X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. Podziwiam sie bardzo :) ja jestem taka gaduła, ze jak jedna osoba ze mną rozmawia to trudno mi utrzymać język za zębami, ale w grupie to chyba bym nie dała rady :)

Ale też, mozno sie pilnuje, nie ma serduszka = nie ma dzielenia sie tą nowiną :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja powiedzialam kilku kolezankom i przyjaciolom, tylko nie rodzicom i z tego powodu mi głupio:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba przestane juz mierzyc tempke bo dzis troche spadek (z 36,88 na 36.78) i juz oczywiscie wkrecam sobie, ze jeszcze bardziej mi spadnie :/ Moze to po wczorajszym serduchu bo tyle zelu nawalilam ze w srodku musi byc chyba dalej mokro chociaz nie wiem czy to od tego zalezy.

Samopoczucie ok, suty bola brzuch tylko troszke ale nie jak na @ tylko tak inaczej jakbym miala zakwasy albo cos...

Milego dnia wszystkim !

Agus89 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Ja wczoraj miałam straszne mdłości. Na samą myśl o jedzeniu mi nie dobrze. Na śniadanie mogę zjeść tylko bułkę z masłem i to też zmuszam się by ją zjeść. Obiad zaczynam jeść a za chwilę nagle niw mam na niego ochoty. :P
    Wczoraj cały dzień na bananach i wodzie. Nawet kawy nie mogę wypić. Wieczorem było mi tak niedobrze że szybko poszłam spać by się nie męczyć.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie ma :( ani mdłości, ani cycuchy nie bolą :( Kurde martwie sie jak tak Was czytam.. :( Ja jedynie co to nie mam ochoty na słodycze WOGÓLE. No i wczoraj ugotowałam sobie kolejny garnek pomidorówki :p

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 8 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola mnie tez cycuchy nie bola, mdlosci nie ma nic .tez sie martwie...

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • agattee Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, dziewczyny... czas w ciazy leci mi zdecydowanie za wolno, chcialabym juz zaczac II trymestr i przynajmniej spokojnie zyc z mysla ze najwieksze zagrozenie juz minelo...

wff22n0ab6iac00e.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka wrote:
    Wiola mnie tez cycuchy nie bola, mdlosci nie ma nic .tez sie martwie...

No to nieciekawie :( Poszłabym do lekarza w przyszłym tygodniu w środe, ale miałam późno owulacje, bo w 19dc (mierzyłam tempke) i obawiam sie, że to byłoby za wcześnie.. Pojde 20-21 maja - ale do tego czasu to chyba osiwieje ze stresu..

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Ehh, dziewczyny... czas w ciazy leci mi zdecydowanie za wolno, chcialabym juz zaczac II trymestr i przynajmniej spokojnie zyc z mysla ze najwieksze zagrozenie juz minelo...

święte słowa :(

Tak wogole to mam dziś jakiegos doła.. Nie umiałam wstać z łóżka a teraz to tylko chce mi sie ryczeć.. i jak tu wytrzymać do 16 w pracy?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:

Ja mam tak samo, zahibernować się i obudzić spokojnie w II trym:)
    i żeby brzuszek juz było widac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:45

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam dziś powiedzieć mojej mamie. Ciężko mi to przed nią ukrywać, reszcie jakoś tak stopniowo po wizycie u gina :)

Ja również dziś rano po śniadaniu miałam bliższe spotkanie z kibelkiem :(

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja mam mdlosci zaraz po wstaniu, gdzie faktycznie nie mam co zwracać tylko zwijam się nad tym kibelkiem i pluje jak głupia:/
    okropne to jest!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana mdliło, ale jakoś zjadłam łudząc się, że mi przejdzie... Nie przeszło, jestem bez śniadania w brzuszku :(

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę natychmiast przestać sie martwić! :)

Ja od samego początku czuje sie idealnie, nawet nie czuje żebym miała brzuch, żadnych mdłości, żadnego bólu piersi, dziś nawet energii mam pełno i duży apetyt. Jedynym objawem u mnie jest zmęczenie, ale ogolnie duzo pracuje wiec tez nie musi byc ono wynikiem ciąży.

I co? Usłyszałam od znajomej pielęgniarki ze powinnam sie cieszyć, bo raczej ciągły ból brzucha jest bardziej niebezpieczny niż brak objawów. Przecież jest znaczny procent kobiet, które dowiadują sie o ciąży dopiero w 2 lub 3 miesiącu - dlaczego, bo nie odczuwaly najmniejszego objawu.

Dlatego jak zacznie mnie coś męczyć to sie poskarżę, ale do tego czasu zamierzam cieszyć sie dobrym samopoczuciem, i proszę kobietki.. Nie stresujcie się :)

Ag..., Maraska, Brawurka, renia83, Wiola25 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene zazdroszczę Ci, ja mam mdłości, zmęczenie (zasypiam z otwartymi oczami na stojąco), bóle piersi, czuje co jakiś czas podbrzusze, cały czas bym jadła (gdy mnie nie mdli, więc zjem, a potem walczę, by we mnie jedzonko zostało :( )

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh są objawy źle, niema też nie dobrze, przed wczoraj martwiłam się, że mnie coś kłuje a teraz, że nic nie czuję, nawet mdłości mi przeszły które miałam. W poprzedniej ciąży już na tym etapie piersi miałam o rozmiar większe i ciężkie a teraz prawie nic - może lekko pełniejsze się zrobiły.
    Mam nadzieję , że tym razem będzie wszystko w porządku.
    Też bym chciała przeskoczyć do 12 tygodnia - strasznie mi się dłuży.
    Nie mieszkam w Polsce i czasami myślę, że całe szczęście bo pewnie co dziennie bym betę robiła i ginekologa odwiedzała :)

Jeśli chodzi o informowanie męża o ciąży to też zawsze myślałam, że kupię buciki a wyszło, że smsa ze zdjęciem testu dostał ba w pracy był :D

Rodzinie dopiero powiem ( a raczej pokaże) po 16 tygodniu bo dopiero wtedy będziemy się widzieć - obiecaliśmy sobie z mężem że do tego momentu nie puścimy pary z ust :D

Maraska lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Styczniowe Mamusie :)
    niesmiało wkradam sie w wasze szeregi :)
    mam pytanie..
    jak radzicie sobie z zaparciami...
    Bo u mnie pojawił sie ten problem i nie wiem jak sobie z ty poradzic...":)
    z góry dziekuję za odp :)
    miłego dniaa

Maraska, Wiola25, Agataa lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś na pierwszej wizycie, miałam iść dopiero w przyszłym tygodniu ale okazało się że całą majówkę miałam kontakt z dzieckiem chorym na rumień a jest to choroba niebezpieczna dla płodu.
    Niestety jeśli chciałabym się przebadać to muszę jechać do szpitala zakaźnego a i tak na tą chorobę nie ma lekarstwa.
    Pani doktor zrobiła mi usg i z ciążą wszystko dobrze.
    Ale... okazało się że mam podwójną macicę :( jest to wada genetyczna przy której ciężko utrzymać ciąże ;(( nie wiem co teraz będzie, wizytę u mojego lekarza mam we wtorek i ciekawa jestem co powie..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis- Najważniejsze to myśleć pozytywnie!

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma to miala i spoko ma malego szkraba ;))) bez klopotow ;)
    Takze nosek do gory ;)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ