojawiło, posłali po anastezjonola a ja zaczęłam mieć skurcze parte. Anestezjolog dotarł po 10 min, a ja już miałam Hanię w ramionach!

Od pierwszego skurczu do ostatniego minęło 2,5h. Cały oddział w szoku, a ja jestem dumna mama która rodziła bez znieczulenia. Tylko musieli naciąć krocze co sprawia mi teraz ból.

Nie wiem jeszcze co z karmieniem bo mała ciagle śpi a ja sie nawet cieszę bo ledwo wstanę a już mi słabo i mroczki przed oczami. Zobaczymy pózniej.

Becia81, Patrycha, Malenq, marrtka, Martaaa, jonka91, Goosiaczek2, magdalenka, szpilka, ania_29, lwuska55592, Gwiazdeczka27, kamilaaa_88, Karolajla, Wiki81, Kawa, bluegirl89, Ewelina88, renia83, aswariatka, MartaKD, Ag..., kasiakra, Viv78, szczesliwa89, Agus89, Paula44, rastafanka, A.loth, Agula92, MonikaDM, Tymi, agnesik, olka25, anka8820, Silatan, kasia86, Cookie, nix, M4DZI4, Pinia108, Chanela, OliOla, kejti91, Bounia, waszka88, Maud11, isabelle, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene GRATULACJE!!!

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaąa Selene gratulacje.....też chcę takiego szybkiego porodu:-)
    Buziaki dla malutkiej od e-cioci.....:-)

‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ