X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny proszę natychmiast przestać sie martwić! :)

Ja od samego początku czuje sie idealnie, nawet nie czuje żebym miała brzuch, żadnych mdłości, żadnego bólu piersi, dziś nawet energii mam pełno i duży apetyt. Jedynym objawem u mnie jest zmęczenie, ale ogolnie duzo pracuje wiec tez nie musi byc ono wynikiem ciąży.

I co? Usłyszałam od znajomej pielęgniarki ze powinnam sie cieszyć, bo raczej ciągły ból brzucha jest bardziej niebezpieczny niż brak objawów. Przecież jest znaczny procent kobiet, które dowiadują sie o ciąży dopiero w 2 lub 3 miesiącu - dlaczego, bo nie odczuwaly najmniejszego objawu.

Dlatego jak zacznie mnie coś męczyć to sie poskarżę, ale do tego czasu zamierzam cieszyć sie dobrym samopoczuciem, i proszę kobietki.. Nie stresujcie się :)

Selene wreszcie ktoś mi poprawił troche humor.. :)

Selene lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek witaj! :)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    jak radzicie sobie z zaparciami...
    Bo u mnie pojawił sie ten problem i nie wiem jak sobie z ty poradzic...":)
    z góry dziekuję za odp :)
    miłego dniaa

Słyszałam ze dobry jest błonnik, w sklepach często dostępny w postaci płatków, dosypywac sobie do śniadania, np. do jogurtu. Dobre tez sa płatki z mlekiem, ogólnie dużo białka.. :) i pic dużo wody, rano na czczo woda z cytryną, a jak nie pomoże to najlepiej skontaktować sie z lekarzem..

Sis - trzymam kciuki za zdrowie twoje i maluszka, trzeba wierzyć, że wszystko bedzie dobrze i nie poddawać się, u nas zawsze masz wsparcie

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Słyszałam ze dobry jest błonnik, w sklepach często dostępny w postaci płatków, dosypywac sobie do śniadania, np. do jogurtu. Dobre tez sa płatki z mlekiem, ogólnie dużo białka.. :) i pic dużo wody, rano na czczo woda z cytryną, a jak nie pomoże to najlepiej skontaktować sie z lekarzem..

Sis - trzymam kciuki za zdrowie twoje i maluszka, trzeba wierzyć, że wszystko bedzie dobrze i nie poddawać się, u nas zawsze masz wsparcie
    badzo dziekuję tak też zrobie:)
    dzis w chwili desperacji wypiłam malutka filżanke kawy rozpuszczalnej- bo po tym zawsze leciałam do Wc.
    Duzo zdrówka dla Was :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Hej, byłam dziś na pierwszej wizycie, miałam iść dopiero w przyszłym tygodniu ale okazało się że całą majówkę miałam kontakt z dzieckiem chorym na rumień a jest to choroba niebezpieczna dla płodu.
    Niestety jeśli chciałabym się przebadać to muszę jechać do szpitala zakaźnego a i tak na tą chorobę nie ma lekarstwa.
    Pani doktor zrobiła mi usg i z ciążą wszystko dobrze.
    Ale... okazało się że mam podwójną macicę :( jest to wada genetyczna przy której ciężko utrzymać ciąże ;(( nie wiem co teraz będzie, wizytę u mojego lekarza mam we wtorek i ciekawa jestem co powie..

nie martw się1 Czytałam o tym i to wcale nie oznacza, że ci się nie uda! Czytałam raz o przypadku, gdzie kobieta w obu przegrodach miała po dzidziusiu i urodziła :) Zdrowa i ona i dzieciaczki. Był też przypadek trojaczków, a Ty z jednym nie dasz rady? Kochana POZYTYWNE NASTAWIENIE, nie stresuj się! Będziesz miała zdrowe Maleństwo:)

Wiola25, Maraska lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonko jedz więcej owoców, to zazwyczaj mi pomagało :) no i tak ja pisze Selene błonnik też pomaga :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 8 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie kremowy sluz i parcie na picie ?

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śluzu nie mam prawie wcale, piję chyba więcej, tzn częściej mnie suszy:)

Sis czytałam trochę o tym i myślę, że nie ciężko utrzymać ciążę ale ciężej co nie znaczy, że trzeba ją z góry przekreślać. Wiem, że dobrze mi mówić ale nie stresuj się bo na pewno wszystko będzie dobrze.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka wrote:

Ja mam sporo śluzu, taki kremowy czasem lekko ciągnący się (nieznacznie na centymetr czy dwa, od początku ciąży tak mam, ale zawsze miałam sporo śluzu więc taka moja natura :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka wrote:

Ja mam odrobine śluzu takiego mlecznego, i tak faktycznie, więcej chce mis ei pic :p

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dobre tez sa płatki z mlekiem, ogólnie dużo białka.. :)

Czy duzo białka to nie wiem.. :p byłam kiedys na diecie wysokobiałkowej i wtedy to dopiero były zaparcia! :) Generalnie błonnik :) Tak jak dziewczyny pisały :)

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, Kochana! Musi być wszystko dobrze :) Też czytałam gdzies o tej kobiecie z dwójką dzieci, po jednym w każdej macicy. Trzymamy kciuki! Pisz dużo i często co u Ciebie.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też czasem mleczny kremowy śluz a czasem wodnisty tak bardzo ze mam wrażenie jakby się okres zaczął.
    Chyba też więcej pije, tak mi sie wydaje:)
    właśnie wróciłam z lunchu, potrzymam go jeszcze chwilę w brzuchu ale chyba coś mnie zaczyna mulić :(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie wytrzymam do tego 16 maja... No czas się tak ciągnie, że zwariować można... a tak chciałabym już mieć jakiś dowód !

• Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola a jak tam u ciebie, jak się czujesz? :)

Ja dziś powiedziałam Mamie, gdy byłam z nią na ciastku w przerwie. Strasznie się ucieszyła, nawet nie spodziewałam się, że sprawię jej tym aż taka radość :) No nie wytrzymałam do badania, bo już za dużo razy jej odmawiałam pewnych rzeczy, które sugerowały ciążę, tak więc wolałam jej powiedzieć, nim się domyśli w końcu :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja mam też czasem mleczny kremowy śluz a czasem wodnisty tak bardzo ze mam wrażenie jakby się okres zaczął.
    Chyba też więcej pije, tak mi sie wydaje:)
    właśnie wróciłam z lunchu, potrzymam go jeszcze chwilę w brzuchu ale chyba coś mnie zaczyna mulić :(

Napij się wody, mi czasem pomaga.

Ag... lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Napij się wody, mi czasem pomaga.

tak jest psze pani:)

Agataa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie :) zdenerwowałam się strasznie..wiem że może niepotrzebnie się martwić na zapas ale w szoku byłam..zwłaszcza że dopiero co miałam laparoskopię i przed zabiegiem wiele razy usg robione i nikt mi nie powiedział.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, a może to teraz to pomyłka ?

• Selene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może rzeczywiście mniej białka a więcej błonnika :)

A tak w ogóle to chciałam zapytać czy są tu jakieś mamy ze śląska :D odzywajcie się, to może zrobimy kiedyś jakiś zjazd ;)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ