WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa witaj i życzę serduszka na kolejnej wizycie :)
    Wiki nie o to mi chodzi. Jeśli masz odpowiednio suwaczek ustawiony, to jest między nami 5 dni różnicy. Mam termin na 8.01 więc u Ciebie powinien być na 3.01. I to by się chyba zgadzało z Twoją betą :)

Selene witaj :) Serduszko może być już wtedy widoczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:35

201501145565.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29, to miałyśmy owulację w tym samym dniu (jeśli Ty 17.04) :)
    Ja też już nie mierzę temperatury, bo nie zamierzam się stresować.

Moja dzisiejsza beta to 1165. Powtórzę jeszcze w środę.

Witam nowe styczniówki :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.lothmam nadzieję że będziemy iść łeb w łeb z naszymi maleństwami :)

A.loth lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak będzie :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Aniu my tu wszystkie idziemy łeb w łeb hehe :) jednej maleństwo przyspieszy drugiej się spóźni i będziemy pędzić na porodówki w jednym czasie hehe :)

relgh371rphwpz6l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D No w zasadzie tak, chociaż mamuśki z początku stycznia będą pozostałym przecierały szlaki ;)

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz pobawiłam się kalkulatorami ciąży to wychodzi miedzy 30 grudnia a 5 stycznia. :P także obawiam się, że jednak wśród styczniówek przetrę szlak :P chociaż nigdy nic nie wiadomo hehe

Ale fajnie że jest nas tyle, zawsze można się podzielić wątpliwościami, zmartwieniami - poczuć że nie jestem sama. :)

Agataa lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim no i witajcie! :)

Można stworzyć listę i wpisać nas w termin porodu, jak coś, to po wizycie się zmieni ;)

Ja temp nie mierzyłam, raczej obserwowałam śluz, w sumie to jak chciałam się za to zabrać, to już było za późno hihi.

Jak u was ze śluzem w ciąży? Ja mam go bardzo dużo...

No i jeszcze jedno pytanie, ile się starałyście i jak znosili to wasi partnerzy? Mój M. na początku myślał, że za pierwszym razem się uda, za drugim jak nie wyszło, to już był obrażony no i od tamtego czasu stał się nerwowy (jest bardzo ambitnym człowiekiem, daje z siebie 100% i chyba dlatego niemal zawsze mu wszystko wychodzi), a jak się dowiedział o ciąży, to jak ręką odjął, od razu się uspokoił, o wiele czulszy się zrobił, tak jakby mu kamień z serca spadł :) Teraz już chyba wie, że to nie takie łatwe zajść w ciążę, biedny siebie obwiniał bo jego paca raczej nie sprzyja, no i trochę się tam bije na treningach więc się biedny chyba obwiniał, chociaż przyznać się nie chciał, że się zamartwia.

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba Wiola musi taką listę zrobić, żeby była na samym początku :)

Agataa u nas ciąża jest cudem, bo na naturalne poczęcie nie było szans z naszymi wynikami. Przygotowywałam się psychicznie do in vitro i pomalutku zabierałam się za gromadzenie całej dokumentacji medycznej. Udało się w 10cs, nie licząc kilku wcześniejszych prób 2 lata wcześniej. :)

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temperatury też nie mierzę, nie mierzyłam wcześniej. Tabletki antykoncepcyjne przerwałam brać w styczniu więc starałam się i w 2 cyklu się udało. śluzu nie mam w ogóle, nie wiem dlaczego. Z objawów mam tylko obrzmiałe piersi i tyle.

Moj M jest bardzo miły, zaczął nawet drobne rzeczy w domu robić typu sprzątanie, pomoc domowa, czego wcześniej nie mogłam się doprosić.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluję Aniu, czyli długo wyczekiwane <3 Jakieś imię macie upatrzone, dziewczyna/chłopiec wam się marzy? :)

Mam znajomych, którzy mają właśnie drugie dziecko z in vitro, bo niestety mieli takie kiepskie wyniki :( Jak słyszę, że dzieci z in vitro, to takie śmakie i owaki, i że powinno być to zabronione, bo przecież `tyle dzieci czeka na adopcję` to aż się we mnie gotuję. Zawsze wtedy się pytam, czemu skoro ta sadzą, to sami sobie maleństwo zrobili, a nie wzięli takie czekające...

Wiki, to szybko, ja też jestem po anty. Najpierw yasmin, a potem nuvaring

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:05

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Aniu to szczególnie gratuluję.

Agatko masz rację z in vitro. Ja brałam microgynon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 20:08

Agataa lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko osoby, które nie mają problemów z poczęciem dziecka raczej nie zrozumieją tych, którzy borykają się z niepłodnością.

Imię? Oj, dla chłopca jest problem. Dla córeczki chyba Natalka, a dla synka nie ma imienia, które by nam się obydwojgu podobało. Chciałabym Pawła lub Filipa, ale nie zyskują akceptacji męża ;) Może będzie Dominik :)

201501145565.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo brałaś anty? Ja niemal 3 lata, jak przymierzałam się do staranek, to gin mówił, że niby w pierwszych trzech cyklach jest większa płodność, więc niby łatwiej (choć trzeba się liczyć z bliźniętami, które się nam po cichu marzą, ale ani ja, ani M nie mamy w rodzinie), ale ja w 4 zaszłam, więc nie wiem czy to prawda, czy nie.
    Teraz słyszałam, że w Polsce są już dostępne implanty, które się wszczepia pod skórę i luz na 3 lata :) chociaż to co się ze mną działo po odstawieniu... Jej wolałam być na tabletkach.

No tak Aniu, w co łatwo przychodzi najczęściej nie jest docenione tak, jak powinno.
    Pawełki i Dominiki to fajne chłopaki są :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ale tu ruch.. a myślałam, że jak założe wątek to długo będę sama :p Ja ostatnią @ miałam 27.03. Mierzyłam temp. i owulacja była w 19dc, czyli 14 kwietnia. Z kalkulatora na BBF (ustawiłam, żeby synchronizował sie z OVUFRIEND) wychodzi data porodu: 05.01.2015. Dziś byłam u gine, jestem zawiedziona.. Co prawda widziałam moja kropeczke, ale gine kazała mi przyjśc dopiero za miesiac.. tak wiec kolejny termin wizyty: 05.06.2015. Nie powiedziała mi ile pęcherzyk ma mm i na jaki wiek wygląda.. a juz na przewidywany termin porodu nie mialam co liczyc :/ byłam u lekarza na nfz, a na następny raz mam zrobic sobie 4 badania prywatnie.. badania tj.: grupe krwi rh, toxoplazmoza, tsh i hiv. Lekarka stwierdziła, że maja tyle ciężarnych, że nie dają rady z kontraktem czy cos i badania musze zrobic na własny koszt.. jest to możliwe? Stwierdziła ze każde badanie może kosztowac ok. 30 zł. W sumie to daje 120 zł czyli wizyta u prywatnego gine z usg .... Niby ie duzo ale te pieniadze mogłabym, tak jak mowie, przeznaczyc na prywatną wizyte. Ja chyba nie wytrzymam miesiąca, żeby zobaczyc serduszko.. Myśle ze za 2 tygodnie powinno być już widoczne.. A ona mi mowi ze za miesiac.. rozważam prywatna wizyte z usg u innego lekarza. Wybiore sie za ok. 2 tygodnie..

Co do listy. Może umówimy sie tak, że każdy może ja modyfikowac we własnej sprawie :) Żeby to zrobic należy w pierwszej kolejności odszukac najaktualniejszej listy, przekopiować ją - nie cytować - i wprowadzić swoje zmiany. Jesteśmy na samym początku drogi do macierzyństwa, więc wg mnie dobrze by było napisac swój nick, pierwszy dzien ostatniej miesiączki (@) i przewidywany termin porodu (PTP). To zaczynamy! :)

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25; @ 27.03.2014; PTP 05.01.2015

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało w 10 cs. Wcześniej też brałam yasmin.

Co do M to też troszczy się o mnie dużo bardziej :) i też zaczął odkurzać chociaż nigdy tego nie robił. My prowadzimy razem firmę i zawsze się wkurzał, że siedzę coś oglądam a on robi :P a teraz dziś przespałam cały dzień a on 'śpij śpij Kochanie'. :)

Co do imion do dla dziewczynki najpierw ustaliliśmy Emilkę ale teraz już M się nie podoba. Dla chłopca też się jeszcze nie możemy zgodzić :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po urodzeniu Synka w 2005 r miałam 3 spirale i później od razu tabletki, w 2012 r miałam ok 2 cykli przerwe, bo jak przerwałam to w pierwszym cyklu zaszłam i w 9 tyg poroniłam. Później zaczęłam znowu tabletki i tak do stycznia tego roku.

A moja wysoka dzieiejsza BETA (7416) może być znakiem na bliźniaki

:):)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam cilest przez 5 lat. Skończyłam go zażywać w czerwcu zeszłego roku. Wycofali go z obiegu i zdecydowalismy z mężem, żeby juz nie brac pigułek. Do grudnia zabezpieczzaliśmy sie prezerwatywami, ale zakładalismy je tylko na finiszu :D :p od grudnia rozpoczęły sie nasze starania, w 5 syklu zaszłam. Zasługi przypisuje: witaminie C zażywanej przez męża na rozrzedzenie nasienia (aglutynacja ++), wiesiołkowi na mój sluz no i 3 dniowej abstynencji przed owu ;) W tej chwili nei mam żadnego śluzu, baaardzo rzadko pojawi się cos lepkiego, białawego.

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25; @ 27.03.2014; PTP 05.01.2015
    Martaaa; @ 26.03.2014; PTP 31.12.2014

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ