X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. Podziwiam sie bardzo :) ja jestem taka gaduła, ze jak jedna osoba ze mną rozmawia to trudno mi utrzymać język za zębami, ale w grupie to chyba bym nie dała rady :)

Ale też, mozno sie pilnuje, nie ma serduszka = nie ma dzielenia sie tą nowiną :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja powiedzialam kilku kolezankom i przyjaciolom, tylko nie rodzicom i z tego powodu mi głupio:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba przestane juz mierzyc tempke bo dzis troche spadek (z 36,88 na 36.78) i juz oczywiscie wkrecam sobie, ze jeszcze bardziej mi spadnie :/ Moze to po wczorajszym serduchu bo tyle zelu nawalilam ze w srodku musi byc chyba dalej mokro chociaz nie wiem czy to od tego zalezy.

Samopoczucie ok, suty bola brzuch tylko troszke ale nie jak na @ tylko tak inaczej jakbym miala zakwasy albo cos...

Milego dnia wszystkim !

Agus89 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Ja wczoraj miałam straszne mdłości. Na samą myśl o jedzeniu mi nie dobrze. Na śniadanie mogę zjeść tylko bułkę z masłem i to też zmuszam się by ją zjeść. Obiad zaczynam jeść a za chwilę nagle niw mam na niego ochoty. :P
    Wczoraj cały dzień na bananach i wodzie. Nawet kawy nie mogę wypić. Wieczorem było mi tak niedobrze że szybko poszłam spać by się nie męczyć.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie ma :( ani mdłości, ani cycuchy nie bolą :( Kurde martwie sie jak tak Was czytam.. :( Ja jedynie co to nie mam ochoty na słodycze WOGÓLE. No i wczoraj ugotowałam sobie kolejny garnek pomidorówki :p

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 8 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola mnie tez cycuchy nie bola, mdlosci nie ma nic .tez sie martwie...

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • agattee Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, dziewczyny... czas w ciazy leci mi zdecydowanie za wolno, chcialabym juz zaczac II trymestr i przynajmniej spokojnie zyc z mysla ze najwieksze zagrozenie juz minelo...

wff22n0ab6iac00e.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka wrote:
    Wiola mnie tez cycuchy nie bola, mdlosci nie ma nic .tez sie martwie...

No to nieciekawie :( Poszłabym do lekarza w przyszłym tygodniu w środe, ale miałam późno owulacje, bo w 19dc (mierzyłam tempke) i obawiam sie, że to byłoby za wcześnie.. Pojde 20-21 maja - ale do tego czasu to chyba osiwieje ze stresu..

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Ehh, dziewczyny... czas w ciazy leci mi zdecydowanie za wolno, chcialabym juz zaczac II trymestr i przynajmniej spokojnie zyc z mysla ze najwieksze zagrozenie juz minelo...

święte słowa :(

Tak wogole to mam dziś jakiegos doła.. Nie umiałam wstać z łóżka a teraz to tylko chce mi sie ryczeć.. i jak tu wytrzymać do 16 w pracy?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:

Ja mam tak samo, zahibernować się i obudzić spokojnie w II trym:)
    i żeby brzuszek juz było widac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:45

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam dziś powiedzieć mojej mamie. Ciężko mi to przed nią ukrywać, reszcie jakoś tak stopniowo po wizycie u gina :)

Ja również dziś rano po śniadaniu miałam bliższe spotkanie z kibelkiem :(

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja mam mdlosci zaraz po wstaniu, gdzie faktycznie nie mam co zwracać tylko zwijam się nad tym kibelkiem i pluje jak głupia:/
    okropne to jest!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana mdliło, ale jakoś zjadłam łudząc się, że mi przejdzie... Nie przeszło, jestem bez śniadania w brzuszku :(

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę natychmiast przestać sie martwić! :)

Ja od samego początku czuje sie idealnie, nawet nie czuje żebym miała brzuch, żadnych mdłości, żadnego bólu piersi, dziś nawet energii mam pełno i duży apetyt. Jedynym objawem u mnie jest zmęczenie, ale ogolnie duzo pracuje wiec tez nie musi byc ono wynikiem ciąży.

I co? Usłyszałam od znajomej pielęgniarki ze powinnam sie cieszyć, bo raczej ciągły ból brzucha jest bardziej niebezpieczny niż brak objawów. Przecież jest znaczny procent kobiet, które dowiadują sie o ciąży dopiero w 2 lub 3 miesiącu - dlaczego, bo nie odczuwaly najmniejszego objawu.

Dlatego jak zacznie mnie coś męczyć to sie poskarżę, ale do tego czasu zamierzam cieszyć sie dobrym samopoczuciem, i proszę kobietki.. Nie stresujcie się :)

Ag..., Maraska, Brawurka, renia83, Wiola25 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene zazdroszczę Ci, ja mam mdłości, zmęczenie (zasypiam z otwartymi oczami na stojąco), bóle piersi, czuje co jakiś czas podbrzusze, cały czas bym jadła (gdy mnie nie mdli, więc zjem, a potem walczę, by we mnie jedzonko zostało :( )

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh są objawy źle, niema też nie dobrze, przed wczoraj martwiłam się, że mnie coś kłuje a teraz, że nic nie czuję, nawet mdłości mi przeszły które miałam. W poprzedniej ciąży już na tym etapie piersi miałam o rozmiar większe i ciężkie a teraz prawie nic - może lekko pełniejsze się zrobiły.
    Mam nadzieję , że tym razem będzie wszystko w porządku.
    Też bym chciała przeskoczyć do 12 tygodnia - strasznie mi się dłuży.
    Nie mieszkam w Polsce i czasami myślę, że całe szczęście bo pewnie co dziennie bym betę robiła i ginekologa odwiedzała :)

Jeśli chodzi o informowanie męża o ciąży to też zawsze myślałam, że kupię buciki a wyszło, że smsa ze zdjęciem testu dostał ba w pracy był :D

Rodzinie dopiero powiem ( a raczej pokaże) po 16 tygodniu bo dopiero wtedy będziemy się widzieć - obiecaliśmy sobie z mężem że do tego momentu nie puścimy pary z ust :D

Maraska lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Styczniowe Mamusie :)
    niesmiało wkradam sie w wasze szeregi :)
    mam pytanie..
    jak radzicie sobie z zaparciami...
    Bo u mnie pojawił sie ten problem i nie wiem jak sobie z ty poradzic...":)
    z góry dziekuję za odp :)
    miłego dniaa

Maraska, Wiola25, Agataa lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś na pierwszej wizycie, miałam iść dopiero w przyszłym tygodniu ale okazało się że całą majówkę miałam kontakt z dzieckiem chorym na rumień a jest to choroba niebezpieczna dla płodu.
    Niestety jeśli chciałabym się przebadać to muszę jechać do szpitala zakaźnego a i tak na tą chorobę nie ma lekarstwa.
    Pani doktor zrobiła mi usg i z ciążą wszystko dobrze.
    Ale... okazało się że mam podwójną macicę :( jest to wada genetyczna przy której ciężko utrzymać ciąże ;(( nie wiem co teraz będzie, wizytę u mojego lekarza mam we wtorek i ciekawa jestem co powie..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis- Najważniejsze to myśleć pozytywnie!

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma to miala i spoko ma malego szkraba ;))) bez klopotow ;)
    Takze nosek do gory ;)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ